Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2017 01 12, 14:27)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Azazella" data-cid="71355904" data-time="1484220894">
<div>
<p>
---------------------
Buvoma pas lora siandien.

Apie jokias operacijas kalba neina. Tonziles normoj, adenoidai irgi lyg ok, bet su adenidais toks fintas, kad juos objektyviai ivertinti gali tik tada kai vaikas yra sveikas maziausiai dvi tris savaites.

Konsultavo labai isamiai, klausinejo visko, iskaitant ar gime laiku ir isnesiotas, ar maitintas kryutim, kuo kiti vaikai srega, kokioje aplinkoje gyvenam, ar dantys siuo metu dygsta, ar turim gyvunu, kokius vaistus ir kokiomis dozemis pastaruoju metu gerem, kkie buvo paskutiniai kraujo tyrimai. Zo, tokios isamios anamnezes rinkimo dar neteko matyti.

Kol kas isvada tokia, kar greiciausiai alerginis rinitas. Israsyti dvieju rusiu lasiukai ir antalerginis sirupas. Po dvieju savaiciu pakartotina konsultacija.
Ka pasake is to kas viesiems galetu buti idomu:

1. Tretieji gyvenimo metai yra patys srgamiausi virsutiniu kvepavimo taku ligomis.

2. Treciaisiais gyvenimo metais is esmes persiformuoja vaiko imunine sistema .

3. Musu amziaus vaikams sirgti sloga yra normalu 12 kartu per metus. Pati savaime sloga nera kazkoks ypatingas blogis, durniausia kai ji pereinai i ausis ir bronchus.
tai tiek trumpai kiek ant greicio prisiminiau.

</p>
</div>
</blockquote>
<p>Labai įdomu, ačiū, kad surašei  4u.gif  Kažin, ar treti metai labiausiai sergami dėl to, kad dauguma pradeda lankyti darželį ar nepriklausomai nuo darželio?  hmm.gif Dėl slogos 12 kartų per metus - akurat sutampa, gi ką tik rašiau, kad maždaug kartą per mėn tenka sugirdyt actifedą  biggrin.gif​ Tai jum actifedo kaip suprantu ir nereikės. O alergija kam, nustatė?</p>

Neminejo nieko apie darzeli, bet ir taip aisku, kad ne be to. M gi praktiskai nesirgo kol i darza nepapuole.

Del alergijos nustatymo, tai alergenu kol kas niekas nenustatinejo, tik yra itarimas del pacio alergijos kazkam fakto.

O del actifedo tai pasake, jog tokio amziaus vaikams tik krastutiniu atveju galima duoti, nes jis veikia centrine nervu sistema. Nors pamenu, kad kai mano didysis buvo mazas, tai ta vaista skirdavo reikia nereikia. Bet tada jis naujove buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azazella: 12 sausio 2017 - 15:41

Ai ko norėt iš tikro..ji savo vyresniam sūnui tiesiai šviesiai pasakė, kad savo vaikus jau užaugino, ir neketina dar augint.

Man taip mano močiutė yra pasakiusi. Dar prieš pirmo vaiko gimimą, kad nesitikėčiau pagalbos. Na mano vaikai jai jau proanūkiai yra, jau ir amžius... Aš normaliai priėmiau  :)  Jokios pagalbos nesitikėjau, "meilė per atstumą" man tinka  :ax:  Nors gyvenam netoli viena kitos, susimatom kartą per mėn, dažniau aš ir nenorėčiau...Į jokius gimtadienius kavinėse ar žaidimų kambariuose mano močiutė ir maldaujama nevažiuotų, aš žinau, kad ji maximum paskambins nebūtinai net tą dieną, nesureikšmina ji viso to ir nesikrausto iš proto dėl proanūkių. Bet man čia viskas ok, tikrai nepykstu.

Aš dar pagalvojau, tu pati iš didelės darnios šeimos (sprendžiu pagal Kalėdų tradicijas), o vyro pusėje gal kitokie, kiek šaltesni, santykiai tarp šeimos narių, gal tau tai neįprasta  :ax:  Na tokia ji yra, kas gi pasikeis, jei viską išrėši į akis, tik susipyksit...

