Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2018 02 23, 18:21)
<p>Sveikos  4u.gif </p><p>Biuletenį pratęsė iki trečiadienio vyro "džiaugsmui"  biggrin.gif </p><p></p><p>Pas mus sunkiausia, kad vaikai du ir skirtingo amžiaus, dėmesio nori būtinai vienu metu ir būtinai skirtingo. Pvz dičkis nori stalo žaidimą kartu pažaisti, pana - kad jai kas paskaitytų. Dičkis nori kryžiažodžius kartu spręsti, pana - slėpynių žaisti ir tt. Ir kiekvienas "tempia antklodę į savo pusę", t y kai tik dėmesys pradedamas rodyti vienam, kitas tuoj pat prisistato ir reikalauja savo porcijos visais įmanomais būdais čia ir dabar  doh.gif 

Pas mus irgi taip būna smile.gif
Bet nemažai ir pačios užsižaidžai. Seneliai sako, kad mūsų dvi lengviau prižiūrėti, nei kitą 3,5 metų vieną anūką.

Pasigirsiu. Pagaliau ir mes nusipirkom kelionę. bigsmile.gif Skrisim į Turkiją. Iš tikro aš labiau norėjau Ispanijos, ar bent jau kažkur į tą pusę. Bet kiek domėjausi, rugpjūtį ten pagringinis gyvenimas vyksta nuo 9 val vakaro. Mums visai netinka. Mes tokiu laiku jau apie miegojimą galvojam. Ai, gal kada kai vaikai bus didesni. Dabar Turkija jiems būtų geriau. O dar, pasirodo, ten neužtenka asmens tapatybės kortelių. Dukroms teks daryti pasus. Bent mes sau su vyru juos jau turim - nerūpės.

Dar vyras priminė, kad reikėtų susiplanuoti savaitgalį dviese kokiam Lt spa wub.gif Šiaip tikrai reikia, tik, kad pavyktų viską suderinti.... Ne taip paprasta tiek į priekį užsisakyti kambarį, sugalvoti, kur būtų galima palikti dukras, ir kad jos dar nesirgtų...
Atsakyti

Nežinau, ką reiškia žiūrėti tv su vaikais. Na sporto laidas, kur garsas neitin aktualus, gal ir taip. Bet žinias, pokalbius, kad ir filmus... kai pastovus klegėjimas, šūkavimas, cypimas ir pan... Tv tik dar daugiau triukšmo prideda. unsure.gif

Užsidedi ausines ir bandai ignoruoti aplinkos veiksmą ;)

O jei iš tikro, tai neatsimenu, kada paskutinį kart kokią laidą ar filmą (ne animacinį) žiūrėjau. Pas mus tai irgi misija neįmanoma....

Norėčiau su vaikais į legolendą šia vasarą važiuot, tik galvoju, ar ne per mažas dar į tokią vietą eit?! Gal kas esat buvę, ar ten yra ką veikt tokiems mažiams. Mano penkiametei tai tikrai patiktų, o mažiui nežinau ar būtu įdomu...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ale-ruta: 26 vasario 2018 - 08:47

Užsidedi ausines ir bandai ignoruoti aplinkos veiksmą ;)

Norėčiau su vaikais į legolendą šia vasarą važiuot, tik galvoju, ar ne per mažas dar į tokią vietą eit?! Gal kas esat buvę, ar ten yra ką veikt tokiems mažiams. Mano penkiametei tai tikrai patiktų, o mažiui nežinau ar būtu įdomu...

Yra ką veikti tikrai visokio amžiaus vaikam ir suaugusiem. Su Nojum nuo pat gimimo kasmet bent po kartą būtinai važiuojam ir jau pernai jo ištemt nėjo iš daugumos atrakcionų mažuliukams.  Jau dabar abu laukia nesulaukia kada atsidarys, o penkiametė tai jau nekantrauja ar jau galės didesniems skirtus atrakcionus bandyt, pernai dar daug kur pagal ūgį per maža buvo ir negalėjo eiti. Mes kol vaikų norimus pereinam tai nespėjam į suaugusių :D nežinau kaip jūs planuojat vykt ir kiek laiko būt, bet rekomenduočiau imti viešbutį ir dvi dienas legolendo, ten būna visas paketas, man rodos ir į lalandia (vandens atrakcionų parkas) įeina bilietai. Čia kalbu apie Danijos legolendą. 

