Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Vajė, kaip baisu, nu kad tik padėtų!

Mano didžiajai, kai adenoidus išoperavo, tai mes už kokių 4 val. Namo išvažiavom. Visai į narkozę neregavo, tik akis pramerkus pareikalavo valgyt.

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2018 01 31, 16:15)
Ir maniškei liežuvis vėlėsi. Gal tik antrą-trečią dieną atsitaisė. Pirmą savaitę po operacijos buvo baisiai irzli. Dar mus įspėjo, kad po narkozės vaikai gali reaguoti va taip panašiai kaip tu aprašei. Sakė, kad tai normalu. Nors maniškė tik suirzusi buvo. Paleido tą pačią dieną po operacijos.

Aš domėjausi tais vamzdeliais. Jie bent LT yra paskutinis variantas vaikams, kai jau niekas nepadeda nuo ausų skausmų. Mano draugės berniukui sudėjo, sakė po metų turėtų pasišalinti patys. Bus tuoj metai. Ausų skausmai dingo. Tik tiek, kad labai turi saugoti, kad nepribėgtų vandens į ausis. tokius dalykus kaip nardymas - tenka pamiršti. Bet ką darysi...

Adelia siandien jau nera irzli galima sakyti, biski kantrybes maziau turi, bet siaip normaliai.
Vakar po Adelijos veliau atveze mergaite vyresne, gal 4 su puse, tai ir ledus patenkinta valge, jokiu dramu, maniske tai i bet koki klausima ar pasiulyma asarom, rekimu. Ta mergaite supykino, veme paskui, bet kai matesi, jog siaip bukles normalios, isleido namo.
Mums vis sake, kaip negerai, kad taip rekia ilgai, kad neleidzia apsitraukti zaizdoms, kraujuot nepradetu, bet ka daryt, kad jai niekas netiko absoliuciai. Turejau visokiu idomiu nauju zaislu tasej, viska mete i sona ir verke.
Tikejaus, kad pirma valanda piktesne bus ar verks, bet ne beveik penkias valandas reks, su keliu minuciu pertraukelem.

O ka dare tam berniukui iki kol sudejo, tik antibiotikais gyde?

Mums sake, kad vasara gales maudytis, netrukdys jis baseinui pvz., butent nardymo neminejo.

Reikes paskaityti dar lietuviskai placiau.

QUOTE(ale-ruta @ 2018 01 31, 16:17)
Vajė, kaip baisu, nu kad tik padėtų! Mano didžiajai, kai adenoidus išoperavo, tai mes už kokių 4 val. Namo išvažiavom. Visai į narkozę neregavo, tik akis pramerkus pareikalavo valgyt.

Kokio amziaus dukra buvo?
Gydytoja vis ateidavo tarp operaciju, klause, ar jai skauda stipriai, kodel tiek verkia, paklaust kazkaip, bet Adelia ne zodzio nepratare, tik dar labiau pyko, kad klausiam. wacko.gif
Atsakyti

Sveikos  :4u: 

Dzeuse, gaila kad taip sunkiai jums... :unsure:  Tikiuosi dabar greit atsigausit ir pamiršit visas bėdas  :4u:  Vamzdelį ir mum pranašavo, klinikose sakė, kad iškrenta pats po metų, bet šlapinti ausies negalima  :unsure: 

Semtama, oho kokios išlaidos grožiui  :) Na kad tik padėtų  :4u: 

Vaikų pas mus tiek mokykloj, tiek darželio grupėj kol kas įprastai, karantinas kol kas neįvestas  :) 

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2018 01 31, 17:43)
Adelia siandien jau nera irzli galima sakyti, biski kantrybes maziau turi, bet siaip normaliai.
Vakar po Adelijos veliau atveze mergaite vyresne, gal 4 su puse, tai ir ledus patenkinta valge, jokiu dramu, maniske tai i bet koki klausima ar pasiulyma asarom, rekimu. Ta mergaite supykino, veme paskui, bet kai matesi, jog siaip bukles normalios, isleido namo.
Mums vis sake, kaip negerai, kad taip rekia ilgai, kad neleidzia apsitraukti zaizdoms, kraujuot nepradetu, bet ka daryt, kad jai niekas netiko absoliuciai. Turejau visokiu idomiu nauju zaislu tasej, viska mete i sona ir verke.
Tikejaus, kad pirma valanda piktesne bus ar verks, bet ne beveik penkias valandas reks, su keliu minuciu pertraukelem.

O ka dare tam berniukui iki kol sudejo, tik antibiotikais gyde?

