Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2018 03 14, 16:51)
<p>Iš kur pas jus yra laiko knygoms, filmams, serialams? unsure.gif
</p><p>Aš kažkaip ne taip gyvenu g.gif
</p>

As pasiziuriu pries miega viena kokia serija. Motiejus 21.30 jau buna lovoje, tai kaip tik lieka laiko mazdaug valanda iki mano miego. As pati stengiuosi eiti miegoti ne veliau kaip 23 val.
Atsakyti
Maniškė šitaip isterikuodavo rugsėjo spalio mėnesiais, kol vyko adaptacija prie naujo darželio. Visus vakarus prabaubdavo, mušdavosi, rėkdavo. Tiek, kad ji darželyje ramiai išbūdavo, namie visas emocijas paleisdavo. Reikia daug daug kantrybės ir meilės.
Aišku žinoma ir ištisai aiškinti, kad taip nereikia daryt, mes taip nedarom, mokyti, kaip išlieti pyktį, kitas sunkias emocijas.
Uoga, gal kažką rasi iš mano įdėtų knygų, tikrai esu skaičius knygose, kaip kovoti su tais pykčio priepuoliais. Plius gi vėl auga, naujas ribas išbando, tėvų kantrybę, mokosi.
Manau, kad čia tikrai ne iš tos serijos, kur tiesiog maivosi ir isterikuoja, kuomet tikrai geriau igonoruot ir nekreip dėmesio.
O šiaip, niekas ir nesakė, kad bus lengva 4u.gif
Atsakyti

Sveikos :4u:

Maniškė užmiega apie 22 val, keliasi 6 val. Aš pati dažnai užmiegu anksčiau jos. O pastaruoju metu prasidėjo dar gražiau (taip būdavo ir su pirmu vaiku atsimenu panašiame amžiuje) - užmiegu apie 20:30, paskui atsibundu po 23 val, būnu ne išsimiegojusi, o kaip maišu trenkta, jėgų lieka tik nušliaužt iki vonios ir atgal į lovą... :unsure:

Pasiimu tarp 5-6val vakaro. Tai kiek ji su mumis pabūna. nuo 18 iki 21:30, įskaitant namų ruošą. Juk tiek mažai gauna dėmesio ir meilės. unsure.gif

Tas pats ir pas mus. Tik dar kai vaikai du ir antras kiek probleminis, panai visai mažai dėmesio bekliūna :cray:Šiai dienai jaučiuosi, kad dičkiui šiek tiek trūksta mano laiko ir dėmesio, o panai visai jo neskiriu. Tik dičkis jautriai į tai reguoja (blogu elgesiu, maištu, isterijom ir tt), o dukra gal kad pratus  prie tokios situacijos nuo gimimo, gal kad kitokio charakterio, bet kol kas jokio blogo elgesio (kas išeitų už normos ribų) nėra :mastau:

Žo, prie ko aš vedu, ir pagal mano vyresnį vaiką visoks toks nenormalus elgesys yra kaip pagalbos, meilės, dėmesio šauksmas :sad:

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 03 15, 11:20)
<p>Tas pats ir pas mus. Tik dar kai vaikai du ir antras kiek probleminis, panai visai mažai dėmesio bekliūna cray.gifŠiai dienai jaučiuosi, kad dičkiui šiek tiek trūksta mano laiko ir dėmesio, o panai visai jo neskiriu. Tik dičkis jautriai į tai reguoja (blogu elgesiu, maištu, isterijom ir tt), o dukra gal kad pratus  prie tokios situacijos nuo gimimo, gal kad kitokio charakterio, bet kol kas jokio blogo elgesio (kas išeitų už normos ribų) nėra mastau.gif</p>
<p>Žo, prie ko aš vedu, ir pagal mano vyresnį vaiką visoks toks nenormalus elgesys yra kaip pagalbos, meilės, dėmesio šauksmas sad.gif</p>

Pas mus su didžiąja kol kas jokių problemų. O mažoji reikalauja dėmesio. Kaip ir rašai, gal kitoks charakteris, gal amžius toks. Bet šiaip ar taip dėmesio reikės/reikia abejoms, kitaip turėsim sunkumų ateityje. unsure.gif
Atsakyti

Pas maniškę irgi atsirado panašių isterijų. Kad ir vakar prieš miegą rėkė - mušėsi. Tokiu atveju bandau nukalbinti, nukreipti dėmesį. Bet šiaip pritariu Simai1, kad tai panašu į pagalbos šauksmą. Mano atveju, manau, kad tiesiog per daug laiko išbūna darželyje. Pastaruoju metu neserga ir ten eina nonstop visą mėnesį. Pasiimu tarp 5-6val vakaro. Tai kiek ji su mumis pabūna. nuo 18 iki 21:30, įskaitant namų ruošą. Juk tiek mažai gauna dėmesio ir meilės. unsure.gif

na aš sąlyginai anksti pasiimu..dėmesio namie jis gauna tikrai. Ypač su tėčiu užsiima. O tėčio išvis neklauso.

