Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

nu mano vyras irgi skaitosi 'nepakeičiamas'. Niekas negali ir net nemokėtų jo pavaduoti. Per atostogas irgi dažnai skambina, dirba. Bet jei reikia kažkur išeiti, jokių problemų. Nuo darbo specifikos aišku priklauso. Bet aš įsivaizduoju, kad mes patys dažnai susikuriam nesvietiškų problemų (iš anksto), o paskui paaiškėja, kad ne viskas taip sudėtinga :D

Atsakyti
Mums dar ir labai nenaudinga, kai jis iseina anksciau, zymisi iejimus/isejimus kortele, tai menesio gale kai susiveda, atrodo, tik kelis kartus po pora valandu isejo, o nuo algos ne vienas simtas minuse gaunas.
Atsakyti

Mums dar ir labai nenaudinga, kai jis iseina anksciau, zymisi iejimus/isejimus kortele, tai menesio gale kai susiveda, atrodo, tik kelis kartus po pora valandu isejo, o nuo algos ne vienas simtas minuse gaunas.

oho atskaičiuoja už išėjimus? Nieko sau..pas vyrą irgi yra tos kortelės, bet tokių dalykų nebūna..siaubas, kaip kalėjime tada

Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 11 17, 12:13)
oho atskaičiuoja už išėjimus? Nieko sau..pas vyrą irgi yra tos kortelės, bet tokių dalykų nebūna..siaubas, kaip kalėjime tada

Pas vyra nera jokiu sefu vietoj, sujunge pries kelis metus dvi firmas, ju mazoji liko be valdzios, visi uz 500km. Visa info, kada iseina ir t.t. eina automatiskai i ta didziaja, ten ir apskaiciuoja algas menesio gale.
Ka jie mato, ta ir moka. Tai kuri tvarko viska, neidomu juk kas kokiais reikalais vaikstineja, kodel turetu jiems uz tai moketi. Alga nera pastovi vienoda suma. Uz valandas moka, suveda jas ir tiek.
Atsakyti

Sveikos  :) 

Uoga_saujoj, pas mus darbe nieks neima biuletenių, mamos veda vaikus net su temperatūra į darželius, girdėjau iš pokalbių kažkieno vaikas klinikose gulėjo, mamos nepaleido kartu, tai ką jau sakyti apie darželio šventę.. Kita prašė kitokio grafiko (anksčiau ateit ir anksčiau išeit) dėl darželio, nesutiko. Taip pat supratau iš kalbų, kad ne ką geriau bus su atostogom, visi imasi po kelias dienas tik, taikydami kaip Dzeusės vyras ant periodų, kada mažiau darbo būna...Ar atleis, jei mosuosiu darbo kodeksu? Per bandomąjį laisvai, juk nereikia tam jokių svarių priežasčių, nepraėjo bandomojo ir viso gero, tokių atvejų jie turėjo. O vėliau jei neatleis, tai žiūrės kaip į tautos priešą...Gal išeit pačiai? Turiu dar 2 mėn apsispręsti...

Iki manęs kita moteris dirbo, ji išėjo iš darbo, aš atėjau į jos vietą. 

Atsakyti

Sveikos  :)

Uoga_saujoj, pas mus darbe nieks neima biuletenių, mamos veda vaikus net su temperatūra į darželius, girdėjau iš pokalbių kažkieno vaikas klinikose gulėjo, mamos nepaleido kartu, tai ką jau sakyti apie darželio šventę.. Kita prašė kitokio grafiko (anksčiau ateit ir anksčiau išeit) dėl darželio, nesutiko. Taip pat supratau iš kalbų, kad ne ką geriau bus su atostogom, visi imasi po kelias dienas tik, taikydami kaip Dzeusės vyras ant periodų, kada mažiau darbo būna...Ar atleis, jei mosuosiu darbo kodeksu? Per bandomąjį laisvai, juk nereikia tam jokių svarių priežasčių, nepraėjo bandomojo ir viso gero, tokių atvejų jie turėjo. O vėliau jei neatleis, tai žiūrės kaip į tautos priešą...Gal išeit pačiai? Turiu dar 2 mėn apsispręsti...

Iki manęs kita moteris dirbo, ji išėjo iš darbo, aš atėjau į jos vietą. 

bet gi čia nenormalu! Maučiau iš ten kuo toliau. Nebent dabar padirbti pusmetį per sukąstus dantis vardan patirties ir tada išeiti. Kčiortu toks naglumas įmonės

Atsakyti

Sutinku. :huh2:  kazkokia vergyste. Dirbciau, jei badu mirciau. Ir kaip jie randa tokiu vergu?  :hmm: 

bet gi čia nenormalu! Maučiau iš ten kuo toliau. Nebent dabar padirbti pusmetį per sukąstus dantis vardan patirties ir tada išeiti. Kčiortu toks naglumas įmonės

Atsakyti

Patirties man nereikia, tuo labiau, kad išdirbtas pusmetis yra veikiau minusas, nei pliusas gyvenimo aprašyme. Kitas reikalas, kad visur panašiai... Na bent kiek man teko dirbt  :unsure: Aš nesu ėmusi biuletenio nei karto gyvenime. Čia bent jau nėra viršvalandžių...

