Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Azazella - noretusi tiketi, kad tokiu sunkiu metu jau nebus. O kaip dabar vyresnysis sunus po encefalito? Atsigavo? Kaip M su kalba? Gereja situacija?

Relita - kaip suprantu, tyrimai gereja. Kada vel teks juos kartoti? Ziurek tuoj ir isaugsit tas alergijas. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 19 spalio 2017 - 15:15
QUOTE(semtama @ 2017 10 19, 16:01)
<p>Azazella - noretusi tiketi, kad tokiu sunkiu metu jau nebus. O kaip dabar vyresnysis sunus po encefalito? Atsigavo? Kaip M su kalba? Gereja situacija?</p>

Atsigaves is dalies. Po sios ligos metai laiko skaitosi gijimo procesas. Kai po visko emiau dometis kas ir kaip buna po sio uzkretimo, tai manau, kad dar labai labai lengvai vaikas issisuko. Nors ligos eiga buvo labai sunki. Kaip sako daktarai, ji isgelbejo jaunyste ir salutiniu ligu nebuvimas. O siaip tai jaucia beveik nuolatinius galvos ir stuburo skausmus, siek tiek dreba rankos, atmintis susilpnejus.
M tai ne, nekalba. Betpradejo balses sakyti. Prasau pasakyti mano, tai pasako ao. Juokingiausia buvo, kai girdziau jam sirupeli, jis parode pirstu i etikete prasydamas perskaityti, as skaitau GASTROTUS, o jis pakartoja AOU.
Atsakyti

Atsigaves is dalies. Po sios ligos metai laiko skaitosi gijimo procesas. Kai po visko emiau dometis kas ir kaip buna po sio uzkretimo, tai manau, kad dar labai labai lengvai vaikas issisuko. Nors ligos eiga buvo labai sunki. Kaip sako daktarai, ji isgelbejo jaunyste ir salutiniu ligu nebuvimas. O siaip tai jaucia beveik nuolatinius galvos ir stuburo skausmus, siek tiek dreba rankos, atmintis susilpnejus. M tai ne, nekalba. Betpradejo balses sakyti. Prasau pasakyti mano, tai pasako ao. Juokingiausia buvo, kai girdziau jam sirupeli, jis parode pirstu i etikete prasydamas perskaityti, as skaitau GASTROTUS, o jis pakartoja AOU.

Taip, baisi liga, tas encefalitas. Kazkada mano klasioke sirgo. Tai irgi atsimenu, kad dar ilgai skusdavosi galvos skausmais. Bet su laiku praejo. Manau ir tavo sunui praeis.

Na ir M daro pazanga  :)  manau, neuzilgo ir priebalses prijungs.

Atsakyti

Azazella, abu gliuteno testus panaudojai?

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 20, 12:22)
<p>Azazella, abu gliuteno testus panaudojai?</p>

Taip.
Atsakyti
..kaip as pavargstu nuo vyro, tos visos motinystes.. kaip Bite rasydavo, atrodo, galeciau iseiti, palikti ir ne gaila nebutu..
Nors dabar tokie supermamu laikai, visos fainos, vaikai tobuli.. kad baisu, kam garsiai ir pasakyti, kad uzkniso, iskart stampas bus, kad bloga mama..
Reumatas pablogejo, Adelia naktim nemiega, pirmadieni darze kvietes pokalbiui del jos nebendravimo, kad kazkas ni to, gal negirdi ar kas, ignoruoja klausimus, neatsiliepia kvieciama..
Tai kai buvom treciadieni pas LOR, pasakem, kad darzely itaria, jog negirdi, patikrino klausa jos, tvarkoj.. viska ji girdi..
Laikas eina, o ji vaiksto sau viena kaip ufonautas.
Jauciu, praeis dar biski laiko, sakys jau kur nors kreiptis.. Pas vaiku psichologa ar dar kur..
Zodziu, kazkokia rudenine depresija man..
Kad butu kokie seneliai netoli ar sesuo mano, palikciau savaitgaliui Adelija, vyra i kokia zvejyba su broliu isgrusciau ir pabuciau sau ramiai viena, tyloj, ramybej ir veikciau, ka noriu..
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 20, 12:48)
..kaip as pavargstu nuo vyro, tos visos motinystes.. kaip Bite rasydavo, atrodo, galeciau iseiti, palikti ir ne gaila nebutu..
Nors dabar tokie supermamu laikai, visos fainos, vaikai tobuli.. kad baisu, kam garsiai ir pasakyti, kad uzkniso, iskart stampas bus, kad bloga mama..
Reumatas pablogejo, Adelia naktim nemiega, pirmadieni darze kvietes pokalbiui del jos nebendravimo, kad kazkas ni to, gal negirdi ar kas, ignoruoja klausimus, neatsiliepia kvieciama..
Tai kai buvom treciadieni pas LOR, pasakem, kad darzely itaria, jog negirdi, patikrino klausa jos, tvarkoj.. viska ji girdi..
Jauciu, praeis dar biski laiko, sakys jau kur nors kreiptis.. Pas vaiku psichologa ar dar kur..
Kad butu kokie seneliai netoli ar sesuo mano, palikciau savaitgaliui Adelija, vyra i kokia zvejyba su broliu isgrusciau ir pabuciau sau ramiai viena, tyloj, ramybej ir veikciau, ka noriu..

