O svaitgaliai vis gaunasi uzimti. Praeita turejom sveciu, dar praeita sirgo vyras, dar praeita dalyvavom kaimynu vaiko gimtadieny, dar kazkuri vaziavom i kaima silauoges ir obeleles sodinti, dar tevus vaziuojam aplankyti, taip ir bega laikas.
Kursai idomus. Skirti tevams auginantiems 0-5 metu vaikus. Veda gera psichologe. Musu grupe sudaro 9 tevai. Sakyciau truputi daugokai.
Nemazai dalyku kuriuos isgirstu man zinoma, bet suzinau ir nauju. Na keli is tokiu:
* 'as' kalbos vartojimas. Per mazai ivardinu savo jausmus bendravime su vaikais. Pvz vaikas lipo ant kedes krasto, kad ka nors pasiekti. Vietoje to, kad sakyti, ,daugiau tu ten nelipk, nes gali nukristi ir uzsigauti' reiketu sakyti, 'as taip issigandau, kad tu nenukristum ir neuzsigautum'.
** vaika drasinti, o ne girti. Pvz atnesa parodyti piesini apie rudeni. Vietoje to, kad sakyti ' saunuolis, geras vaikas, graziai nupiesei', sakyti, o, jau tau pavyko nupiesti medziu lapus'.
Kiek tie kursai padeda kasdieniniame gyvenime su vaikais - sunku pasakyti. Kazkokiu dideliu bedu su dukru elgesiu neturejau, bet tiesiog zinau, ka naujo ivesti ar pakeisti bendravime.
Semtama, aš savo sūnaus niekaip neperkandu, atrodo, kuo daugiau jam skiriama dėmesio, tuo prastesnis elgesys būna būtent tą dieną... Nežinau, dėl ko čia taip. O šiaip su ryšiu viskas tvarkoj pas mus, ir visumoj sunkiausias periodas buvo pirma klasė, dabar kur kas lengviau
Kursai skamba įdomiai, šituos patarimus jau esu skaičius kažkur ar tai pas Vingrą, ar tai mamų žurnaluose, ir prisipažinsiu, nedarau taip, nors žinau, kad reikia
Jūsų savaitgaliai labai užimti, pagrinde giminių lankymu. Man dabar gaunasi, kad kiekvieną savaitgalį einu pas močiutę, nešu jai maisto, padedu buity. Bet jei reikia išvažiuoti, tai neinu, apsieina močiutė be manęs
Pas mus greičiausiai remonto pabaigtuvės Beliko nudažyti vieną vietą. Vyras išvažiavo į Senukus dažų
Jogailė šią sav išmoko tarti R raidę. Tai be perstojo dainuoja įvairiom melodijom ra-ra-ra-ra arba ri-ri-ri-ri, mėgaujasi tuo garsu ir varo mus visus iš proto
Labas rytas
Kas čia per keista tyla temoje? Kur visos?
Pas mus naujienos tokios. Praeitą savaitgalį pabaigėm su remontais, pradėjom nešiot daiktus atgal, dėliot į spintas ir tt. Tą darbą tęsėm ir šį savaitgalį, bei tęsim kelis sekančius. O paskui jau ir prieškalėdinis tvarkymasis prasidės Taigi, tokios dabar mūsų pramogos - tvarkytis.
Visai į temą radau internete superinį TV šou - Obsessive compulsive cleaners. Apie tai, kaip liguistai tvarkingi žmonės eina į namus pas visiškas nevalas ir ten įveda tvarką Laida baisiai motyvuojanti, prisižiūrėjus rankos pačios pradeda viską iš eilės valyti
Kitą sekmadienį vyras su pana eina į cirką, jei taip galima pavadinti, šou Madagaskaro tematika. Pernai į analogiška apie Trolius ėjo, labai patiko. Darželyje dalino skrajutes su nuolaida. Mes su sūnum gastroliuosim kažkur kitur, važiuosiu pasitikti jo iš KTU ir kur nors papietausim šlamstmaisčiu
Žiūrėdavau tą laidą per tlc, bet tvarkytis visai neskatindavo nors aš ir taip manau gana tvarkinga, nors vyras teigia priešingai
Aš tai žiauriai netvarkinga Vyras su tuo sutiktų
O šiaip mano savaitė gana įtempta, neturiu visai kada prie kompo prisėsti. Diddžioji dėl ausų skausmų su antibiotikais, aš pradėjau eiti į naują darbą ir dar nusipirkom nedidelį butą. Taip, kad reikalų visur pilna.
Realiai, jauciu labai retas zmogus neapsnerkscia namu per laika vel ir laikosi +- toliau tvarkos po permainu.
