Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2019 03 07, 09:27)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Uoga_saujoj" data-cid="72375285" data-time="1551907608"><div><p>Ačiū. Pasiutimas neišpasakytas..
Praėjo pirmoji kursų paskaita vartotojo įkelta nuotraukaiš esmės jokios naudos, tik susipažinimai ir bendri dalykai. Truputį baugu, nes tik trys esam kurios nesusijusios su IT ir iš kito pasaulio. Visi kiti arba labai gerai gaudosi, net dirba programuotoju vienas. Arba koks verslininkas apsišvietęs vartotojo įkelta nuotraukaviena išvis garbaus amžiaus moteris, bet tokio kieumo, kad patyliu vartotojo įkelta nuotraukakas nuliūdino, kad rašys kažkokius balus už aktyvumą. Žiauriai neobjektyvu..aš pradžioj kol apšylu būnu tylenė, negi dbr čia man kaip mokinei rautis blyn atsakinėt..jau tas ir buvo šiandien, bet tylėjau, kiti rėkė atsakymus vartotojo įkelta nuotraukagraudu..Šiaip jau matosi kas per žmonės, viena tokia nagla, kad per ją labai nusitęs kursų pabaiga. ir ką tu jai..žodžiu vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p><strong>Uoga</strong>, tai tie kursai akivaizdiniai? Kiek k per savaitę, kiek laiko reikės lankyt? smile.gif
</p><p>Ar užsiregistravai darbo biržoj? Kiek ji moka šiais laikais, ar siūlo kokius kursus bedarbiams?
</p>

Kursai tik vakare, du kartus per savaitę. Dabar mačiau jau dieninius padarė, bet ten biški žiauroka, kasdien visą dieną, visą mėnesį. Aš dbr vis kokių reikalų turiu dienos metu, tai gaila biški būtų laiko
QUOTE(semtama @ 2019 03 07, 09:30)
Įdomu, kam programuotojui tokie kursai?  hmm.gif
O ten tie balai, juk jie nieko nereiškia. Jei kursai mokami, visi pabaigoje gausit pažymėjimus ir tiek žinių.  mirksiukas.gif

Aš praeitais metais irgi lankiau vienus mėnesio trukmės kursus. Pabaigoje mums reikėjo laikyti egzaminus. Nesąmonė. Per šių kursų istoriją nėra buvę, kad kažkas neišlaikytų tokių "egzaminų". Čia tik labiau susireikšminimas.

Taiva man tas oats kilo dėl to programuotojo biggrin.gif matyt toks ir programuotojas..dėl pažymio pačio man dzn, man tik pats vertinimas ne į temą. Moki pinigus ir tokios nesąmonės, kaip mokykloj. Kam man tas stresas. O dar bus baigiamasis kažkoks. Šiaip alia turi ten gerai pasirodyt, nes kitaip gali tavęs nerekomenduoti darbdaviui ar praktikai jei reiks. Jie padeda surasti. Nu bet durnai vis tiek..aš tikrai nespėsiu parodyt kažkokių super asmeninių savybių. Kol apsiprantu aš būnu gana tyli ir net pikta iš šono biggrin.gif
Atsakyti

Į Šilainius. Darželio grupės didžioji dalis vaikų eis į "Ryto" pradinę. Kadangi mano vyresnėlės geriausi draugai eis į tą mokyklą, tai ir maniškė nori ten. Patekti ten mūsų atveju šansai maži. Nes patekimas į ją suskirstytas pagal gatves. Aš pati labiau norėčiau leisti į Grušo. Ta mokykla - meninės pakraipos. Kiek domėjausi, kolkas buvo taip, kad patenkant į ją užteko turėti deklaruotą gyvenamąją vietą Kaune. Nors aš pati skeptiškai žiūriu į visus menus, bet turiu pripažinti, kad mano didžiąjai tai turėtų tikti.
Beja, ryt su auklėtoja važiuoja pasiimti apdovanojimo už piešinį Lietuvos tema į kažkurią mokyklą.

