Labas rytas
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 07, 18:03)
<p>Grizom namo 12val.
</p><p>Kelemes 3 nakties, kad maziau eismo kliutu. As nezinau, kas su Adelia yra, bet nemiega masinoj ir viskas, net taip anksti pakelta. Verke verke verke... Veme. Pavargom, issinervinom, susiedem su vyru masinoj.
</p><p>Laikas eina, Adelia auga, bet keliauti su ja lengviau nesidaro.
</p><p>Kita vasara esam su dar viena seima suplanave i Kroatija vaziuoti, atsauksim. Neturiu as tiek nervu ir vaiko gaila.
</p><p>Grize uzsidarem roletus, kad butu visai tamsu, ejom miegoti, geras tris valandas pramiegojom.
</p><p>Atsikele uzsisakem pica, prisivalgem, ilsimes.
</p><p> Adelijai sriubos viriau, viduriuoja kazko.. Dabar laukia skalbimo kruva. </p>
Varge, kokia sunki kelionė
Aš jūsų vietoj irgi nesiryžčiau daugiau tokia kelionei su mašina, aš ir su saviške tokiai nesiryžčiau
Geriau lėktuvais skraidyt, dviese tarkim kažkaip užimtumėt ją labiau.
QUOTE(dontstop @ 2017 10 08, 07:01)
Pas mus ryškus pablogėjimas darželio reikaluose pradėjus ten miegot. Nemiega, trukdo ir kitiems vaikams. Perkėlė ją toliau nuo kitų, nes plepa, triukšmauja. Jau ir entuziazmas rytais jos nebe toks, kai žino, kad migdys..
Bet ji ir namie taip nelabai jau miega ane? Aš buvau iš tų vaikų, kurie nemiega darželyje, liepdavo gulėt ramiai tai taip ir pragulėdavau, kartais užmigdavau į galą, ir jau keldavo. Pradėjau prašytis, kad paimtų prieš miegą, baigėsi tuo, kad visai atsiėmė iš darželio.. Bet čia jau didesnė buvau.
QUOTE(Azazella @ 2017 10 08, 11:10)
Mrs zinok, is tikruju irgi viska viska prie Motiejaus rezimo ir poreikiu derinam. Per jo pietu miega as niekada nieko neplanuoju, vakare irgi visad laiku bunam, kad is rezimo neiskristi. Jei zinau, kad kazkokiu pramogu, pasibuvimu nemegsta, tai irgi atsisakom, uzuot vaziave, nervavesi, vaika bliuvine. Daugeliui mano draugu nesuprantama tokia musu pozicija, va, pvz. vakar, kviete mus i svecialarienei su pasisedejimu, zmones musus amziaus, mazu vaiku nera pas juos, reiskia ir uzsiemimo M neturetu, nes jokiu zaislu nera, plius pas juos suo, M nepakencia sunu, plius, pasisedejimas pries stalo su suaugusiais jam neidomus. Tai ir nevaziavom, ir turejau pusvalandi dar aiskintis, kodel nevaziuojam
Bet likau nesuprasta.
Ir mes taip pat. Visada grįžtam namo miegot pietų miegui arba planuojam kelionę per jį. Vakare irgi nevakarojam ilgai niekur, išskyrus retas išimtis, ir tai, jei matau, kad jai labai smagu ir dar nėra pavargus. Kiti leidžia gal miegot vaikui bet kur bele kaip, bet aš taip nenoriu. Koks man malonumas paskui su neišsimiegojusiu, pavargusiu, irzliu vaiku.
QUOTE(semtama @ 2017 10 08, 16:08)
<p>Pirmiausia dėl ligų. Sutartyse pasirašėme, kad į darželį negalime vesti sergančių vaikų (sloguojančių, kosinčių ir pan),jeigu tokius vedame, kaip ir nesilaikome sutarties sąlygų, bet už tai mums niekas negresia. Maždaug - tėveliai, būkite sąmoningi ir tiek. </p><p>Toliau iškilo klausimas - dėti ar ne užkandžių vaikams. Sprendimas - kaip kuris nori, taip ir daro.</p><p>Valgyti su šakutėmis ar šaukštais. Pasiūlymų vėl visokiausių, bet jau aš auklėtojoms sakiau, kad nusręstų taip, kaip joms atrodo.</p><p>Dar dėl puodukų. Atsirado mamų, kurios norėtų savo puodukus atnešti į grupę. Bet visgi buvo daugiau prieštaraujančių, tai supratau, kad tų puodukų nebus.</p><p></p><p>Tiesiog pasigedau tvirtų taisyklių, prie kurių mes, tėvai su vaikais turėtume taikytis. O ne maždaug:" tėveliai, kaip darom". O kai visi tėveliai pareiškia savo pageidavimus, tai galutinai gaunasi bardakas.</p>
Tai taisyklės visgi yra, bet čia jau matyt tėvų reikalas kaip kas jų laikosi. Kokias įsivaizduoji bausmes už jų nesilaikymą? Darželiai nesuinteresuoti išmest vaikų, manau, nelabai ką ir sugalvosi..
Dėl tų ligų tai čia tikrai, iš kurios pusės pažiūrėsi, pikta, kai kiti atveda su snargliais, kosinčius ir t.t. Bet tada ir savo negalėtum vest praktiškai. Pernai praslogavom beveik visą šaltąjį sezoną. Šiemet tik kartą (tris kart spjaunu). Bet pas mus grupėj griežtai neleidžia sirguliuojančių, tokių ir nėra, ir labai mažai, kas serga. Grupėj pastoviai apie 18-19 vaikų. Auklėtoja sakė, kad visada jų stipriausia grupė šitu atžvilgiu.
Pas mus savaitgalį buvo įkurtuvių balius, turėjom daug svečių, gaminau karštus, užkandžius, t.t.
Nusikaliau
Mes svečiuose ar baliuose pasikeisdami būnam su Aurėja, ji viena pati nebūna, nesvarbu yra vaikų ar žaislų. Bet jai pačiai baliai tai patinka, ypač jei yra vaišių stalas pasiekiamas, tai nenuvysi nuo jo