Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Sveikos  :4u:

Grįžom iš kelionės, atšventėm sūnaus gimtadienį, parsivežėm kiaulaitę, tęsiam remontus  :)

Man susipakuoti nesunku ir netrunka ilgai, turiu reikalingų daiktų sąrašus trumpom, ilgom kelionėm ir kelionėm pas mamą. Vyrui, nuolat važiuojančiam į komandiruotes, išvis nėra ką ruoštis, jis turi spec kelioninius rūbų, higienos priemonių, vaistų pokus  :D Išsipakuoti trunka dar greičiau. Dėl skalbimo sutinku, anksčiau iš ilgesnės kelionės grįždavom neturėdami nei vieno švaraus rūbo ir pirmas 2 dienas vien tik skalbdavom  :karsta:  Šį kartą hostely radom skalbimo  kambarį, tai viską išskalbėm ir išdžiovinom džiovinimo mašinoje  :bigsmile:

Kas mane užknisa, tai kai kasnakt nakvoji vis kitoj vietoj, ryte susiruošimas trunka ne mažiau, kaip dvi val  :oh: Ypač, kai reikia išardyt palapinę, tam tikra sistema sudėt viską į automobilį... Po kelionės grįžus namo labiausiai vargina visi darbai su nuotraukom - perkelt, peržiūrėt, pratrint, sukelt mamai į internetinį albumą...Kelias dienas vien tik kaupiuosi šiam darbui  :lol:

Dėl dienos miego diskutavot, tai maniškė, pvz, šiais metais ir darželyje užmigdavo tik 1-3 k per savaitę. Savaitgaliais jei kur važiuodavom užmigdavo mašinoje. O šios kelionės metu neužmigdavo nors tu ką  :hmm:

Badu nemarinom, maitinomės įprastom valandom + nuolat mašinoj vežiodavom tašę užkandžių (obuolių, bananų, miusli batonėlių, sausainių, trapučių ir pan).

Man atrodo, jai dabar toks zyzimo amžiaus tarpsnis yra, ar kas. Namuose irgi non-stop kažkas blogai, ašaros, atsisakymai daryt kas liepta ir pan. Topiškiausios situacijos:

1. jei tik sugriežtinį balso toną, iškart apsiverkia

2. jei tik kažko neleidi, bėga skųstis pas kitą šeimos narį "mane mama nuskriaudė", atsisako brolis šokinėti pagal jos dūdelę, bėga pas mane šaukdama "mane brolis nuskriaudė" ir pan. Šitą frazę, kad ją kažkas nuskriaudė, girdim milijoną kartų per dieną  :wacko:

3. "užplaukia", kad nori, kad būtent tėtis ją šūkuotų ar būtent brolis paduotų buteliuką su vandeniu, ar būtent už kairės rankos ją paimti, o ne už dešinės ir pan. Tiesiog šiaip lygioj vietoj lempiniai kažkokie pageidavimų koncertai  :wacko:

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 08 11, 07:18)
Topiškiausios situacijos:
<p>1. jei tik sugriežtinį balso toną, iškart apsiverkia</p>
<p>2. jei tik kažko neleidi, bėga skųstis pas kitą šeimos narį "mane mama nuskriaudė", atsisako brolis šokinėti pagal jos dūdelę, bėga pas mane šaukdama "mane brolis nuskriaudė" ir pan. Šitą frazę, kad ją kažkas nuskriaudė, girdim milijoną kartų per dieną  wacko.gif</p>
<p>3. "užplaukia", kad nori, kad būtent tėtis ją šūkuotų ar būtent brolis paduotų buteliuką su vandeniu, ar būtent už kairės rankos ją paimti, o ne už dešinės ir pan. Tiesiog šiaip lygioj vietoj lempiniai kažkokie pageidavimų koncertai  wacko.gif</p>

Tai čia normalios įprastos situacijos biggrin.gif pas jus iki šiol tokių nebuvo? Maniškei senų seniausiai šita "mada" buvo, dabar jau apsiraminus, na išlikę tas, kad noriu viską, kad mama darytų ir niekas kitas doh.gif Šitas užknisa tikrai.

Man nepatinka svetimose vietose aplamai miegot, sunkiai prastai miegu. Nėr geriau nei savo lovoj miegot visgi mirksiukas.gif

Va norėjau ir klaust, o kaip darželiuose, tie kur nemigdot pietų namie? Ar miega?
dontstop, ką veikia tuomet jei nemiega darželyje, guli ramiai? Leidžia nemiegot?
Atsakyti
Visa vasara savaitgaliais vis kazkur vaziavom 2-3 dienom, tai susipakuoti netingiu ir neuztrunku ilgai.
Uzknisa tik paskui viska skalbti ir lyginti, kai vasara tokia karsta stengiaus lyginti minimaliai.

