Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Norejau kaip tik klausti apie rubus ar randi laiko po mazylius landzioti? Kur perki Jogailei rubus?
Koks jusu sios savaites meniu?

Mažyliuose nebeperku, ir dėl laiko stokos, ir dėl kainų, manau, nebeapsimoka  :hmm:

Dabar top vietos:

Pepco  :first: , ypač po to, kai atsidarė Lietuvoj  :sokiai:

Takko

Maxima

Meniu savaitei nesudarinėju, sekmadienį buvau ištroškinus karkų, dar ir rytojui tikrai užteks, paskui trauksiu kitą ką nors iš kameros, ko to metu norėsis. Pakaitom gaminu kiaulieną, vištieną, žuvį, kalakutieną, jautieną. Pusryčiams košės pas mus, vakare dažniausiai kas ką randa, tas tą valgo. Panikė šiokiadieniais tik darželyje valgo, vyrija abu savarankiški  :didis: Mano standartinės  vakarienės: grūdėta varškė, omletas mikrobangėje, virti kiaušiniai. Kartą per sav gaminu salotas visai šeimai vakarienei, sekmadienio vakarienė dažniausiai sriuba, jos gaminu tiek, kad užtektų vyrui šiokiadieniams į darbą. Sūnus į mokyklą nešasi sumuštinius, juos pasidaro pats. Ir dar jis valgo pavakarius, jogurtą/grūdėtą varškę+vaisių. Na tai gaunasi, kad kiekvienas pas mus maitinasi savo ritmu ir turi savo patiekalus  :mastau:​ 

Atsakyti
Dontstop, sunku pasakyt vienareikšmiškai, kur labiau patiko.. Aš buvau ganėtinai skeptiška, kas liečia klinikas, visad sakydavau konvejeris ten, nenorėčiau gimdyt biggrin.gif bet pasisekė atvažiuot tokiu laiku, kai nebuvo daug gimdyvių, vos dvi buvom vienu metu, todėl gavau absoliučiai didelį ir nuoširdų dėmesį gimdymo metu, visos pamainos (o pasikeitė gal 3 nuo tada kai paguldė) tikrai vertos pačių geriausių žodžių. Su manim gimdymo metu buvo gal 3 gydytojai, akušerė, rezidentas, sesutė, ir aišku naujagimių skyriaus darbuotojos pasiruošę. Ir visi pildė mano norus, klausinėjo kaip geriau. Vyras aišku irgi savo funkciją atliko biggrin.gif Mažylyje pamenu ateidavo viena akušerė ir kartais gydytoja, daugiau buvom vieni visą laiką. Bet aišku ir gimdymai skiriasi savo rizika.
Kas liečia pogimdyvinį skyrių, tai priežiūra klinikose normali, realiai irgi neturiu kuo skųstis. Maistas geresnis čia nei Mažylyjje, dalinamės su Aurėja pietumis, nes jai čia labai skanu kažkodėl biggrin.gif o Mažylyje, ten kiek pamenu ištisai pieniškas meniu būdavo, nebent kas pasikeitė. Tai visumoj didelis pliusas klinikoms ;)

Apie maistus kalbat, mes irgi neretai išmetam maistą, likučius tiksliau. Aš niekaip neišmokstu išvirti pvz tokio kiekio sriubą, kad suvalgytume per porą dienų. Aš pati jų nebemėgstu, realiai verdu dėl Aurėjos, ji labai nori, tai kartais suvalgo visą, bet dažnai lieka, o trečią dieną nebesiūlau jokio maisto, man nebešviežu, neskanu. Būna ir su kitais maistais, kartais neskaniai gaunasi, kai paimprovizuoju čia biggrin.gif tai kartą pavalgom, vyras iš mandagumo antrą dieną dar kartais pasiima, o aš negaliu jau, tenka išmest. Aplamai man jau taip nusibodo tas maisto gaminimas, viskas tas pats per tą patį, pati sau nusibodau, išsisėmus esu, dabar gerai, mama pas mus gyvena, gamina, man atveža.
Papildyta:
Donstop, o tau patinka Pepco kokybė? Aš pabandymui vasaros gale nupirkau porą timpų Aurėjai, tai vienos jau po poros skalbimų nusiburbuliavo, nubluko, žodžiu vaizdas baisus, kitos irgi šiaip sau. Naudojam sportui daržely, ar šiaip jau po namus tik.
Del Maximos sutinku irgi, kokybės ir kainos santykis liuks drinks_cheers.gif
Atsakyti