Na, jei yra tokie gabumai menams, reikia bandyt :)

O draugių naujų susiras dukra :)

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 03 07, 10:15)
Na, jei yra tokie gabumai menams, reikia bandyt smile.gif
</p><p>O draugių naujų susiras dukra smile.gif
</p>

Žinau, kad pradžioje bus nelaiminga, nes darželyje jau turi savo draugių ratą. Bet viską daryti pagal draugus - negerai. Gyvenimas jau toks, kad žmonės keičiasi ir reikia susidraugauti su kitais.
Atsakyti

Kursai tik vakare, du kartus per savaitę. Dabar mačiau jau dieninius padarė, bet ten biški žiauroka, kasdien visą dieną, visą mėnesį. Aš dbr vis kokių reikalų turiu dienos metu, tai gaila biški būtų laiko
Taiva man tas oats kilo dėl to programuotojo biggrin.gifmatyt toks ir programuotojas..dėl pažymio pačio man dzn, man tik pats vertinimas ne į temą. Moki pinigus ir tokios nesąmonės, kaip mokykloj. Kam man tas stresas. O dar bus baigiamasis kažkoks. Šiaip alia turi ten gerai pasirodyt, nes kitaip gali tavęs nerekomenduoti darbdaviui ar praktikai jei reiks. Jie padeda surasti. Nu bet durnai vis tiek..aš tikrai nespėsiu parodyt kažkokių super asmeninių savybių. Kol apsiprantu aš būnu gana tyli ir net pikta iš šono biggrin.gif

Aš pernai ėjau kursus online (ne IT srities). Tai egzaminą irgi reikėjo laikyt :D  Diplomą būčiau gavus bet kokiu atveju, jei tiesiog atsiunčia ištaisytą egzaminą atgal ir tiek. Aš nepadariau nei vienos klaidos :D  (kas nei kiek nekeista, juk laikiau namie, su visa metodine medžiaga bei internetu po ranka :D )

O dėl praktikos ir būsimo darbo vietos, gal tau net netiks jų pasiūlyti variantai, pvz pagal atstumą nuo namų, darbo grafiką ir tt :hmm:

Atsakyti
Turiu tokią situaciją ir galvoju kaip spręsti.

Vyresnėlė kurį laiką prašo, kad paimčiau iš darželio iki pietų miego. Kai pradėjau aiškintis, kodėl, sako, kad viena iš auklėtojų liepia užsimerkus gulėti ant vieno šono ir nejudėti. Su kita auklėtoja tokių problemų nėra, nes leidžia vartytis kaip nori. Maniškė pietų miego nemiega jau seniai. Darželyje tiesiog prasivarto lovoje. Ta "nemėgiama" auklėtoja man yra minėjusi, kad besivartydama "ale netyčia" pajudina šalia miegančius vaikus ir juos pažadina. Šiaip yra galimybė nemiegoti pietų ir tyliai ramiai grupėje pažaisti. Bet dukra nori daryti kaip ir kiti - eiti miegoti.
Galvoju, kaip elgtis man. Dukrai jau sakiau, kad jai nori apsiversti tai ir verskis, o auklėtojai sakyk, kad skauda šoną.
Atsakyti

Vyresnėlė kurį laiką prašo, kad paimčiau iš darželio iki pietų miego. Kai pradėjau aiškintis, kodėl, sako, kad viena iš auklėtojų liepia užsimerkus gulėti ant vieno šono ir nejudėti. Su kita auklėtoja tokių problemų nėra, nes leidžia vartytis kaip nori. Maniškė pietų miego nemiega jau seniai. Darželyje tiesiog prasivarto lovoje. Ta "nemėgiama" auklėtoja man yra minėjusi, kad besivartydama "ale netyčia" pajudina šalia miegančius vaikus ir juos pažadina. Šiaip yra galimybė nemiegoti pietų ir tyliai ramiai grupėje pažaisti. Bet dukra nori daryti kaip ir kiti - eiti miegoti.
Galvoju, kaip elgtis man. Dukrai jau sakiau, kad jai nori apsiversti tai ir verskis, o auklėtojai sakyk, kad skauda šoną.

