Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Sveikos  :4u:

Nuo erkių niekaip nesisaugom. Nesiskiepijam, repelentų nenaudojam. Manau, kad erkės visur  :unsure:  Jų net paplūdimy tarpo smėlio yra. Ir mieste yra...

Mūsų savaitgalis Augustave buvo superinis  :) Miestukas pranoko visus mūsų lūkesčius. Galvojom, bus toks per ramus mums, net turėjau minčių gal dienai iki Balstogės pavažiuot ar dar kur, bet neprireikė. Sutikom labai daug lietuvių ten, o jų tarpe vyro gimines  :D  Jie tokie keliauninkai, visą pasaulį apvažiavę, bet irgi džiaugėsi, kad rado perlą panosėje. Žo, maloniai nustebino mus visus Augustavas  :)

O maršrutas mūsų buvo toks:

pirmą dieną nuvažiavom iki Suvalkų, ten apėjom 2 statybinių prekių parduotuves. Visiškai nusivylėm tiek pasirinkimu, tiek kainomis - nėra ką lyginti su mūsų Senukais, Ermitažu, Depo  :mmm:

Tada nuvažiavom iki Augustavo, viso nuo Kauno iki ten kokios 2 val kelio. Įsikūrėm privačiai pas bobulytę. Babulė pasitaikė itin maloni, draugiška, paslaugi, bet gal kiek per daug dėmesinga. Pvz naktį pana suverkė, tai babulė tuoj prisistatė pas mus ir pradėjo į duris belsti. Neatidarėm, tai ryte užvertė klausimais, kas atsitiko, ar vaikas nesusirgo ir tt  :D Bet šiaip pagyvenom kaip meškos ausy, ji ir naminiais valgiais mus vaišino, ir indus plovė, panai - žaislų, o mum dviračius parūpino (mes su vyru nepasinaudojom, o va kad dičkiui buvo jo dydžio dviratukas, tai labai gerai, vaikščiodavom labai didelius atstumus, tai būtų užsizyzęs, jei tektų pėdinti savo kojomis). Susiruošėm į paplūdimį - ji tuoj paklotus, pledus, kamuolį traukia, norėjom į kavinę nueit - ji iškart žemėlapį parūpino, jame sužymėjo, kur kavinės su žaidimų aikštelėmis. Na ir tt ir pan  :bigsmile:

Tai va, pirmą dieną apėjom senamiestį, promenadą, uostą, apsižiūrėjom kas kaip.

Antrą dieną plaukėm, mat pagrindinės pramogos ten - ant vandens. Plaukti galima bet kuo, pradedant vandens dviračiais, o taip pat irklinėm ir motorinėm valtim, kanojomis, baidarėmis, kateriais, garlaiviais ir tt ir pan. Buvo tokie mediniai ale senoviniai laivai su įgula apsirengusia vikingais  :D , buvo ir naktinių pasiplaukiojimu, ir vakarinių su vaišėm ir dainom  :bigsmile:  Na o mes iš visų variantų pasirinkom medinę ale senovišką galerą 12 vietų, vidutinio brangumo ir vidutinio ilgio maršrutą - apie 2,5 val. Plaukėm per šliuzą ir kanalu, o paskui per vieną ežerą iki kito. Tiek šliuzu plaukiant labai įdomūs pojūčiai ir vaizdai, tiek nuo vieno ežero perplaukiant iki kito siaura upe nepaprastai gražūs vaizdai  :bigsmile:  Aš galvojau, kaip man reikės tiek laiko vaiką vienoj vietoj išlaikyti, bet visiškai tos valandos neprailgo, o vėjas išpūtė visas blogas mintis  :super:  Pailsėjom ir atsigavom super  :super:

Antrą dienos pusę pašventėm parduotuvėm, kurių ten ne kažką, visgi šiek tiek batų, rūbų ir kosmetikos man pavyko nupirkti  :nail:

Ir dar centre apėjom tokią kaip mūsų Kaziuko mugę, buvo ale ūkininkų šventė, kažkas panašaus.

Vakaras - paplūdimyje. Aplankėm 2 kavines, viena įprastų lenkiškų valgių, o va kita įdomi tokia - ten žuvį gaudo ir kepa iškart vietoj, ir tokių kavinukių ant kranto kas keli metrai pilna  :bigsmile:   Ir žuvies visokių visokiausių rūšių, ir kainos juokingos  :bigsmile:

Na o trečią dieną paplūdimys, o paskui link namų ir pakeliui aplankėm mini zoo Šipliškėse, kurį seniai buvom nusižiūrėję, bevažinėdami maisto į Suvalkus. Tai sakyčiau visai nieko, aišku ten nebuvo kažin kokių egzotinių gyvūnų, bet ir kaina jo daugiau simbolinė, vaikams viskas labai patiko, praleidom ten apie porą val, kai kurie gyvūnai vaikšto palaidi, juos galima liesti, žodžiu, neblogai.

