Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(semtama @ 2017 10 21, 11:17)
<p>Zodziu, fraziu mechaninis atkartojimas vadinamas echolalija. Jis gali buti vaikams iki 3-4 metu arba zmonems, turintiems autizmo spektro sutrikimus.</p>

Nors is autizmo daug kas netinka jai, bet sita kartojimo savybe labai ryski.
Ziuresim.. Jauciu, cia dar bus reikalu..
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 21, 11:03)
Matau, kad jinai keistoka kai kuriose situacijose, bet negalvojau, kad reikia gydymo ar ten kokiu diagnoziu jai prigalvojus. Taip ir butu buve toliau, kol va pirmadieni manes nepasikviete pokalbiui.
As zado netekau, visai nesitikejau..
Pradejo pokalbi nuo zodziu, kad mes aukletojos ryte perkalbejom, kad su Adelija kazkas ne taip, gal ji negirdi ar kas, nereaguoja kvieciama ir t.t.
Aisku, jos jau kalbejo apie tai anksciau, nemanau, kad cia spontaniskai ta ryta tik.. tik matyt, tada nusprende pasakyti man, rekomenduoti patikrinti klausa..
Klause ar namie ji visada girdi, reaguoja, sakiau, kad buna ne..
Isejus vos susilaikiau nezliumbt, gerai, kad iki namu keli metrai.

Papildyta:

Nepasakoja beveik nieko, paklausiu ar zaidei su vaikais, sako, zaidziau. Su kuo dar zaidei ''su masinyte, lele''. Kiekviena diena atsako taip pat..
Buna pamini, kad Frau Svenja pakeite pampersa, nuplove rankas. Daugiau nieko nezinau, ka ten veikia.
I paryskintus nieko neatsako arba pakartoja klausima.
Dabar va paklausiau, ka valgei darzely, sako, banana ir obuoliuka, o gerei ka nors, atsake ''gerei ka nors''.

Aš įsivaizduoju, kaip nefaina tau turėjo būt.. Na bet jos nieko blogo nenorėdamos pasidalino savo pastebėjimais.

O iš tikrųjų valgo ar tik sako taip? Anksčiau sakei, kad visai nevalgo daržely, negeria.

Kuom apsirgo Adelia?

QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 10 21, 11:11)
<p>
man tai visiškai atrodo normalūs atsakymai.. Kajus vienu metu kasdien atsakydavo, kad valgiau sriubytę, košytę. Kai paklausdavau ką valgė.</p>

Maniškė tai visada atpasakoja ką valgė, kartais ir iš fantazijos srities, vakar pvz sakė, kad valgė blynus ir dar picą biggrin.gif
Atsakyti

Sveikos  :4u:  Rašau iš Jūrmalos, vakar vėlai vakare atvažiavom į Klaipėdą, šiandien ryte pajudėjom į Latviją, apie pietus buvom prie Kemeri pelkės, dabar pasiekėm viešbutį  :)  Išsikrausim ir prie jūros, oras nuostabus  :yahoo:  Ir antra naujiena, jau savaitę atidirbau naujam darbe. Žinokit, gyvenimo dirbant ir auginant vaikus nėr :( Blogiau gali būti nebent sergantis vaikas. Nesportuoju, neskaitau knygų, nemezgu, nežiūriu filmų, serialų, youtube - neturiu tam laiko. Namai, vyras, vaikai apleisti. Rytais skubi leki, vakarais tik pasiruošimas kitai darbo dienai ir kritimas į lovą, o dar vaikai plėšo į visas puses. Dičkiui turiu suruošt pusryčius, priešpečius į mokyklą, pietus, pavakarius, vyrui - pusryčius, pietus iš 2 patiekalų. Sau pietus, nešamus į darbą. Grįžus visiems vakarienę. Pana būna darže visą dieną iki pat uždarymo, 1.5 val vakare viena tik dvise su auklėtoja. Į daržą eit visiškai nebenori, verkia rytais, kabinasi į kojas, prašo nepalikt :( Vakare nepaleidžia manęs, kabo ant papo ištisą vakarą. Vyras sako, kad pasidariau pikta žiežula :(

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 21 spalio 2017 - 15:13

Man kazkiek Adelia panasi I dontstop sunu. Juk irgi buvo ne itin bendraujantis, o koks moksliukas dabar  :)
Man irgi panašu  :)  Maniškis išvis stupore stovėdavo suakmenėjęs, nejudėdavo, nevaikščiodavo, į vieną tašką žiūrėdavo pirmom savaitėm, skyrium nuo kitų vaikų laikėsi ir žaidė pats vienas kelis pirmus darželio metus ! Ir apie darželį nepasakodavo nieko, lygiai taip pat nepasakoja apie mokyklą bei apie akademiją, apsimeta durneliu, gali atkartot klausimą, bile atstočiau aš. Jam tai nemaloni tema, nenori apue tai šnekėt ir tiek.