O del actifedo tai pasake, jog tokio amziaus vaikams tik krastutiniu atveju galima duoti, nes jis veikia centrine nervu sistema. 

Turėjo omeny turbūt tą standartinį actifedą, o apie junior versiją nekalbėjot? Ar abu jie tokie kenksmingi?

Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 01 12, 14:13)
Pasiguosiu ir paburbėsiu dar biggrin.gif nu galutinai žlugo mano akyse uošvienė. Pareiškė vyrui, kad nenori dalyvaut gimtadienyje (žaidimų kambaryje), kad labai čia viskas oficialu, kaip vestuvės kokios. Nu atsiprašant idijotė negaliu..ant kiek žmogus susireikšminęs, nesugeba nei dviejų valandų pakentėt. Bailių bailė. Ryškiai bijo mano tėvų. Specialiai darėm Vilniuj, kad nereiktų poniai važiuot niekur, nes tada tikrai būtų nevažiavus, o dabar..jaučiu nesusilaikysiu ir išdėsiu viską. Kaip taip galima nu..ir taip kiaulė neateina visai pas vaiką, nors kasdien važiuoja pas dėdę kuris kitoj gatvės pusėj gyvena !

Eik tu, kam tau arba vaikui ta apsimetanti močiutė? Nu ji močiutė tik tiek, kad taip jau sutapo dėl kraujo giminystės, o ne dėl to, kad ji močiutė. Čia kaip su tėvu, kuris padarė ir paliko, tai koks jis tėvas tam vaikui? Tokia ir tavo močiutė. Beje, o tu su vaiku nuvažiuoji pas ją, pas dieduką? Bent jis tuomet, jei tu nuvažiuotum, galėtų bendraut su vaiku.
Patikėk, tikrai nereikia prievartinės meilės ir bendravimo. Nenori - nereikia.
QUOTE(Azazella @ 2017 01 12, 14:34)
Nu slava bogu : D biggrin.gif
Del uzsispyrimo, tai maniskis irgi oho kaip nenori daryti ka nors liepiamas. Ypac zaislus rinkti. Bet arba as labaiau uz tave uzsispyrusi, arba mano vaikas maziau uz tavo uzsispyres, as priverciu ji tai pasidaryti, bent is dalies, bent su mano pagalba. Cia matai koks niunasa, svarbu parodyti kas namie seimininkas, o tada jau paprasciau, kai nebereikia ribu tikrinti.
---------------------

Buvoma pas lora siandien.
.....

Oi, prisijuokiau iš to - "parodyt, kas čia šeimininkas". Fig, matyt aš ne šeimininkė. Žinok, jis tikrai užsispyręs iki negalėjimo. Tikriausiai vistik taviškis mažiau...
Kokius vaistus parašė? Klausiu, nes mūsų LOR įtarimų turi irgi dėl tų pačių, tarkim, kviečių - galbūt, negali būti namuose kviečių, klausė, kaip toli nuo namo kluonas, grūdai, šienas, kokiu atstumu pasėliai ir pan....

QUOTE(dontstop @ 2017 01 12, 17:18)

<p>Turėjo omeny turbūt tą standartinį actifedą, o apie junior versiją nekalbėjot? Ar abu jie tokie kenksmingi?</p>

