Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Labas rytas,
O mes apturėjum užimtą šį savaitgalį. Nusižiūrėjau nuo Dontsop ir aplankėm T.Ivanausko muziejų. Aš ten buvus gal prieš 10 metų. Mažei labiausiai patiko paukščių ekspozicijos su jaunikliais. Vienoje ekspozicijoje vaizduojamas nugaišęs paukštelis. Tai nuo ten nėjo atitraukti. Sako:"jeikia gydyti". Kai grįžom, paklausiau, ką matė. Tai sako:"ūdną ūdną (liūdną) gyvatę". blink.gif
Vyresnėlei šis muziejus sukėlė daug klausimų apie mirtį (ko ir labiausiai bijojau). Na bet aš tuos klausimus pratylėjau ir leidau tėčiui demonstruoti savo išmintį.
Taip pat pagaliau atšventėm gimtadienį. Labai džiaugiuosi, kad praėjo ši "pareiga". Kitus savaitgalius bus galima planuotis kaip noris (jei tik ligos nesutrukdys). Dalyvavo 7 suaugę ir 4 vaikai. Vaikai prisidūko iki soties.
Aš dar panelę pasvėriau ir pamatavau šia proga. 90cm ir 11,8kg. Aukšta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 01 09, 09:24)
Labas rytas,
O mes apturėjum užimtą šį savaitgalį. Nusižiūrėjau nuo Dontsop ir aplankėm T.Ivanausko muziejų. Aš ten buvus gal prieš 10 metų. Mažei labiausiai patiko paukščių ekspozicijos su jaunikliais. Vienoje ekspozicijoje vaizduojamas nugaišęs paukštelis. Tai nuo ten nėjo atitraukti. Sako:"jeikia gydyti". Kai grįžom, paklausiau, ką matė. Tai sako:"ūdną ūdną (liūdną) gyvatę".  blink.gif
Vyresnėlei šis muziejus sukėlė daug klausimų apie mirtį (ko ir labiausiai bijojau). Na bet aš tuos klausimus pratylėjau ir leidau tėčiui demonstruoti savo išmintį.
Taip pat pagaliau atšventėm gimtadienį. Labai džiaugiuosi, kad praėjo ši "pareiga". Kitus savaitgalius bus galima planuotis kaip noris (jei tik ligos nesutrukdys). Dalyvavo 7 suaugę ir 4 vaikai. Vaikai prisidūko iki soties.
Aš dar panelę pasvėriau ir pamatavau šia proga. 90cm ir 11,8kg. Aukšta  blink.gif

Sveikinimai su gimtadieniu 4u.gif nepasakyčiau, kad labai aukšta 90cm, maniškė panašiai, o ji gi jaunesnė dar.
Aha, įdomu, kaip vyras paaiškino apie mirtį?

Labas rytas 4u.gif šiandien panelė atsibudo anksčiausiai ir dar ne ta koja išlipo iš lovos, viskuo nepatenkinta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 09, 09:03)
- Sveikinimai su gimtadieniu 4u.gif nepasakyčiau, kad labai aukšta 90cm, maniškė panašiai, o ji gi jaunesnė dar.
- Aha, įdomu, kaip vyras paaiškino apie mirtį?

- Labas rytas 4u.gif šiandien panelė atsibudo anksčiausiai ir dar ne ta koja išlipo iš lovos, viskuo nepatenkinta biggrin.gif

- Ačiū. 4u.gif Jeigu lyginant pagal diagramas, tai gal ir nėra labai aukšta. Bet mūsų aplinkoje kiti kažkodėl žemesni.

- Nieko gudro nesugalvojo. Pasakė kažką tokio, kad visi anksčiau ar vėliau miršta, ir jų nebūna.
Dar vienas iš jos topinių klausimų, kai žiūri nuotraukas, kuriose mes su vyru nesusituokę, tai klausinėja: "kur ji buvo", kai pasakau, kad dar buvo negimusi, tai klausia: "o tada kur buvo, kai dar negimusi buvo?" ir taip be galo... vaje...