Apie pietu miega neturiu ka parasyti, nemiega nuo 2m. jei ne SM, gavociau, kad ir kiti nemiega jau seniai, nes darzely irgi nebuvo nevieno miegancio grupej.

Beje, musu darzely atsiras nauja grupe, vaikai nuo 6men. iki 2,9m., priziures 4 aukletojos, bet isivaizduojat 6men. leliukai, man butu gaila toki maza atiduoti. Vadinsis ''Viksru'' grupe. biggrin.gif

Dontstop, Adelijai ta faze irgi yra jau keli menesiais, labai neklauso, atsikalbineja, visokie uzsispyrimai.
Va Simos Aurejai jau praejo, Jogailei uzejo, zodziu, visiems savo laiku.
Labai daug kantrybes reikia tureti, o neturiu.. I sugrieztinta balsa nereaguoja, kaip tik dar labiau priesingai daro..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeuse: 11 rugpjūčio 2018 - 09:54
QUOTE(dontstop @ 2018 08 09, 06:54)
<p>Semtama, šiuo metu Rygoj Domo aikštėj eksponuojamos berlinietiškos meškos (buddy bear) iš viso pasaulio, apie 150 figūrų, yra ir lietuviškoji  bigsmile.gif Nepraleiskit, labai įspūdingas reginys  bigsmile.gif Tos meškos visos spalvotos, kiekviena su tos šalies simboliais  bigsmile.gif​ </p>

Taip, taip, aplankėm meškutes smile.gif , apžiūrėjom visas, suradom lietuviškąją, nusifotkinom biggrin.gif
Gerai jie sugalvojo 4u.gif

Mes jau irgi namie. Aš aplankiau istorijos, gamtos ir meno, dizaino muziejus (pastarąjį vyro kolegos rekomendavo kaip geriausią smile.gif ). Per pirmą kelionės dieną basutės sutrynė pūsles ant kojų. Nežiūrint į tai vakare išmaišėm senamiestį, aplankėm Rygos pilį, neplanuotai patekom į roko grupės koncertą. Vyrui patinka tokia muzika, tai su latvių jaunimėliu atšokom visas dainas. tongue.gif

Vakare oras fantastiškas. Pasijaučiau kaip pietų kraštų šalyje. biggrin.gif Labai daug turistų. Nors paprastai atkreipiu dėmesį į šeimas su vaikais, šį kartą į akis krito 60-70 metų seneliukai: pražilusios, sukumpusios porelės, būreliai močiučių gėlėtom suknelėm ir lakuotais kojų nagais ax.gif
Ech, galvoju ir aš taip norėčiau kai būsiu tokio amžiaus. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(sima_1 @ 2018 08 10, 20:20)
Užtai kaip gera namie, nuvargina tokios "atostogos"  vistik, visi tie susipakavimai, išsipakavimai, rūbai, skalbimai.
Kas dažnai keliaujat, neužknisa? biggrin.gif

Man susidedant daiktus sunkiausia apmąstymai, ko tikrai reikia, ko ne. Išsikrauti - svarbiausia prisiruošimas - 10min ir viskas savo vietose. smile.gif

Dėl maniškės zyzimų - man jau visai išsekus kantrybė. Į visas dontstop išvardintas kategorijas maniškė tinka. Slapta skaičiuoju dienas kurios man liko ją prižiūrėti iki vyro atostogų. blush-anim-cl.gif
Papildyta:
QUOTE(dzeuse @ 2018 08 11, 10:40)
Beje, musu darzely atsiras nauja grupe, vaikai nuo 6men. iki 2,9m., priziures 4 aukletojos, bet isivaizduojat 6men. leliukai, man butu gaila toki maza atiduoti. Vadinsis ''Viksru'' grupe.  biggrin.gif

Gaila ir man. Neįsivaizduoju, kaip taip galima. Nors apie tokias grupes jau seniai girdėjusi. LT irgi yra.

Dontstop - ar sūnui patinka gimtadieninė dovana? smile.gif Jaučiu dabar abu vaikai prilipę prie kiaulytės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 11 rugpjūčio 2018 - 10:18
QUOTE(semtama @ 2018 08 11, 11:16)
Ech, galvoju ir aš taip norėčiau kai būsiu tokio amžiaus.  wub.gif

Išsikrauti - svarbiausia prisiruošimas - 10min ir viskas savo vietose.  smile.gif