Kai mes pirkom Actifed, tai sakė, kad Junior seniai nebėra
Atsakyti

Kai mes pirkom Actifed, tai sakė, kad Junior seniai nebėra

Gruodį pirkau Junior Suvalkuose  :)​ 

Atsakyti
Jo, pas juos mes važiuojam kai užsikviečia. Bet retai jau dabar. Kartą per 1-2 mėn. Man toks bendravimas tinka. Neturiu ką kalbėti su ja. Bt kai pareiškia, kad nenori į gimtadienį važiuoti, tai man naujiena. Nes per pačią gimtadienio dieną tikrai atvažiuos pasveikint. O jau į šventę man ne, nes labai viskas oficialu. Nu ji tokia gerokai atsilikus nuo visko, jaučiu net neįsivaizduoja tų žaidimo kambarių. Gavo mat kvietimą el.paštu ir išpūtė reikalą.
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 01 12, 18:47)
Jo, pas juos mes važiuojam kai užsikviečia. Bet retai jau dabar. Kartą per 1-2 mėn. Man toks bendravimas tinka. Neturiu ką kalbėti su ja. Bt kai pareiškia, kad nenori į gimtadienį važiuoti, tai man naujiena. Nes per pačią gimtadienio dieną tikrai atvažiuos pasveikint. O jau į šventę man ne, nes labai viskas oficialu. Nu ji tokia gerokai atsilikus nuo visko, jaučiu net neįsivaizduoja tų žaidimo kambarių. Gavo mat kvietimą el.paštu ir išpūtė reikalą.

O man atrodo tu biski hiperbolizuoji sita reikala.

As pasakysiu is savo pozicijos. Man paciai tie vaiku gimtadieniai zaidimu kambariuose yra kancia, ka jau kalbeti apie vyresnius zmones. Na, o ir ka gi ji veiks ten, apskritai, ka ten veikti vyresniems zmonems? Kam versti, jei zinai, kad nenori, juolab, kad pasveikinti anuko neatsisako mociute, tik nori tai padaryti jai priimtinesneje aplinkoje. Pvz.mano tevas, na, jis tikrai dievina Motieju, daznai matosi jie, jei kelias dienas nesusimato, jau skambina, sako, kada atvaziuosit, pasiilgau arba pats atlekia net neperspejes, bet i vaiku zaidimu kambari jis TIKRAI nevaziuotu, kaip ir mano anyta, irgi nevaziuotu, bet tiesa sakant, man ir neateitu i galva ju ten kviesti. Palikim vaikiskas pramogas vaikams, suaugusiuju - suaugusiems. Man lygiai taip pat nesuprantamas yra suaugusiuju sventimas restorane kai aplink mazi vaikai laksto.
Papildyta:
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 12, 16:41)

Oi, prisijuokiau iš to - "parodyt, kas čia šeimininkas". Fig, matyt aš ne šeimininkė. Žinok, jis tikrai užsispyręs iki negalėjimo. Tikriausiai vistik taviškis mažiau...
Kokius vaistus parašė? Klausiu, nes mūsų LOR įtarimų turi irgi dėl tų pačių, tarkim, kviečių - galbūt, negali būti namuose kviečių, klausė, kaip toli nuo namo kluonas, grūdai, šienas, kokiu atstumu pasėliai ir pan....

Aerius sirupa gerti 2-4 savaites
Nasonex purskalas 4-8 savaites
Rino germina purskalas 5 menesius (viena savaite per menesi).
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2017 01 12, 16:18)

<p>Turėjo omeny turbūt tą standartinį actifedą, o apie junior versiją nekalbėjot? Ar abu jie tokie kenksmingi?</p>

Nieko nedetalizavo, kalbejo apskritai apie actifeda ir akcentavo, kad vaikams iki 12 metu grieztai nerekomenduojama.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2017 01 12, 17:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aguončikas" data-cid="71356382" data-time="1484232104"><div><p>

Kai mes pirkom Actifed, tai sakė, kad Junior seniai nebėra</p></div></blockquote><p>Gruodį pirkau Junior Suvalkuose  smile.gif​ </p>

na, suvalkai turbut ne Lietuvoje. Anksciau, pries kokiu 18 metu, tikrai buvo ir Lietuvoje, bet siuo metu - ne, nera.
Atsakyti
Aš Actifed Junior prieš mėnesį bandžiau ieškot, tai kelios skirtingos vaistinės sakė, kad Lietuvoje jau nebeprekiauja juo.

