Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Sveikos  :)

Aš kepu burokus orkaitėje, bet tik jei kepu ką nors kitą, įmetu ir porą burokų. Jei planuoju ilgai kažką kept, pvz kugelį, burokus padedu tiesiog ant grotelių. Jei planuoju trumpiau ką nors kepti, pvz varškės apkepą, burokus įvynioju į foliją, taip jie iškeps greičiau ir galima bus viską kartu išimti  :)

Virt burokų niekad neverdu, kai kuriais atvejais perku jau išvirtus, bet Dzeuse minėjo , kad pas juos tokių nėra.

O šiaip burokus pagrinde naudoju sriuboms, troškiniams... Labai skanus ir dažnai pas mus gaminamas troškinys burokai - malta mėsa - ryžiai  :essen:

 

Į maisto temą dar - šiandien vyras gamina cepelinus  :)

Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 01 08, 11:13)
labas,
mano draugės mama burokėlius kepa orkaitėj, sakė labai skanu, aš nebandžiau.


Daug skaniau nei vandeny, ir spalva gražesnė būna.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 08, 13:44)
Daug skaniau nei vandeny, ir spalva gražesnė būna.

O kiek laiko juos kept reikia? Luptus/neluptus? Prieskoniuot ar ne?
Retai kada su burokais turiu reikalų, vartojam mano tėvų konservuotus.

Pagaliau atslūgo šaltis, išlindom į lauką su rogėm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 08, 10:23)
<p>Virt burokų niekad neverdu, kai kuriais atvejais perku jau išvirtus, bet Dzeuse minėjo , kad pas juos tokių nėra.</p>
<p>O šiaip burokus pagrinde naudoju sriuboms, troškiniams... Labai skanus ir dažnai pas mus gaminamas troškinys burokai - malta mėsa - ryžiai  essen.gif</p>

Yra virtu pas mus, anksciau maciau tik supjaustytu gabaliukais stiklainiuose, o pries kuri laika atradau plastikiniam vakume 'cielu', bet ten konservantu prideta, Adelijai tokiu neduodu, verdu zalius.
Kaip darai troskini?
Megstam juos visokiam pavidale.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeuse: 08 sausio 2017 - 13:00

O kiek laiko juos kept reikia? Luptus/neluptus? Prieskoniuot ar ne?
Retai kada su burokais turiu reikalų, vartojam mano tėvų konservuotus.

Pagaliau atslūgo šaltis, išlindom į lauką su rogėm smile.gif

Valandą-pusantros be folijos, nuo pusvalandžio iki valandos su folija, žiūrint kokio dydžio dar. Neluptus kepu, neprieskoniuotus  :4u:

 

Gal matei maniškius?  :D

 

Kaip darai troskini?
Megstam juos visokiam pavidale.

Reikės 300 g burokų, svogūno, 400 g maltos mėsos, sultinio kubelio, 200 g ryžių, peletrūnų, petražolių.

Padažui: stiklinės nat jogurto, peletrūnų, citrininių pipirų.

Burokus ir svogūnus supjaustom stambiai, kartu su ryžiais ir malta mėsa užpilam litru sultinio iš kubelio, troškinam 20 min, ant galo pabarstom prieskoniais.

Padažui tiesiog viską sumaišyti. 

 

Mano pastabos būtų tokios:

aš dažniausiai imu vieną 400-450 g buroką, 500 g maltos mėsos, 1 didelį svogūną arba du, stiklinę ryžių ir čia mum visiems kartą pavalgyti ir vyrui viena porcija kitai dienai į darbą. Jei neturiu peletrūnų, tinka vietoj jų krapai. Sultinio gali prireikti daugiau, ryžiai labai sugeria skysčius. Troškinu ne pagal laiką, o iki kol burokai pasidaro minkšti. Padažo darau gerokai daugiau, jis labai skanus ir labai ten tinka  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 08, 12:49)
O kiek laiko juos kept reikia? Luptus/neluptus? Prieskoniuot ar ne?
Retai kada su burokais turiu reikalų, vartojam mano tėvų konservuotus.

Pagaliau atslūgo šaltis, išlindom į lauką su rogėm smile.gif

aš paskutinį kartą nuo mamos konservuotų burokų ir vėmiau biggrin.gif o žiauriai skanūs jie..
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 08, 14:22)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71345334" data-time="1483872599">
<div>
<p>O kiek laiko juos kept reikia? Luptus/neluptus? Prieskoniuot ar ne?

Retai kada su burokais turiu reikalų, vartojam mano tėvų konservuotus.
Pagaliau atslūgo šaltis, išlindom į lauką su rogėm vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p>Valandą-pusantros be folijos, nuo pusvalandžio iki valandos su folija, žiūrint kokio dydžio dar. Neluptus kepu, neprieskoniuotus  4u.gif</p>
<p> </p>
<p>Gal matei maniškius?  biggrin.gif</p>
<p> </p>
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71345352" data-time="1483873135">
<div>
<p>
Kaip darai troskini?