Mums sake, kad vasara gales maudytis, netrukdys jis baseinui pvz., butent nardymo neminejo.

Pirmiausia stiprino imunitetą: du skiepai nuo peršalimo ligų. Po to išoperavo adenoidus. Tada mitybos dieta, iš raciono išėmė pieno produktus. Dar kažkokius spec papildus gėrė. Tada kai antibiotikai jau nenugalėjo uždegimo - sudėjo tuos vamzdelius.
Jau kaip rašiau, kiek skaičiau, Lt juos deda, kai išbando visus būdus, tuo tarpu Vakarų Europoje, JAV ilgai nežaidžia, susidariau įspūdį, kad tokios operacijos ten dažnos.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2018 01 31, 17:58)
Semtama</strong>, oho kokios išlaidos grožiui  smile.gif Na kad tik padėtų  4u.gif 

Dabar pasiryžus mažiausiai pusmečiui plaukams neišleisti nei cento. blush-anim-cl.gif
Atsakyti

Kokio amziaus dukra buvo?
Gydytoja vis ateidavo tarp operaciju, klause, ar jai skauda stipriai, kodel tiek verkia, paklaust kazkaip, bet Adelia ne zodzio nepratare, tik dar labiau pyko, kad klausiam. wacko.gif

buvo 2,5 m. pagerėjimą iškart pajutom... iškart pradėjo išmiegot visa naktį, dingo knarkimas.

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2018 02 01, 08:33)
Pirmiausia stiprino imunitetą: du skiepai nuo peršalimo ligų. Po to išoperavo adenoidus. Tada mitybos dieta, iš raciono išėmė pieno produktus. Dar kažkokius spec papildus gėrė. Tada kai antibiotikai jau nenugalėjo uždegimo - sudėjo tuos vamzdelius.
Jau kaip rašiau, kiek skaičiau, Lt juos deda, kai išbando visus būdus, tuo tarpu Vakarų Europoje, JAV ilgai nežaidžia, susidariau įspūdį, kad tokios operacijos ten dažnos.
Papildyta:
Dabar pasiryžus mažiausiai pusmečiui plaukams neišleisti nei cento.  blush-anim-cl.gif

O ar yra efektas nuo tų priemonių plaukams? Aš pati turiu labai plonus plaukus, esu visokių priemonių pirkusi, bet kad būtų kažkoks apčiuopiamas efektas, neteko pastebėti.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 01 31, 16:58)
Dzeuse, gaila kad taip sunkiai jums... unsure.gif  Tikiuosi dabar greit atsigausit ir pamiršit visas bėdas  4u.gif  Vamzdelį ir mum pranašavo, klinikose sakė, kad iškrenta pats po metų, bet šlapinti ausies negalima  unsure.gif 

Kazin, kodel mums sake, kad iskris 6men. begy ir kad po 4-5sav. jau ypatingai ausies saugoti nereikia.

QUOTE(semtama @ 2018 02 01, 07:33)

Idomu, kodel Lietuvoj neskuba, kokiu dideliu minusu turi tas vamzdelis, kad nededa, gal zinai?

Nezinau ar butu Adelijai deje, jeigu ne operacija, greiciausiai butu irgi skirtas gydymas pirmiausia. Viena ausi sutvarke iskart, o desinioji buvo zymiai blogesne, gydytoja sake, kad toks uzdegimas gali pakenkti klausai po visam, manau, todel jau nebetempe su antibiotikais ir pan.

Skiepai nuo persalimo nelabai mane vilioja, nes sunkiai juos pernesa ir privalomus skiepus jau ant galo dalino, nes karsciavimas 40-41 kelias dienas nepatiko ir mums, ir gydytojui.

QUOTE(ale-ruta @ 2018 02 01, 08:39)
buvo 2,5 m. pagerėjimą iškart pajutom... iškart pradėjo išmiegot visa naktį, dingo knarkimas.</p>

Adelia jau maziau knarke pirma nakti, iskart pasijaute skirtumas kvepavimo miegant.
Kada nustojo taviske visai knarkti? Ar miegojo uzdara burna, tik per nosi kvepuodama?

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2018 02 01, 10:19)
Idomu, kodel Lietuvoj neskuba, kokiu dideliu minusu turi tas vamzdelis, kad nededa, gal zinai?

Nezinau ar butu Adelijai deje, jeigu ne operacija, greiciausiai butu irgi skirtas gydymas pirmiausia. Viena ausi sutvarke iskart, o desinioji buvo zymiai blogesne, gydytoja sake, kad toks uzdegimas gali pakenkti klausai po visam, manau, todel jau nebetempe su antibiotikais ir pan.

