Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2017 10 02, 11:25)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71822488" data-time="1506932800">
<div>
<p>Šildomės ir mes, pečiuką įsijungėm. Bet kai didelis butas, tai nelabai jaučiasi, kad šildo. Laukiu šildymo sezono pradžios vartotojo įkelta nuotrauka

Dėl padidėjusios kvadratūros tvarkymo tai jau matau, kad bus daugiau darbo. dontstop, primink kas per sistema pas tave vartotojo įkelta nuotraukaMan kolkas teko tik siurbt ir plaut, užtrukau ilgai nes vis pamiršdavau kokį kambarį vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p>Mano sistema nelabai jum tiks, o ir keičiasi ji, priklausomai nuo aplinkybių. Dabar, kai nedirbu ir turiu marias laiko, tai pati viską darau, po biškį kasdien, palieku laisvus savaitgalius, bet laikausi nuomonės, kad vaikai turi prisidėti prie tvarkymosi vis tiek. Tai dičkis turi kasdienių savo pareigų + kasdien atlieka po 1 pavedimą, mažoji taip pat prisideda.</p>
<p>Šiek tiek anksčiau, iki darželis atėjo į mūsų gyvenimą, turėjom tokią sistemą: su dičkiu tvarkydavom po 1 kambarį per šiokiadienį, savaitgaliai laisvi. Pvz pirmadienį virtuvė, antradienį svetainė ir tt. Tikslaus grafiko nebūdavo, žiūrėdavau pagal situaciją, katras kambarys labiau apleistas atrodo tą dieną. Pagrindinės 5 zonos buvo virtuvė-vonia-svetainė-miegamasis-vaikų kambarys, kitos zonos (balkonai, drabužinė, prieškambaris ir tt) būdavo prijungiamos prie mažiau užimtų dienų periodiškai. + kasdien, nepriklausomai nuo tvarkomo kambario, reikėdavo sutvarkyti 3 dalykus - dulkės, grindys, stalas (pagrindinis stalas, už kuriuo mes ir valgom, ir piešiam, ir viską darom, tas pats, kur ir pas jus toks pat yra  biggrin.gif ). Tai dulkės ir stalas buvo ir yra sūnaus atsakomybė, grindis dalinam perpus. Visus grindų paviršius (o turim ir parketą, ir kilimą, ir linoleumą, ir plyteles) aš siurbliuoju siurbliu! Taip ir greičiau, ir patogiau.</p>
<p>Jei pasirodė, kad vyras į šią sistemą neįsipaišo, tai taip nėra - aš jam padarau savaitgaliui darbų sąrašą  biggrin.gif   Jei žinau, kad savaitgaliui išvažiuojam, išmėtau tuos darbus šiokiadieniams po vieną per dieną. Bet paprastai šiokiadieniais aš jo nejudinu. Na ir dažniausiai jo vis tiek nėra namie...Pagrindinės  jo pareigos ir atsakomybės  laugh.gif : smulkus buitinis remontas, rūsio tvarkymas, išlaidų suvedimas, mokesčiai, maisto užpirkimas savaitei, nuvežimas-parvežimas, jei mum kur reikia (gydytojai, parduotuvės), dėmių išėmimas iš skalbinių, skalbimas ir džiaustymas  showoff.gif​ </p>

Bet taip gaunasi, kad kasdien reikia tvarkytis unsure.gif biggrin.gif nežinau, ar aš taip noriu. Senam bute paskutiniu metu tvarkiausi tik savaitgaliais (rimtas tvarkymasis), plius kažkurią savaitės dieną papildomai prasiurbliuoji ar ir praplauni jei netingiu biggrin.gif Tiesiog daugiau fiziškai nespėdavau vakarais, nes gi ir valgyt reikia pasidaryt ir rūbus susižiūrėt, susiruošt, skalbt, džiaut. Bet naujam bute jau matau, kad dažniau teks tvarkytis, nes norisi, kad būtų gražu smile.gif bet ir laiko tas užims. Savaitgaliais dabar įkurtuvių vakarėliai laukia.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 10 02, 11:51)
mes jau irgi namie kurenames. Vos vos atsisukau siluma, bet is karto jaukiau namie.

Mes turim dziovykle. Man tai daiktas numeris vienas. Kas tave domina? Modelis, funkcijos?

as tik kelias malkas uzmeciau ir iskart grindys pasilo, taip jauku namuose smile.gif
kokia dziovykle turit? galvojam apie aeg. siandien perlekiau parduotuves ir jau pamirsau kur ka sake biggrin.gif na noriu isimti pilnai sausus drabuzius, nes pvz kaimyne issitraukia dregnus ir dar vistiek turi dziaustyti. bet as galvoju, gal ji ne tokia funkcija nustato, nes jie dziovina viska viena programa valanda laiko. unsure.gif noriu, kad nereiktu lyginti. bet ziuriu kai kuriuose naujuose modeliuose nera funkcijos iron dry, bet buna kazkokia drabuziu nesiglamzymo programa, tai cia gal tas pats. jau tiek prisiskaiciau, kad dabar net nezinau, kas turi buti... kokias tu programas naudoji?
Atsakyti