Megstam juos visokiam pavidale.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Reikės 300 g burokų, svogūno, 400 g maltos mėsos, sultinio kubelio, 200 g ryžių, peletrūnų, petražolių.</p>
<p>Padažui: stiklinės nat jogurto, peletrūnų, citrininių pipirų.</p>
<p>Burokus ir svogūnus supjaustom stambiai, kartu su ryžiais ir malta mėsa užpilam litru sultinio iš kubelio, troškinam 20 min, ant galo pabarstom prieskoniais.</p>
<p>Padažui tiesiog viską sumaišyti. </p>
<p> </p>
<p>Mano pastabos būtų tokios:</p>
<p>aš dažniausiai imu vieną 400-450 g buroką, 500 g maltos mėsos, 1 didelį svogūną arba du, stiklinę ryžių ir čia mum visiems kartą pavalgyti ir vyrui viena porcija kitai dienai į darbą. Jei neturiu peletrūnų, tinka vietoj jų krapai. Sultinio gali prireikti daugiau, ryžiai labai sugeria skysčius. Troškinu ne pagal laiką, o iki kol burokai pasidaro minkšti. Padažo darau gerokai daugiau, jis labai skanus ir labai ten tinka  4u.gif​ </p>

Ne, nemačiau smile.gif

Čia žalią burokėlį imi tam troškiniui? Tai gausis kad jis valandą bent laiko troškinsis?

Aš tokius troškinius irgi darau, tik dar paprasčiau, imu mėsos maltos (galima ir gabaliukais pvz vištienos file), apkepu keptuvėj trumpai, dedu daržovių (pvz šaldytų poką), ryžių du pakelius (nevirtų), prieskonių, užpilu vandeniu ir troškinu toj keptuvėj uždengus 20min. Ant galo galima grietinėlės dėt, ar grietinės, ar jogurto natūralaus, pagal poreikį. Mums visiems labai skanu, o svarbiausia labai greita ir stovėt maišyt nereikia.
Papildyta:
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 01 08, 14:44)
aš paskutinį kartą nuo mamos konservuotų burokų ir vėmiau biggrin.gif o žiauriai skanūs jie..

Aš tai nuo ryžių pomidorinės sriubos.. biggrin.gif ilgai dabar nenorėsiu
Atsakyti


Čia žalią burokėlį imi tam troškiniui? Tai gausis kad jis valandą bent laiko troškinsis?

 

Žalią burokėlį, troškinasi 20 min, tikrai pakanka tiek, jis gi supjaustytas būna  :)

 

Aš irgi tokius troškinius darau su šaldytom daržovėm, su krūtinėle ir faršu  :sutinku:  Kasdienai pats tas, greita, paprasta, patogu, visi valgo  :sutinku:​ 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 08, 12:22)
<p>Reikės 300 g burokų, svogūno, 400 g maltos mėsos, sultinio kubelio, 200 g ryžių, peletrūnų, petražolių.</p>
<p>Padažui: stiklinės nat jogurto, peletrūnų, citrininių pipirų.</p>

Pabandysiu smile.gif

Isgrudau tinginio panti su vaiku i lauka, eisiu pietus gamint.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 08, 12:49)
O kiek laiko juos kept reikia? Luptus/neluptus? Prieskoniuot ar ne?
Retai kada su burokais turiu reikalų, vartojam mano tėvų konservuotus.

Pagaliau atslūgo šaltis, išlindom į lauką su rogėm smile.gif



Nuplaunu, suvynioju i folija ir kepu pora valandu, 200 laipsniu temperaturoje, ta darau vakare ir palieku orkaiteje per nakti. Ryte buna kaip pukas, oda tiesiog nusmunka nuo ju. Bet mano burokai nemenki, tie is pailguju rusies. maziukams uztektu valandos ir velgi palikti per nakti.
As vasara kokiu 10-15 kilogramu taip sutarkuoju per burokine tarka, patroskinu 10 minuciu su aliejumi, cikrumi, druska, actu, sudelioju i stiklainukus. Turiu visai ziemai. Galima valgyti tiesiog tokius, galima naudoti kaip pusgamini sriuboms, salotoms. Labai patogu.
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 06, 08:17)

Aš pirkau keletą suknių, bet dėl to, kad pastorėjau dvigubai ir visi rūbai man dabar tik gražus praeities prisiminimas...




O kiek sverei iki nestumo ir dabar? Jei nenori - nerasyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 01 08, 11:03)
Kodel palieki tam vandeny?

Tam ir palieku kad jie suminkštėja prastovėję tam karštam vandenį. Nereikia eikvot tiek elektros keliom valandom virimo. Bet va moterys kitą būdą dar naudoja. Reiks išmėginti kepti orkaitėj.
Atsakyti