Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2017 01 06, 10:44)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71339515" data-time="1483687357">
<div>
<p>
Dontstop, parasyk is Vingro idomu, ka turi moketi 2m.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Iš fizinės raidos - gerai vaikšto, bėgioja, lengvai sustoja, įveikia posūkius, aplenkia kliūtis, eidamas gali šnekėtis, nešti žaislą. Visur laipioja, lipa laiptais, šoka į viršų, pastovi ant vienos kojos, spiria kamuolį, atsuka butelio dangtelį, kaladėles dėlioja ne tik į bokštą, bet ir horizontaliai, varto knygutes po vieną puslapį, pieštuką laiko panašiai kaip suaugęs, t y taisyklingai, valgo šaukštu, šakute, geria iš puodelio, moka nusirengti, mokosi apsirengti, apsiauti, užsidėti kepurę, nusimazgoti rankas, išsivalyti dantis, dieną kontroliuoja wc reikalus.</p>
<p>Kalba - 2 metų moka 6-20 žodžių, kai kurie 50 žodžių. Moka įvardinti daiktus realybėje ir nuotraukoje, kartoja trumpus eilėraštukus, daineles, kalba trumpais sakiniais, gali pats paprašyti gerti, valgyti, ant puoduko, save vadina vardu.</p>
<p>Rūšiuoja daiktus pagal formą, dydį, mėgdžioja namų ruošos darbus, žaidžia vaizduotės žaidimus (maitina, rengia, gydo, mokina lėlę, vairuoja mašiną).</p>
<p> </p>
<p>Beje, va matau rašoma apie ką Uoga_saujoj minėjo: stiprėja savininkiškas elgesys, mažylis savinasi ne tik daiktus, bet ir mylimą žmogų, nenusiteikęs su niekuo juo dalintis pvz gali pavydėti, jei mama kalbasi su kitu vaiku ar apsikabina su tėčiu. Tai normalus vaiko raidos etapas.</p>
<p> </p>
<p>Jei įdomu, galiu parašyti, kaip rekomenduoja lavinti nuo 2 metų ir kokius žaislus pirkti  smile.gif</p>

Pššššš.... gal kokie 5 proc. pas mus įgyvendinami...
Rašyk, ko reikia lavinimui...
Atsakyti
Parasyk apie lavinima.

Adelia ant puodo nesedi, bet jau ir nevaiksto prisidarius, iskart ateina pas mane, sako 'Adelia kaka gemacht(padare) isimk'. biggrin.gif
Valgyt pati nemoka, ap/nusirengt irgi, pasokt i virsu neina, vis bando, ant vienos kojos nepastovi.
Atitinka su kalba, aiskiu zodziu manau 50 bus, eilerastukus atkartoja, Raudonkepuraite pasaka padedama gali papasakot, ivykiu eiliskuma atsimena.
Atsakyti

Pššššš.... gal kokie 5 proc. pas mus įgyvendinami...
Rašyk, ko reikia lavinimui...

Ir pas mus toli gražu ne 100 %  :mmm:

Lavinimas:

daug dėmesio reikia skirti kalbos lavinimui, kadangi būtent nuo 2 m ji lavėja sparčiausiai - daug kalbėtis su vaiku, skaityti knygeles, turtinti žodyną įvairiai apibūdinant daiktus, kad vaikas girdėtų kuo daugiau naujų žodžių. Žaisti žodžių žaidimus, prašyti kad rodytų daiktus aplinkoje ir paveikslėlyje, paaiškintų, ką tas daiktas daro, kur jis yra ir tt.

Skatinti kūrybiškumą, pvz lauke pririnkti pagaliukų, lapų, akmenukų ir tt, namie padaryti koliažą, vaikas turėtų mokėti prilipdyti klijais prie popieriaus arba plastilinu prie lentelės.

Piešti pieštukais, kreidelėmis, dažais, guašu, daryti antspaudus kempinėle ar bulve, piešti pirštukiniais dažais, kreida ant asfalto, kreida ant lentos.

Lipdyti iš plastilino, modelino, molio, tešlos.

Įrengti kampelį jo darbeliams eksponuoti.

Klausytis muzikos, šokti, dainuoti, groti.

