Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dzeuse @ 2017 10 20, 22:35)
I akis ziuri ir i svetimu ziuri, tik kad nieko nesako, bet nevengia akiu kontakto. I garsus nuo gimimo reaguoja jautriai, kudikis labai krupciojo nuo visko ir dabar nemegsta.
Turi autizmo kai kuriu bruozu, tas 'negirdejimas', smulkmeniskumas, nemegimas nusitepti, kad neuzkristu sniego, smelio, neliecia ju rankomis yra kas panasu i sita sindroma, bet kas visai neatitinka, kad autistai gali vieni uzsiimti kazkokia veikla, ilgai sedeti. Ji viena mazai zaidzia, megsta artima kontakta, buti kartu, apsikabinti. Neturi stereotipiniu judesiu, didelio jautrumo permainoms. Zodziu, galima atrasti, kas tinka ir kas visai ne.
Po pirmadienio jau faktas, kad aukletojos rekomenduos kazkur kreiptis jeigu ir toliau matys keista elgesi. Klausa istirta, viska girdi, tad tas atkrito.

Gal vertėtų paprašyti auklėtojų pafilmuoti paslapčia jos elgesį darželyje (ir jums namie), kad gydytojai galėtų paskui palygint ir geriau suprastų, kas jus ir auklėtojas neramina, nes žodžiais paaiškint kartais sunku... Tik siūlau, nes ir mane neramintų toks vaiko elgesys 🙂
Atsakyti

Dzeuse, aš manyčiau, kad viskas su ja gerai. Nepasiduok neigiamoms mintims, nes tas labai žudo ir įtikina.

Maniškį per naktį užpuolė tooookia sloga. Nėra dar tokios turėjęs. Užsikišę viskas, vos atkimšau. Jau pradžioj savaitės mačiau, kad kelios mergaitės su žaliais snargliais eina daržan, tai buvo mintis, kad pasigaus greit..et, o tiek darbų namie..

O tiesa, ar teisingai supratau, kad jei neini pas gydytoją, tupi namie, tai pažymą galima užsakyti telefonu nesirodant gydytojai? Ar čia visose poliklinikose skirtingai

Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 10 21, 10:07)
<p>Dzeuse, aš manyčiau, kad viskas su ja gerai. Nepasiduok neigiamoms mintims, nes tas labai žudo ir įtikina.
</p><p>Maniškį per naktį užpuolė tooookia sloga. Nėra dar tokios turėjęs. Užsikišę viskas, vos atkimšau. Jau pradžioj savaitės mačiau, kad kelios mergaitės su žaliais snargliais eina daržan, tai buvo mintis, kad pasigaus greit..et, o tiek darbų namie..
</p><p>O tiesa, ar teisingai supratau, kad jei neini pas gydytoją, tupi namie, tai pažymą galima užsakyti telefonu nesirodant gydytojai? Ar čia visose poliklinikose skirtingai
</p>

Bent pas mus nebutina eiti pas gydytoja, uztenka pasiskambinti ir paraso pazyma.
Dzeuse, as tai nemanau, kad Adelija turi kokiu sutrikimu. Tiesiog jautresnis vaikas. Nugi ne visi puola bendrauti su svetimais. Del to pafilmavimo tai visai gera mintis. Pati pamatytum, ka ji veikia. Anasyk kaip tik skaiciau straipsni, kuriame rase, normalu, kad vaikas pradejes lankyti darzeli nepuola bendrauti su kitais vaikais ir aukletojom ir neisijungia i bendra veikla. Normalu, kad stebi is salies ir zaidzia vienas. Tik veliau, kai pasijaucia saugus, isitraukia i bendra veikla ir pradeda bendrauti su kitais. Man anasyk aukletoja pafilmavo sunu muzikos pamokelej. Namuose baisus sokejas ir dainininkas, o darzely puse daineles prastovejo, tik veliau pirstu grasino(tokia dainele buvo). Su vaikais irgi mazai zaidzia, daugiau vienas. Bet aukletoju nepaleidzia is akiracio. Jei jos kazkur eina, lekia paskui, todel turi ji vestis su savim.

Labas rytas
Atsakyti

Dzeuse - yra dar toks Aspergerio sindromas. Jei idomu, pasiskaitysi. 

Nors as irgi tikiu, kad ji tiesiog toks vaikas. Ne visi super bendraujantys.

Atsakyti

Uoga saujoj - ir pas mus uztenka paskambink jei biuliotenio nereikia. Sveikit!