Kalbėčiau su auklėtoja. Prisimenu iš savo pačios vaikystės, kokia kančia būdavo gulėti ramiai užsimerkus per pietų pertrauką :bijau2:

Atsakyti

Aš irgi pakalbėčiau su auklėtoja.. pas mano didžiają liepia visiems gulėt, o tiems, kas neužmiega (nežinau, kiek laiko duoda tam užmigimui..) duoda knygelių pavartyt/paskaityt. Visai nemiegot neleidžia, kad bendra tvarka būtų. Maniškė beveik niekad nemiega...

Jei būtų galimybė, mažiuko irgi jau nemigdyčiau, nes dabar nesąmonė, darže išsimiega, vakare būna iki 11 neužmiega... Vartos lovoj, reik kartu gulėt.

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 03 07, 11:49)
Kalbėčiau su auklėtoja. Prisimenu iš savo pačios vaikystės, kokia kančia būdavo gulėti ramiai užsimerkus per pietų pertrauką fear.gif
</p>

Jei niekas nesikeis, po poros savaičių kalbėsiu.
Dabar dar dukrai pačiai palieku spręsti šią situaciją (aš kasdien jos paklausiu, kaip ten su miegu). Norėčiau, kad pati auklėtojai pasakytų, kas jai blogai.

Šiaip, tau pritariu. Tiek laiko išgulėti užsimerkus viena poza - tikrai kančia. Atrodo, neteisinga, kad auklėtoja taip elgiasi. Bet kita vertus pasaulyje daug neteisingų dalykų. Norėčiau, kad pati mokintųsi pastovėti už save, o ne tai, kad atbėgs mamule ir apgins.
Papildyta:
QUOTE(ale-ruta @ 2019 03 07, 12:55)
Aš irgi pakalbėčiau su auklėtoja.. pas mano didžiają liepia visiems gulėt, o tiems, kas neužmiega (nežinau, kiek laiko duoda tam užmigimui..) duoda knygelių pavartyt/paskaityt. Visai nemiegot neleidžia, kad bendra tvarka būtų. Maniškė beveik niekad nemiega...</p><p>Jei būtų galimybė, mažiuko irgi jau nemigdyčiau, nes dabar nesąmonė, darže išsimiega, vakare būna iki 11 neužmiega... Vartos lovoj, reik kartu gulėt.</p>

Pas mus visi turi pusvalandį bandyti užmigti. Jei neužmiega, tada gali keltis ir eiti pažaisti ramius žaidimus (bent jau tvarka tokia).
Mano dukros grupėje arba niekas nesikelia po pusvalandžio, arba keliasi viena mergaitė, su kuria maniškė "nedraugauja ir nenori su ja žaisti". doh.gif
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2019 03 07, 12:55)
Jei niekas nesikeis, po poros savaičių kalbėsiu.
Dabar dar dukrai pačiai palieku spręsti šią situaciją (aš kasdien jos paklausiu, kaip ten su miegu). Norėčiau, kad pati auklėtojai pasakytų, kas jai blogai.

Šiaip, tau pritariu. Tiek laiko išgulėti užsimerkus viena poza - tikrai kančia. Atrodo, neteisinga, kad auklėtoja taip elgiasi. Bet kita vertus pasaulyje daug neteisingų dalykų. Norėčiau, kad pati mokintųsi pastovėti už save, o ne tai, kad atbėgs mamule ir apgins.

As uz pokalbi su aukletoja, gal net abiem. Ir kartu su dukra. Bet geranoriskai. Tuo paciu rodant pavyzdi, kad problemas reikia spresti o ne tyleti, kenteti ir laukti kazko.

