Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Risaulyte, kaip pas jus su tuo dalyku? Ar leidziama darzely fotografuoti?

Daržely reikėjo duoti sutikimą, kad auklės galėtų fotografuoti. O dėl tėvų nuotraukų niekas galvos nesuka. Būna visokių švenčių, daro tėvai nuotraukas, įsikelia pas save į facebooką, kelią į miestelio fcb grupę. Nesu girdėjus, kad kas keltų problemas dėl to. 

Yra viena mama rašius straipsnį į laikraštį, panaudojo nuotrauką kur buvo jos pačios sūnus, mano Nojus ir dar vienas berniukas. Tai tik po straipsnio išleidimo ji parašė žinutę, kad tikisi, kad aš nieko prieš kad mano vaiko foto panaudojo :D

Taip kad tokių problemų kaip pas jus čia nėra.

Atsakyti
QUOTE(risaulyte @ 2017 11 30, 14:05)
Daržely reikėjo duoti sutikimą, kad auklės galėtų fotografuoti. O dėl tėvų nuotraukų niekas galvos nesuka. Būna visokių švenčių, daro tėvai nuotraukas, įsikelia pas save į facebooką, kelią į miestelio fcb grupę. Nesu girdėjus, kad kas keltų problemas dėl to. 
Yra viena mama rašius straipsnį į laikraštį, panaudojo nuotrauką kur buvo jos pačios sūnus, mano Nojus ir dar vienas berniukas. Tai tik po straipsnio išleidimo ji parašė žinutę, kad tikisi, kad aš nieko prieš kad mano vaiko foto panaudojo biggrin.gif Taip kad tokių problemų kaip pas jus čia nėra.

Na paziuresiu kaip per sventes ar visi taip laikosi taisykliu.
Kad jie labai privatuma vertina, ta seniai zinau ir pastebiu.
Aisku, yra zmoniu, kurie labai pries visokius FB ir vaiku viesinima, patys nesinaudoja tokiais saitais ir nenori, kad ju vaikai butu ikelti, bet kai sventes ir visi vaikai kazka kruvoj veikia, kaip ten suziuresi, kad koks svetimas vaikas salia.
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 11 30, 15:44)
Aisku, yra zmoniu, kurie labai pries visokius FB ir vaiku viesinima, patys nesinaudoja tokiais saitais ir nenori, kad ju vaikai butu ikelti, bet kai sventes ir visi vaikai kazka kruvoj veikia, kaip ten suziuresi, kad koks svetimas vaikas salia.

man atrodo, kad biski perlenkiama lazda su tais atvaizdu saugojimais. Jei nuotrauka korektiska, koks realiai kyla pavojus vaikui jei kazkas kitas ja pamatys?
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 11 30, 15:44)

Tai gal nieko baisaus nebūtų jei tarkim keltum foto, bet svetimų vaikų veidus "užtušuotum" ir tiek. Tu kažkada čia SM kėlei darželio foto, ar ten buvo tuščia tada ar kaip kad leido fotkint?
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 11 30, 14:49)
man atrodo, kad biski perlenkiama lazda su tais atvaizdu saugojimais. Jei nuotrauka korektiska, koks realiai kyla pavojus vaikui jei kazkas kitas ja pamatys?

Nezinau, koks pavojus, cia gali tik pasakyti zmones, kurie nusistate pries tai.
Beje, atsiminiau, musu FB sausinuku grupej irgi yra mama, kuri niekad vaiko nerodo. Nors grupe ir uzdara, tiesiog zmones buna nusistate ir viskas.

QUOTE(sima_1 @ 2017 11 30, 15:21)
Tai gal nieko baisaus nebūtų jei tarkim keltum foto, bet svetimų vaikų veidus "užtušuotum" ir tiek. Tu kažkada čia SM kėlei darželio foto, ar ten buvo tuščia tada ar kaip kad leido fotkint?

As tada nezinojau, kad cia toks blogis, kai Adelia nufotkinau darzely. Kieme kiti vaikai is labai toli kadre buvo, o grupej pabegelis berniukas salia jos matesi.
Tada buvo pazintine diena darzely, niekas nieko nesake.
Savo FB neturiu drauguose nieko is darzelio, tai nesuzinotu, bet faktas, kad tas dalykas pasirodo labai nepriimtinas.
Atsakyti

Sveikos  :4u:

Gal nebus... Kostas pirmiau miegot nuėjo, tai turbūt viskas gerai...