Pas mane irgi abi panos kosti. Mažė su temperatūra. Vakar gydytoja jau jai antibiotikus išrašė. Baisiai bijau, kad didžiajai ausų skausmai neprasidėtų. Kaip tyčia visą savaitgalį namie viena. Vyras Rygoje darbo reikalais. Žadėjau nakvoti pas tėvus, tai vyresnėlė net apsiverkė, kad negalėjom išvažiuoti. Buvau jau pažadėjusi.

Tiek, kad nuo pirmadienio vyras ima biuliotenį. Tai bent ateinančią savaitę bus ramiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 21 spalio 2017 - 09:17
QUOTE(IruteB @ 2017 10 20, 21:45)
Gal vertėtų paprašyti auklėtojų pafilmuoti paslapčia jos elgesį darželyje (ir jums namie), kad gydytojai galėtų paskui palygint ir geriau suprastų, kas jus ir auklėtojas neramina, nes žodžiais paaiškint kartais sunku... Tik siūlau, nes ir mane neramintų toks vaiko elgesys 🙂

Buciau visai nesuprasta su tokiu prasymu, mentalitetas kitoks, neina niekas i tokius asmeniskumus, kad prasyti filmuoti, plius kiti vaikai pakliutu i kadra, atsirastu nepatenkintu tevu, vaikai 2-6m. kas nors is vyresniu papasakotu namie, jog aukletoja su telefonu filmavo.
Cia nera tokio dalyko kaip Lietuvoj, kad fotkina ka vaikai veikia, kelia i FB grupes, tevams, neuzsiima tokiais dalykais.
Po tokio prasymo, pagalvotu, kad ir man su galva netvarkoj...

QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 10 21, 08:07)
Dzeuse, aš manyčiau, kad viskas su ja gerai. Nepasiduok neigiamoms mintims, nes tas labai žudo ir įtikina.
Maniškį per naktį užpuolė tooookia sloga. Nėra dar tokios turėjęs. Užsikišę viskas, vos atkimšau. Jau pradžioj savaitės mačiau, kad kelios mergaitės su žaliais snargliais eina daržan, tai buvo mintis, kad pasigaus greit..et, o tiek darbų namie..

Blogom mintim nepasiduodu, tik po pokalbio su aukletojom suprantu, kad cia nepabaiga.. Praeis kiek laiko, vel kviesis..

Susirgo ir Adelia po nakties.

QUOTE(relita @ 2017 10 21, 08:26)
Dzeuse, as tai nemanau, kad Adelija turi kokiu sutrikimu. Tiesiog jautresnis vaikas. Nugi ne visi puola bendrauti su svetimais...

QUOTE(semtama @ 2017 10 21, 08:50)
Dzeuse - yra dar toks Aspergerio sindromas. Jei idomu, pasiskaitysi. Nors as irgi tikiu, kad ji tiesiog toks vaikas. Ne visi super bendraujantys.

Zinau sita sindroma, turiu pazistama, kurios sunus serga.

Aukletojoms nekeista, kad nebendrauja su vaikais, jos sako, kad tai turi susitvarkyti su laiku. O kliuva labiausiai tai, kad jinai nereaguoja kvieciama vardu, lyg negirdetu, neatsako kazko klausiama arba tiesiog pakartoja klausima. Mane, kad jai su klausa gal kazkas netvarkoj, negirdi. O va gaunasi, kad girdi.
Atsakyti
nu bet jus kalbates su Adelija? vedat dialoga? jei taip, tai klausa turetu atkristi.
Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 10 21, 10:18)
nu bet jus kalbates su Adelija? vedat dialoga? jei taip, tai klausa turetu atkristi.

Nezinau kaip kiti vaikai moka kalbetis, matau tik seses dukra, kuri kaip moka, taip sneka, bet ko paklausus, atsako.
Adelia ne visada atsako. Grizta tevas is darbo, paklausia ar buvai darzely, nieko ji nesako. Paklausia ar patinka, sako, patinka kindergarten. Tai nezinau, visaip buna..
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 20, 19:45)
Kiek ateinu pasiimti, tuo metu  buna lauke, niekad neradau jos su kitais vaikais, patenkinta sau vaikstineja sen ten, buna stebiu is sono, ka veikia.

Vyras sako, kiek dar visko laukia.. prasides mokykla, tada kitos problemos..