Ir aš drinks_cheers.gif

Eina sau, kaip per 10min? biggrin.gif porai dienų gal mažiau daiktų imt reikia, bet va tarkim 5 dienom buvom labai nemažai visko prisikrovę, rūbų visokiam orui, batų, rankšluosčių daug tiek pležui, tiek taip prausimuisi, pležo dekių, kt pležo reikmenys - smėlio žaislai, padanga, t.t., higienos reikmenys, kosmetika, maisto vežėmės, kas buvo likę šaldytuve gendamo, na dar visokie šiaip bagažinėje esantys daiktai - dviratukas, aitvaras, t.t. Gavosi lagaminas ir daug kt tašių biggrin.gif viską iškraut man kažkaip užtrunka ilgiau nei sudėt. Jei dar būtų kokios palapinės nežinau kaip tilptume biggrin.gif

Dabar važiuosim pas mano tėvus savaitei pabūt, jau mažiau daiktų žymiai reikės, iš esmės tik rūbai.
Atsakyti
Labas,
mes pajūry praleidom 3 dienas, smagiai pabuvom, laik leidom prie jūros, pasivaikščiojom Klaipėdos centre, dviese su drauge išlėkėm į akropolį. labai smagiai praleidom laiką. buvom dino parke, ir taip, Sima, mačiau jus. iš pradžių galvojau, kur matyta mergaitė, kol atrinkau, kad tai gali būti Aurėja bigsmile.gif bet kokia didelė, man atrodo už maniškį didesnė. kaip jums dino parkas? patiko?
man susipakuot atostogoms smagiau negu išsipakuot.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2018 08 11, 13:29)

Eina sau, kaip per 10min? biggrin.gif porai dienų gal mažiau daiktų imt reikia, bet va tarkim 5 dienom buvom labai nemažai visko prisikrovę, rūbų visokiam orui, batų, rankšluosčių daug tiek pležui, tiek taip prausimuisi, pležo dekių, kt pležo reikmenys - smėlio žaislai, padanga, t.t., higienos reikmenys, kosmetika, maisto vežėmės, kas buvo likę šaldytuve gendamo, na dar visokie šiaip bagažinėje esantys daiktai - dviratukas, aitvaras, t.t. Gavosi lagaminas ir daug kt tašių  biggrin.gif viską iškraut man kažkaip užtrunka ilgiau nei sudėt. Jei dar būtų kokios palapinės nežinau kaip tilptume  biggrin.gif

Dabar važiuosim pas mano tėvus savaitei pabūt, jau mažiau daiktų žymiai reikės, iš esmės tik rūbai.

Kad mes keliaujam tik 1-2-3 dienom. Labai daug neprisikraunam. Tik praeitais metais i Graikija savaitei skridom. Pakavimosi darbu net neprisimenu. smile.gif
Atsakyti

Tai čia normalios įprastos situacijos biggrin.gifpas jus iki šiol tokių nebuvo? Maniškei senų seniausiai šita "mada" buvo, dabar jau apsiraminus, na išlikę tas, kad noriu viską, kad mama darytų ir niekas kitas doh.gifŠitas užknisa tikrai.

Man nepatinka svetimose vietose aplamai miegot, sunkiai prastai miegu. Nėr geriau nei savo lovoj miegot visgi mirksiukas.gif

Va norėjau ir klaust, o kaip darželiuose, tie kur nemigdot pietų namie? Ar miega?
dontstop, ką veikia tuomet jei nemiega darželyje, guli ramiai? Leidžia nemiegot?

Nieko panašaus pas mus nebuvo anksčiau  :hmm:  Tik neseniai prasidėjo tokie bajeriai  :huh2: 

Darželyje pas mus, jei nenori vaikas, gali nemiegot, tik pagulėt, o jei nenori net gulėt, tai žaidžia, piešia ir pan. Nemigdo per prievartą vaikų, kurie nemiega, yra tokių  :)  Pagal sūnų prisimenu, kad kuo vyresnė grupė, tuo daugiau nemiegančių, juolab kad vėliau pietų miego laiku bus visi būreliai  :)​ 

Atsakyti

Dontstop, Adelijai ta faze irgi yra jau keli menesiais, labai neklauso, atsikalbineja, visokie uzsispyrimai.
Va Simos Aurejai jau praejo, Jogailei uzejo, zodziu, visiems savo laiku.
Labai daug kantrybes reikia tureti, o neturiu.. I sugrieztinta balsa nereaguoja, kaip tik dar labiau priesingai daro..

