Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Sveikos  :4u:

Ačiū visom už sveikinimus  :4u:

Šiandien buvau iškviesta į mokyklą, paaukojau pietus tam  :dry2:  Gavau milijoną priekaištų iš mokytojos, kad sūnus neatsiskaito, nepasilieka po pamokų, pabėga namo, keikiasi, nedaro kas liepta, atsikalbinėja. Gerai, kad pietų pertrauka trumpa  :lol: , ir taip spėjo išūžti galvą  :oh: Ką daryt, kaip jį motyvuot, galų gale priverst - nežinau. Mano išėjimas į darbą pablogino visus reikalus, tikrai neturiu galimybės viską sužiūrėt. Pvz, kol dar nedirbau, ateidavau po pamokų ir  tiesiogine to žodžio prasme patykodavau prie mokyklos, gaudydavau pabėgusį už pakarpos ir vesdavau atgal į klasę  :oh: Dabar kaskart tam aukot pietus - nafik  :oh:

labas, aš tai sakyčiau tokiem darbam auklėtojos turėtų duoti savaitę, nesgi pas juos ten būna savaitės tema. per vakarą nesąmonė, nes aš net neturėčiau kur atsispauzdint.
dontstop, sveikinu atsisakius pampiu bigsmile.gifpas jus daržely puodukai? pas mus žemi wc.

aš šiandien kritau kieme. verysad.gifpalijo, susidarė ledas, kai traukiau su mažium ant rankų. jam viskas gerai, o aš vos atsistojau. labai susimušiau užpakalį, net apsiverkiau. verysad.gif

Pas mus puodukai, gi lopšelio grupė, wciukai darželio grupėse  :)

Atsargiai, dabar labai slidu  :4u:  Aš irgi jau buvau nukritusi  :unsure:

dontstop, sveikinu su etapu be pampersų 4u.gifthumbup.gifNeįtikėtinai greitai jūs čia atsisakėt. Maniškė jau kuris laikas be pamperso dieną, bet nakčiai vis dar dedu. Kartą nedėjau tai kaip tyčia apsisisiojo unsure.gifManau pasibaigs pakuotė, reiks irgi bandyt nebedėt.

Sūnus irgi buvo atsisakęs akimirksniu. Tiesiog vieną dieną pareiškė, kad nori naujo puoduko, tokio, kaip darželyje, nupirkom ir pradėjo sėstis ant to puoduko, pamperso nei vieno nebeužmovėm nuo tos dienos, nesileisdavo, taip ir liko pradarytas pokas  :hihihi:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 25 sausio 2018 - 18:46

Dontstop,  oho kiek turit reikalu su sunum.  O su jumis irgi taip bendrauja?  Atsimenu,  gal pries metus rasei,  kaip mokytoja ji giria... Visai kitoks vaikas,  nei tu matai...  :huh2:​ 

Atsakyti

Dontstop,  oho kiek turit reikalu su sunum.  O su jumis irgi taip bendrauja?  Atsimenu,  gal pries metus rasei,  kaip mokytoja ji giria... Visai kitoks vaikas,  nei tu matai...  :huh2:​ 

Na, mokytoja jį giria ir dabar, bet nebent dėl pasiekimų moksle. Žiūrint tik į balus, jis pirmas mokinys klasėje. Bet jei jam kas nepatinka, tai jis to paprasčiausiai nedaro. Pvz jam atrodo tiesiog kvaila groti dūdele, dainuoti, šokti poroje, dabar jau ir sportuoti per fizinio lavinimo pamoką... Dabar reikia išmokti eilėraštį, geriausiai padeklamavęs keliaus į konkursą - jo tai nemotyvuoja, į jokį konkursą jis nenori, mokintis eilėraščio nenori, buvo paskirtos 3 savaitės tam, 2 jau praėjo, jis net nepaėmė eilėraščio iš mokytojos.. Ji sako, priverskit. T y ateikit į mokyklą, išsirinkit eilėraštį iš krūvos už jį, išmokit kartu namuose ir kad būtų rezultatas  :oh: 

Su mumis bendrauja kur kas blogiau, nei su mokytoja. Nuo pirmos klasės atrodo yra ties riba, kad tuoj pasiųs ant 3 raidžių mus (su vyru), nors kol kas keiksmažodžių nesu iš jo girdėjus. Bet durų trankymai, rėkimas, skraidantys sąsiuviniai tai kasdienybė pas mus  :unsure: Gali pasakyti "užknisai", "atstok", "nelįsk" ir pan.