Aš manau, kad viskas su ja gerai. Dar svarbu, jog jai patinka darželis, noriai eina, pasilieka. Tiesiog nenori su svetimais bendrauti. Juk su jumis bebdrauja puikiai, be jokių problemų, kalbasi. Jei namie irgi taip elgtusi kaip daržely gal ir galima būtų ieškot ko nors. Bet ar tau pačiai būtų ramiau/lengviau jei toks elgesys turėtų kokį pavadinimą ar diagnozę? Juk pažįsti savo vaiką, matai, kokia ji namie. Ar širdy jauti, jog kažkas negerai, reikia "gydymo"?
Aš tai jau seniai susitaikiau, jog mano tiesiog toks vaikas. Jautri, prisirišus prie manęs, pati nieko neveikia, vis kartu, vaikų nereikia, neįdomu. Gal kitiem irgi atrodytų kažkas nenormalu, bet nėr vienodų vaikų, Dievas atsiuntė tokį, tokį ir myliu besąlygiškai.
Nesijaudink 4u.gif

Tikra tiesa, man visi sako, kuo vaikas didyn ir problemų daugiau

QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 10 21, 08:07)
</p><p>O tiesa, ar teisingai supratau, kad jei neini pas gydytoją, tupi namie, tai pažymą galima užsakyti telefonu nesirodant gydytojai? Ar čia visose poliklinikose skirtingai
</p>

Mane irgi pakirto kažkoks virusas, gerklė, tempa minimaliai, lyg čiaudėt imu.
Jei nereikia biuletenio tai gal užtenka skambučio?

Sveikos 4u.gif
Išleidau saviškius į baseiną, pati apsitvarkiau, maisto padariau ir atsiguliau, gal dar spėsiu pažiūrėt serialą iki grįžtant. Ramus savaitgalis, niekur nevarom, jokių svečių.
Papildyta:
Dzeuse, o ką Adelia pasakoja apie darželį? Ar eina išklausinėt kaip ji ten jaučiasi? Ar klausei tiesiai šviesiai kodėl nekalba su tetom, kodėl nevalgo,ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 21 spalio 2017 - 10:41
QUOTE(sima_1 @ 2017 10 21, 10:40)
Bet ar tau pačiai būtų ramiau/lengviau jei toks elgesys turėtų kokį pavadinimą ar diagnozę? Juk pažįsti savo vaiką, matai, kokia ji namie. Ar širdy jauti, jog kažkas negerai, reikia "gydymo"?
Aš tai jau seniai susitaikiau, jog mano tiesiog toks vaikas. Jautri, prisirišus prie manęs, pati nieko neveikia, vis kartu, vaikų nereikia, neįdomu. Gal kitiem irgi atrodytų kažkas nenormalu, bet nėr vienodų vaikų, Dievas atsiuntė tokį, tokį ir myliu besąlygiškai.
Nesijaudink 4u.gif

Matau, kad jinai keistoka kai kuriose situacijose, bet negalvojau, kad reikia gydymo ar ten kokiu diagnoziu jai prigalvojus. Taip ir butu buve toliau, kol va pirmadieni manes nepasikviete pokalbiui.
As zado netekau, visai nesitikejau..
Pradejo pokalbi nuo zodziu, kad mes aukletojos ryte perkalbejom, kad su Adelija kazkas ne taip, gal ji negirdi ar kas, nereaguoja kvieciama ir t.t.
Aisku, jos jau kalbejo apie tai anksciau, nemanau, kad cia spontaniskai ta ryta tik.. tik matyt, tada nusprende pasakyti man, rekomenduoti patikrinti klausa..
Klause ar namie ji visada girdi, reaguoja, sakiau, kad buna ne..
Isejus vos susilaikiau nezliumbt, gerai, kad iki namu keli metrai.

Papildyta:
QUOTE(sima_1 @ 2017 10 21, 10:43)
Dzeuse, o ką Adelia pasakoja apie darželį? Ar eina išklausinėt kaip ji ten jaučiasi? Ar klausei tiesiai šviesiai kodėl nekalba su tetom, kodėl nevalgo,ir t.t.

Nepasakoja beveik nieko, paklausiu ar zaidei su vaikais, sako, zaidziau. Su kuo dar zaidei ''su masinyte, lele''. Kiekviena diena atsako taip pat..
Buna pamini, kad Frau Svenja pakeite pampersa, nuplove rankas. Daugiau nieko nezinau, ka ten veikia.
I paryskintus nieko neatsako arba pakartoja klausima.
Dabar va paklausiau, ka valgei darzely, sako, banana ir obuoliuka, o gerei ka nors, atsake ''gerei ka nors''.
Atsakyti

man tai visiškai atrodo normalūs atsakymai.. Kajus vienu metu kasdien atsakydavo, kad valgiau sriubytę, košytę. Kai paklausdavau ką valgė.

Atsakyti

Zodziu, fraziu mechaninis atkartojimas vadinamas echolalija. Jis gali buti vaikams iki 3-4 metu arba zmonems, turintiems autizmo spektro sutrikimus.

Atsakyti