Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2019 01 30, 08:50)
/p></div></blockquote><p>Kaip tik šiom dienom žiūrinėju youtubines video apie šopingus Italijos outletuose, pavasariniai saulėti vaizdai maloniai nustebino bigsmile.gif
</p><p>Su praėjusiu 4 gimtadieniu 4u.gif
</p><p>Nu neblogą jūs tradiciją planuojat įsivest biggrin.gif
</p>

Aciu 4u.gif

Taip, vitrinose mačiau iškabas, skelbiančias apie žiemos išpardavimus. Dar nusipirkau odinius batus "ale žieminius".

Apie mano norimą tradiciją, dar neaišku, nežinau ar pavyks. Šiek tiek dabar su vyru kalbėjom. Aš jam siūlau Paryžių. Jis - Ispanijos Malagą. Lyg ir užsiminė, kad vietoje Romos galėjau ten kelionę nupirkti doh.gif Aišku, dukros irgi nori varyti. Bet su vaikais jau visai kitaip reikia planuotis. smile.gif

Tiesa, dar būnant Italijoje paskambino darželio psichologė dėl vyresnėlės. Pasirodo konfliktinėse, stresinėse situacijose maniškė vietoje to, kad aiškintųsi, šnekėtųsi su auklėtojomis - apsiverkia. Taigi, turėsiu pokalbį, kaip padėti vaikui įveikti šias baimes.
Papildyta:
QUOTE(dzeuse @ 2019 01 29, 12:54)
Kaip greitai praeina mano ramybes laikas iki 12val., kava/pyragas/serialas ir jau pasiimti Adelia reikia eiti.

O kepyklėlėje dar tebedirbi?

Baltai pavydžiu, kad turi laiko serialui ax.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 30 sausio 2019 - 09:28

Tiesa, dar būnant Italijoje paskambino darželio psichologė dėl vyresnėlės. Pasirodo konfliktinėse, stresinėse situacijose maniškė vietoje to, kad aiškintųsi, šnekėtųsi su auklėtojomis - apsiverkia. Taigi, turėsiu pokalbį, kaip padėti vaikui įveikti šias baimes.
Papildyta:

Papasakok, ką rekomenduos :4u:

Mano 10metis vis dar būna apsiverkia stresinėse ir konfliktinėse situacijose, o čia darželinio amžiaus vaikas :huh2:  Nejau čia kažkas negerai? :unsure:

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2019 01 30, 09:23)

O kepyklėlėje dar tebedirbi?

Baltai pavydžiu, kad turi laiko serialui  ax.gif tongue.gif

Tebedirbu, 1 val. i diena, isskyrus sekmadienius.

Serialui laiko turiu jei ne ryte, tai vakare visada ziuriu, Adelia uzmiega, as pasistatau plansete lovoj ir su ausinem ziuriu iki 1val, kartais ir ilgiau arba skaitau.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2019 01 30, 10:28)
Mano 10metis vis dar būna apsiverkia stresinėse ir konfliktinėse situacijose, o čia darželinio amžiaus vaikas huh.gif  Nejau čia kažkas negerai? unsure.gif

Man praeitais metais darzely irgi sake, kad jeigu konfliktas ar stresine situacija Adelia verkia, nesako nieko, vaikas skaitosi turi atsiskleisti.

Siais metais sake, kad ateina ir prisipazista aukletojoms, kai ka padaro tycia.

Buvo konfliktas, mete Adelia mergaitei smeli i veida, bet taip ir neaisku, kas ivyko, kodel ji taip pasielge, kita mergaite irgi negalejo paaiskinti.

Buna man pasisako, kad ja pastume, grupej 11 vaiku priesmokyklinukai, tai visko buna, bet jau neverkia kaip anksciau.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 01 30, 10:28)

</p></div></blockquote><p>Papasakok, ką rekomenduos 4u.gif
</p><p>Mano 10metis vis dar būna apsiverkia stresinėse ir konfliktinėse situacijose, o čia darželinio amžiaus vaikas huh.gif  Nejau čia kažkas negerai? unsure.gif
</p>

Nezinau, speju aukletojoms atrodo, kad per daug paprastos situacijos, kad reiketu verkti.

Tarkim buvo lauke visa grupe. Aukletoja pasake dviems vaikams daryti kazkoki darbeli is ledo. Maniske irgi norejo, vietoje to, kad pasakytu aukletojai - apsiverke.
Aukletoja sako, jei ji butu pasakiusi, butu leidusi ir nebutu ko vekti.

Kita situacija: maniske vienai grupiokei atidave plastmasine gelyte. Ta mergaite gelyte isidejo i spintele. Atejes jos tetis neleido gelytes nestis namo, nes cia ne ju. Maniske apsiverke, vietoje to, kad paaiskintu, jog ta gelyte atidave.

Psichologe klause, ar buna taip namie.
Lyg ir nebuna, bet kai pagalvoju rasciau kabliuku, kur galetu drasiau pasielgti.
Atsakyti

ar buna taip namie.

Pas mus būna. Nuolat ..

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2019 01 30, 10:42)
Tebedirbu, 1 val. i diena, isskyrus sekmadienius.

Serialui laiko turiu jei ne ryte, tai vakare visada ziuriu, Adelia uzmiega, as pasistatau plansete lovoj ir su ausinem ziuriu iki 1val, kartais ir ilgiau arba skaitau.

