Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(sima_1 @ 2018 10 28, 15:19)
Mažoji gerai, iš žandų panašu, kad soti ir laiminga smile.gif kasdien nesveria, svarbiausia tuštinasi, šlapinasi. Maitinti sekasi gerai, iškart ėmė krūtį, nebuvo bėdų su tuo, įsisiurbė kaip siurbėlytė biggrin.gif O šiaip viskas gerai, pavalgo ir miega, ramus leliukas, kas man yra labai neįprasta smile.gif

Kaip saunu. Smagu kai jau pirmos dienos ramios ir socios. As tokio jausmo nei su vienu vaiku nepatyriau smile.gif
Atsakyti

Labas rytas :4u:

Ką, sninga :bis

Sima_1, o kurioj tu ligoninėje gimdei, Mažylyje? :)

Semtama, gerai, kai tokia pagalba iš senelių pusės :super:

Šeštadienį buvom Suvalkuose, apsipirkom ilgam, dabar tik sausio pirmom dienom grįžinėsim po Čekijos per Lenkiją, o spec apsipirkimas išvis negreit...

Vakar diena pašvęsta giminėm, buvo atvažiavęs mano tėvas.

AčiūD atostogos mokyklloje, tai pailsėsiu nuo namų darbų  :karsta:  :hihihi:

Šią sav 3 dienas dirbu, 4 atostogauju :vacation1:

Trečiadienį mamadieniausiu, turim planų su sūnum, paną vesiu į darželį :blush-anim-cl:

Sūnus neseniai pareiškė, kad nuo kitų metų nori stoti į kokią rimtą mokyklą, labiausiai - į  KTU inženerijos licėjų :blink:  O aš maniau galiu būt rami iki 8 kl ir nesukt sau galvos dėl geriausios gimnazijos pasirinkimo. Na bet jei toks noras mokytis yra :lol: , kad net nori važinėt su persisėdimais, keltis 5 ryto ir tt - tai pirmyn. Korepetitorių stojimui nesamdysim, jei pavyks savom jėgom - prašom, jei ne, liks kur dabar mokosi :angel_not:

Atsakyti
Dontstop, klinikose. Mažylis priima tik nuo 37sav.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 10 29, 08:36)
Šeštadienį buvom Suvalkuose, apsipirkom ilgam, dabar tik sausio pirmom dienom grįžinėsim po Čekijos per Lenkiją, o spec apsipirkimas išvis negreit...

Jus vedas visas islaidas, kiek i menesi maistui iseina?
As renku cekius si menesi, noriu mazinti maisto metima lauk. Idealiausia butu, savaite - 100 euru, toks mano planas, tik ar pavyks kazin, nes nejucia issileidzia daugiau.
Atsakyti

Dontstop, klinikose. Mažylis priima tik nuo 37sav.

Kur tau labiau patiko, Klinikose ar Mažylyje?  :)

As renku cekius si menesi, noriu mazinti maisto metima lauk. Idealiausia butu, savaite - 100 euru, toks mano planas, tik ar pavyks kazin, nes nejucia issileidzia daugiau.

Mes vedam visas išlaidas, maistui taip pat  :4u:

Mūsų vidurkis apie 240 eur/mėn.

Pagrindinės taupymo strategijos, kurios labiausiai padeda sumažinti išlaidas maistui:

absoliučiai jokio maisto nemetam lauk;

nešamės iš namų, nepietaujam kavinėse (vyras neša į darbą, vaikas - į mokyklą, aš grįžtu pietaut namo);

labai retai valgom restoranuose, kavinėse ir tt, pagrinde naminis maistas;

neperkam gatavo maisto, pvz jau gatavų salotų, jau iškeptų kotletų, taip pat picos, kebabai, bandelės ir panašus maistas išsineštinai tik išimtiniais atvejais;

neperkam pusfabrikačių.

Dar taupymo būdai, kurie padeda kažkiek:

apsipirkimas Lenkijoje;

kartą per savaitę pažiūriu prekybcentrių nuolaidas internete, išrašau ant lapo, pagal tai planuojam apsipirkimo maršrutą;

apsiperkam tik kartą per sav - tauposi ir laikas, praleistas sukant km po PC sales, stovint eilėse bei važiuojant iki prekybcentrio ir atgal;

perkam tik pagal sąrašą, ko iš tikrųjų reikia;

tokio vienintelio pigiausio PC neegzistuoja - vienam pigūs vieni produktai, kitam kiti. Todėl apvažiuojam kelis. Pagrindinis mum yra Lidl;

kai kuriuos produktus perku aplamai ne prekybcentryje - vaisius ir daržoves perku turguje, žuvį - žuvies parduotuvėje, dar šalia namų yra parduotuvė, kur  pvz pigiau, nei bet kokiam PC per akcijas kainuoja grūdėta varškė;

ką įmanoma perku didesnėmis pakuotėmis, pvz prieskonius, makaronus ir tt. Visad žiūriu į litro ar kg kainą;

daržoves ir vaisius perku pagrinde sezoninius, jokių ten braškių ar pomidorų vidury žiemos  :)​ 