Man patiktu irgi pas ka nors taip sutvarkyti ir paskui paziureti rezultata, kaip pasikeite namai. Tik viena nenoreciau, o kaip laidoj rodo, dviese eina, fainiau.
O šiaip mano savaitė gana įtempta, neturiu visai kada prie kompo prisėsti. Diddžioji dėl ausų skausmų su antibiotikais, aš pradėjau eiti į naują darbą ir dar nusipirkom nedidelį butą. Taip, kad reikalų visur pilna.
Butas Kaune ar kur kitur? ;)
Kaip naujas darbas?
Kaip dažnai taviškei su ausim bėdos..
Realiai, jauciu labai retas zmogus neapsnerkscia namu per laika vel ir laikosi +- toliau tvarkos po permainu.
Man patiktu irgi pas ka nors taip sutvarkyti ir paskui paziureti rezultata, kaip pasikeite namai. Tik viena nenoreciau, o kaip laidoj rodo, dviese eina, fainiau.
Aš svetimų namų nenorėčiau tvarkyt
O šiaip esu teoriškai tvarkinga, o praktiškai kaip gaunasi. Bet šiaip negaliu ramiai sėdėt, jei ant grindų dulkės ir trupiniai mėtosi, arba kai šiaip daiktai ne savo vietose guli - šito negaliu pakest
Kaip naujas darbas?
Taip, Kaune, Girstupy.
Pats naujas darbas man iprastas (isskyrus kai kuriuos niuansus) , bet kazkiek skiriasi dokumentu tvarkymas, o ir naujas kolektyvas. Siaip atrodo visi draugiski, bet dar tik pradzia. Kita vertus ten vaziuoju tik du pusdienius per savaite. Del to labai nesitikiu susigyventi su ten dirbanciais zmonemis.
Taip, tikrai daznai. Cia turbut man daugiausiai nervu kainuojantis dalykas vaiku auginime.
O jus jau turbut grizot namo? Na ir kaip jausmas buti dvieju vaiku mama?
Atsimenu kai mes su mazaja grizom is ligonines, tai vyresnele atrode toookia didele , nors buvo tik 1, 5 metu.
Kaip naujas darbas?
O šiaip esu teoriškai tvarkinga, o praktiškai kaip gaunasi. Bet šiaip negaliu ramiai sėdėt, jei ant grindų dulkės ir trupiniai mėtosi, arba kai šiaip daiktai ne savo vietose guli - šito negaliu pakest
Pas mane ta pati bėda dėl trupinių bandau gydytis, bet neišein
Pats naujas darbas man iprastas (isskyrus kai kuriuos niuansus) , bet kazkiek skiriasi dokumentu tvarkymas, o ir naujas kolektyvas. Siaip atrodo visi draugiski, bet dar tik pradzia. Kita vertus ten vaziuoju tik du pusdienius per savaite. Del to labai nesitikiu susigyventi su ten dirbanciais zmonemis.
Taip, tikrai daznai. Cia turbut man daugiausiai nervu kainuojantis dalykas vaiku auginime.
O jus jau turbut grizot namo? Na ir kaip jausmas buti dvieju vaiku mama?
Atsimenu kai mes su mazaja grizom is ligonines, tai vyresnele atrode toookia didele , nors buvo tik 1, 5 metu.
Grizom lapkričio 1d. Nežinau koks jausmas, tiesiog atsirado dar vienas šeimos narys aš nesijaučiu kažkokia kitokia. Aurėja ir man atrodė didelė, jau ligoninėj
Tik reikalų su ja daug daugiau nei su leliuku, labai pykstamės šiuo metu, neklauso, išdykauja, nori viso dėmesio ir pan. Nors sesę myli labai, lenda ištisai bučiuot, glostyt. Gerai nors, kad leliukas ramus, nes kitaip nežinau kaip neišprotėt reiktų tikiuosi situacija pasitaisys, kai išeis į darželį..
Papildyta:
Nežinau kam čia gydytis. Iššluoji/išsiurbi ir ramu
Sveikos
Semtama, sveikinu su nauju darbu bei dideliu pirkiniu Kodėl pirkot butą, kraustysit ten ar kitiems tikslams?
Dukrai sveikatos
Sima_1, o tave su sugrįžimu namo Man irgi bernelis mano milžinas atrodė gimus dukrai Aurėją galima suprasti, įvyko didelės permainos, teks visiems šeimos nariams taikytis prie naujų vaidmenų, o jai sunkiausia šiuo metu...Nieko, apsiprasit
Pas mus tokios naujienos: abiems vaikams reikia keisti akinius. Gresia didelės išlaidos