Sima_1, o jus jau paleido namo?  :) 

Mane Pepco kokybė visiškai tenkina. Perku šitoj parduotuvėj jau ketvirti metai (kol nebuvo pas mus, pirkdavau Lenkijoje) ir dar nei vienu rūbu neteko nusivilti  :) Tympas tai pagrinde iš čia perku, galiu prifotografuot kalnus rūbų iš šitos parduotuvės, kaip atrodo pvz po sezono nešiojimo  :bigsmile: O ypač giriu aksesuarus plaukams, turiu ir 3 metų senumo, kaip nauji, gumytės neišsitampo, plastmasiniai papuošimai ir blizgučiai nenukrenta, turim galybę segtukų, karolių, lankelių, apyrankių ir tt  :bigsmile:​ 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 10 30, 16:46)
<p><strong>Sima_1</strong>, o jus jau paleido namo?  smile.gif </p><p>Mane Pepco kokybė visiškai tenkina. Perku šitoj parduotuvėj jau ketvirti metai (kol nebuvo pas mus, pirkdavau Lenkijoje) ir dar nei vienu rūbu neteko nusivilti  smile.gif Tympas tai pagrinde iš čia perku, galiu prifotografuot kalnus rūbų iš šitos parduotuvės, kaip atrodo pvz po sezono nešiojimo  bigsmile.gif O ypač giriu aksesuarus plaukams, turiu ir 3 metų senumo, kaip nauji, gumytės neišsitampo, plastmasiniai papuošimai ir blizgučiai nenukrenta, turim galybę segtukų, karolių, lankelių, apyrankių ir tt  bigsmile.gif​ </p>

Dar ne, gelta vis nepraeina, tai gulim dar.. unsure.gif
Matai kaip, man matyt papuole nekokia partija tympu, o papuošalai ir kt aksesuarai neaktualu, maniškė visiškai nemėgsta puoštis biggrin.gif o jei pasipuošia tai ribotam laikui. Visas apyrankes, karolius, laikrodukus ar pan palaiko kelias min ir viskas, nori nusiimti biggrin.gif lankelis, plauku juosta irgi kažkoks svetimkūnis galvoj biggrin.gif
Atsakyti
Sima1- aš irgi visada įsivaizdavau, kad klinikose konvejeris. Vos neapsiverkiau kai gydytoja antrą rekomendavo gimdyti klinikose. Abu vaikus gimdžiau II klinikinėje. Didžiausias argumentas buvo, kad visos palatos vienvietės. smile.gif

Dontstop - pavydu dėl Lenkijos. Mes jau nuo vasaros niekaip laiko neištaikom. Gal lapkritį jau nuvažiuosim.
Dar keista man dėl tavo sūnaus. Nori "kietesnės" mokyklos, o ruošti pamokas ne. smile.gif Įdomiai.
Kad seneliai padeda su vaikų priežiūra, tikrai gėris. Nors planavau, kad bus joms atostogos, bet išleidau vyresnėlę su didžiausia sloga. unsure.gif Nežinau, kaip išsikapstys.

Tiesa, nuo lapkričio didėja mano darbo krūvis. Draugė įkalbėjo pasididinti. Pats darbas įdomus, bet laisvo laiko gaila. Sau daviau žodį ištempti iki naujų, ir jei matysiu, kad pervargstu, nespėju - mesiu. Dabar dar ir pozityvios tėvystės kursai laiko suryja. Bet liko tik lapkritis ir bus pabaiga.
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2018 10 30, 18:20)
Sima1- aš irgi visada įsivaizdavau, kad klinikose konvejeris. Vos neapsiverkiau kai gydytoja antrą rekomendavo gimdyti klinikose. Abu vaikus gimdžiau II klinikinėje. Didžiausias argumentas buvo, kad visos palatos vienvietės.  smile.gif

Dontstop - pavydu dėl Lenkijos. Mes jau nuo vasaros niekaip laiko neištaikom. Gal lapkritį jau nuvažiuosim.
Dar keista man dėl tavo sūnaus. Nori "kietesnės" mokyklos, o ruošti pamokas ne.  smile.gif  Įdomiai.
Kad seneliai padeda su vaikų priežiūra, tikrai gėris. Nors planavau, kad bus joms atostogos, bet išleidau vyresnėlę su didžiausia sloga.  unsure.gif  Nežinau, kaip išsikapstys.

