<p>Aišku yra darbų, kur ima biuletenius - valstybės tarnyboje Mano vyras laisviausiai gali imti biuletenius, atostogas po visą mėnesį, laisvas dienas, mamadienius ir tt ir pan. Pas juos visiškai kitoks darbų paskirstymo principas </p>
<p>O privačiam sektoriuje kitaip...viskas kitaip </p>
<p>Aš svarsčiau apie valstybės tarnybą, bet nepasitaikė tinkamas pasiūlymas per tą laiką, kol ieškojau. O ir atlyginimai pradedančiojo tarnautojo Nors man tai nebuvo svarbu, bet tokių mažų irgi nesitikėjau </p>
<p> </p>
<p>Dirbu aš visai ne mažoj įmonėj - ~200 žmonių. O prieš tai dar didesnėje - ~400 žmonių. Ir net kalbos negalėjo būt apie biuletenius ten Tiesiog šiuo metu aš darau tokius darbus, kurių nieks daugiau be manęs ten nedaro, ir jie negali kauptis, juos reikia atlikti tuč tuojau, tą pat dieną, nes yra įsipareigojimų klientams. Bet gera žinia ta, kad jau ieškomas žmogus į mano vietą Greitu metu mane žada perkelti į kitą tam pačiam savininkui priklausančią įmonę, ten aš būsiu viena iš kelių žmonių, dirbančių tą patį darbą. Man išėjus atostogų/mamadienio likę sėdės viršvalandžius, bet bent jau bus tarp ko tuos mano darbus perskirstyti... Aišku, jei matysiu, kad vis tiek š gaunasi, išeisiu iš ten, nieks gi per prievartą nelaiko. Tikiuosi pavyks pamatyti realią situaciją dar prieš bandomojo pabaigą, kad nereikėtų 3 sav atidirbinėt </p>
<p> </p>
<p>O šiaip man čia vis dar kurortas, lyginant su priešnėštuminiu darbu. Patinka grafikas, atstumas nuo namų, tikrai nesiskundžiu atlyginimu. Kolektyvas draugiškas, nors dar nepavyko taip artimai susidraugaut su kuom nors, kaip praeitam darbe. Patinka laisvės atmosfera, dirbu taip, kaip noriu, savo tempu, savo metodais, svarbu darbas būtų padarytas laiku. Praeitam darbe net į tualetą nuo stalo galima buvo pasikelt tik pagal grafiką (nejuokauju ), o čia niekam neįdomu, kada pietauji, pvz. Nieks nestovi už nugaros ir netikrina kiekvieno pirstelėjimo. Psichologiškai aš jaučiuosi žymiai laisviau čia. Ir nėra viršvalandžių, begalinių susirinkimų, savo darbo ataskaitų, matinių vertinimų, nieks čia net nėra girdėję apie tai </p>
Siaubas kazkosk, kur gi tu dirbai iki dekreto, vergvaldziu plantacijoje kokioje ?
Skaitau ir plaukai piestu stojasi. As pati kazkada 7 metus dirbau ikalinimo istaigoje, ir tai tvarka buvo labiau liberali nei tavo aparasytoji, o tada, kai dirbau, maniau, kad jau blogiau nei cia negali buti niekur.