Labai suprantamas jausmas, aš manau, kad visos mamos vienu ar kitu metu taip pasijaučia, ir tai nebūtinai yra blogai smile.gif Nėr ką lygint, kai turi šalia artimuosius, kuriems gali palikt vaiką, išeit kažkur, ar tiesiog pailsėti, o kur visą parą non stop su vaiku. Mes irgi auginam vieni, jokios pagalbos nėra, kartais labai užknisa tikrai.
Maniškė iš tų, kur irgi nelabai bendrauja su kitais vaikais. Kaip auklėtoja sakė "pati sau faina" biggrin.gif Bet ji aišku su auklėtojom bendrauja, reaguoja, atsiliepia, atsako, pati tik nepasiprašo nieko. Kažkada matyt užsireiks gal vaikų, o gal ir ne.
Su šeimos gydytoja, ar kuom ten kur telefonu kalbiesi, nesitarei dėl to?

Labai neseniai ir man depresija puolė, viskas atrodė labai juoda, nežinojau, kur dėtis, Aurėja vakarais kol neišsiklykia, tol susikalbėt neįmanoma, abudu pykstamės ir t.t. Negaliu pasakyt stebuklingo recepto, bet man labai padėjo ta dovana, kur sakiau, kad sau nusipirkau, labai pakėlė nuotaiką, vakar jau gavau ir iškart vakare išbandžiau, kai vaikas užmigo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 20 spalio 2017 - 13:07
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 20, 13:48)

Jo, labai sunku kai esi prie vaiko 24/7/12.
Man tevai pora kart per savaite pasiima vaika su nakvyne. Nemoku pasakyti kaip as kaifuoju nuo to laisvo laiko, kaip gera nebuti nuolatinio budejimo rezime.

QUOTE(sima_1 @ 2017 10 20, 14:06)
Labai suprantamas jausmas, aš manau, kad visos mamos vienu ar kitu metu taip pasijaučia, ir tai nebūtinai yra blogai smile.gif Nėr ką lygint, kai turi šalia artimuosius, kuriems gali palikt vaiką, išeit kažkur, ar tiesiog pailsėti, o kur visą parą non stop su vaiku. Mes irgi auginam vieni, jokios pagalbos nėra, kartais labai užknisa tikrai.
Maniškė iš tų, kur irgi nelabai bendrauja su kitais vaikais. Kaip auklėtoja sakė "pati sau faina"  biggrin.gif Bet ji aišku su auklėtojom bendrauja, reaguoja, atsiliepia, atsako, pati tik nepasiprašo nieko. Kažkada matyt užsireiks gal vaikų, o gal ir ne.

Labai neseniai ir man depresija puolė, viskas atrodė labai juoda, nežinojau, kur dėtis, Aurėja vakarais kol neišsiklykia, tol susikalbėt neįmanoma, abudu pykstamės ir t.t. Negaliu pasakyt stebuklingo recepto, bet man labai padėjo ta dovana, kur sakiau, kad sau nusipirkau, labai pakėlė nuotaiką, vakar jau gavau ir iškart vakare išbandžiau, kai vaikas užmigo bigsmile.gif

Mes su vyru irgi daug daugiau pykstames kai vaikas atsirado.
Kaip pavyko susitvarkyti nagucius?
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 10 20, 13:50)
Man tevai pora kart per savaite pasiima vaika su nakvyne. Nemoku pasakyti kaip as kaifuoju nuo to laisvo laiko, kaip gera nebuti nuolatinio budejimo rezime.
Mes su vyru irgi daug daugiau pykstames kai vaikas atsirado.
Kaip pavyko susitvarkyti nagucius?