Eina sau, aš kažkaip su sūnum to neišgyvenau, o gal jau nebepamenu  :D  Tai visai tokio periodo nelaukiuau ir nesu tam pasiruošus  :angel_not:​ 

Atsakyti

Semtama, jūs neįtikėtinai daug aplankėt Rygoj  :) Mes žymiai mažiau, nors buvom ilgiau  :) 

Vaikai neatstoja nuo kiaulytės, pešasi, kuriam eilė laikyt ant rankų. Pirmą dieną kiaulytė labai stresavo, nevalgė, negėrė nieko, tupėjo kamputyje, nes nedavė jie jai ramybės, šūkavo, rėkavo, iminėjo ištisai iš narvelio. Vyras vakare išvežė juos į kartingus kuriam laikui, tai po geros valandos pabuvojimo vienumoje kiaulytė atsigavo, pradėjo judėt, valgyt, kakot  :D Mano mama pasiuvo jai hamaką. Tai ji po juo slepiasi, jei nenori bendraut. Tai pana ką sugalvojo - timptelna hamaką už raištelių, jis susiūbuoja, kiaulytė išsigąsta, iš po juo išbėga, tada ji ją griebia  :oh: Jau matau, kad teks nuolat saugot gyvūlėlį vargšą  :happy: 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 08 11, 18:40)
<p><strong>Semtama</strong>, jūs neįtikėtinai daug aplankėt Rygoj  smile.gif Mes žymiai mažiau, nors buvom ilgiau  smile.gif </p><p></p><p>Vaikai neatstoja nuo kiaulytės, pešasi, kuriam eilė laikyt ant rankų. Pirmą dieną kiaulytė labai stresavo, nevalgė, negėrė nieko, tupėjo kamputyje, nes nedavė jie jai ramybės, šūkavo, rėkavo, iminėjo ištisai iš narvelio. Vyras vakare išvežė juos į kartingus kuriam laikui, tai po geros valandos pabuvojimo vienumoje kiaulytė atsigavo, pradėjo judėt, valgyt, kakot  biggrin.gif Mano mama pasiuvo jai hamaką. Tai ji po juo slepiasi, jei nenori bendraut. Tai pana ką sugalvojo - timptelna hamaką už raištelių, jis susiūbuoja, kiaulytė išsigąsta, iš po juo išbėga, tada ji ją griebia  doh.gif Jau matau, kad teks nuolat saugot gyvūlėlį vargšą  happy.gif </p>

Tai, kad be vaiku visai kitokia kelione gaunasi. ax.gif

Gal po kiek laiko jau nebus tiek idomu kiaulyte. Dabar, pradzioje kitaip ir negali buti. rolleyes.gif
Atsakyti

Ir aš drinks_cheers.gif

Eina sau, kaip per 10min? biggrin.gifporai dienų gal mažiau daiktų imt reikia, bet va tarkim 5 dienom buvom labai nemažai visko prisikrovę, rūbų visokiam orui, batų, rankšluosčių daug tiek pležui, tiek taip prausimuisi, pležo dekių, kt pležo reikmenys - smėlio žaislai, padanga, t.t., higienos reikmenys, kosmetika, maisto vežėmės, kas buvo likę šaldytuve gendamo, na dar visokie šiaip bagažinėje esantys daiktai - dviratukas, aitvaras, t.t. Gavosi lagaminas ir daug kt tašių biggrin.gifviską iškraut man kažkaip užtrunka ilgiau nei sudėt. Jei dar būtų kokios palapinės nežinau kaip tilptume biggrin.gif

Mes visur keliaujam su 3 lagaminais, tiek jų teturim. Stengiuosi daugiau neimti jokių atskirų tašių, kiek telpa į tuos lagaminus, tiek imam. Tokių dalykų, kaip dviratukai, paspirtukai, vežimėliai neimami, nes užima per daug vietos. Rankšluostį vežam vieną ir tik, jei planuojamos nakvynės palapinėje, kitur (viešbučiuose, hosteliuose, privačiam sektoriuje) juos gi duoda visur. Batus imam tokiu principu: viena pora ant savęs + viena pora atsarginė. Rūbai vasarą keliaujant vasariški + po bliuzoną kiekvienam šeimos nariui + po pūstą liemenė tik vaikams. Maisto vežamės būtinai, bent jau pirmai dienai, jei keliaujam per Lenkiją, jei kitur - stengiamės paimti kuo daugiau negreit gendančio, nes kitose šalyse brangiau. Vandens imam daug. Gal kažkam keista pasirodys, bet vežuosi daug kosmetikos - net per 3 kosmetines. Viena kosmetinė su odos ir plaukų priežiūros priemonėmis, kita - su dekoratyvine kosmetika ir trečia - su būtiniausiomis priemonėmis keliauja mano rankinėje (drėgnos servetėlės, rankų kremas, veidrodėlis, lūpų blizgis, gumytė plaukams ir kt smulkmenos, kas naudojama dažnai ir turi būti po ranka). Aš vežuosi būtinai knygą, mezginį, žurnalą. Ir toks rinkinys yra visad vienodas, nesvarbu, ar keliaujam 2 ar 14 dienų. Skiriasi tik rūbų kiekis... :) 

Atsakyti