Na ar viskas gerai?  :)

Papildyta:
Tu neturi FB ar nesi pries, kad Jogaile paklius i kadra pas kitus tevus ir jie kels viesai paskui tas fotkes?

Pas mus FB grupė susikūrė tik dabar, prieš šventes tam, kad mamos pasitartų dėl dovanų, ir joje nedalyvauja auklėtojos. Buvo užmesta tokia kalba per susirinkimą, kad auklėtojos galėtų kelt nuotraukas į FB, bet jos kategoriškai atsisakė, motyvuodamos, kad nei darbo metu, nei tuo labiau po darbo neturi tam laiko. Ar norės mamos toj grupėj dalintis kokiom nors nuotraukom, neįsivaizduoju  :)

Šiaip žiūrint plačiai, auklėtojos juk pafotografuoja, įrašo paskui nuotraukas į kompaktus ir paduoda visiems tėvams po egzempliorių (metų gale). Ir toliau tos nuotraukos gali nukeliaut bet kur, jei kurie nors tėvai sugalvos paplatinti jas  :hmm:  Pasirašydama sutikimą, kad mano vaikas būtų fotografuojamas darželyje, aš priėmiau visokius tokius variantus kaip galimus  :) Man iš tikrųjų tas pats, tegu žiūri  :D

Atsakyti

Pas mus įkelia auklėtojis į FB grupę kaip visokius darbelius daro vaikai. Parke pafotografuoja. Niekas neprieštarauja.

Atsakyti
Aleksui viskas gerai - ieško būdų, kaip naujų guzų ir mėlynių užsistatyt 😲😃 Skalbinius džiausčiau, tai jis ant bliūdo kraštų lipo ir balansuot bandė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 11 30, 18:35)
Buvo užmesta tokia kalba per susirinkimą, kad auklėtojos galėtų kelt nuotraukas į FB, bet jos kategoriškai atsisakė, motyvuodamos, kad nei darbo metu, nei tuo labiau po darbo neturi tam laiko.

Oho, nemažai auklėtojos sau gali leisti jei taip sako blink.gif Daugumoje darželių kelia tas nuotraukas. Mano nuomone kartais net per daug.

Pas vyrą darbe kalėdinė akcija: atnešti iš namų žaislų pabėgėlių vaikams. Kai grįžo namo ir pasakė dukroms, kad reikės duoti žaisliukų neturintiems jų vaikučiams, mano mažė apsiverkė. Pavyko iš jos išprašyti kelis sagučius į plaukus, rankinuką, dar kelis niekučius. Sakė jo žaislų krūvelė buvo mažiausia lyginant su kitais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 11 30, 18:35)
Šiaip žiūrint plačiai, auklėtojos juk pafotografuoja, įrašo paskui nuotraukas į kompaktus ir paduoda visiems tėvams po egzempliorių (metų gale).

O tai nedaugiau laiko užima cd įrašinėjimas nei sukelt į FB? biggrin.gif
Mūsu sukelia kiekvieno mėnesio gale to mėnesio foto iš užsiėmimų, švenčių ir t.t. Man, o ir kitiems tėvams, labai smagu jas pažiūrėti smile.gif Nieko ten ypatingo, bet vistiek, matai, kaip tavo vaikas leidžia dienas darželyje.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 12 01, 09:09)
O tai nedaugiau laiko užima cd įrašinėjimas nei sukelt į FB?  biggrin.gif
Mūsu sukelia kiekvieno mėnesio gale to mėnesio foto iš užsiėmimų, švenčių ir t.t. Man, o ir kitiems tėvams, labai smagu jas pažiūrėti smile.gif Nieko ten ypatingo, bet vistiek, matai, kaip tavo vaikas leidžia dienas darželyje.

Pas mus kelia 2-3 kartus į savaitę. Kai du vaikai darželyje, tai nuotraukas žiūrim beveik kasdien.
Atsakyti
Labas, pas mus aukletojos kelia nuotraukas i fb grupe. Smagu paziureti. As jei pasifotkinu vaika darzeli ir fone yra kitu vaiku, niekur ju nekeliu ir siaip savo vaiku beveik nededu i fb. Nelabai noreciau, kad ir mano platintu.
Tikra ziema uz lango, tik kad jau tirpsta viskas, pliurze lauke. Mes su avalyne ir aprangom nevisiskai pasiruose ziemai, bet jau taisau klaida.
Atsakyti