Tiesa, nuo lapkričio didėja mano darbo krūvis. Draugė įkalbėjo pasididinti. Pats darbas įdomus, bet laisvo laiko gaila. Sau daviau žodį ištempti iki naujų, ir jei matysiu, kad pervargstu, nespėju - mesiu. Dabar dar ir pozityvios tėvystės kursai laiko suryja. Bet liko tik lapkritis ir bus pabaiga.

Jei abu gimdei II-oje, tai matyt patenkinta buvai, mano kiek pažįstamų ten gimdė, nebuvo labai sužavėtos priežiūra, ypač po gimdymo. O man visgi ne palatose esmė, visada gali privačią paimt, jei negauni vienvietės, bet svarbiau personalas ir jo pagalba. Mažylyje buvau labai patenkinta akušerių pagalba, kiekviena naktį ėjo pas mus padėt sprest visokių bėdų biggrin.gif

O kokiu krūviu tu iki šiol dirbai?
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2018 10 31, 11:25)
Jei abu gimdei II-oje, tai matyt patenkinta buvai, mano kiek pažįstamų ten gimdė, nebuvo labai sužavėtos priežiūra, ypač po gimdymo. O man visgi ne palatose esmė, visada gali privačią paimt, jei negauni vienvietės, bet svarbiau personalas ir jo pagalba. Mažylyje buvau labai patenkinta akušerių pagalba, kiekviena naktį ėjo pas mus padėt sprest visokių bėdų biggrin.gif

O kokiu krūviu tu iki šiol dirbai?

Šiaip taip, patenkinta. Trečią rinkčiausi irgi ten gimdyti. Per pirmą gimdymą priimančio personalo buvo daug. Labai nesiskundžiu ir priežiūra po gimdymo, nors mažų kabliukų galėčiau rasti. Antrą gimdžiau sausio pirmą. Gal todėl personalo buvo mažai, per gimdymą tik viena akušerė, kuri visai neplanuotai pasitaikė mano pažįstama. Net gydytojos neiškvietė, nežinau, turbūt todėl, kad gimdymas buvo sklandus.

Iki šiol dirbau maždaug po 5val per dieną, dabar prisidės kažkur 8-9val per savaitę.
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2018 10 31, 12:23)
Šiaip taip, patenkinta. Trečią rinkčiausi irgi ten gimdyti. Per pirmą gimdymą priimančio personalo buvo daug. Labai nesiskundžiu ir priežiūra po gimdymo, nors mažų kabliukų galėčiau rasti. Antrą gimdžiau sausio pirmą. Gal todėl personalo buvo mažai, per gimdymą tik viena akušerė, kuri visai neplanuotai pasitaikė mano pažįstama. Net gydytojos neiškvietė, nežinau, turbūt todėl, kad gimdymas buvo sklandus.

Iki šiol dirbau maždaug po 5val per dieną, dabar prisidės kažkur 8-9val per savaitę.

Yra planuose trečias? smile.gif

Koks puikus grafikas dirbti po 5val thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2018 10 31, 15:37)
Yra planuose trečias? smile.gif

Koks puikus grafikas dirbti po 5val thumbup.gif

Nea, planuose nera. Nebent netyciukas butu. Bet kadangi abu vaikai planuoti (pirma net pusmeti), neisivaizduoju, ka reiskia netycia pastoti.

Neseniai vyresnele spaude mudu su vyru, kad reikia dar vieno vaiko. Vyras jai paaiskino, kad per ju neklausymus tetis prazilo, jei atsirastu trecias - tai jau ir nupliktu.

