<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71345334" data-time="1483872599">
<div>
<p>O kiek laiko juos kept reikia? Luptus/neluptus? Prieskoniuot ar ne?
Retai kada su burokais turiu reikalų, vartojam mano tėvų konservuotus.
Pagaliau atslūgo šaltis, išlindom į lauką su rogėm
</p>
</div>
</blockquote>
<p>Valandą-pusantros be folijos, nuo pusvalandžio iki valandos su folija, žiūrint kokio dydžio dar. Neluptus kepu, neprieskoniuotus
</p>
<p> </p>
<p>Gal matei maniškius?
</p>
<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71345352" data-time="1483873135">
<div>
<p>
Kaip darai troskini?
Megstam juos visokiam pavidale.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Reikės 300 g burokų, svogūno, 400 g maltos mėsos, sultinio kubelio, 200 g ryžių, peletrūnų, petražolių.</p>
<p>Padažui: stiklinės nat jogurto, peletrūnų, citrininių pipirų.</p>
<p>Burokus ir svogūnus supjaustom stambiai, kartu su ryžiais ir malta mėsa užpilam litru sultinio iš kubelio, troškinam 20 min, ant galo pabarstom prieskoniais.</p>
<p>Padažui tiesiog viską sumaišyti. </p>
<p> </p>
<p>Mano pastabos būtų tokios:</p>
<p>aš dažniausiai imu vieną 400-450 g buroką, 500 g maltos mėsos, 1 didelį svogūną arba du, stiklinę ryžių ir čia mum visiems kartą pavalgyti ir vyrui viena porcija kitai dienai į darbą. Jei neturiu peletrūnų, tinka vietoj jų krapai. Sultinio gali prireikti daugiau, ryžiai labai sugeria skysčius. Troškinu ne pagal laiką, o iki kol burokai pasidaro minkšti. Padažo darau gerokai daugiau, jis labai skanus ir labai ten tinka
</p>
Čia žalią burokėlį imi tam troškiniui? Tai gausis kad jis valandą bent laiko troškinsis?
Aš tokius troškinius irgi darau, tik dar paprasčiau, imu mėsos maltos (galima ir gabaliukais pvz vištienos file), apkepu keptuvėj trumpai, dedu daržovių (pvz šaldytų poką), ryžių du pakelius (nevirtų), prieskonių, užpilu vandeniu ir troškinu toj keptuvėj uždengus 20min. Ant galo galima grietinėlės dėt, ar grietinės, ar jogurto natūralaus, pagal poreikį. Mums visiems labai skanu, o svarbiausia labai greita ir stovėt maišyt nereikia.
aš paskutinį kartą nuo mamos konservuotų burokų ir vėmiau
o žiauriai skanūs jie..
Aš tai nuo ryžių pomidorinės sriubos..
ilgai dabar nenorėsiu