Na as jau 10 val vakare uzmiegu. Kartais dar mazoji kazka kalba, o as jau sapnuoju😊
Vyras dar dovanu gavo knygu skaitykle. Svajoju, jau kaip skaitysiu biggrin.gif
Atsakyti
Nu maniškis pastoviai dėl kažko bliauna, darže ypač. Erzina juodai, bet nesukam galvos.
Atsakyti
Vakar Tado klasė, kita trečiokų klasė, jų mokytojos ir tikybos mokytoja važiavo į Žemaičių vyskupystės muziejų Varniuose. Kainavo 3eu už viską, nes mokykliniai autobusiukai netolimais atstumais, jei grįžtama iki 13h, veža nemokamai 🙂
Pavasarį mokytoja žada dažniau pasivažinėti aplink 🙂
Atsakyti

Dzeuse, aš tau ir anksčiau rašiau, tavo grafikas pavydėtinas! :wub:

Palyginimui aprašau savo:

keliuosi 6-6:30, kiekvienas rytas ant įtampos, nes kiekviena minutė svarbi, viską bėgom bėgom bėgom :oh:

iš namų išeinam 7:20, iki darbo kone bėgte, ant 8 aš darbe;

5 pajudu iš darbo, 5:30 aš darželyje, kol aprengiu, pašneku su auklėtoja, grįžtam, jau apie 6 ar po 6, jei užeinam į paštą/biblioteką/parduotuvę. Į parduotuves šiokiadieniais stengiuosi neit, apsiperkam savaitgalį, bet į biblioteką einam kartą per sav, o į paštą dar dažniau;

6-8 val vakaro pats nemaloniausias dienos periodas, kai ir sūnaus pamokos, ir pasiruošimas kitai darbo dienai, ir vakarienės gaminimas, ir viskas vienu metu :oh: Norėčiau aš taip grįžt namo ir sėst žiūrėt filmą/skaityt knygą. Deja, apie tai neverta net svajot.

8 mes jau einam ruoštis miegui, dauguma bendradarbių net ir mažesnius vaikus guldo vėliau, bet aš pati jau krentu iš nuovargio tokiu metu, o ir keliamės mes anksčiau, nei dauguma;

10 min paskaitau panai, paskui skaitau savo knygą. Skaitau po kelsi lapus. Gruodį paėmiau knygą iš bibliotekos, jau pratęsiau antram mėnesiui, o dar tik trečdalį perskaičiau... Skaityčiau naktim, bet užmiegu anksčiau už vaikus :oh:

Čia šiokiadieniai. Savaitgaliais dar blogiau :lol:

Šeštadienį stengiuosi atsikelti kuo anksčiau ir griebtis darbų kuo greičiau, nes jų būna paruoštas sąrašas iš 20-30 punktų. Pagrindiniai kiekvieno savaitgalio uždaviniai:  1. aplankyti močiutę, nunešti jai maisto, padėti ūkyje. 2.užpirkti maisto savaitei ir aplankyti kitas parduotuves pagal poreikį. 3. prigaminti kuo daugiau patiekalų šiokiadienio pietums

Nu ir prasideda visos "pramogos" :D  Šokiai-pokiai virtuvėje ir su šluota :D Sekmadienį vakare apie 8 griūnu negyva ir visad su nusivylimu, kad ne viską spėjau :(

Jau aš laukiu nesulaukiu, kada išeisiu iš darbo. Išeisiu aišku ne visam, manau kelis mėnesius tik nedirbsiu, bet bent jau per juos pagyvensiu kaip žmogus :blink:

Atsakyti

Vakar Tado klasė, kita trečiokų klasė, jų mokytojos ir tikybos mokytoja važiavo į Žemaičių vyskupystės muziejų Varniuose. Kainavo 3eu už viską, nes mokykliniai autobusiukai netolimais atstumais, jei grįžtama iki 13h, veža nemokamai 🙂
Pavasarį mokytoja žada dažniau pasivažinėti aplink 🙂

IruteB, papasakok apie Tadą ir jūsų mokyklą daugiau :)

Mūsų mokykloj įvedė 50 eur stipendiją geriems mokiniams, tiesa, čia nuo 5 klasės. Taip pat nuo 5 kl būna filmų naktys, kai vaikai mokyklos salėje per naktis žiūri filmus, ten pat miega miegmaišiuose, o ryte mokytojos kepa jiems dešreles mokyklos valgykloje :D

Vakar atėjo laiškas iš direktorės, ar pritariu nemokamam maitinimui visiems pradinukams, mes į tą traukinį turbūt nespėsim, bet žinoma pritariu, puiki idėja :bigsmile:

Sūnaus mokytoja jau 2 mėn ant biuletenio, pavaduoja kelios, nežinai net kur kreiptis su kokiu klausimu :unsure:  Gruodį nieks nerašė namų darbų į TAMO, tai maniškis nieko ir nedarė :oh:  Sausį jau rašo kažkas

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 01 31, 08:46)
Dzeuse, aš tau ir anksčiau rašiau, tavo grafikas pavydėtinas! :wub

Bet alga nepavydetina biggrin.gif jokio indelio i seimos biudzeta, tik mano asmeninems islaidoms, smutkems, kazkam siaip, viska kitka apmoka vyras. Maistas, butas, masina, as prie situ dalyku neprisidedu.

Kodel taip daznai einat i pasta?

Pas jus daug maisto gaminimo, tas mane labiausiai uzknistu.
Kai vaikas vienas ir vyras nesinesa is namu, tai esu ipareigota tik Adelia pasirupinti, o mums gaminu pagal nuotaika.
Atsakyti
Dontstop - kokios vyro vakarines pareigos? Pas mus vakariniai darbai panasus i jusu. Ruosiames miegoti 20: 30.
Bet jei as ruosiu rytdienos drabuzius, vyras uzsiima vaikais. Jei jis ruosia vakariene, as su vaikais. Neisvargstu. Aisku, jau ir pacios dukros tarpusavyje daug uzsizaidzia. Bet jei vyras isvykes, o man vienai visas kruvis, tai ziauruuu unsure.gif
Atsakyti