- Kantrybės. 4u.gif Po pietų miegelio bus geriau smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Vakar buvo mamos gimtadienis, tai ta proga išbandžiau du naujus iššūkius sau - muso tortą ir veidrodinę glazūrą. Abu nėra be priekaištų, bet abu patiko, tikrai tobulinsiuosi smile.gif
Pradedu galvot, kokių patiekalų norėčiau vaiko gimtadieniui smile.gif
Hm, o gal palaukt vasario 3 d., grįš vyresnėlė, jos gimtadienis sausio 13, tai viską kartu atšvęstume smile.gif Matysim, gal švęsim du kartus biggrin.gif

QUOTE(dontstop @ 2017 01 08, 12:23)

<p>Į maisto temą dar - šiandien vyras gamina cepelinus  smile.gif</p>

Super. Mes vakar pas mamą valgėm cepelinus, tai vyras vakare sako - gal ir mes kada išsiverdam?... Sakau, nu jau ne, jei tu nori, tai ir virk, man gana, kiek pas ją pavalgom smile.gif
QUOTE(dontstop @ 2017 01 08, 14:22)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71345334" data-time="1483872599">
<div>
<p>O kiek laiko juos kept reikia? Luptus/neluptus? Prieskoniuot ar ne?

Retai kada su burokais turiu reikalų, vartojam mano tėvų konservuotus.
Pagaliau atslūgo šaltis, išlindom į lauką su rogėm vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p>Valandą-pusantros be folijos, nuo pusvalandžio iki valandos su folija, žiūrint kokio dydžio dar. Neluptus kepu, neprieskoniuotus  4u.gif</p>
<p> </p>
<p>Gal matei maniškius?  biggrin.gif</p>
<p> </p>
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71345352" data-time="1483873135">
<div>
<p>
Kaip darai troskini?

Megstam juos visokiam pavidale.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Reikės 300 g burokų, svogūno, 400 g maltos mėsos, sultinio kubelio, 200 g ryžių, peletrūnų, petražolių.</p>
<p>Padažui: stiklinės nat jogurto, peletrūnų, citrininių pipirų.</p>
<p>Burokus ir svogūnus supjaustom stambiai, kartu su ryžiais ir malta mėsa užpilam litru sultinio iš kubelio, troškinam 20 min, ant galo pabarstom prieskoniais.</p>
<p>Padažui tiesiog viską sumaišyti. </p>
<p> </p>
<p>Mano pastabos būtų tokios:</p>
<p>aš dažniausiai imu vieną 400-450 g buroką, 500 g maltos mėsos, 1 didelį svogūną arba du, stiklinę ryžių ir čia mum visiems kartą pavalgyti ir vyrui viena porcija kitai dienai į darbą. Jei neturiu peletrūnų, tinka vietoj jų krapai. Sultinio gali prireikti daugiau, ryžiai labai sugeria skysčius. Troškinu ne pagal laiką, o iki kol burokai pasidaro minkšti. Padažo darau gerokai daugiau, jis labai skanus ir labai ten tinka  4u.gif​ </p>

Kaip faina, reiks pasigamint ir man smile.gif
QUOTE(Azazella @ 2017 01 08, 17:48)
O kiek sverei iki nestumo ir dabar? Jei nenori - nerasyk  4u.gif

Iki svėriau 58 kg. Dabar pridėk dar 20 verysad.gif

QUOTE(semtama @ 2017 01 09, 09:24)
Labas rytas,
O mes apturėjum užimtą šį savaitgalį. Nusižiūrėjau nuo Dontsop ir aplankėm T.Ivanausko muziejų. Aš ten buvus gal prieš 10 metų. Mažei labiausiai patiko paukščių ekspozicijos su jaunikliais. Vienoje ekspozicijoje vaizduojamas nugaišęs paukštelis. Tai nuo ten nėjo atitraukti. Sako:"jeikia gydyti". Kai grįžom, paklausiau, ką matė. Tai sako:"ūdną ūdną (liūdną) gyvatę".  blink.gif
Aš dar panelę pasvėriau ir pamatavau šia proga. 90cm ir 11,8kg. Aukšta  blink.gif

Su gimtadieniu smile.gif Kaip faina, kad taip smagiai leidot laiką. Ir dar labai faina, kad tiek daug kalba... Laukiu laukiu tos šventės.... Ir nekvailas gi, ir bendraujam gi lyg, nėra vaikas nustumtas šalin, ale stabdis su ta kalba...
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 09, 10:12)
Su gimtadieniu smile.gif  Kaip faina, kad taip smagiai leidot laiką. Ir dar labai faina, kad tiek daug kalba... Laukiu laukiu tos šventės.... Ir nekvailas gi, ir bendraujam gi lyg, nėra vaikas nustumtas šalin, ale stabdis su ta kalba...

Ačiū 4u.gif Ir tavo mamai sveikinimai 4u.gif
Ateis ateis ta kalbėjimo šventė. Niekur nesidės. Mano vyresnėlė pradėjo kalbėti vėliau nei mažė. Bet, kad skirtųsi supratimu, viena būtų protingesnė už kitą, tai nepasakyčiau.