O dėl ignoravimo tai nėra taip, kad visai nekreipiu dėmesio jei rėkia. Bandau visaip paaiškinti kas kaip kodėl, bet neįmanoma. Turi išlaukti, kol nustos. Tada ir ignoruoju. O paskui pakalbam. Bet vakar nepadėjo, kol pats neužsimanė pabaigti tą cirką. Nu tikiuosi vienadieniai tokie bajeriai, nors žinau kelis vaikus, kurie taip non stop duodas.

Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2018 03 15, 12:46)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="semtama" data-cid="72036544" data-time="1521096006">
<div>
<p>Pas maniškę irgi atsirado panašių isterijų. Kad ir vakar prieš miegą rėkė - mušėsi. Tokiu atveju bandau nukalbinti, nukreipti dėmesį. Bet šiaip pritariu Simai1, kad tai panašu į pagalbos šauksmą. Mano atveju, manau, kad tiesiog per daug laiko išbūna darželyje. Pastaruoju metu neserga ir ten eina nonstop visą mėnesį. Pasiimu tarp 5-6val vakaro. Tai kiek ji su mumis pabūna. nuo 18 iki 21:30, įskaitant namų ruošą. Juk tiek mažai gauna dėmesio ir meilės. vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>na aš sąlyginai anksti pasiimu..dėmesio namie jis gauna tikrai. Ypač su tėčiu užsiima. O tėčio išvis neklauso.</p>
<p> </p>
<p>O dėl ignoravimo tai nėra taip, kad visai nekreipiu dėmesio jei rėkia. Bandau visaip paaiškinti kas kaip kodėl, bet neįmanoma. Turi išlaukti, kol nustos. Tada ir ignoruoju. O paskui pakalbam. Bet vakar nepadėjo, kol pats neužsimanė pabaigti tą cirką. Nu tikiuosi vienadieniai tokie bajeriai, nors žinau kelis vaikus, kurie taip non stop duodas.
 </p>

Gal darželyje jam nepatinka, jei, kaip sakai, nėra veiklos, neišsikrauna, auklėtojos neužsiima, vaikui neįdomu ten ar pan. Įdomu, kaip ten jos su juo bendrauja.
Aišku kai žviegia rėkia tai nieko nepaaiškinsi, bet tiesiog nuraminti, rasti būdą, kaip nurimsta, skirti laiko individualiam dėmesiui jam, ar jo mėgstamai veiklai, ir pan.
Gal tai susiję su tavo grįžimu į darbą? Gal kažkas pasikeitė, vaikas jaučiasi kažkaip ar nesaugiai ar dar kas jam neduoda ramybės. Kalbėtis, kalbėtis, juk jau didelis, supranta viską, galima ir patį išklausinėt, kalbus jis kiek pamenu pas tave 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2018 03 15, 11:20)
Maniškė užmiega apie 22 val, keliasi 6 val. Aš pati dažnai užmiegu anksčiau jos. O pastaruoju metu prasidėjo dar gražiau (taip būdavo ir su pirmu vaiku atsimenu panašiame amžiuje) - užmiegu apie 20:30, paskui atsibundu po 23 val, būnu ne išsimiegojusi, o kaip maišu trenkta, jėgų lieka tik nušliaužt iki vonios ir atgal į lovą... unsure.gif

o kodėl tau reikia keltis 23 h? pati pabundi taip? susiruošk prieš einant gulti viską, kad nebereiktų.
O tai Jogailė ateina pas tave pati vėliau miegot, ar jau atskirai išėjo miegot? Kas ją suruošia miegui, paguldo? Ką ji veikia kol tu miegi?
Atsakyti

Papildyta:
o kodėl tau reikia keltis 23 h? pati pabundi taip? susiruošk prieš einant gulti viską, kad nebereiktų.
O tai Jogailė ateina pas tave pati vėliau miegot, ar jau atskirai išėjo miegot? Kas ją suruošia miegui, paguldo? Ką ji veikia kol tu miegi?