Žaislai:

supynės, lipynės, kamuoliai, paspiriamosios mašinos, triratukai, keturratukai;

dėlionės, galvosūkiai;

žvėreliai, lėlės, lėlių namai, baldai, indai, vežimėliai, kasos aparatai, žaislinės virtuvės, meistravimo įrankiai, mašinėlės, garažai, automobilių trasos, kilimėliai su keliais, gatvėmis, kelio ženklais, bėgiai ir traukiniai, gydytojo įrankiai, namelis, kurio viduje galima žaisti;

kaladėlės ir konstruktoriai;

muzikos instrumentai, muzikos grotuvas, ant pirštų užmaunamos lėlės, marionėtės, kreidelės, pieštukai, dažai.

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 06, 09:44)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71339515" data-time="1483687357">
<div>
<p>
Dontstop, parasyk is Vingro idomu, ka turi moketi 2m.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Iš fizinės raidos - gerai vaikšto, bėgioja, lengvai sustoja, įveikia posūkius, aplenkia kliūtis, eidamas gali šnekėtis, nešti žaislą. Visur laipioja, lipa laiptais, šoka į viršų, pastovi ant vienos kojos, spiria kamuolį, atsuka butelio dangtelį, kaladėles dėlioja ne tik į bokštą, bet ir horizontaliai, varto knygutes po vieną puslapį, pieštuką laiko panašiai kaip suaugęs, t y taisyklingai, valgo šaukštu, šakute, geria iš puodelio, moka nusirengti, mokosi apsirengti, apsiauti, užsidėti kepurę, nusimazgoti rankas, išsivalyti dantis, dieną kontroliuoja wc reikalus.</p>
<p>Kalba - 2 metų moka 6-20 žodžių, kai kurie 50 žodžių. Moka įvardinti daiktus realybėje ir nuotraukoje, kartoja trumpus eilėraštukus, daineles, kalba trumpais sakiniais, gali pats paprašyti gerti, valgyti, ant puoduko, save vadina vardu.</p>
<p>Rūšiuoja daiktus pagal formą, dydį, mėgdžioja namų ruošos darbus, žaidžia vaizduotės žaidimus (maitina, rengia, gydo, mokina lėlę, vairuoja mašiną).</p>
<p> </p>
<p>Beje, va matau rašoma apie ką Uoga_saujoj minėjo: stiprėja savininkiškas elgesys, mažylis savinasi ne tik daiktus, bet ir mylimą žmogų, nenusiteikęs su niekuo juo dalintis pvz gali pavydėti, jei mama kalbasi su kitu vaiku ar apsikabina su tėčiu. Tai normalus vaiko raidos etapas.</p>
<p> </p>
<p>Jei įdomu, galiu parašyti, kaip rekomenduoja lavinti nuo 2 metų ir kokius žaislus pirkti  smile.gif</p>

Maniškis viską daro išskyrus ant puodo nesiprašo (nors jau dabar intensyviai dirbam tuo klausimu, rytais, perpiet padaro) ir eilėraščių nekartoja, nes jų tiesiog nežino. Užtat dainuot bando ir mane verčia visas tilidūdas išdainuot prieš miegus. Dienos metu nieko negaliu niūniuot, nes iš kart prisistato ir kitas dainas liepia dainuot biggrin.gif

Šiandiens pasidarysiu 'žaislų dieną. Atrinksiu ką į rūsį, nes išmest gaila, pirkt nieks nepirks. Tegu sau guli. Galvoju ko čia užsiprašyt tam gimtdieniui, rodos viską turi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 06 sausio 2017 - 10:03
Sveikos smile.gif
QUOTE(Azazella @ 2017 01 06, 09:46)
Manes tas pats laukia, naujas kabinetas, naujas v-kas. verysad.gif

O koks tavo darbas? ax.gif

QUOTE(dzeuse @ 2017 01 06, 10:11)
Senasis tel.laike  beveik sav., dabar su internetu nepilnai dvi dienas, tai ir galvoju ar cia normalu.

Sima, turejau omeny, kaip pati jauti ar tau sekasi toj srity..

Tikrai normalu, nes internetas daug išeikvoja. Aš būna netgi du kartus dienoj kraunu, jei žiūriu kokius serialus per pietų miegą.

