Ai ir pas mus nebūna jokių švenčių daržely, jokių rinkliavų vaikų ir auklėtojų dovanom, jokių Kalėdų senelių. Gruodžio pradžioj jie tiesiog valgys kalėdinius pietus darželyje. Ir viskas auklėtojom nunešim saldainių dėžutę prieš atostogas.
Kiek daug dovanų visos perkat :O mes tik savo vaikam ir krikštasūniui.
Va kaip skirtingai. Mes nei vaikams, nei aš vyrui, nei jis man nieko nepirks. Nes ir taip daug ko gausim visi. Bet giminaičiams, draugams, artimiausiems kaimynams ir bendradarbiams - taip. Dabar galvoju, kad 20 dovanų greičiausiai neužteks
Ai ir pas mus nebūna jokių švenčių daržely, jokių rinkliavų vaikų ir auklėtojų dovanom, jokių Kalėdų senelių. Gruodžio pradžioj jie tiesiog valgys kalėdinius pietus darželyje. Ir viskas auklėtojom nunešim saldainių dėžutę prieš atostogas.
Aš tai džiaugčiaus, kad ir pas mus taip būtų... Pas maniškius grupėse dar nesusiskaičiavo kiek kainuos viskas, bet jaučiu nemažiau 30 € reiks paklot. Mažiaus grupės mamytės net sumuštinukus organizuojas... apsurdas... mes greičiausia nė nebūsim po šventės..
As megstu pirkti dovanas, ruosti, siusti i Lietuva. Tevams, sesei, jos vaikams nesunku, nera kazkokio streso, pradedu pirkti rudens pradzioj po biski, ka pamatau ir pagalvoju, kad tiks.
Darzely jokiu kalediniu pinigu rinkimu nera. Kazkada rugseji reikejo atnesti 15 euru, cia ir bus visokioms sventems, smulkmenoms.
Risaulyte, pas ka apsistosit?
As megstu pirkti dovanas, ruosti, siusti i Lietuva. Tevams, sesei, jos vaikams nesunku, nera kazkokio streso, pradedu pirkti rudens pradzioj po biski, ka pamatau ir pagalvoju, kad tiks.
Darzely jokiu kalediniu pinigu rinkimu nera. Kazkada rugseji reikejo atnesti 15 euru, cia ir bus visokioms sventems, smulkmenoms.
Pas vyro tėvus visad apsistojam Marijampolės rajone laukiu kelionės, tikiuosi tik kad orai bus padorūs, jau taip nenoriu su mašiną tokį kelią važiuoti. Sakiau niekad gyvenime daugiau nebevažiuosim patys. Bet kad tiek lėktuvų tiek keltų bilietų kainos nesveikos švenčių laikotarpiu. O noras į Lietuvą didelis vis per darbą negalėdavau imti atostogų Kalėdom, o dabar kaip tik taip išpuolė kad nebedirbu.
Bet matai vistiek kažkiek reikia pinigėlių, pas mus nėra visiškai jokių rinkliavų.
Ai, pas jus visai visai niekad nerenka pinigu?
Mes gavom is darzelio vadoves visi atspausdintus lapus, kur buvo isvardinta, kam jie bus skirti. Vyras primine, realiai buvo 13 euru prasoma, daviau 15.
Ismetus esu jau ta lapa, idomu paciai dabar pasidare, kas ten buvo surasyta, nes buvo nemazai.
Palyginus pagal lietuviskus rinkimus, vokieciai 'biednesni'.
Man patinka taip, negaila duoti, kai realiai vaiku kazkokiems reikalams (ne saldainiams).
Labai nemegstu tokiu dalyku, kaip metimasis ant kazkokiu akropolio cekiu aukletojoms ir t.t.
Atsimenu, kai dirbau mokykloj ir aukletiniai dovanodavo ka nors, kaip kvailai jausdavaus, lyg is zmoniu paskutinius pinigus istraukus.
Isejai visai is to darbo?
Dovanos, kam ko reikia.