Na ir vienintelis nusivylimas buvo toks superpopuliarus Šipliškių baras su vilku ant stogo. Nuoširdžiai nesupratom, ko ten žmonės veržiasi. Brangu, neskanu, o ir laukėm be galo ilgai. Vieną iš užsakytų patiekalų atnešė tada, kai visi kiti jau buvo suvalgyti  :oh:  Net ir šį sekmadienį, kai PL nedirbo jokios parduotuvės, jis buvo sausakimšas nuo lietuvių  :hmm:

Dar planavom važiuoti į nac. parką Wigry, ten praeiti pažintinį taką per pelkes (beje, tokie malonumai pas lenkus yra mokami  :wink: ), bet jau nespėjom.

Tai va tokia mini kelionė gavosi, o jausmas, lyg atostogavom bent jau savaitę kažkur toli  :)

Šią sav vyras komandiruotas į Vokietiją, teks šeštadienį važiuot į Klp dičkį vežt pas močiutę, o sekmadienį atgal, nieko faino, na bet taip gaunasi  :)

Atsakyti

Smaguma. Man tai pirmas stovyklavimas, kartosim smile.gif

Labai džiaugiuosi, kad patiko  :bigsmile:  :clap:​ 

Atsakyti
QUOTE(relita @ 2018 07 09, 10:59)
Labas,
kaip praleidot ilgąjį savaitgalį? mes stovyklavom už Molėt prie Alnio ežero, miške. vanduo labai šaltas, nes ežere daug šaltinių, bet labai skaidrus. miegojom dvi naktis palapinėje, su ilgom medvilninėm pižamom, tikrai nesušalom. buvo smagu, važiavom 3 šeimos. Radom stovyklavietę su laužaviete, kepėm mėsą, daržoves, virėm sriubą, vyrai žvejojo, vaikai žaidė... Smaguma. Man tai pirmas stovyklavimas, kartosim smile.gif
tik mažiui buvo įsisegus erkė  fear.gif bet dar matyt tik ką buvo įlindus, nes visai neprigėrus kraujo. Aišku mane ištiko paranoja, purškiau vaikus purškalais n kartų per dienų ir tikrinau išvien.
O jau mėlynių miške...

Dontstop, ar jūs pasiskiepinę nuo erkinio encefalito? kaip saugojatės erkių, nes jūs nemažai stovyklaujate? mano vyras prieš skiepus, o aš visai galvoju...

ATIDZIAI STEBEK MAZAJI, BET KOKIUS PERSALIMO SIMTOMUS, GALVOS SKAUSMUS NENURASYK PERSALIMUI.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2018 07 09, 18:29)
<p>Sveikos  4u.gif</p>
<p>Nuo erkių niekaip nesisaugom. Nesiskiepijam, repelentų nenaudojam. Manau, kad erkės visur  unsure.gif  Jų net paplūdimy tarpo smėlio yra. Ir mieste yra...</p>

LYGIAI PRIES METUS BIJOJAU, KAD NETEKSIU SAVO VYRESNIOJO VAIKO PO ERKES IKANDIMO, BE REIKALO NESISKIEPIJAT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azazella: 10 liepos 2018 - 10:59
QUOTE(Azazella @ 2018 07 10, 13:00)
ATIDZIAI STEBEK MAZAJI, BET KOKIUS PERSALIMO SIMTOMUS, GALVOS SKAUSMUS NENURASYK PERSALIMUI.
Papildyta:
LYGIAI PRIES METUS BIJOJAU, KAD NETEKSIU SAVO VYRESNIOJO VAIKO PO ERKES IKANDIMO, BE REIKALO NESISKIEPIJAT.

Atsimenu jūsų atvejį. Stebiu.
Atsakyti
Maniškis skiepytas dar metukų laiko. Nepamirškim kur gyvenam - Lietuvoj itin išplitusios erkės. Aplinkoje jau tris žmones turim prasirgusius erkiniais encefalitais.
Mes grįžom iš mini atostogų po Anykščių rajoną. Daug kur apvažiavom, net ne viską pamenu biggrin.gif labai rekomenduoju Gradiali viešbutį su tobula aplinka vaikams. Kitais metais sakėm grįšim būtinai bent trim parom..kitai savaitei numatėm kelionę po Žemaitiją, bt kaip matau orai pakoreguos viską :/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 11 liepos 2018 - 18:06
QUOTE(sima_1 @ 2018 07 09, 09:20)
Ačiū, smagiai praleidom laiką, nors ir pavargau biggrin.gif Kaip jūs?