Na, kad tai mano sritis, aš jau supratau, kai studijuot pradėjau. Žiauriai patiko studijos, paskui jau ir darbas. Tik iš seno darbo išėjau dėl tironės bosės, na aišku ir alga ten išvis juokinga buvo (pradžioj išvis už dyką dirbau, ale praktika), na bet tai davė neįkainojamos praktikos.

QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 06, 10:37)
Sakai, nieko nenormalaus, kad tiesiog ima žaislą ir meta?  Nu duok die, nes tikrai bijau, kad kažkokia agresija nesivystytų...
Taip pačiai darau su "Ratais", bet jau išgudrėjo, kad čia š... padarau.
Bet vat dabar pagalvojau, juk tavoji tokia gera ir rami, o vistik išsireikalauja iš tavęs filmuko? Tai nėr ko stebėtis mano monstriuku smile.gif

O kas nenormalaus gali būti tame? smile.gif Maniškė irgi viską mėto. Ypač mėgsta nuo kokio stalo viską numėtyt, nustumdyt. Jei neleidžiu, tai specialiai tada daro. Todėl nedraudžiu. Tik paskui sakau einam tvarkytis kartu. O agresija tokiam amžiui, man rodos, visai normalu, gi nemoka jie emocijų išreikšti dar, pyksta dažnai, jei kas ne taip. Pataisykit, jei klystu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 01 06, 11:03)
Maniškis viską daro išskyrus ant puodo nesiprašo (nors jau dabar intensyviai dirbam tuo klausimu, rytais, perpiet padaro) ir eilėraščių nekartoja, nes jų tiesiog nežino. Užtat dainuot bando ir mane verčia visas tilidūdas išdainuot prieš miegus. Dienos metu nieko negaliu niūniuot, nes iš kart prisistato ir kitas dainas liepia dainuot biggrin.gif
Šiandiens pasidarysiu 'žaislų dieną. Atrinksiu ką į rūsį, nes išmest gaila, pirkt nieks nepirks. Tegu sau guli. Galvoju ko čia užsiprašyt tam gimtdieniui, rodos viską turi..

Pas mus tas pats, daro viską, išskyrus puoduko reikalus. Praneša, kai daro kaku ir tiek žinios biggrin.gif Nupirkom sėdynę ant tualeto, sakau, gal taip įdomiau bus, nei ant puoduko, bet kolkas irgi tik pasėdi ir nieko nedaro.
Maniškė jei dainuoju aš kažką ne iš vaikiško repertuaro, iškart ne ne ne, negražu biggrin.gif
Pati moka biški padainuot Aaaa pupa, ir Musė maišė smile.gif

Kitam vaikui žaislus saugokit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 06 sausio 2017 - 10:13

Parasyk apie lavinima.

Adelia ant puodo nesedi, bet jau ir nevaiksto prisidarius, iskart ateina pas mane, sako 'Adelia kaka gemacht(padare) isimk'. biggrin.gif
Valgyt pati nemoka, ap/nusirengt irgi, pasokt i virsu neina, vis bando, ant vienos kojos nepastovi.
Atitinka su kalba, aiskiu zodziu manau 50 bus, eilerastukus atkartoja, Raudonkepuraite pasaka padedama gali papasakot, ivykiu eiliskuma atsimena.

Pas mus tas pats su puodu visiškai nieko, rankas plauna ir dantis valo, bet taip, kad aišku reikia paskui jai nuplaut ir nuvalyt pačiai  :D Apsirengti bando, nusirengti irgi tik bando, reikia padėt. Aplamai dėl visko reikia padėt, savarankiškumo matyt išmokins darželis  :angel_not:​ 

Žodžių daug moka, eilėraštukus 2 moka, bet savęs vardu nevadina, nuotraukoje apie save sako lialia. Aišku visi kiti vaikai (kartais ir kokie 18mečiai jaunuoliai  :D ) irgi lialios, brolis jei mažas kokioj nuotraukoje ar video irgi lialia vadinamas. Visai neseniai išmoko žodį vyras, prieš tai visi vyrai buvo tėčiai, moterys kol kas visos mamos. Dainas dainuoja "ką matau, tą dainuoju" stiliumi :lol: , pvz stovi ant palangės, žiūri pro langą ir dainuoja "la la la, pa pa pa, oi, katė, didelė katė, bijau, jeee, la la la, sniegas, aaaa pa pa pa..." :D

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 01 06, 10:34)

Semtama, Adelijos neitakoja, kad buna lauke nusilakscius, nuo gimimo tokia, nei masinoj nemiega kaip visi vaikai.
Realiai tai ir as tokia pat, daug metu problemu su miegu turiu.