Negaliu nepagirt, kad tikrai daug padeda buityje ir su sese, kasdien eina vakarais į darželį, daug tvarkosi namie, bet yra dalykų, dėl kurių neįmanoma susitart, pvz 3ti metai kovoju, kad nemestų uniformos gumulu į kampą (manau savotiškas protestas prieš mokyklą, t y nekenčia mokyklos=nekenčia uniformos), kad skambintų, jei kur užsibūna ar bent atsilieptų, jei skambinu aš, šiais metais dar prisidėjo "gėda" nešioti kepurę, pirštines  :oh: Jis išeina iš namų rytais vėliau, nei mes su dukra, ir aš nematau, kaip jis apsirengia, paskui grįžus pietų matau, kad nesuvalgė pusryčių, nepasiėmė telefono, neužsimovė kepurės ir tt  :frusty:​ 

Atsakyti
Kažkokia ankstyva paauglystė tavo sūnui, donstop smile.gif bet nemanau, kad kažkas neįprasto jo amžiaus bernams, mano kolegė irgi kovoja su 9mečiu. Tik tokiais žodžiais jis nesisvaido, ten kiti niuansai, bet sėdėt kartu, pamokas daryt ir spaust labai reikia.
O tėvas neturi griežtesnio žodžio jam? Ar tu esi griežtesnė? Kurio labiau klauso? Nes visgi pagarba namuose turi būt, negalima taip leist elgtis, kas bus tada vėliau.. unsure.gif
Kaip vyrui, beje, naujas darbas?
Atsakyti

Kažkokia ankstyva paauglystė tavo sūnui, donstop smile.gifbet nemanau, kad kažkas neįprasto jo amžiaus bernams, mano kolegė irgi kovoja su 9mečiu. Tik tokiais žodžiais jis nesisvaido, ten kiti niuansai, bet sėdėt kartu, pamokas daryt ir spaust labai reikia.
O tėvas neturi griežtesnio žodžio jam? Ar tu esi griežtesnė? Kurio labiau klauso? Nes visgi pagarba namuose turi būt, negalima taip leist elgtis, kas bus tada vėliau.. unsure.gif
Kaip vyrui, beje, naujas darbas?

Labas rytas :)

Jo, manau, amžius toks, vaikai jau nebe auksiniai :)  Mano kolegės irgi kovoja su panašaus amžiaus vaikais, nors kai kurių vaikai labai pareigingi, atsakingi, drausmingi (bet būna vienokių ar kitokių problemų kitose srityse).

Tėvas pas mus turbūt galima sakyti auklėjime ir vaikų gyvenime aplamai nedalyvauja... Juk jo nuolat nėra namie :unsure: Visi rūpesčiai tik ant mano pečių.

Apie naują darbą nepasakoja, lyg gerai viskas kol kas. Šią sav jis išvykęs į komandiruotę..

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2018 01 26, 09:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71975842" data-time="1516908710"><div><p>Kažkokia ankstyva paauglystė tavo sūnui, donstop vartotojo įkelta nuotraukabet nemanau, kad kažkas neįprasto jo amžiaus bernams, mano kolegė irgi kovoja su 9mečiu. Tik tokiais žodžiais jis nesisvaido, ten kiti niuansai, bet sėdėt kartu, pamokas daryt ir spaust labai reikia.
O tėvas neturi griežtesnio žodžio jam? Ar tu esi griežtesnė? Kurio labiau klauso? Nes visgi pagarba namuose turi būt, negalima taip leist elgtis, kas bus tada vėliau.. vartotojo įkelta nuotrauka
Kaip vyrui, beje, naujas darbas?</p></div></blockquote><p>Labas rytas smile.gif
</p><p>Jo, manau, amžius toks, vaikai jau nebe auksiniai smile.gif  Mano kolegės irgi kovoja su panašaus amžiaus vaikais, nors kai kurių vaikai labai pareigingi, atsakingi, drausmingi (bet būna vienokių ar kitokių problemų kitose srityse).
</p><p>Tėvas pas mus turbūt galima sakyti auklėjime ir vaikų gyvenime aplamai nedalyvauja... Juk jo nuolat nėra namie unsure.gif Visi rūpesčiai tik ant mano pečių.
</p><p>Apie naują darbą nepasakoja, lyg gerai viskas kol kas. Šią sav jis išvykęs į komandiruotę..
</p>

Jo ir šitas naujas darbas komandiruotinis?
Na sunku kai vienai reikia viską tempti. Pas mus tai Aurėja tėvo labiau bijo, jis griežtesnį žodį turi, manau ateity irgi pravers šitas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2018 01 26, 09:12)

Na sunku kai vienai reikia viską tempti. Pas mus tai Aurėja tėvo labiau bijo, jis griežtesnį žodį turi, manau ateity irgi pravers šitas dalykas.

Pas mus irgi tėtis griežtesnis, reiklesnis. Bet matau, kad geriausias rezultatas, kai abu su vyru vienodai griežtai laikomės nustatytų ribų.
Išvis, kai pagalvoju, kokios turi būti stiprios moterys kurios vienos augina 2-3 vaikus... Neįsivaizduoju, kaip reikėtų vienai atstovėti visus kylančius kaprizus, o dar auklėtojų/mokytojų ar aplinkinių pastabas. unsure.gif

Dontstop atveju, tai man atrodo, kad jos vaiko intelektas kur kas aukštesnis už bendraamžių, užtai ir neįdomu per lengvos užduotys. Bet kaip išmokyti elementaraus mandagumo - nežinau unsure.gif
Atsakyti

Jo ir šitas naujas darbas komandiruotinis?