Kur buvot Druskininkuose?
Papildyta:
QUOTE(relita @ 2018 07 09, 10:59)
Labas,
kaip praleidot ilgąjį savaitgalį? mes stovyklavom už Molėt prie Alnio ežero, miške. vanduo labai šaltas, nes ežere daug šaltinių, bet labai skaidrus. miegojom dvi naktis palapinėje, su ilgom medvilninėm pižamom, tikrai nesušalom. buvo smagu, važiavom 3 šeimos. Radom stovyklavietę su laužaviete, kepėm mėsą, daržoves, virėm sriubą, vyrai žvejojo, vaikai žaidė... Smaguma. Man tai pirmas stovyklavimas, kartosim smile.gif
tik mažiui buvo įsisegus erkė  fear.gif bet dar matyt tik ką buvo įlindus, nes visai neprigėrus kraujo. Aišku mane ištiko paranoja, purškiau vaikus purškalais n kartų per dienų ir tikrinau išvien.
O jau mėlynių miške...

Dontstop, ar jūs pasiskiepinę nuo erkinio encefalito? kaip saugojatės erkių, nes jūs nemažai stovyklaujate? mano vyras prieš skiepus, o aš visai galvoju...

Smagi išvyka bigsmile.gif Aš irgi tokios norėčiau. Gal pavyks dar šią vasarą kokį šiltą savaitgalį smile.gif

Aš abi dukras suskiepijusi. Mano vyresnėlei iki 3 metų buvo 4 erkės įsisiurbusios. Baisu rizikuoti. Labai nesmagu laukti po to kelias savaites ir stebėti ar viskas gerai.. unsure.gif

Azazela - o kaip tavo sūnus dabar? Ar jau praėjo encefalito pasekmės?

Dontstop - smagi kelionė. smile.gif Turėsiu omeny Augustavą. smile.gif O mini zoo netoli Lenkijos sienos? Mes irgi jį nužiūrėję, bet aplankę nebuvom.

Mes šią savaitę taip pat apturėjome rimtą išvyką. Buvome Raubonių pramogų parke. Padarė gerą įspūdį. Pamatėme gal 30 dinozaurų, mini zoo, kur daug gyvūnų galima glostyti, maitinti morkomis. Mano mažąją nėjo atplėšti nuo triušių ir elnių. Yra tarzanijos takas, bet savo vaikų dar ten neleidžome. Na ir pramogų zona: 9 batutai, važinėjimas mašinėlėmis ir kt. Čia mano panos išprotėjo. Teko ištempti su ašaromis ir pažadu grįžti kitą kartą. Tiesa, visas šis malonumas nepigus. Mūsų šeimai atsiėjo 38 eurus.

Tada nakvynė Bauskėje palapinėje. Naktis bent jau mums su vyru buvo tragiška huh.gif

Kitą dieną aplankėme Dontstop praeitais metais aplankytą nykštukų miestelį Tervetėje. Važiavome tuo pačiu traukinuku ir tada smagus pasivaikščiojimas per mišką su kliūčių ruožais ir pasakų personažų skulptūromis. Patiko visiems, gavosi gražios foto.
Vakare pasiekėme Jurmalą ir ten nakvojom jau kambaryje. Vakarojom prie jūros. Neplanuotai išsimaudėme. Mus nustebino, kad labai šiltas vanduo. Priešingai nei prie LT krantų. Nusprendėme, kad taip todėl, kad ten įlanka...

Ryte aplankėme Kemerio pelkes. Vaizdas įspūdingas. Vakarojome vėl prie jūros ir ryte patraukėm į Kauną.

Šiaip kelionė pavyko gan neblogai. Vyras jau svaigsta, kad kitais metais reikia važiuoti į kalnus. Na nežinau.. Gal dar užtektų tik Lenkijos... rolleyes.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 12 liepos 2018 - 15:41

O mini zoo netoli Lenkijos sienos? Mes irgi jį nužiūrėję, bet aplankę nebuvom.