Atsakyti

man atrodo daugumoj atvejų mes patys dėl to kalti, nes leidžiamės iki tokių sąlygų, nes mums vis 'atrodo' kad bus blogai, jeigu.. Bet čia ilgų metų rezultatas. Bet visur tikrai taip nėra. Nu bent jau savo pažįstamų rate tokių nesąmonių negirdėjau :unsure:

Važiuosim pagaliau pas uošvius, pasveikint uošvienę su gimtadieniu, kuris buvo prieš mėnesį. Jai sandėliuko remontas buvo svarbiau nei mes :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 18 lapkričio 2017 - 09:10
QUOTE(dontstop @ 2017 11 17, 18:27)
<p>Sveikos  smile.gif </p><p>Uoga_saujoj, pas mus darbe nieks neima biuletenių, mamos veda vaikus net su temperatūra į darželius, girdėjau iš pokalbių kažkieno vaikas klinikose gulėjo, mamos nepaleido kartu, tai ką jau sakyti apie darželio šventę.. Kita prašė kitokio grafiko (anksčiau ateit ir anksčiau išeit) dėl darželio, nesutiko. Taip pat supratau iš kalbų, kad ne ką geriau bus su atostogom, visi imasi po kelias dienas tik, taikydami kaip Dzeusės vyras ant periodų, kada mažiau darbo būna...Ar atleis, jei mosuosiu darbo kodeksu? Per bandomąjį laisvai, juk nereikia tam jokių svarių priežasčių, nepraėjo bandomojo ir viso gero, tokių atvejų jie turėjo. O vėliau jei neatleis, tai žiūrės kaip į tautos priešą...Gal išeit pačiai? Turiu dar 2 mėn apsispręsti...</p><p>Iki manęs kita moteris dirbo, ji išėjo iš darbo, aš atėjau į jos vietą. </p>

Pas mane tada palyginus rojus smile.gif biuletenius ima visi visada kai tik reikia ir kiek reikia. Aišku užknisa, kai pavaduot reikia, bet tokia jau tvarka. Šitas realiai pats didžiausias mano darbo privalumas, turint mažų vaikų biggrin.gif kitų nelabai yra..
Atsakyti

Uoga_saujoj gal didžioji dalis tavo pažystamų dirba valdiškose arba didelėse įmonėse, nes mažuose tai tikrai tvarka tokia kaip pas Dontstop, bent jau kiek man teko susidurt. Kiekvienas turi savo darbą ir dirba, aišku gali ištūkt keliom dienom, bet ne savaitėm... pavyzdžiui mano darbai tiesiog kaupdavosi per atostogas... ir grįžus turėdavau dirbti viršvalandžius (už kuriuos aišku nieks nemokėdavo), nes yra einami darbai, o dar tai kas susikaupė reikia padaryt... tai ir pačiai nelabai jau norėdavos ten daug išsiprašinėt.

Atsakyti

Sveikos  :4u:

Aišku yra darbų, kur ima biuletenius - valstybės tarnyboje  :D  Mano vyras laisviausiai gali imti biuletenius, atostogas po visą mėnesį, laisvas dienas, mamadienius ir tt ir pan. Pas juos visiškai kitoks darbų paskirstymo principas  :wink:

O privačiam sektoriuje kitaip...viskas kitaip  :)

Aš svarsčiau apie valstybės tarnybą, bet nepasitaikė tinkamas pasiūlymas per tą laiką, kol ieškojau. O ir atlyginimai pradedančiojo tarnautojo  :unsure: Nors man tai nebuvo svarbu, bet tokių mažų irgi nesitikėjau  :unsure:

Dirbu aš visai ne mažoj įmonėj - ~200 žmonių. O prieš tai dar didesnėje - ~400 žmonių. Ir net kalbos negalėjo būt apie biuletenius ten  :B Tiesiog šiuo metu aš darau tokius darbus, kurių nieks daugiau be manęs ten nedaro, ir jie negali kauptis, juos reikia atlikti tuč tuojau, tą pat dieną, nes yra įsipareigojimų klientams. Bet gera žinia ta, kad jau ieškomas žmogus į mano vietą  :) Greitu metu mane žada perkelti į kitą tam pačiam savininkui priklausančią įmonę, ten aš būsiu viena iš kelių žmonių, dirbančių tą patį darbą. Man išėjus atostogų/mamadienio likę sėdės viršvalandžius, bet bent jau bus tarp ko tuos mano darbus perskirstyti... Aišku, jei matysiu, kad vis tiek š gaunasi, išeisiu iš ten, nieks gi per prievartą nelaiko. Tikiuosi pavyks pamatyti realią situaciją dar prieš bandomojo pabaigą, kad nereikėtų 3 sav atidirbinėt   :sleep:

O šiaip man čia vis dar kurortas, lyginant su priešnėštuminiu darbu. Patinka grafikas, atstumas nuo namų, tikrai nesiskundžiu atlyginimu. Kolektyvas draugiškas, nors dar nepavyko taip artimai susidraugaut su  kuom nors, kaip praeitam darbe. Patinka laisvės atmosfera, dirbu taip, kaip noriu, savo tempu, savo metodais, svarbu darbas būtų  padarytas laiku. Praeitam darbe net į tualetą nuo stalo galima buvo pasikelt tik pagal grafiką (nejuokauju  :lol: ), o čia niekam neįdomu, kada pietauji, pvz. Nieks nestovi už nugaros ir netikrina kiekvieno pirstelėjimo. Psichologiškai aš jaučiuosi žymiai laisviau čia. Ir nėra viršvalandžių, begalinių susirinkimų, savo darbo ataskaitų, matinių vertinimų, nieks čia net nėra girdėję apie tai  :lol:​ 

Atsakyti