O dėl filmų žiūrėjimo aš nežinau ar kad maniškiai auga dviese ir jie geriausi draugai, ar jie šiaip tokio charakterio, bet galiu aš žiūrėt ką noriu, galiu vonioj gulėt, viską jie man leidžia :D

Atsakyti

Sveikos :4u:

Savaitgalis itin nuobodžiai prasėdėtas namie :P Žaidėm stalo žaidimus, vienas su vienu vaiku, kitas kitam kambary su kitu, ir taip pasikeisdami  :) 

Filmus žiūrim tik kai vaikai miega. Dar įmanoma pažiūrėti kažką vaikiško, bet tik su vienu iš vaikų, kai kitas miega/išėjęs.  Vėlgi, amžiaus ir interesų skirtumai, mažei tik animacija įtinka, dičkis jos jau nebežiūri, jam reikia ateivių/piratų/siaubo pabaisų ir tt. Iš paskutinio gan smagiai pažiūrėjom su dičkiu 4 dalis "Nevykėlio dienoraščio" (pagal legendines knygas). Visa kita man iš vaikiško repertuaro valios ūgdymui :ninja: , vyras kartais pasiaukoja žiūrėdamas kartu. Apie tai, kad visai šeimai kartu susėst prie TV net kalbos kol kas nėra....

Semtama, su kelione :4u:

Ale-Rūta, Vokietijos Legolende buvom užpernai vasarą, kai mažei buvo 1,5 metų. Buvo nemažai pramogų jos amžiaus grupei, bet daugiausia visgi skirtų moksleiviams, t y konkrečiai nuo 135 cm ūgio. Ten viskas pagal ūgį suskirstyta :4u:

Atsakyti

Na greiciausiai nuo poziurio priklauso ir supratimo ka reiskia ziureti tv:) man pilnai pakanka sedint ant zemes kazkur sudalyvauti zaidime (buti pirkeja parduotuvej ar panasiai) ir tuo paciu kokia laida ar seriala ziuret:) aisku kad vaikas nesedes tyliai valanda kol as ramiai kazka veiksiu:)

beje esu su mazesnia (gal apie metai buvo) visa knyga per diena perskaicius:) ir ji tikrai ramiai viena nesededavo ir nezaisdavo.

Atsakyti

Yra ką veikti tikrai visokio amžiaus vaikam ir suaugusiem. Su Nojum nuo pat gimimo kasmet bent po kartą būtinai važiuojam ir jau pernai jo ištemt nėjo iš daugumos atrakcionų mažuliukams.  Jau dabar abu laukia nesulaukia kada atsidarys, o penkiametė tai jau nekantrauja ar jau galės didesniems skirtus atrakcionus bandyt, pernai dar daug kur pagal ūgį per maža buvo ir negalėjo eiti. Mes kol vaikų norimus pereinam tai nespėjam į suaugusių :D nežinau kaip jūs planuojat vykt ir kiek laiko būt, bet rekomenduočiau imti viešbutį ir dvi dienas legolendo, ten būna visas paketas, man rodos ir į lalandia (vandens atrakcionų parkas) įeina bilietai. Čia kalbu apie Danijos legolendą. 

O dėl filmų žiūrėjimo aš nežinau ar kad maniškiai auga dviese ir jie geriausi draugai, ar jie šiaip tokio charakterio, bet galiu aš žiūrėt ką noriu, galiu vonioj gulėt, viską jie man leidžia :D

Galvoju apie daniją, mano puseserė gyvena kopenhagoj, gal pas ją apsistotume porai naktų, noriu nuvest į didesnį zoologijos sodą, Jonas pas mus gyvūnų mylėtojas. Ir legolendą vėliau.