Bet, nepaisant to dabar viskas gerai, turi kelis draugus, būreliuose į kolektyvą įsilieja, aišku nėra kompanijos siela, bet ir ne koks atsiskyrėlis  :)  Dzeuse, manyčiau tai adaptacijos problemos, o ne koks psichinis sutrikimas. Jei pas jus darželyje yra psichologas, verta pasikonsultuoti  :4u:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 21 spalio 2017 - 15:16
QUOTE(dontstop @ 2017 10 21, 15:48)
<p>Sveikos  4u.gif  Rašau iš Jūrmalos, vakar vėlai vakare atvažiavom į Klaipėdą, šiandien ryte pajudėjom į Latviją, apie pietus buvom prie Kemeri pelkės, dabar pasiekėm viešbutį  smile.gif  Išsikrausim ir prie jūros, oras nuostabus  yahoo.gif  Ir antra naujiena, jau savaitę atidirbau naujam darbe. Žinokit, gyvenimo dirbant ir auginant vaikus nėr verysad.gif Blogiau gali būti nebent sergantis vaikas. Nesportuoju, neskaitau knygų, nemezgu, nežiūriu filmų, serialų, youtube - neturiu tam laiko. Namai, vyras, vaikai apleisti. Rytais skubi leki, vakarais tik pasiruošimas kitai darbo dienai ir kritimas į lovą, o dar vaikai plėšo į visas puses. Dičkiui turiu suruošt pusryčius, priešpečius į mokyklą, pietus, pavakarius, vyrui - pusryčius, pietus iš 2 patiekalų. Sau pietus, nešamus į darbą. Grįžus visiems vakarienę. Pana būna darže visą dieną iki pat uždarymo, 1.5 val vakare viena tik dvise su auklėtoja. Į daržą eit visiškai nebenori, verkia rytais, kabinasi į kojas, prašo nepalikt verysad.gif Vakare nepaleidžia manęs, kabo ant papo ištisą vakarą. Vyras sako, kad pasidariau pikta žiežula verysad.gif</p>

Oho kokios naujienos!
sunkus tas adaptacijos periodas grįžus į darbus. Bet bent jau aš tai džiaugiuosi grįžus, sunku bet daug įdomiau ir prasmingiau jaučiuosi.
Kur dirbi?
Atsakyti

Oho kokios naujienos! sunkus tas adaptacijos periodas grįžus į darbus. Bet bent jau aš tai džiaugiuosi grįžus, sunku bet daug įdomiau ir prasmingiau jaučiuosi. Kur dirbi?

Transporto kompanijoje, logistikos skyriuje.

Tikiuosi, kad toks periodas ir paskui bus lengviau :( Kol kas nuotaikos labai pesimistiškos... Mano gyvenimo prasmė - šeimoje. Svetimam žmogui pinigus padėt uždirbt kažkaip nieko įdomaus ir prasmingo atrodo  :unsure:

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 10 21, 16:35)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Azazella" data-cid="71852617" data-time="1508592352"> Oho kokios naujienos! sunkus tas adaptacijos periodas grįžus į darbus. Bet bent jau aš tai džiaugiuosi grįžus, sunku bet daug įdomiau ir prasmingiau jaučiuosi. Kur dirbi?</blockquote>
<p> </p>
<p>Transporto kompanijoje, logistikos skyriuje.</p>
<p>Tikiuosi, kad toks periodas ir paskui bus lengviau verysad.gif Kol kas nuotaikos labai pesimistiškos... Mano gyvenimo prasmė - šeimoje. Svetimam žmogui pinigus padėt uždirbt kažkaip nieko įdomaus ir prasmingo atrodo  unsure.gif</p>

Kokios darbo valandos?
Atsakyti

Kokios darbo valandos?

Nuo 8:30 iki 17:30

Atsakyti

Dontstop - sveikinimai suradus darba  :4u:  Nors kai aprasei darbo diena - liudnai skamba. Palinkeciau greiciau I nauja dekreta iseiti  :D​  Ziauriai ilgos darbo valandos. As turbut nzn kada prisiruosiu visam kruviui grizti...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 21 spalio 2017 - 15:51
QUOTE(sima_1 @ 2017 10 21, 13:44)
Aš įsivaizduoju, kaip nefaina tau turėjo būt.. Na bet jos nieko blogo nenorėdamos pasidalino savo pastebėjimais.