Atsakyti

O tau reikia paanalizuot, kuomet išmetat maistą, dėl kokių priežasčių tai būna: ar prisiperkat per daug, susižavėję akcijomis? - pirkit tik pagal sąrašą. Išeina iš galiojimo anksčiau, nei suvalgot? - išsiugdyk įprotį kasdien peržiūrėti greit gendančius produktus ir planuoti meniu pagal tai. Impulsyviai perkat kas krenta į akis, o paskui nežinai, ką iš tokių produktų gaminti? - Google padės  :D Prisiperki sveikų produktų, nes "taip reikia", pvz daug vaisių ir daržovių, o paskui norisi valgyti visai ką kitą? - galbūt padės patiekalų planavimas savaitei. Na ir tt  :)​ 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 10 29, 18:12)
O tau reikia paanalizuot, kuomet išmetat maistą, dėl kokių priežasčių tai būna: ar prisiperkat per daug, susižavėję akcijomis? - pirkit tik pagal sąrašą. Išeina iš galiojimo anksčiau, nei suvalgot? - išsiugdyk įprotį kasdien peržiūrėti greit gendančius produktus ir planuoti meniu pagal tai. Impulsyviai perkat kas krenta į akis, o paskui nežinai, ką iš tokių produktų gaminti? - Google padės  biggrin.gif Prisiperki sveikų produktų, nes "taip reikia", pvz daug vaisių ir daržovių, o paskui norisi valgyti visai ką kitą? - galbūt padės patiekalų planavimas savaitei. Na ir tt  smile.gif​ </p>

Akciju neseku, prisiperkam, kas krenta i akis ir atrodo, kad skanu arba gal noresiu kita diena. Atidarom po kelias desru, suriu pakuotes, prastovi per savaite, niekas nebenori ju. Atidarau visokius kefyru gerimus, jogurtus irgi paskui nebenoriu, stovi kol baigias galiojimas ir ispilu.
Ir dar neretai gaminu dviem dienom, o kita diena nei as, nei vyras nebenorim to patiekalo.
Va taip nerimtai gaunas pas mus.
Si menesi ejau i parduotuve dazniau ir pirkau po truputi, ko noriu tikrai, o ne 'gal noresiu' ir vis tiek ismesti buvo ka.
Skanumynu nenoriu atsisakyti, cia ne apie saldumynus, o siaip kas patinka, bet atsibodo tas metimas lauk, nesamone kazkokia.
Esam trys zmones, maistui isleidziam apie 600 euru, si menesi gausis apie 500, bet tikejaus maziau vis tik, gaminau nemazai pati.
O jeigu pvz. buna atidarytas jogurtas, didelis indas, reikia ji suvalgyti, bet nenori visiskai, vis tiek valgai? Arba pagamini, prisivalgai pirma diena, skanu, antra ziuret jau nenori i ta patiekala..
Atsakyti

Akciju neseku, prisiperkam, kas krenta i akis ir atrodo, kad skanu arba gal noresiu kita diena. Atidarom po kelias desru, suriu pakuotes, prastovi per savaite, niekas nebenori ju. Atidarau visokius kefyru gerimus, jogurtus irgi paskui nebenoriu, stovi kol baigias galiojimas ir ispilu.
Ir dar neretai gaminu dviem dienom, o kita diena nei as, nei vyras nebenorim to patiekalo.
Va taip nerimtai gaunas pas mus.
Si menesi ejau i parduotuve dazniau ir pirkau po truputi, ko noriu tikrai, o ne 'gal noresiu' ir vis tiek ismesti buvo ka.
Skanumynu nenoriu atsisakyti, cia ne apie saldumynus, o siaip kas patinka, bet atsibodo tas metimas lauk, nesamone kazkokia.
Esam trys zmones, maistui isleidziam apie 600 euru, si menesi gausis apie 500, bet tikejaus maziau vis tik, gaminau nemazai pati.
O jeigu pvz. buna atidarytas jogurtas, didelis indas, reikia ji suvalgyti, bet nenori visiskai, vis tiek valgai? Arba pagamini, prisivalgai pirma diena, skanu, antra ziuret jau nenori i ta patiekala..

Mes neišlepę, aš išvis retai gaminu ir visko po daug, laisvai maniškiai valgo nors ir 4 ar 5 dienas iš eilės tą patį patiekalą  :bigsmile:  Visi, nesutinkantys su tokia tvarka, turi laisvę gamintis patys  :P Kaip taisyklė, kai išalksta, valgo, kas yra ir viskas  :mirksiukas:

