pas logopeda buvom, pasake, kad nieko nedarys kol nebus raidos centro ivertinimo. O privatus darzeliai tikrai neturi logopedu, na, gal nebent Astejos turi.
pas logopeda buvom, pasake, kad nieko nedarys kol nebus raidos centro ivertinimo. O privatus darzeliai tikrai neturi logopedu, na, gal nebent Astejos turi.
Skamba kaip logopedės "atmazas". Turiu dvi pažįstamas logopedes kurios dirba Kaune privačiuose darželiuose (tiesa, viena iš jų - Austėjos). Ir pažįstu ne vieną mamą kuri vedė vaikus, neturinčius nei dviejų metų pas logopedes be jokių stebuklingų vertinimų. Tiesiog logopedai patys turi įsivertinti kalbos problemas ir su jomis dirbti. O ne laukti, kol kas jiems "nuleis " instrukcijas.
Tai ji taip ir neformulavo, bet pasake, kad nera prasmes listi i kalbinius dalykus kol nera aisku, ar jis tikrai nekalba butent del kalbos padargu taip pavadinkim "defekto". Gal pas ji problemos visai kitur. Na, man nepasirode kaip atmazas, buvom pas rekomenduota, gera varda turincia logopede.
Dzeuse, prajuokinai su skalbiniais
maniškis moka pavalgyti, atsigerti, ant puodo nedaro ir net nesiruošia daryt, moka nusirengti bliuske, jei ji laisvesne, atsisega bliuzoną su užtrauktuku ir iš jo išsineria, kai labai nori nusiauna kelnes ir nusiplėšia pampersą. kojines išvis nusiauna net nežinau nuo kada, namuose vaikšto be kojinių. daiktus irgi mėto, ypač jei kažko nenori, būtinai turi numest. jei prišiukšlina, kartais atsinea šepetuką ir šiūpeliukę ir bando šluoti. jei ką negerai padaro, būtinai ateina pasakyt ir vedasi parodyt. kalba mažai, bet savo mimikom labai išraiškingai perteikia ką nori pasakyt. daug piešia, tiksliau brauko ant lapo, tada atneša man rodyt, aišku turiu pagirti bet va kas man nepatinka - plėšo knygas jei randa kokį atsilupusį kraštelį, būtinai turi plėšt. mėgsta klausyt muzikos, šokt, dainuot. sesė pakvaišus dėl frozen, dažnai klauso dainą, šoka, tai ir mažius plonu balsesiu dainuoja lgau lgau (let it go), skėsčioja rankom. dar labai patinka gangnam style ir biplano abėcėlės dainelė.
Jeigu logopedai dirbtų tik su kalbos padargų defektais, tai jie neturėtų tokių krūvių nei darželiuose, nei mokyklose. Tai žinoma, kad ypač visiško nekalbėjimo priežastys yra smegenyse. O tai kas daugiau dirbs, jei ne logopedas, su tom "visiškai kitur problemom". Na dar gal psichologas. Geriausiu atveju jie abu kartu su logopedu.
Na bet čia ne mano reikalas. Jau ir taip tave subalamūtinau. Atsiprašau.
Prisiminiau bajeri kalbant apie tai kaip atpazista paveiksliukus ir juos ivardija.
Turim mes tokia knygele, kurioje yra pavaizduotos spalvos (foto auksciau). Tai buna, kad as Motiejaus klausineju kas kur, buna, jis baksnoja pirstu, sako ee ir as turiu ivardinti tai i ka jis beda pirstu. Na, baksnoja jis spalvas, as sakau,raudona, melyna ir t.t. Viskas ok. Beda i balta, assaku - balta (taip ir apacioj parasyta ), Motiejus zviegia, vel beda, vel sako ee, as vel sakau BALTA, nu zo, po trecio rato vos su knyga i galva negavau, kol man daejo, kad jis mato ten ne balta, o pilka spalva.
Prisiminiau bajeri kalbant apie tai kaip atpazista paveiksliukus ir juos ivardija.
Turim mes tokia knygele, kurioje yra pavaizduotos spalvos (foto auksciau). Tai buna, kad as Motiejaus klausineju kas kur, buna, jis baksnoja pirstu, sako ee ir as turiu ivardinti tai i ka jis beda pirstu. Na, baksnoja jis spalvas, as sakau,raudona, melyna ir t.t. Viskas ok. Beda i balta, assaku - balta (taip ir apacioj parasyta ), Motiejus zviegia, vel beda, vel sako ee, as vel sakau BALTA, nu zo, po trecio rato vos su knyga i galva negavau, kol man daejo, kad jis mato ten ne balta, o pilka spalva.
Oi, ir mes šitą knygutę turim Aš ilgai nebuvau tikra, kad maniškė moka spalvas, galvojau, ji pagal šį paveiksliuką tiesiog įsiminė kur kuri
Mane daznai vadina 'mama Inga', kai paskambina mano mama 'oma Egina (oma vok.mociuté Regina).
Nusirengt tai kokias pirstines, kepure, kojines nusimauna, megztini su uztrauktuku, atsitraukia, nusimauna, bet cia neskaitau, kad kazka jau moka.
Va galetu puodo reikalai pajudet ir valgyt pati, dabar ji nenori, duoda man sauksta, kad maitinciau, tik su sakute vaisius pati valgo.
Kaledoms gavau "Santaramas" knyga, kaip patinka, vakarais negaliu sustot skaityt, vakar iki 1 ir isjungiau sviesa tik todel, kad Adelia atsibudo.
Maniske zaislus retai meto, buna, kai nesigauna kazkas, o kad siaip is niekur nieko mestu- ne.
Mamai dovanojau Šantaramąbir jo tęsinį. Reiks pasiskolinti pasiskaityti.
Dontstop, jei gavai mano pm, tai pasirodysiu įkyri , bet dėl visa ko perklausiu - ar gavai?
Gavau, gavau, atrašiau
Sias knygas ir as noreciau perskaityti
Mamai dovanojau Šantaramąbir jo tęsinį. Reiks pasiskolinti pasiskaityti.
Rutast, žinau iš Drops mezgi Papasakok, jei turi laiko, kokie patiko, kokie ne? Aš mezgiau iš Baby merino ir Safran, kaupiuosi dideliam Drops užsakymui, kitus kokius nors noriu išbandyti. Na alpaką, cotton merino turbūt...