Tada nakvynė Bauskėje palapinėje. Naktis bent jau mums su vyru buvo tragiška huh.gif

Šiaip kelionė pavyko gan neblogai. Vyras jau svaigsta, kad kitais metais reikia važiuoti į kalnus. Na nežinau.. Gal dar užtektų tik Lenkijos... rolleyes.gif

Taip, taip, čia tas pats, prie sienos  :)

Kas nepasisekė/nepatiko?  :unsure:  Nejau sušalot?

Važiuokit į Lenkijos kalnus  :bigsmile:  Zakopanės regionas pats įdomiausias Lenkijoje  :super:

Vadovė sutiko paankstint man atostogas, taigi grįš vyras ir gal rezervuosim kokią nakvynę, o gal visgi vien palapinė bus. Važiuosim iki vaiko gimtadienio, nes panašu, kad dovanosim visgi gyvūnėlį - nereikės tik įsigijus palikt vieno. Šiai dienai labiausiai nori jūrų kiaulytės. Tik tokios veislės, kokios nori, kažkaip nėra prekyboje (arba aš nežinau, kur jų ieškot)  :hmm:

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 07 12, 18:16)

<p>Taip, taip, čia tas pats, prie sienos  smile.gif</p>
<p>Kas nepasisekė/nepatiko?  unsure.gif  Nejau sušalot?</p>
<p> </p>
<p>Važiuokit į Lenkijos kalnus  bigsmile.gif  Zakopanės regionas pats įdomiausias Lenkijoje  thumbup.gif</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Sveikos  4u.gif</p>
<p>Vadovė sutiko paankstint man atostogas, taigi grįš vyras ir gal rezervuosim kokią nakvynę, o gal visgi vien palapinė bus. Važiuosim iki vaiko gimtadienio, nes panašu, kad dovanosim visgi gyvūnėlį - nereikės tik įsigijus palikt vieno. Šiai dienai labiausiai nori jūrų kiaulytės. Tik tokios veislės, kokios nori, kažkaip nėra prekyboje (arba aš nežinau, kur jų ieškot)  hmm.gif</p>

Ai, gėda ir pasakoti. tongue.gif Tiesiog iki paskutinės dienos nebuvome tikri - ar važiuosime į kelionę. Paskutinę dieną kai apsisprendėme, pamatėme, kad miegmaišiai palikti pas vyro tėvus. Vyras įtikino, kad bus gerai kaldros. Jam ir patikėjau rūpintis tuo reikalu.
Kai palapinę pastatėme, - pamačiau, kad tik dvi kaldras paėmęs.... blink.gif
Taigi, viena kaldra po apačia, kita ant viršaus. Vaikai sutilpo, aš pusiau, o vyrui teko su striuke miegot. blink.gif blink.gif Aišku sušalo (nors ir neprisipažino), naktį buvo tik 12 laipsnių šilumos. Jurmaloje jau mano iniciatyva pasirinkome kambarį. Vyras ir vaikai buvo už palapinę. huh.gif
Kai paklausiau, kodėl tiek mažai kaldrų paėmė - sako, seniai keliavom, o iš kelionių jam prisiminimai, kad palapinėse būdavo karšta. O, kad dažniausiai miegodavome Kroatijoje ar Italijoje, tai nepagalvojo rolleyes.gif

Dėl Zakopanės, žinau, kad gražu. Bet ir Slovakija jau ten vietoje. Na nežinau, šiais metais su mašina toli nekeliausim, o kitais, dar pagalvosim smile.gif

Manau, kad tavo sūnui gyvūnėlis labai tiktų pagal jo charakterį ax.gif Nors aš pati nelabai norėčiau. Mūsų mažė kol kas gyvūnus labai myli. Todėl jau dabar bijau, kad po kelių metų mus negyvai užzys, kad ką nors įsigytume.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2018 07 12, 18:16)

<p>Taip, taip, čia tas pats, prie sienos  smile.gif</p>
<p>Kas nepasisekė/nepatiko?  unsure.gif  Nejau sušalot?</p>
<p> </p>
<p>Važiuokit į Lenkijos kalnus  bigsmile.gif  Zakopanės regionas pats įdomiausias Lenkijoje  thumbup.gif</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>Sveikos  4u.gif</p>
<p>Vadovė sutiko paankstint man atostogas, taigi grįš vyras ir gal rezervuosim kokią nakvynę, o gal visgi vien palapinė bus. Važiuosim iki vaiko gimtadienio, nes panašu, kad dovanosim visgi gyvūnėlį - nereikės tik įsigijus palikt vieno. Šiai dienai labiausiai nori jūrų kiaulytės. Tik tokios veislės, kokios nori, kažkaip nėra prekyboje (arba aš nežinau, kur jų ieškot)  hmm.gif</p>