Vat kaip skirtingai. Kai aš jau neturiu kantrybės su migdymu, tai ją rengiu, sodinu į mašiną ir važiuoju tik tam, kad užmigtų. 90proc užmiega tada.

Dontstop - ačiū už dvimečių raidos info. Tiesą sakant, niekad nesidomėjau.Įdomu.
Pas maniškę su fizine raida ir kalba kažkas panašaus. O savarankiškumas (rengimasis, valgymas, tualetas - liūdnai).
Ir jokio savinimosi žmogaus. Ar tėtis, ar mama - vienodai jai.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 06, 11:12)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71339645" data-time="1483689431">
<div>
<p>Parasyk apie lavinima.
Adelia ant puodo nesedi, bet jau ir nevaiksto prisidarius, iskart ateina pas mane, sako 'Adelia kaka gemacht(padare) isimk'. vartotojo įkelta nuotrauka

Atitinka su kalba, aiskiu zodziu manau 50 bus, eilerastukus atkartoja, Raudonkepuraite pasaka padedama gali papasakot, ivykiu eiliskuma atsimena.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Pas mus tas pats su puodu visiškai nieko, rankas plauna ir dantis valo, bet taip, kad aišku reikia paskui jai nuplaut ir nuvalyt pačiai  biggrin.gif Apsirengti bando, nusirengti irgi tik bando, reikia padėt. Aplamai dėl visko reikia padėt, savarankiškumo matyt išmokins darželis  angel_not.gif​ </p>
<p> </p>
<p>Žodžių daug moka, eilėraštukus 2 moka, bet savęs vardu nevadina, nuotraukoje apie save sako lialia. Aišku visi kiti vaikai (kartais ir kokie 18mečiai jaunuoliai  biggrin.gif ) irgi lialios, brolis jei mažas kokioj nuotraukoje ar video irgi lialia vadinamas. Visai neseniai išmoko žodį vyras, prieš tai visi vyrai buvo tėčiai, moterys kol kas visos mamos. Dainas dainuoja "ką matau, tą dainuoju" stiliumi lotuliukas.gif , pvz stovi ant palangės, žiūri pro langą ir dainuoja "la la la, pa pa pa, oi, katė, didelė katė, bijau, jeee, la la la, sniegas, aaaa pa pa pa..." biggrin.gif</p>

Tai ir aš turiu omeny, kad bando, ta prasme, o ne kad pati jau viską apsirengia, nusirengia. Bet bando pati, savarankiškai, jei neišeina, šaukia padėk!
Mus visus atpažįsta tiek foto, tiek video, žino savo, mamos, tetės, babos, senelio vardus, mašinų pavadinimus. Žino kai kurių vaikų vardus (iš darželio turbūt), pas močiutę buvo jos mažos įrėminta nuotrauka, tai Aurėja ant jos sakydavo Andželika biggrin.gif Matyt grupėje yra maža mergaitė, panaši.
Man rodos mergaitės smalsesnės, pleputės, todėl daugiau visko ir šneka. Bent maniškė tai ištisai dialoge su manimi, jei neatsakau kažko, gali kartot ir išprotėjimo biggrin.gif
Atsakyti

O agresija tokiam amžiui, man rodos, visai normalu, gi nemoka jie emocijų išreikšti dar, pyksta dažnai, jei kas ne taip. Pataisykit, jei klystu 4u.gif
Papildyta:

Neklysti, va ką Vingras rašo konkrečiai apie pykčio priepuolius:

"pirmiausia reikia suprasti, kad pyktis yra normali emocija. Maži vaikai dar nemoka kontroliuoti savo emocijų kaip suaugę, be to, nesugeba jų išsakyti žodžiais, todėl slopinama baimė, įtampa, liūdesys, nuovargis gali būti išliejami staigiu pykčio proveržiu. Pykčio protrūkiais mažylis gali protestuoti ir prieš pernelyg stiprų suaugusiųjų vyravimą ar, priešingai, prieš dėmesio stoką. Pykčio priežastis gali būti alkis, nuovargis ir miego trūkumas."