O, tai pas tave du - trys ožiaragiai šeimoje smile.gif
Papasakok, koks tų ožiaragių charakteris. Kuom išsiskiria? Ar sunku auginti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 09 sausio 2017 - 10:31
Sveikinu Semtamos mažylę! smile.gif
Atsakyti

Sveikos  :4u:

Baigėsi žiemos atostogos, grįžtam į vėžes, ar bent jau bandom  :)

Semtamama, su praėjusiu gimtadieniu  :4u:

Džiaugiuosi, kad patiko muziejus  :)

Aguončikai, tiek daug kg po nėštumo liko?  :unsure:​ 

Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 09, 10:12)

Iki svėriau 58 kg. Dabar pridėk dar 20 verysad.gif

O kaip manai, kodel taip yra, suletejo medziagu apykaita, ar mityba kazkaip kardinaliai pasikeite.
Nes as tai savimi stebiuosi, edu bile ka, daugybe saldumynu, judejimo mazai, po namus daugiausia klibu is kampo i kampa, o priaugau tik 2 kg ir tie visi yra lasinys ant juosmens nuo cukraus.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 09, 14:49)
Nes as tai savimi stebiuosi, edu bile ka, daugybe saldumynu, judejimo mazai, po namus daugiausia klibu is kampo i kampa, o priaugau tik 2 kg ir tie visi yra lasinys ant juosmens nuo cukraus.

Gal tau nuo bemiegių naktų taip... unsure.gif
Arba jau toks organizmas. Valgyk ką nori ir kiek nori - kg nesikeičia smile.gif
Man po prasto miego savaitės drąsiai būna kokie -3kg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 09 sausio 2017 - 14:57
Taip, ožiaragių yra 4 mano aplinkoj - mama, brolis, dukra ir sūnus. Visi absoliučiai skirtingi smile.gif Žinoma, turi ir bendrų bruožų, bet juk jų galima rast ir tarp ne giminių, ne to ženklo atstovų.... smile.gif Brolis perdėtas pedantas, smulkmeniškas iki negalėjimo... Augo labai ramus, klusnus, tvarkingas, skrupulingas, mokėsi super gerai. Dukra perpus smulkmeniška, kruopšti, bet tik tada, jei pati to nori... Mokėsi pusėtinai tik todėl, kad neverčiau, bet gabi, protinga ir pakankamai klusni mergiotė. Maža buvo labai rami, nors ir judri, bet tvarkinga, klusni, nekaprizinga... Mažius kol kas baisiausias vaikas, absoliutus netvarkinguolis, nekantrus, nenuorama... Kaprizingas. Užsispyręs. Bet jis ožys ir pagal metus, ne tik pagal mėnesį smile.gif
Po gimdymo nenukrito gal nė gramo smile.gif Manau, kad kalta medžiagų apykaita, nejudrumas, saldumynai ir miego stoka. Kalta pati, nežiūriu, ką ir kada ėdu, kokiais kiekiais smile.gif Nežinau, gal reiktų susiimt, ale kad iš patirties žinau, kad geriausiai faktą, kad laikausi dietos, prisimenu tada, kai pavalgau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 09, 15:18)
kad geriausiai faktą, kad laikausi dietos, prisimenu tada, kai pavalgau biggrin.gif

Kaip pazistama bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikinu visus su Šventėm!!! Visus sausinukus su artėjančiais ir praėjusiais gimtadieniais! smile.gif

Apleidau viską, bet ir niekad nebuvau gan aktyvi, nelabai pažįstu jus visas, bet vis norisi ką nors parašyti. Laiko labai mažai. Varstom ligoninių duris, gripai, peršalimai nepuola, mus iš kart rimčiau verysad.gif tikiuosi kuo greičiau gydytojai atras kas mano pupą kankina jau nuo lapkričio (dirba labai greitai jie)...
Atšventėm gimtadienį. Viskas gan gerai. Kito jokiu būdu namie nedarysiu, reiks kažką galvoti - TRAGEDIJA. kai baigėsi nežinojau nuo ko pradėti tvarkytis. Pupa jau užmigo, eisiu aš susirašyti ką valgė (iki penktad reik vėl vesti maisto dienoraštį). Jį pradėjusi supratau, kad ne daug ji valgo :o
Pasvėriau ir pamatavau per gimtadienį tai 10,5kg ir 94cm.
Atsakyti