Mes bendrai paėmus tai ne daugiau pykstamės, tiesiog dabar toks momentas, kažkokia fazė, automatiškai ir mudu susiginčyjam. Bet iš esmės tai anksčiau daugiau pykdavomės "dėl niekų".

Na kaip pirmam kartui tai visai neblogai sakyčiau smile.gif aišku čia reikia įgusti gražiai lakuotis, ir t.t. Žiūrėsiu kaip laikys. Bet šiaip tai baisiai patenkinta esu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 10 20, 13:06)
Maniškė iš tų, kur irgi nelabai bendrauja su kitais vaikais. Kaip auklėtoja sakė "pati sau faina"  biggrin.gif Bet ji aišku su auklėtojom bendrauja, reaguoja, atsiliepia, atsako, pati tik nepasiprašo nieko. Kažkada matyt užsireiks gal vaikų, o gal ir ne.

Del vaiku dar neimciau i galva, bet kad ji ne su aukletojom nekalba, nors atrodo ir patinka Adelijai jos, bet va kaip taip i galva rodo..
Tai pirmadieni pasikviete, sako, pakalbejom tarpusavy, kad kazkas ne taip su Adelia, gal su klausa kazkas, nes atrodo, kad negirdi, kai kviecia ar kai klausiam ko nors, ji tyli.
Kiek zliumbiau grizusi..
Ir kaip tik si savaite tokia sveciu visokiu, stebejau ja, su visais tas pats, nesislepia kalbinama, neatrodo, kad ten gedytusi labai, bet neatsako nieko.
Paskui su mama skype kalbejom, kur Adelia puikiai pazista ja, sakau mamai rusiskai, kad nesuprastu (salia sedejo), kad paklaustu Adelijos ka valge ji, ka veike darzely..
Tai sypsojos mociutei ir tiek, nieko neatsake..
Sakyciau 'nedaeina', ko klausia, bet kai as klausiu, atsako..
Su hebamme nekalbejau, neskambinau, lauksim 3m. issamios apziuros sausio 9d. bus, tada su gydytoju jos pakalbesim.

QUOTE(Azazella @ 2017 10 20, 13:50)

Ka veiki, kai palieki? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 20, 15:11)
Del vaiku dar neimciau i galva, bet kad ji ne su aukletojom nekalba, nors atrodo ir patinka Adelijai jos, bet va kaip taip i galva rodo..
Tai pirmadieni pasikviete, sako, pakalbejom tarpusavy, kad kazkas ne taip su Adelia, gal su klausa kazkas, nes atrodo, kad negirdi, kai kviecia ar kai klausiam ko nors, ji tyli.
Kiek zliumbiau grizusi..
Ir kaip tik si savaite tokia sveciu visokiu, stebejau ja, su visais tas pats, nesislepia kalbinama, neatrodo, kad ten gedytusi labai, bet neatsako nieko.
Paskui su mama skype kalbejom, kur Adelia puikiai pazista ja, sakau mamai rusiskai, kad nesuprastu (salia sedejo), kad paklaustu Adelijos ka valge ji, ka veike darzely..
Su hebamme nekalbejau, neskambinau, lauksim 3m. issamios apziuros sausio 9d. bus, tada su gydytoju jos pakalbesim.
Ka veiki, kai palieki?  smile.gif

Ilsiuosi. Skaitau knygas, ziuriu filmus, tiesiog bimbineju po namus, ka nors idomesnio prasmatnesnio valgyti padarau. Perziurejau visa sezona tavo rekomenduoto serialo, tarnaites pasakojima. Labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 20, 14:11)
Kiek zliumbiau grizusi..
Ka veiki, kai palieki?  smile.gif

Aš tai sakyčiau tiesiog drovi su svetimais ir viskas, nenori eit į kontaktą. O kai buvot Lietuvoj, su tavo mama kalbėjo, atsakinėjo?
Atsakyti