Jogurtus aš perku po 400-500 ml pakuotes, sūnus valgo pavakariams kasdien natūralų/graikišką/islandišką/belen kokį kitą, kur be cukraus jogurtą pakaitom su grūdėtąja varške. Grūdėtąją perku po 500 g. Neužsistovi tokie produktai, nors vaiko porcija +/- iš akies 100-150 g į dieną. Žo, vienas jogurtas ir vienas kibiras varškės jam vienam būtų savaitei. Bet prisijungiant kitiems šeimos nariams vidutiniškai per savaitę suvalgom 2 kibirus varškės ir 4 didelius jogurtus. Mum lengviau - nenori vienas, pabaigia kitas. Plius nat jogurtas labai įvairiai pritaikomas maisto gamyboje, aš jį naudoju kaip grietinę (į sriubas, salotas, prie blynų, bulvinių patiekalų, apkepų, varškėčių ir tt ir pan), taip pat jį galima panaudoti į omletus, blynų tešlą ir dar milijonu būdu  :bigsmile:  Sakau, google padės, kai sava fantazija baigiasi  :bigsmile:

O kokie jūsų skanumynai? Mes mėgstam vytintą dešrą, pelėsinį ir varškės sūrius... Bet neįsivaizduoju, kad tokie dalykai pas mus užsistovėtų savaitėmis, nes viską suvalgom per vieną kartą  :happy:

O va tokių dalykų kaip saldūs jogurtai, kefyro gėrimai aš išvis neperku. Visų pirmą, cukrus. Visų antra, brangu. Tu gali pati susimaišyti norimo skonio kefyrą ar jogurtą, nepanaudotą likutį būtų lengva pritaikyti kitam patiekale, o priedai, tokie kaip kokoso drožlės, vanilės ekstraktas, kakavos milteliai, yra "ilgai grojantys"  :4u:​ 

Atsakyti
Uzeina fazes, kai bloga darosi nuo prigrustu spintu rubais, nuo viso besaikio vartojimo, tada pavydziu zmonems, kurie moka planuoti, taupyti.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 10 29, 18:52)
..neišlepę, aš išvis retai gaminu ir visko po daug, laisvai maniškiai valgo nors ir 4 ar 5 dienas iš eilės tą patį patiekalą  bigsmile.gif  Visi, nesutinkantys su tokia tvarka, turi laisvę gamintis patys  tongue.gif Kaip taisyklė, kai išalksta, valgo, kas yra ir viskas  mirksiukas.gif
O kokie jūsų skanumynai? Mes mėgstam vytintą dešrą, pelėsinį ir varškės sūrius... Bet neįsivaizduoju, kad tokie dalykai pas mus užsistovėtų savaitėmis, nes viską suvalgom per vieną kartą  happy.gif

Skanumynus turiu omeny, kad nenoriu taupyme atsisakyti ju, suvalgom, megstam visokias idarytas paprikas mazytes tas, alyvuoges idarytas.
Noriu ismokti pirkti protingai kazkaip kitus dalykus.
O del valgymo po kelias dienas, nezinau, ne islepimas gal, tiesiog nelenda tas pats maistas, kai pas mama gyvenau irgi max 2 dienas ta pati patiekala valgem.
Zodziu, reikia dazniau i parduotuve eiti ir pirkti po mazai, gaminti irgi mazai.
Ir iprasti vel sarasa daryti.
Atsakyti

Uzeina fazes, kai bloga darosi nuo prigrustu spintu rubais, nuo viso besaikio vartojimo, tada pavydziu zmonems, kurie moka planuoti, taupyti.

Man ta pati fazė dabar  :D  Galbūt ryšium su remontu, juk teko visą kambarį iškraustyt ir perskirstyt daiktus po kitus kambarius, tai siaubas, pasimatė, kad daiktai jau baigia išstumt mus lauk iš namų  :oh: Ryškiai per daug mudu su pana turim rūbų, man reikėtų susimąstyt apie batų, rankinių, kosmetikos, kvepalų, papuošalų, siūlų kiekius. Žaislai  :oh:  :oh:  :oh: Vyrs mano neatsparus visokiems šūdniekiams iš kiniečių ir smulkiai elektronikai, kuri džiugina dieną, o paskui amžiams lieka renkti dulkes...Tai va, planuojam, taupiam - kai kuriose srityse  :lol:  Nu maistui tai aš gailiūga, labiausiai gaila pinigus pravalgyt  :mmm:​  

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 10 29, 20:37)
Man ta pati fazė dabar  biggrin.gif  Galbūt ryšium su remontu, juk teko visą kambarį iškraustyt ir perskirstyt daiktus po kitus kambarius, tai siaubas, pasimatė, kad daiktai jau baigia išstumt mus lauk iš namų  doh.gif Ryškiai per daug mudu su pana turim rūbų, man reikėtų susimąstyt apie batų, rankinių, kosmetikos, kvepalų, papuošalų, siūlų kiekius. Žaislai  doh.gif  doh.gif  doh.gif Vyrs mano neatsparus visokiems šūdniekiams iš kiniečių ir smulkiai elektronikai, kuri džiugina dieną, o paskui amžiams lieka renkti dulkes...Tai va, planuojam, taupiam - kai kuriose srityse  lotuliukas.gif  Nu maistui tai aš gailiūga, labiausiai gaila pinigus pravalgyt  schmoll.gif​  </p>

Norejau kaip tik klausti apie rubus ar randi laiko po mazylius landzioti? Kur perki Jogailei rubus?
Koks jusu sios savaites meniu?
Atsakyti