Pas mus taip yra:

Jogailė miega vis dar su manim, savo lovoj - niekada;

miegui ruošiu ją aš, migdau irgi aš;

į lovą einam apie 20:30, dar paskaitau jai;

kasdien tikiuosi neužmigti anksčiau jos, kad dar turėčiau laiko sau (ar vyrui, kai jis yra);

bet dažniausiai bemigdydama lūžtu :)

o ji ką, bėgioja po visą butą, pas brolį nueina, atsineša į lovą žaislų ir žaidžia ir pan;

suruošt viską prieš migdant niekaip nespėju, tik jai užmigus einu gamint kitai dienai pvz ir visą kitą veikt. Tos pora val tarp grįžimo iš darželio ir migdymo kažkokia juoda laiko skylė, reikia padaryti tiek daug per tą laiką, o nespėju nieko, nes vaikai plėšia manę į priešingas puses :hmm:  Prioritete dičkio pamokos, akademijos užduotys, pasiruošimai visokiems konkursams ir olimpiadoms, projektai ir tt (pats nieko nedaro), na ir vakarienė bei susiruošimas sekančiai dienai į darbą :unsure:

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 03 15, 15:30)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="72037015" data-time="1521112555">
<div>
<p>Papildyta:

O tai Jogailė ateina pas tave pati vėliau miegot, ar jau atskirai išėjo miegot? Kas ją suruošia miegui, paguldo? Ką ji veikia kol tu miegi?</p>
</div>
</blockquote>
<p>Pas mus taip yra:</p>
<p>Jogailė miega vis dar su manim, savo lovoj - niekada;</p>
<p>miegui ruošiu ją aš, migdau irgi aš;</p>
<p>į lovą einam apie 20:30, dar paskaitau jai;</p>
<p>kasdien tikiuosi neužmigti anksčiau jos, kad dar turėčiau laiko sau (ar vyrui, kai jis yra);</p>
<p>bet dažniausiai bemigdydama lūžtu smile.gif</p>
<p>o ji ką, bėgioja po visą butą, pas brolį nueina, atsineša į lovą žaislų ir žaidžia ir pan;</p>
<p>suruošt viską prieš migdant niekaip nespėju, tik jai užmigus einu gamint kitai dienai pvz ir visą kitą veikt. Tos pora val tarp grįžimo iš darželio ir migdymo kažkokia juoda laiko skylė, reikia padaryti tiek daug per tą laiką, o nespėju nieko, nes vaikai plėšia manę į priešingas puses hmm.gif  Prioritete dičkio pamokos, akademijos užduotys, pasiruošimai visokiems konkursams ir olimpiadoms, projektai ir tt (pats nieko nedaro), na ir vakarienė bei susiruošimas sekančiai dienai į darbą unsure.gif</p>

Maniškė tai man neleidžia užmigt pirmai biggrin.gif bet po darželio ji gana greitai užmiega.
Įsivaizduoju, kad su dviem vaikais, o jei dar vienai, tai žiauriai sunku.
Aš kol vyras parveda vaiką iš darželio stengiuosi jau pagamint vakarienę, vėliau būnu su ja, kažką pažaidžiam, suruošiu kitai dienai ko reikia. Einu migdyt. Tada atsikeliu ir jau laikas, skirtas man rolleyes.gif
Tu gamini daug, čia matyt jau niekaip nuo to neišsisuksi, nebent dideliais kiekiais gamintum keliom dienom, tada šansas, kad kurį nors vakarą galėtum laisviau praleist.
Atsakyti

Tu gamini daug, čia matyt jau niekaip nuo to neišsisuksi, nebent dideliais kiekiais gamintum keliom dienom, tada šansas, kad kurį nors vakarą galėtum laisviau praleist.

Aš ir gaminu dideliais kiekiais keliom dienom, bet vis tiek gaunasi kasdienis gaminimas :hmm:

Vakar buvom mano tėvo gimtadienyje, parėjom vėlai, nieko nepagaminau.

Iš ryto keliausi prieš 6 ir vis tiek nespėjau pagaminti. Na galvoju per pietus grįžus nors kažką ant greičio sumesiu ir pamiršau :oh:  Liko vaikis be pietų, pats kažką pasigamino.

Bet jau rytojui pasitaisysiu, net tėvo paprašiau, kad šiandien pas mus neitų :blush-anim-cl:

Atsakyti

Sima_1, o jūs rimtai šiandien švenčiat gimtadienį, kaip kad rodo liniuotė? :)

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 03 15, 16:54)
<p><strong>Sima_1</strong>, o jūs rimtai šiandien švenčiat gimtadienį, kaip kad rodo liniuotė? smile.gif
</p>

Taip smile.gif
Atsakyti

gražaus gimtadienio :)

šiandien maniškis šilkinis kaip ir numaniau..

Atsakyti