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 01 06, 11:16)
Vat kaip skirtingai. Kai aš jau neturiu kantrybės su migdymu, tai ją rengiu, sodinu į mašiną ir važiuoju tik tam, kad užmigtų. 90proc užmiega tada.

Ir važinėjat taip visą pietų miego laiką? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 06, 11:21)
Ir važinėjat taip visą pietų miego laiką? bigsmile.gif

Oi ne. Tik kol užmiega. Turiu tokį savo važiavimo ratą. Gaunasi gal 10km. Tada parnešu į lovytę. Neprabunda nešama. Praeitą žiemą palikdavau mašinoje miegoti. Miegodavo geriau nei namie. Šią žiemą jau ilgai mašinoje nepamiega.
Atsakyti
Labas rytas.
Dar užbaigsiu temą apie elektronines knygas. smile.gif
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 02, 16:54)
Aš noriu išbandyt, paprotink mane smile.gif Esu UŽ popierines knygas, bet ... babkių nebėra juodai verysad.gif
Įvedus į paiešką "elektroninės knygos" meta jau nemažai nuorodų. Pvz:
ČIA 1
ČIA 2
ČIA 3 (šiek tiek nemokamų) ir kt.
Tada pasirenkti priimtiną mokėjimą - savaitės ar mėnesio prenumeratą už kainą iki kelių eurų, ir naudojiesi. Pabandymui rinkausi savaitės mokestį, toliau bus matyt.

Kažkur garantuotai dar yra sukrauti lobynai, kur šiaip mėgėjai dalinasi savo e-archyvais. Jei neklystu, FB grupė tokia yra. Ten, aišku, kokybė gali būti įvairi ir ne visada patogi skaitymui. Bet nemokama. Žodžiu, pamėgus ir pagavus principą, surasi tikrai. smile.gif

QUOTE(sima_1 @ 2017 01 02, 18:48)
digin, ką skaitai?
Šiuo metu tai "50 pilkų atspalvių". Per piką neskaičiau, nes ne lygis buvo į "popsą" nerti. biggrin.gif Ir tema ne itin intrigavo. O dabar tikriausiai irgi nebeskaitysiu toliau, nes man ten tolyn labyn per daug negatyvo. mastau.gif Kažkokia per jautri pasidariau gal.
Dar vis bandau užbaigti "Bėgančios su vilkais". Jau porą metų po kelis-keliolika lapau skaitau. unsure.gif Kažkaip sunkiai "virškinasi", nors tema labai man įdomi. mastau.gif

QUOTE(semtama @ 2017 01 06, 09:29)

Su psichologe pasikonsultuoti norėčiau ir aš, bet vien tik konsultacijos - neužteks. Reikia laikytis duotų nurodymų. O kažin ar man tai pavyks - nes pirmiausia, tai reiškia, kad turiu keistis pati. Tam reikia nusiteikti ir to norėti.
Tai jau tikrai. drinks_cheers.gif Kai su dičkiu ėjom, tai taip galutinai ir įsisąmoninau, kad MES - tėvai - esam didžiausia mūsų vaiko problema. doh.gif Labai jau nelengva ir nepaprasta keisti visus visos šeimos gyvenimo ir asmeninius įpročius. Kita vertus, guodžia tai, kad pakeitus bent vieną-kitą svarbesnį, teigiami pokyčiai gali būti jau pakankamai dideli.

A, dar apie gimtadienius, dėl įvairovės. smile.gif Realiai kaip ir nešventėm niekaip, nuotraukoms ir flimukui padarėm žvakučių pūtimą (kuris tęsėsi kokią valandą biggrin.gif, non stop vis uždegant -užpučiant. Super užsiėmimas vaikams. smile.gif ) Žvakutes įmontavau į pirktinius mažus pyragiukus, kuriuos paskui bandė paragauti, bet saldėsių kai ne mėgėjai, tai patrupino ir tiek. (Reikėjo ir man picos tortą daryti... Būtų visiška sėkmė. biggrin.gif)
Net dovanų nebedovanojau, nes nuo Kalėdų kalnai. Vėliau reikės traukt po truputį. smile.gif Čia akivaizdžiai bus amžina bėda iki suaugusio periodo, kai dvi tokios progos šalia...

Atsakyti