Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(semtama @ 2017 10 26, 07:31)
Kaip gydot?

Pas mus visgi pūlinga angina. Antrą kartą šiais metais.  verysad.gif
Nežinau kaip ateityje nuo jos apsisaugoti...

Vienintelis gydymas - inhaliacijos. Paskui jau kai pradės atkosėt - sirupo kosulio skystinimui. Ir dar adrenalino nusipirkt sakė, čia jei labai dusins.

O neoperuoja anginos jei dažnai kartojasi? Kaip gydot? Sveikatos!

QUOTE(Azazella @ 2017 10 26, 07:48)
Sveikatos. Mano vyresnysis viena karta sirgo laringitu, gerai pamenu ta baisu kosuli. Gal tik kokliusinis kosulys man baisiau pasirode.

Motiejus antra diena darzelyje vienintelis vaikas grupeje smile.gif  Trys personalo darbuotojai ir vienas vaikas. Net juokas jau sueme siandien. Sakau, na, busi jau tikrai gerai priziuretas smile.gif

Man pats kosulys ne tiek baisus, kiek dusulys naktį..

Nu tikrai ponaitis bus apšokinėtas smile.gif
Atsakyti

Sveikos  :4u: 

Ligoniams sveikatos   :4u: 

Maniškė šiandien praverkė visą tą laiką nuo paskutinio vaiko išėjimo iki mano atėjimo, t y maždaug pusantros valandos. Auklėtoja iškvietė kitą auklėtoją iš kitos grupės, dviese ramino nenuramino. Ji man sako, gal kitą savaitę jus ateikit anksčiau, o tai ji labai kankinasi, jei kitom dienom ir neverkė, tai tik sėdėjo ant foteliuko ir laukė, nejudėjo, nėjo niekuom užimt. Na o ką man daryt, iš darbo išeit  :(  Rytais irgi verkia, kabinasi į kojas...

Berns pajutęs laisvę kvailioja, nesąmones daro. Neina į būrelius, po mokyklos belen kur ištisas valandas bastosi, ragelio nekelia, nieko nedaro namie (nesitvarko), nesideda kepurės, šaliko. Nu ką su juo daryti  :oh:​ 

Atsakyti

Pažiūrėjau tik ką elektroninį dienyną, rytojui užduoda sukurti eilėraštį tema sveika gyvensena, nu kas per nesėkminga diena, jopštaratai  :oh: 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 10 26, 17:35)
<p>Sveikos  4u.gif </p><p>Ligoniams sveikatos   4u.gif </p><p>Maniškė šiandien praverkė visą tą laiką nuo paskutinio vaiko išėjimo iki mano atėjimo, t y maždaug pusantros valandos. Auklėtoja iškvietė kitą auklėtoją iš kitos grupės, dviese ramino nenuramino. Ji man sako, gal kitą savaitę jus ateikit anksčiau, o tai ji labai kankinasi, jei kitom dienom ir neverkė, tai tik sėdėjo ant foteliuko ir laukė, nejudėjo, nėjo niekuom užimt. Na o ką man daryt, iš darbo išeit  verysad.gif  Rytais irgi verkia, kabinasi į kojas...</p><p></p><p>Berns pajutęs laisvę kvailioja, nesąmones daro. Neina į būrelius, po mokyklos belen kur ištisas valandas bastosi, ragelio nekelia, nieko nedaro namie (nesitvarko), nesideda kepurės, šaliko. Nu ką su juo daryti  doh.gif​ </p>

Kaip nefainai.. o tai kada tu ją pasiimi ir kada kitus vaikus pasiema kad taip ilgai ji viena būna?
Gal jai biški per greitai ta pilna diena buvimo, nespėjo apsiprast.. Ar miega jau daržely?
Atsakyti

Kaip nefainai.. o tai kada tu ją pasiimi ir kada kitus vaikus pasiema kad taip ilgai ji viena būna?
Gal jai biški per greitai ta pilna diena buvimo, nespėjo apsiprast.. Ar miega jau daržely?