Ai, gėda ir pasakoti. tongue.gif Tiesiog iki paskutinės dienos nebuvome tikri - ar važiuosime į kelionę. Paskutinę dieną kai apsisprendėme, pamatėme, kad miegmaišiai palikti pas vyro tėvus. Vyras įtikino, kad bus gerai kaldros. Jam ir patikėjau rūpintis tuo reikalu.
Kai palapinę pastatėme, - pamačiau, kad tik dvi kaldras paėmęs.... blink.gif
Taigi, viena kaldra po apačia, kita ant viršaus. Vaikai sutilpo, aš pusiau, o vyrui teko su striuke miegot. blink.gif blink.gif Aišku sušalo (nors ir neprisipažino), naktį buvo tik 12 laipsnių šilumos. Jurmaloje jau mano iniciatyva pasirinkome kambarį. Vyras ir vaikai buvo už palapinę. huh.gif
Kai paklausiau, kodėl tiek mažai kaldrų paėmė - sako, seniai keliavom, o iš kelionių jam prisiminimai, kad palapinėse būdavo karšta. O, kad dažniausiai miegodavome Kroatijoje ar Italijoje, tai nepagalvojo rolleyes.gif

Dėl Zakopanės, žinau, kad gražu. Bet ir Slovakija jau ten vietoje. Na nežinau, šiais metais su mašina toli nekeliausim, o kitais, dar pagalvosim smile.gif

Manau, kad tavo sūnui gyvūnėlis labai tiktų pagal jo charakterį ax.gif Nors aš pati nelabai norėčiau. Mūsų mažė kol kas gyvūnus labai myli. Todėl jau dabar bijau, kad po kelių metų mus negyvai užzys, kad ką nors įsigytume.
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2018 07 12, 15:18)
Kur buvot Druskininkuose?

Grand spa smile.gif

Žvengiu iš vyro paimtų kaldrų biggrin.gif
Atsakyti

Turėjom išvažiuoti į Klp, bet likom namie. Pasikeitė planai, dabar mama žada atvažiuot penktadienį, sekmadienį išvežt sūnų, o paimsim jį rugpjūtį, pakeliui į Latviją  :bigsmile:

Įkvėpta Semtamos nuotykių  :D , prisėdau prie mūsų kelionės, susidariau planą ir sužiūrėjau nakvynes. Jei viskas bus gerai, viena naktis bus pas mamą, paskui 2 kempinge palapinėje (Papėje ir Vientspily), paskui viena kempinge namukyje (Kolkos rage) ir 2 hostelyje (Rygoj).

Vakar nuvažiavom į Akropolį, dabar gi vasaros išpardavimai  :nail:  Aš turėjau 2 dovanų čekius, tai tik 2 rūbelius nusipirkau už juos, kukliai šį kartą, nebent dar važiuosim kurią dieną į Megą (nors neįsivaizduoju, kaip rast tam laiko). Panai nupirkom riedučius, tokius su 4 ratukais :happy: Riedėjo kol kas tik po prekybcentrį, aišku laikoma už rankų.

Šiandien "buitinė" diena - tvarkymai, valymai, maistas ir tt, kokia nuobodybė  :frusty:

Atsakyti
Dontstop - kokius objektus planuojat pamatyti Latvijoje? smile.gif

Mes vakar buvom kaime ir vėl parsivežėm uogų: juodųjų serbentų, slyvų, vyšnių. Šios dienos planas - viską suvakuot, sušaldyt smile.gif
Atsakyti

Dontstop - kokius objektus planuojat pamatyti Latvijoje? smile.gif

Mūsų kelionės planas toks:

Klaipėda-Papė-Ventspils-Kolkos rags-Dundaga-Valguma pasaule-Ryga-Triušių miestelis -Kaunas

Konkretūs objektai:

Ryga:

• Zoo 
  • Mašinų muziejus 
  • Cirkas
  • Lido Krasta 76 (žaidimų aikštelė)
  • Zinoo Riga Dzirnavu, 67 (Galleriа Riga) 

Ventspils:

• Livonijos ordino pilis 
  • Piejūros buities muziejus 
  • Džiunglių takas
  • Jūrkalnė
  • Ovišų švyturys 
  • Planetariumas 
  • Safari parkas Briežu dārzs
  • Vaikų miestelis Lielais prospekt

Papė:

• Papes dabas parks

Dundagoj - siūlų fabrikas  :)