Pas mus taip:
mamai - nešiojamąjį kompą;
vyrui dar prieš išeidama į darbą numezgiau megztinį, bet galvoju mažokas bus, vyras vis auga ir auga , gal dabar trauksiu jį į dienos šviesą, juolab jis šiandien sau siūlų nusipirko Ta prasme megztiniui, kad aš jam iš jų numegzčiau Dar planavau chalatą, bet buvo proga parduotuvėj jam nusipirkt ir nenusipirko, gal nenori ... Reiškia reikia kažką kitą sugalvot
sūnus rašė laišką K. Seniui, užsiprašė naktinio stebėjimo prietaisą, mikroskopą ir taupyklės aukso luito formos (antri metai iš eilės, nu tas senis, vis neranda tokios įmantrios taupyklės ). Mikroskopą užsisakėm iš kiniečių, bet nežinia, kas ateis, kada ateis, ar ateis aplamai
su dukra paprasta, tinka bet kas, žaisliukai, knygutės... Sylvanian Family bet koks rinkinukas bus gerai
Daugiau niekam nedovanoju
Mama mano vaikams nupirko po stalo žaidimą, atitinkantį amžių. Manau, labai gerai
Rozmari. Norvegu filmas, tai stilius kitoks nei holivudiniu.
Pas mane šiandien netikėta sėkmė Dar tik 9 vakaro, o jau visa šeimyna miega Pradedu žiūrėti "Moglie e marito", italų komedija, apie sutuoktinių apsikeitimą kūnas Jetus, nejau pagaliau turiu valandą, o gal net porą tik sau
Daržely praeitą savaitę kalbėjo apie duoną, o mano mama kepa senoviškoj duonkepėj, tai suorganizavom ekskursiją - vaikams pečių parodė, kartu su jais užmaišė duoną, leido plakt 🙂 Kitą dieną mama iškepė ir po pietų miego nuvežėm vaikams dar šiltos - sakė, kad vienas berniukas atsisakė vakarienės ir tik duoną valgė 😃 Likutį išdalino visiems į namus 🙂
Dičkis paskutiniais darželio metais važiavo į tokią ekskursiją
darzely rinkom po 10 e, bus kaledu seniui, dovanelems ir aukletojoms bei auklytei. mokykloj pas dukra po 7 e.
Nu kaip pas jus mažai paėmė, ir kiek daug iš to išeis, net pavydu
Dar savaite pratese darba. Gavau pasiulyma, bet nepriemiau jo, nes alga juokinga.
O toliau ką planuoji, ieškotis analogiško darbo?
Ai, pas jus visai visai niekad nerenka pinigu?
Isejai visai is to darbo?
Visai niekada nerenka pinigų niekam
Aš džiaugiuos kad mano vaikai mokinsis ne Lietuvoj nepatinka man visa ta sistema. Dukra rugpjūtį pradės lankyti priešmokyklinę, ką turėsim nupirkt, tai kuprinė, penalas ir sportinė apranga. Visa kita ko reikia gauna mokykloj. Ir mokytis nereiks mum kartu su vaikais kaip Lietuvoj
Aha, išėjau ;)
Mes irgi tik artimiausiems šeimos nariams, dar kokią smulkmę draugams ir aišku šiemet vėl bendradarbiams reikės. Kaiką turiu apmasčius, bet ne viską.
Smagaus vakaro maniškiai dabar tik neseniai sumigo visi.
Rytoj išlydim senelius, močiutė puikiai susitvarkė su Aurėja
Iš naujausių bajerių, kas susiję su kalba, Aurėja pradėjo kaksėt, reikia nereikia dabar vis "ką?" taip juokinga man. Ir dar atsirado reikalavimas paklaustyt " mama, pakausyk" ir dėsto kažka rimtai.
Labas rytas
Nuostabiai praleidau vakar vakarą Vyras sako, kad tiek žvengiau, kad jis vis atsibusdavo, nedaviau miegot ramiai
ir aišku šiemet vėl bendradarbiams reikės. Kaiką turiu apmasčius, bet ne viską.
Pas mus darbe irgi yra apsikeitimas dovanom traukiant lapelį su vardu. Bet laimei apsikeis tik tie, kas dalyvaus Kalėdiniam baliuj. O aš nedalyvausiu, nieko negausiu, bet ir niekam nedovanosiu, na ir gerai
</p></div></blockquote><p>Pas mus darbe irgi yra apsikeitimas dovanom traukiant lapelį su vardu. Bet laimei apsikeis tik tie, kas dalyvaus Kalėdiniam baliuj. O aš nedalyvausiu, nieko negausiu, bet ir niekam nedovanosiu, na ir gerai </p>
Tai gerai juokeisi
Pas mus irgi kažkas tokio būdavo, bet papildomai dar kabinete sveikinamės ir su vadovais savo. Žodžiu iš pareigos dovanos