Merginos, gal kuri turit geros patirties su puansetijų (Kalėdų gėlės) auginimu? Man iki šiol jos visos sėkmingai numesdavo lapus, nudžiūdavo, išmesdavau ir tiek žinių. O šiųmetinė lapus jau baigia visus numesti, bet užtat išdaigino kelis naujus lapelius. Tai reikia bandyt nenumarint. smile.gif Ką dabar geriausia būtų su ja daryti?
Atsakyti
Vėl neduoda cituot..

Azazella, gal ir atrodo, kad hiperbolizuoju. Bet tiek vyras apakęs, tiek draugė, tiek sesuo. Visi stebisi, kas čia jai užplaukė. Tieisog kažkoks kaprizas išlindo neaiškus. O gimtadienis šiemet bus darytas tik patiems artimiausiems. Jokių vaikų, draugų. Na bus aišku seserų vaikai. Kitąmet jau darysim tik bendraamžių vaikų, nes jų nemažai turim aplinkoj. Taip nusprendėm dėl amžiaus. Šiemet jam svarbiau tie kamuoliukai, o ne draugai atėję. Kitais metais bus kitaip.
Aš irgi nepakenčiu tų balių, jubiliejų, vestuvių. Mano mama ypač mėgsta tokius rengti. Bet juk eini, dalyvauji dėl tų žmonių, ne savęs. O ir čia nėra ko lygint, gi ne balius koks, o vaikui šventė paprasta. Nieko ypatingo visiškai. Pasirinkau žaidimų kambarį tik dėl patogumo, kad nereiktų namie čia spraustis. Ir aišku dėl to, kad jam ten lb patinka
Atsakyti
QUOTE(Digin* @ 2017 01 12, 21:45)
Aš Actifed Junior prieš mėnesį bandžiau ieškot, tai kelios skirtingos vaistinės sakė, kad Lietuvoje jau nebeprekiauja juo.

Merginos, gal kuri turit geros patirties su puansetijų (Kalėdų gėlės) auginimu? Man iki šiol jos visos sėkmingai numesdavo lapus, nudžiūdavo, išmesdavau ir tiek žinių. O šiųmetinė lapus jau baigia visus numesti, bet užtat išdaigino kelis naujus lapelius. Tai reikia bandyt nenumarint. smile.gif Ką dabar geriausia būtų su ja daryti?

As turiu 2 is anu metu, irgi kazkokiu budu issisaugojo. Tai sekmingai paaugo, tokios veslios pasidare, slapcia tikejaus, gal siemet kaledoms prazys, bet ne. Zaliuoja ir tiek.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Vakar apturėjau ekstremalią dieną. Nuo ryto iki vakaro nebuvo elektros. O pas mus viskas (vanduo, dujos, šildymas), be elektros neveikia. Tai mažei vandenį gerti šildžiau su žvake tongue.gif

Kalbant apie senelius, tai tikrai neimčiau į galvą jei jie nenori/negali atvažiuoti į anūko gimtadienį. Apskritai, seneliai ta kategorija žmonių, kuriuos mums (vaikams) pakeisti neįmanoma. Neverta tuščiai gaišti laiko. Belieka tik susitaikyti. Aišku, galima paburnoti, čia, forume, tam kad "nuleisti garą".
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 01 13, 08:08)
Labas rytas  4u.gif

Vakar apturėjau ekstremalią dieną. Nuo ryto iki vakaro nebuvo elektros. O pas mus viskas (vanduo, dujos, šildymas), be elektros neveikia. Tai mažei vandenį gerti šildžiau su žvake  tongue.gif

Pas mus analogiska situacija su elektra, turejom ir mes pries pora men panasu ekstryma, aciu D, tik keturioms valandoms. Kaip be ranku pasijauciau. Ir taip kavos norejau visas tas keturias valandas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 13, 08:19)
Ir taip kavos norejau visas tas keturias valandas smile.gif

Ir man tas pats. Šiaip kavą geriu tik kartais. O būtent vakar jau man jos taip reikėjo nuo pačio ryto biggrin.gif
Atsakyti