Atsakyti
QUOTE(mimimimimimimi @ 2018 02 26, 13:18)
<p>Na greiciausiai nuo poziurio priklauso ir supratimo ka reiskia ziureti tv:) man pilnai pakanka sedint ant zemes kazkur sudalyvauti zaidime (buti pirkeja parduotuvej ar panasiai) ir tuo paciu kokia laida ar seriala ziuret:) aisku kad vaikas nesedes tyliai valanda kol as ramiai kazka veiksiu:)</p><p>beje esu su mazesnia (gal apie metai buvo) visa knyga per diena perskaicius:) ir ji tikrai ramiai viena nesededavo ir nezaisdavo.</p>

Matyt čia tau labai išeina suderint abu dalykus smile.gif pvz mano vyras jei žiūri tv tai nei sakinio nepasakys tuo pat metu, tik vieną dalyką gali daryt biggrin.gif na bet čia vyrai.
Aš kokias žinias galiu pažiūrėt, kitus dalykus žiūriu kai užmiega. Nes a) ji nori žiūrėt filmukus per tv; b) ji nori eit žaist į savo kambarį, kur tv nėra smile.gif
Atsakyti
labas,
Dontstop, tavo vaikai visai savarankiskai neuzsiima? maniškiai nemažai žaidžia abu kartu, aišku ir pykstasi n kartų... mažius labai lego tveria, lėktuvai pas mus ant bangos. aš galiu ir siūt, ir tv žiūrėt.

Na va, išvežiau mažių po 3 savaičių pertraukos į darželį. ryte atsikėlė su isterija, ale paskui nurimo. daržely rūbinėj apsiverkė, bet auklėtoja pasiėmė, paskui mačau juokėsi su vaikais ant kilimo sėdėdamas.
Atsakyti

Galvoju apie daniją, mano puseserė gyvena kopenhagoj, gal pas ją apsistotume porai naktų, noriu nuvest į didesnį zoologijos sodą, Jonas pas mus gyvūnų mylėtojas. Ir legolendą vėliau.

Tada bent pilną dieną nuo pat atidarymo iki uždarymo skirkit Legolendui, nes per pusdienį tarkim nieko nespėsit nuveikt, vasarą eilės prie kiekvieno atrakciono begalinės.

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 02 26, 13:13)
</p><p></p><p><strong>Semtama</strong>, su kelione 4u.gif

Ačiū 4u.gif

Apie Legolendą galvosim, kai mažei bus 5, didžiajai 7 metai. Kai nebereikės pietų miegelio ir lengviau susikalbėti bus (tikiuosi).
Atsakyti

labas,
Dontstop, tavo vaikai visai savarankiskai neuzsiima? maniškiai nemažai žaidžia abu kartu, aišku ir pykstasi n kartų... mažius labai lego tveria, lėktuvai pas mus ant bangos. aš galiu ir siūt, ir tv žiūrėt.

Labas rytas,

na kaip čia pasakius, atskirai paėmus kiekvienas užsiima savarankiškai, dičkio tai jau tikrai nuolat linksmint nereikia, o ir amžius toks, kad su draugais jau įdomiau, nei su mama, pana irgi gali pati kažka, bet va dviese jie tikrai nežaidžia. Su dičkiu įmanoma susitarti principu "paslauga uz paslaugą", kad užimtų sesę kurį laiką, jei man reikia kažką pasidaryti, bet savo noru jis tikrai su ja nežais...

Dar yra toks niuansas, kad jei aš gaminu ar tvarkausi, tai vaikai susiranda veiklos patys. Bet tik atsisėdu prie kompo/su knyga ar pan, tuoj prisistato su savo reikalais :D

Atsakyti

Sveikos  :4u: 

Su pirma pavasario diena  :hihihi:​ 

Atsakyti