Žinai, parašysiu ir vėl a.ž. apie darbo reikalus :)

O auklėjimo prasme, tai :unsure:  Na aš vyrui būna net ant popieriaus surašau, ką vaikis pridaro,  prie tamo pasodinu, kad paskaitytų mokytojos pastabas ir tt, bet jis amžinai pavargęs/neturi laiko/nemato tame problemos... Ne jis pvz sėdi prie užduočių su vaiku, ne jis ruošia jį rytais į mokyklą, ne jis eina pas mokytojus, tai jam sunku ir įsivaizduoti "katastrofos mąstą" :unsure:

Atsakyti
Man tavo vaiko iš esmės gaila, nes matosi, kad auga asmenybė, kuriai sunku įsisprausti į normas, kaip kad pvz.eiti kaip visiems į mokyklą, kalti eilėraščius (kas yra tikrai kvaila). Aš jį puikiai suprantu. Gal vis dėlto reiktų ieškot kažkokio viduriuko ir leisti jam kažkiek reikštis? Nes man irgi atrodo, kad jis toks ne pagal amžių. Jei blogai mokintųsi, tai aišku tada už ausų 'tempčiau' visame kame
O auklėtojos pasiūlymas 'priversk' tai nužudė..sovietmetis. na gaus jis tą mažą balą, na ir kas..gal pats išsigąs?
Atsakyti

Man tavo vaiko iš esmės gaila, nes matosi, kad auga asmenybė, kuriai sunku įsisprausti į normas, kaip kad pvz.eiti kaip visiems į mokyklą, kalti eilėraščius (kas yra tikrai kvaila). Aš jį puikiai suprantu. Gal vis dėlto reiktų ieškot kažkokio viduriuko ir leisti jam kažkiek reikštis? Nes man irgi atrodo, kad jis toks ne pagal amžių. Jei blogai mokintųsi, tai aišku tada už ausų 'tempčiau' visame kame
O auklėtojos pasiūlymas 'priversk' tai nužudė..sovietmetis. na gaus jis tą mažą balą, na ir kas..gal pats išsigąs?

Uoga_saujoj, tai ką konkrečiai siūlai, kaip reikštis?  :)​  Aš tikrai atvira pasiūlymams  :) 

Atsakyti

na aš negyvenu su jumis kartu. Tai tikrai nepatarsiu. Reikia žiūrėti 'in sito' taip sakant.

Atsakyti

Labas rytas  :4u:

Vakar visai sėkmingai suvažinėjom į Vln  :super:  Avarijų (kelnėse) nepasitaikė, bet vežiausi puodą ir nešdavausi jį su savim į viešuosius WC  :hihihi:

Uoga_saujoj, gauna maniškis blogus balus irgi, nėra jis kažkoks vunderkindas, jei nepasiruošia, tai sėkmingai gauna prastus balus, ir nei kiek jo tai negąsdina ir nejaudina. Jam giliai dzin.  Pvz dabar mokytoja "grasina", kad jo gali neišrinkti tarp geriausių pusmečio mokinių (nes renka ne tik pagal balus, bet ir pagal įsitraukimą, iniciatyvumą, dalyvavimą popamokinėje veikoje ir tt), tai jis nei kiek dėl to nenusimena, nes naudos būti išrinktam nemato  :oh: Sako bent jau telefoną ar 100 eur padovanotų, o tai dovanoja knygą, mes ir taip kas savaitę iš bibliotekos prisinešam kalną knygų, neapsimoka atseit, štai tokia vaiko logika  :oh:  

Sutinku, kad mokykla orientuota į vidutinius sugebėjimus, kažkam gal sunku, kažkam per lengva ir nuobodu, na bet ką dabar, ne viską gyvenime darome vien dėl smagumo, kartais yra žodis "reikia", "privaloma" ir "pareiga". Mokyklą lankyti privaloma, atlikinėti namų darbus privaloma, taip pat kaip ir dalyvauti projektuose (pasirenkant juos pagal savo skonį, bet yra tam tikras privalomas minimumas per metus visiems mokiniams). Mokytis aukščiausiais balas neprivaloma, bet turint galvą ant pečių gaila būtų ja nesinaudoti  :sad: "Reikštis" (kaip rašai) laisva valia yra po pamokų, būreliuose ir tt. Aš taip manau  :mastau:

Nu analogiškai ir aš "neįsipaišau į rėmus", nenoriu vaikščiot į darbą :laugh: , man ten mirtinai nuobodu, kančia ir veltui gaištamas laikas. Tai kai jis man pradeda rašinėt žinutes, kad nedarys to ano, nes NENORI, man belieka jam atrašyt, kad ir aš nenoriu šiuo metu sėdėt darbe, o tiesiog MIRTINAI noriu  būt namie, prie youtubės ir mezginio  :laugh:  Na bent privalau dirbti, taip pat kaip jis privalo mokytis  :)​ 

Atsakyti