O iš tikrųjų valgo ar tik sako taip? Anksčiau sakei, kad visai nevalgo daržely, negeria.

Kuom apsirgo Adelia?
Maniškė tai visada atpasakoja ką valgė, kartais ir iš fantazijos srities, vakar pvz sakė, kad valgė blynus ir dar picą biggrin.gif

Taip, jos privalo pasakyti, nes tevai gal nemato ar matyt nenori.. visaip buna..
Gert tikrai negeria, o su valgymu kaip kada. Pusryciauja namie, jeigu mazai suvalgo, nunesu obuoli ar banana, kartais bandeliu mazu 'kastonai' vadinasi, taip ir atrodo, pakuotej 5, tai randu prie jos rubu padeta, likusius dazniausiai 3vnt., du suvalgo vadinasi.
Del vaisiu pradzioj klausdavau, nevalgydavo, bet jos supjausto, tai kiti vaikai matyt suvalgo. Dabar jau neklausiu, tai neaisku.

Adelijai sloga, koseja, temperaturos neturi, net keista.

QUOTE(dontstop @ 2017 10 21, 14:59)
Man irgi panašu  smile.gif  Maniškis išvis stupore stovėdavo suakmenėjęs, nejudėdavo, nevaikščiodavo, į vieną tašką žiūrėdavo pirmom savaitėm, skyrium nuo kitų vaikų laikėsi ir žaidė pats vienas kelis pirmus darželio metus !
Dzeuse, manyčiau tai adaptacijos problemos, o ne koks psichinis sutrikimas. Jei pas jus darželyje yra psichologas, verta pasikonsultuoti  4u.gif

Adelia nera susikausciusi, eina noriai, iejus nestovi prie manes, keliauja savo reikalais iskart.
Psichologo nera.

Tai va, kodel tu dingus, grizai i zmones. biggrin.gif
Tiko darbo salygos, alga?
Tuoj Uoga gris i darba, liksim su Relita namuos trintis.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 10 21, 14:48)
<p>Sveikos  4u.gif  Rašau iš Jūrmalos, vakar vėlai vakare atvažiavom į Klaipėdą, šiandien ryte pajudėjom į Latviją, apie pietus buvom prie Kemeri pelkės, dabar pasiekėm viešbutį  smile.gif  Išsikrausim ir prie jūros, oras nuostabus  yahoo.gif  Ir antra naujiena, jau savaitę atidirbau naujam darbe. Žinokit, gyvenimo dirbant ir auginant vaikus nėr verysad.gif Blogiau gali būti nebent sergantis vaikas. Nesportuoju, neskaitau knygų, nemezgu, nežiūriu filmų, serialų, youtube - neturiu tam laiko. Namai, vyras, vaikai apleisti. Rytais skubi leki, vakarais tik pasiruošimas kitai darbo dienai ir kritimas į lovą, o dar vaikai plėšo į visas puses. Dičkiui turiu suruošt pusryčius, priešpečius į mokyklą, pietus, pavakarius, vyrui - pusryčius, pietus iš 2 patiekalų. Sau pietus, nešamus į darbą. Grįžus visiems vakarienę. Pana būna darže visą dieną iki pat uždarymo, 1.5 val vakare viena tik dvise su auklėtoja. Į daržą eit visiškai nebenori, verkia rytais, kabinasi į kojas, prašo nepalikt verysad.gif Vakare nepaleidžia manęs, kabo ant papo ištisą vakarą. Vyras sako, kad pasidariau pikta žiežula verysad.gif</p>

Welcome to my world biggrin.gif šiaip sveikinu, kaip greitai tau čia pavyko susirasti. O ką konkrečiai darai darbe? Ar daug darbo?
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 21, 19:04)
Tai va, kodel tu dingus, grizai i zmones.  biggrin.gif
Tiko darbo salygos, alga?
Tuoj Uoga gris i darba, liksim su Relita namuos trintis.

Jooo, mes dar trinsimes. Jau nesinori, bet kol kas taip ir bus.
Mano dukra dar ir dabar nelabai pasakoja kas vyksta mokykloj. Jai visada sekasi gerai. Toks atsakymas. Mazius irgi paklaustas ka veike, atsako nieko, o ka valge - kose. Ne per daug atvirauja.
Atsakyti