Skiepai nuo persalimo nelabai mane vilioja, nes sunkiai juos pernesa ir privalomus skiepus jau ant galo dalino, nes karsciavimas 40-41 kelias dienas nepatiko ir mums, ir gydytojui.
Adelia jau maziau knarke pirma nakti, iskart pasijaute skirtumas kvepavimo miegant.
Kada nustojo taviske visai knarkti? Ar miegojo uzdara burna, tik per nosi kvepuodama?

Nežinau tiksliai dėl ko nededa. Tiesiog galvoju, kad tuomet kai iškrenta vamzdelis, jeigu vėl kartojasi tos pačios bėdos, ką tada daryt... O jeigu pastovios tokios operacijos bus, tada gali deformuotis būgnelis.

Kaip greit pajutot pagerėjimą bigsmile.gif super smile.gif Maniškei reikėjo 1-2 savaičių, kad pagerėtų. Pirmą savaitę gal net blogiau buvo.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2018 02 01, 10:18)
O ar  yra efektas nuo tų priemonių plaukams? Aš  pati turiu labai plonus plaukus, esu visokių priemonių pirkusi, bet kad būtų kažkoks apčiuopiamas efektas, neteko pastebėti.

Stebuklų, aišku, nebūna. Kai kas padeda labiau, kai kas, kaip ir rašai, efekto neduoda, arba pablogina dar (paskutiniu metu nutriušino vienas kondicionierius pirktas Lenkijoje). Sutinku, kad prisitaikyti sunku. Ilgą laiką naudojau vichy kapsules. Man tiko. Jų nenaudojant plaukai šiuro labiau. Bet jei ilgai naudoji tą pačią priemonę - efektas jos vis mažėja. Tą kompleksą, kur dabar nusipirkau nusižiūrėjau iš pusseserės. Jos plaukai buvo prastesni už mano, po mėnesio vartojimo tikrai ženkliai pagerėjo. Todėl ir aš susigundžiau išmėginti.
Atsakyti

Kažkur po savaitės, pradėjo normaliai miegot, kviepuot per nosį. Tik vienas minusas - kirto per tonziles... labai didelės jos pas dukrą ir dažniau angina serga.

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2018 02 01, 09:55)
Nežinau tiksliai dėl ko nededa. Tiesiog galvoju, kad tuomet kai iškrenta vamzdelis, jeigu vėl kartojasi tos pačios bėdos, ką tada daryt... O jeigu pastovios tokios operacijos bus, tada gali deformuotis būgnelis.

Kaip greit pajutot pagerėjimą  bigsmile.gif  super  smile.gif  Maniškei reikėjo 1-2 savaičių, kad pagerėtų. Pirmą savaitę gal net blogiau buvo.

Rimtai, net blogiau buvo?! Adelijai jau ir taip blogai buvo, nezinau, kaip dar blogiau galetu, nebent pilnai nosis uzsidarytu. Jinai per nosi miegant visai sunkiai jau ora trauke, pastoviai galva slapia, po operacijos iskart pasijaute, kad pagerejo kvepavimas, nors ir knarke, bet galejo ikvepti normaliai. Ir diena jau taip nesnopuoja, valgant tik.
Kai atsileis patinimai ten viduj, manau skirtumas bus didziulis, kaip pries operacija ir kaip po.

QUOTE(ale-ruta @ 2018 02 01, 11:06)
Kažkur po savaitės, pradėjo normaliai miegot, kviepuot per nosį. Tik vienas minusas - kirto per tonziles... labai didelės jos pas dukrą ir dažniau angina serga.</p>

Taip, su tonzilem jau nezinia kaip bus, vienos problemos atsikratem, prikibs kita..
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2018 02 01, 13:54)
Rimtai, net blogiau buvo?! Adelijai jau ir taip blogai buvo, nezinau, kaip dar blogiau galetu, nebent pilnai nosis uzsidarytu. Jinai per nosi miegant visai sunkiai jau ora trauke, pastoviai galva slapia, po operacijos iskart pasijaute, kad pagerejo kvepavimas, nors ir knarke, bet galejo ikvepti normaliai. Ir diena jau taip nesnopuoja, valgant tik.
Kai atsileis patinimai ten viduj, manau skirtumas bus didziulis, kaip pries operacija ir kaip po.
Taip, su tonzilem jau nezinia kaip bus, vienos problemos atsikratem, prikibs kita..

Nebūtinai. Mano vyresnysis po adenoidų operacijos angina iki dabar sirgęs vos kelis kartus.
Atsakyti