Buvo su Aureja panasiai, pasiskunde man kazkada, kad aukletoja "neleido" ranku iskelt kazkaip ten gulint, arba praso miegoti, o ji nori "paguleti". Na cia kaip pvz, visokiu niuansu gali but. Ir ne visada aisku, kiek tiesos vaikas sako, ar teisingai suprato pastaba ir t.t. Tai iskart kreipiuosi i aukletoja. Bet pas mus su ja bendravimas betarpiskas, jei ne gyvai, tai per messenger'i 😊 jauna, supratinga, atsizvelgia i pastabas ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 07 kovo 2019 - 13:09
QUOTE(sima_1 @ 2019 03 07, 13:08)
As uz pokalbi su aukletoja, gal net abiem. Ir kartu su dukra. Bet geranoriskai. Tuo paciu rodant pavyzdi, kad problemas reikia spresti o ne tyleti, kenteti ir laukti kazko.

Buvo su Aureja panasiai, pasiskunde man kazkada, kad aukletoja "neleido" ranku iskelt kazkaip ten gulint, arba praso miegoti, o ji nori "paguleti". Na cia kaip pvz, visokiu niuansu gali but. Ir ne visada aisku, kiek tiesos vaikas sako, ar teisingai suprato pastaba ir t.t. Tai iskart kreipiuosi i aukletoja. Bet pas mus su ja bendravimas betarpiskas, jei ne gyvai, tai per messenger'i 😊  jauna, supratinga, atsizvelgia i pastabas ir t.t.

Greičiausiai taip ir teks daryti. Bet vis tiek, dar noriu duoti laiko pačiai dukrai bandyti spręsti problemą.

Mes su auklėtoja messendgeriu nebendraujam. Santykiai darbiniai.
Atsakyti

Mes su auklėtojom labai draugaujam. Tai daugelį kasdienių situacijų aptariam. Buvo mum pvz tokia situacija, kad auklėtoja pakomentavo kepurę, kaip per šiltą, ir pana man ėmė nenorėt tos kepurės mautis, atseit "auklėtoja neleidžia" :oh: Tai paprašiau auklėtojos man girdint tą kepurę "reabilituoti" dukros akyse :D Nu negi būčiau dabar bėgus kitos pirkti  :) 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 03 07, 12:02)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Uoga_saujoj" data-cid="72375487" data-time="1551945773"><div><p>Kursai tik vakare, du kartus per savaitę. Dabar mačiau jau dieninius padarė, bet ten biški žiauroka, kasdien visą dieną, visą mėnesį. Aš dbr vis kokių reikalų turiu dienos metu, tai gaila biški būtų laiko
Taiva man tas oats kilo dėl to programuotojo vartotojo įkelta nuotraukamatyt toks ir programuotojas..dėl pažymio pačio man dzn, man tik pats vertinimas ne į temą. Moki pinigus ir tokios nesąmonės, kaip mokykloj. Kam man tas stresas. O dar bus baigiamasis kažkoks. Šiaip alia turi ten gerai pasirodyt, nes kitaip gali tavęs nerekomenduoti darbdaviui ar praktikai jei reiks. Jie padeda surasti. Nu bet durnai vis tiek..aš tikrai nespėsiu parodyt kažkokių super asmeninių savybių. Kol apsiprantu aš būnu gana tyli ir net pikta iš šono vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Aš pernai ėjau kursus online (ne IT srities). Tai egzaminą irgi reikėjo laikyt biggrin.gif  Diplomą būčiau gavus bet kokiu atveju, jei tiesiog atsiunčia ištaisytą egzaminą atgal ir tiek. Aš nepadariau nei vienos klaidos biggrin.gif  (kas nei kiek nekeista, juk laikiau namie, su visa metodine medžiaga bei internetu po ranka biggrin.gif )
</p><p>O dėl praktikos ir būsimo darbo vietos, gal tau net netiks jų pasiūlyti variantai, pvz pagal atstumą nuo namų, darbo grafiką ir tt hmm.gif
</p>

Žiūriu neatsakiau į klausimus. Birža neduoda jokių kursų, nebent esi iki 29 arba virš 55 metų..ir dar ten kažkokius kriterijus reikia atitikti. Pašalpa irgi vėluos stipriai biggrin.gif žodžiu jokios naudos iš biržos (didelės naudos). Bet aš įstojau. Vien dėl stažo ir aišku išmokos, kad ir vėluojančios..
Atsakyti