Del grafiko, sutinku. Tikrai toks, koks man kaip tik. Bet va, drauges deka - padides.
Kita vertus, pinigu irgi reikia. Mano atlyginimas - juokingas. Skirtas tik mano poreikiams (na kartais ir ant vaiku paislaidauju). Nuo rugseji bandziau ivesti sau taupymo rezima. Geda kam ir sakyti, bet dabar ,sedziu duobej.
doh.gif
Atsakyti

Neseniai vyresnele spaude mudu su vyru, kad reikia dar vieno vaiko. Vyras jai paaiskino, kad per ju neklausymus tetis prazilo, jei atsirastu trecias - tai jau ir nupliktu.

Maniškiai irgi daro spaudimą... bet vyras turbūt nė už ką dar vieno vaiko nesutiktų turėt.

Kažkada buvom tokiam susibūrime, kur buvo nemažai leliukų. Tai mažius klausė kurį galėtumėm namo vežtis 😀

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2018 10 31, 16:02)
Neseniai vyresnele spaude mudu su vyru,  kad reikia dar vieno vaiko.  Vyras jai paaiskino,  kad per ju neklausymus tetis prazilo,  jei atsirastu trecias - tai jau ir nupliktu.

biggrin.gif
Aureja irgi pareiškė, kad mums reikės dar dviejų leliukų, kad būtų galima susikabint rankom ir šokt ratuku biggrin.gif
Atsakyti

*Mes jau nuo vasaros niekaip laiko neištaikom. 

**Dar keista man dėl tavo sūnaus. Nori "kietesnės" mokyklos, o ruošti pamokas ne. smile.gifĮdomiai.

*Ką veikiat savaitgaliais?  :)

**Sūnus manau tokiu būdu gauna dėmesio ir mamą tik sau  :hmm:  Jis žino, kad man jo pamokos svarbios ir kad bus atidėti šonan visi darbai, ir bus sėdima su juo, kiek tik reikės. Tai va, naudojasi...

Pastaruoju metu išvis daug laiko jam skiriama, lyginant su pernai. Reguliariai kartu bėgiojam. Vakarais jis eina pasitikti mane iš darbo (paskui kartu einam iki darželio). Dažnai dviese išeinam tai iki parduotuvės, tai iki pašto, tai dar kur, visur prašosi kartu, kai man kur reikia. Kol esu darbe, nuolat susirašinėjam per whats app, siunčiam viens kitam nuotraukas, jis man - ir video. Savaitgaliais žaidžiam stalo žaidimus. Na ir plius "mamos ir sūnaus" dienos jau kone kas savaitę, kai kur nors nueinam dviese papramgaut. Ir vis jam negana  :oh: Kažkoks paaštrėjimas abiems, tiek jam, tiek panai, namuose kas sekundę girdžiu "mama, pažiūrėk", "mama, atsisuk"  :oh:

Na ir dar viena priežastis, kodėl nedaro pats namų darbų, kai jis yra vienas namuose, manau žiūri youtubę į valias, tai gaišt laiką tokiam neįdomiam dalykui, kaip namų darbai, nesinori  :D  O dėl kietesnės mokyklos irgi biškį gal klasiokų įtaka. Sako, jau pakalba tarpusavy, kas kur stos po 4 klasės. Jei kiti kitur neplanuotų pereiti, manau ir jam nelabai tokia mintis ateitų į galvą  :hmm:

Šiandien mamadieniauju, ryte su sūnum nuvedėm sesę į darželį pusdieniui, tada nuvažiavom iki to licėjaus, pažiūrėti, kur randasi, koks tas kelias, kiek trunka ir tt. Paskui pėstute praėjom visus Savanorius, Laisvės alėją ir iki stoties, paklaidžioję dar po Žaliakalnį pakeliui(norėjau parodyti, kur esu gyvenus anksčiau), nuo stoties trulu atgal. Išėjom 7:30, grįžom 12:30, kaip tik sesę paimt prieš dienos miegą`. Popiet dar pasivaikščiojom. Kojas skauda nerealiai dabar  :lol:​ Bet visa programa buvo sūnaus sudaryta, jeigu ką  :lol:

Semtama, ar duoda kokios naudos kursai, ar įdomūs?  :)

Atsakyti