Dirbu iki 17:30 ir pasiimu ją paskutinę minutę prieš darželio uždarymą - 18 val. Visus kitus vaikus tėvai pasiima vėliausiai po vakarienės, kuri pas mus būna 16 val. Miegojo 2 savaites prieš man išeinant į darbą, o dabar eina 4ta savaitė, kaip miega. Kadangi aš gavau darbą ir tik po 2 sav po patvirtinimo pradėjau dirbti, stengiausi per tą laikotarpį laipsniškai ją pripratint, iš pradžių savaitę laiko palikinėjau miegui, paskui sekančią savaitę - ir vakarienei. Tai tada viskas ir prasidėjo, t y nuo miego - nenoras eiti į darželį, ašaros, kabinimasis į kojas ir tt. Vakarais manęs nepaleidžia, naktį prabudinėja, tikrina, ar aš šalia  :oh:  Ryte dažausi ir pusryčiauju su ja ant rankų, nešu daržan irgi ant rankų. Kitaip neina  :(​ 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 10 26, 23:07)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71860720" data-time="1509043733"><div><p>Kaip nefainai.. o tai kada tu ją pasiimi ir kada kitus vaikus pasiema kad taip ilgai ji viena būna?
Gal jai biški per greitai ta pilna diena buvimo, nespėjo apsiprast.. Ar miega jau daržely?</p></div></blockquote><p>Dirbu iki 17:30 ir pasiimu ją paskutinę minutę prieš darželio uždarymą - 18 val. Visus kitus vaikus tėvai pasiima vėliausiai po vakarienės, kuri pas mus būna 16 val. Miegojo 2 savaites prieš man išeinant į darbą, o dabar eina 4ta savaitė, kaip miega. Kadangi aš gavau darbą ir tik po 2 sav po patvirtinimo pradėjau dirbti, stengiausi per tą laikotarpį laipsniškai ją pripratint, iš pradžių savaitę laiko palikinėjau miegui, paskui sekančią savaitę - ir vakarienei. Tai tada viskas ir prasidėjo, t y nuo miego - nenoras eiti į darželį, ašaros, kabinimasis į kojas ir tt. Vakarais manęs nepaleidžia, naktį prabudinėja, tikrina, ar aš šalia  doh.gif  Ryte dažausi ir pusryčiauju su ja ant rankų, nešu daržan irgi ant rankų. Kitaip neina  verysad.gif​ </p>

Bijo vaikas, nesuranta kur ta mama dingsta taip ilgai.
Donstop, o tu planuoi imti mamadienius?
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 10 26, 15:15)
Vienintelis gydymas - inhaliacijos. Paskui jau kai pradės atkosėt - sirupo kosulio skystinimui. Ir dar adrenalino nusipirkt sakė, čia jei labai dusins.

O neoperuoja anginos jei dažnai kartojasi? Kaip gydot? Sveikatos!
Man pats kosulys ne tiek baisus, kiek dusulys naktį..

Gydom antibiotikais. Sirgo pavasarį, o dabar vėl. Kol kas operacijos nesiūlo. o ir aš pati pradžioj norėčiau išmėginti kitus gydymo\profilaktikos būdas. Jei niekas nepadeda - tada operacija.
Papildyta:
QUOTE(Azazella @ 2017 10 26, 08:48)
Motiejus antra diena darzelyje vienintelis vaikas grupeje smile.gif  Trys personalo darbuotojai ir vienas vaikas. Net juokas jau sueme siandien. Sakau, na, busi jau tikrai gerai priziuretas smile.gif

Man jau ir nejauku būtų vesti biggrin.gif

Dontstop - o sūnų neleidi į prailgintą mokyklos grupę. Kaip tik vakar kalbėjau su bendradarbe. Jos vaikas toje prailgintoje ir pamokas paruošia, ir pažaidžia, ir papildomas pratybas daro. Primena jiems kada į kokį būrelį eiti. Ji labai džiaugėsi.

Dėl mažės, ką čia ir bepridursi. Gaila... Man du kartus per savaitę reikia dirbti iki 18val. Galiu paimti apie 18:30. Kartais taip ir darau, bet prieš tai jei tik išeina bandau palikti seneliams, giminėms, kaimynams. O vyrui paimti anksčiau, jokios galimybės?
Kita vertus - pripras... Kaip ir pati kažkada rašei - ir šuo kariamas pripranta unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 27 spalio 2017 - 07:27
Grizom vakar namo, ka reiskia normali lova ir 'senatve', ismiegojom 12val su Adelia. O man senatve, nes su sunum bemiegiu naktu budavo n, tikrai maziau pavargdavau, bet tas buvo pries gerus desimt metu. O dabar trys naktys pusiau sedom ir viskas, visi sonai skauda, galva skauda.
Kiekviena ryta vaikas sako, einam ruostis i darzeli, o neis dar kita savaite tikrai, paskui bus matyt..

Kaip man keista, kad Dontstop i darba isejai, netinka tau. biggrin.gif
Kada planuoji trecia vaika, padirbsi kelis metus?
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 27, 09:56)
Grizom vakar namo, ka reiskia normali lova ir 'senatve', ismiegojom 12val su Adelia. O man senatve, nes su sunum bemiegiu naktu budavo n, tikrai maziau pavargdavau, bet tas buvo pries gerus desimt metu. O dabar trys naktys pusiau sedom ir viskas, visi sonai skauda, galva skauda.
Kiekviena ryta vaikas sako, einam ruostis i darzeli, o neis dar kita savaite tikrai, paskui bus matyt..

Kaip man keista, kad Dontstop i darba isejai, netinka tau.  biggrin.gif
Kada planuoji trecia vaika, padirbsi kelis metus?

Na, pagaliau jus namie.
Jo, senatve baisus daiktas. Kai palyginu pirmo ir sito vaiko auginima, tai visame kame zeme ir dangus.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 10 26, 22:07)
Dirbu iki 17:30 ir pasiimu ją paskutinę minutę prieš darželio uždarymą - 18 val. Visus kitus vaikus tėvai pasiima vėliausiai po vakarienės, kuri pas mus būna 16 val. Miegojo 2 savaites prieš man išeinant į darbą, o dabar eina 4ta savaitė, kaip miega. Kadangi aš gavau darbą ir tik po 2 sav po patvirtinimo pradėjau dirbti, stengiausi per tą laikotarpį laipsniškai ją pripratint, iš pradžių savaitę laiko palikinėjau miegui, paskui sekančią savaitę - ir vakarienei. Tai tada viskas ir prasidėjo, t y nuo miego - nenoras eiti į darželį, ašaros, kabinimasis į kojas ir tt. Vakarais manęs nepaleidžia, naktį prabudinėja, tikrina, ar aš šalia  doh.gif  Ryte dažausi ir pusryčiauju su ja ant rankų, nešu daržan irgi ant rankų. Kitaip neina  verysad.gif​ 

Tikrai sunku, įsivaizduoju, pas mus buvo tokių etapų irgi. Stresas vaikui..
Kaip anksti kiti pasiema vaikus blink.gif o tavo darbas toli nuo namų/darželio?
O tai pvz ar negalėtų auklėtoja kai lieka ji viena nueiti į kitą grupę pas vaikus pažaisti, gal ne taip stresuos, jei matys daugiau vaikų? Ar ir kitose grupėse visus taip anksti pasiima? Nežinau, pas mus mačiau, kad buvo atėjus auklėtoja iš lopšelio su viena mergaite į mūsų grupę. Arba šiaip eina tada į bendras erdves kur vaikai iš visokių grupių būna, bendram koridoriuje.

Mes šiandien buvom pas gydytoją, jau gerėja, bet dar savaitei biuletenis pratęstas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 27 spalio 2017 - 13:26
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 10 25, 23:07)
<p>man naujieji kaip ir gimtadienis yra pati liūdniausia 'šventė' biggrin.gif nešvenčiam, nebent draugai užsikviečia. Bet iš esmės tai eilinis baliukas.
</p>

O kodel?
Man taip pat beja,bet priezastys gal kitokios. Niekad nieko nesvenciam,nes nera su kuo paprasciausiai. Tai bent per didziasias sventes norisi pasisedet ne vieniems,poreikis kompanijai didziulis...
Siemet turbut Vilniuj sutiksim naujus,vaikai pamatys rimtesnius fejerverkus smile.gif

Dauguma ziuriu namuose. Donstop viezbutyje bus kokia programa naujametine,ar tiesiog siaip i miesta eisit?
As apie Varsuva galbojau,bet vieniems kazkaip gal be rysio...
Atsakyti

Sveikos  :)

Pagaliau savaitgalis  :yahoo:

Savaitė buvo labai labai sunki  :wacko:

Azazella, jei leis - imsiu mamadienius žinoma. Dar apie tai su vadovais nešnekėjau...

Semtamama, lengvo ir greito gydymo  :4u:

Mano vyras dirba Vln, grįžta po 19 val, o daržas dirba iki 18 val. Tai jokia pagalba su pasiėmimu iš jo pusės neįmanoma.

Dėl sūnaus, prailginta grupė veikia tik iki 15 val. Mūsų atveju ji nieko neišspręstų. Būreliai, kuriuos jis lanko, prasideda nuo 16 val ir yra ne mokykloje. Be to, neaišku, kaip tada pietautų, nes mokykliniai pietūs mum netinka. Žo, man reikia, kad jis iškart po mokyklos eitų namo, ten valgytų paliekamus jam pietus ir eitų paskui į būrelius  :hmm: Pamokas žiūrim kartu vakare, retai kada ką užduoda. Daugiau vargo su akademijos užduotimis.

Dzeuse, pagaliau jūs namie  :super:

Dekretas mano problemų neišspręstų. Juk anksčiau ar vėliau reikėtų iš jo grįžti, neisiu gi į dekretus vis kas keli metai iki pensijos  :laugh:  Kol kas trečio dekreto neplanuoju. Tikslių terminų neturiu, laikas manęs nespaudžia. Pirmą reikia bandomąjį praeit, paskui finansines skyles lopyt. Iki kito dekreto norėčiau ir pakeliaut, ir remontus padaryt, ir mašiną keisim, ir pinigų pritaupyt reikės... Beje, pirma būsima alga jau suplanuota ir net dalinai išleista  :laugh:  Jau nupirkau mamai kompą, o tai gyvena kaip akmens amžiuje. Dar pirksim pagaliau šiuolaikišką teliką ir vaikams dviaukštę lovą. Ir dar kelis rūbų komplektus man į darbą, baisiai pasidarė gėda prieš naujus bendradarbius dėl mano seniai nebemadingų priešdekretinių apdarų   :blush-anim-cl:

Atsakyti