Bet taip gaunasi, kad kasdien reikia tvarkytis unsure.gifbiggrin.gifnežinau, ar aš taip noriu. Senam bute paskutiniu metu tvarkiausi tik savaitgaliais (rimtas tvarkymasis), plius kažkurią savaitės dieną papildomai prasiurbliuoji ar ir praplauni jei netingiu biggrin.gifTiesiog daugiau fiziškai nespėdavau vakarais, nes gi ir valgyt reikia pasidaryt ir rūbus susižiūrėt, susiruošt, skalbt, džiaut. Bet naujam bute jau matau, kad dažniau teks tvarkytis, nes norisi, kad būtų gražu smile.gifbet ir laiko tas užims. Savaitgaliais dabar įkurtuvių vakarėliai laukia.. biggrin.gif

Tai ir rašiau, kad jum nelabai tiks mano sistema, jūs gi su vyru abu dirbat, nėra kada šiokiadieniais tvarkytis, gal geriau bendrom jėgom savaitgalį  :)​ 

Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 10 02, 14:34)
as tik kelias malkas uzmeciau ir iskart grindys pasilo, taip jauku namuose smile.gif
kokia dziovykle turit? galvojam apie aeg. siandien perlekiau parduotuves ir jau pamirsau kur ka sake biggrin.gif na noriu isimti pilnai sausus drabuzius, nes pvz kaimyne issitraukia dregnus ir dar vistiek turi dziaustyti. bet as galvoju, gal ji ne tokia funkcija nustato, nes jie dziovina viska viena programa valanda laiko.  unsure.gif noriu, kad nereiktu lyginti. bet ziuriu kai kuriuose naujuose modeliuose nera funkcijos iron dry, bet buna kazkokia drabuziu nesiglamzymo programa, tai cia gal tas pats. jau tiek prisiskaiciau, kad dabar net nezinau, kas turi buti... kokias tu programas naudoji?

Gamintojo nepamenu, bet tikrai ne aeg mano, galesiu paziureti vakare kokia pas mus.
Per valanda tikrai neimanoma isdziovinti iki sausumo, mano masina maziausiai dvi vakandas dziovina. As dazniausiai naudoju programa - "sintetika-sausi". |Masina turi daug prgramu, bet sita man labiausiai patiko, neglamzo, neperdziovina, nesutraukia rubu. Masina leidzia rinktis kokio noriu dregnumo rubu, yra programa - lyginimas, tai tada jie tokie vos dregmes turi, lengva juos lyginti, yra programa-i spinta, si man nepatinka, per sausi rubai buna ir pasilamde. Yra keli svarbus aspektai. Negalima pergrusti masinos, tada ir dziovina prastai ir lamdo, taip pat labai gerai i bugna deti spoecialius vilnonius kamuoliukus \9 kiti deda paprastus lauko teniso kamuolius). Tada geriau ir greiciau dziuna, o pukiniu rubu apskritai be tu kamuoliu nerekomenduoja dziovinti. Dar buna bedu dziovinannt jei yra bugne dideliu uzvalkalu a rubu su sniurais, ilgu saliku, jie linke kirus rubus i save su vynioti, padaro tokius gumulus, tai jei zinau, kad tokiu idejau, po valandos atidarau bugna ir ptikrinu, jei yra gumulu, panaikinu juos smile.gif. Man dziovykle nepmainomas daikatas. Rubai svelnus, kvepia, minksti. |Pamirsau kada lygintuva rankose laikiau.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 10 02, 17:00)
Gamintojo nepamenu, bet tikrai ne aeg mano, galesiu paziureti vakare kokia pas mus.
Per valanda tikrai neimanoma isdziovinti iki sausumo, mano masina maziausiai dvi vakandas dziovina. As dazniausiai naudoju programa - "sintetika-sausi". |Masina turi daug prgramu, bet sita man labiausiai patiko, neglamzo, neperdziovina, nesutraukia rubu.  Masina leidzia rinktis kokio noriu dregnumo rubu, yra programa - lyginimas, tai  tada jie tokie vos dregmes turi, lengva juos lyginti, yra programa-i spinta, si man nepatinka, per sausi rubai buna ir pasilamde. Yra keli svarbus aspektai. Negalima pergrusti masinos, tada ir dziovina prastai ir lamdo, taip pat labai gerai i bugna deti spoecialius vilnonius kamuoliukus \9 kiti deda paprastus lauko teniso kamuolius). Tada geriau ir greiciau dziuna, o pukiniu rubu apskritai be tu kamuoliu nerekomenduoja dziovinti. Dar buna bedu dziovinannt jei yra bugne dideliu uzvalkalu a rubu su sniurais, ilgu saliku, jie linke kirus rubus i save su vynioti, padaro tokius gumulus, tai jei zinau, kad tokiu idejau, po valandos atidarau bugna ir ptikrinu, jei yra gumulu, panaikinu juos smile.gif. Man dziovykle nepmainomas daikatas. Rubai svelnus, kvepia, minksti. |Pamirsau kada lygintuva rankose laikiau.

Dekui tau uz patarimus. O tu dedi tuos spec kamuoliukus? Ar nieko, kad ciklo vidury sustabdai patikrinti? Kai uzdarai duris, ji tiesiog tesia pradeta programa? As kiek susidurus, tai zinau, kad dziovina dvi valandas ar dar ilgiau, todel matyt per valanda ir neisdziovina iki galo.
As gal jau issirinkau modeli, elektrolux su garu funkcija. Paskaiciau, kad del garu rubai dar maziau glamzosi. Jau per sias dienas tiek prisiskaiciau, kad galav sprogs nuo informacijos. biggrin.gif

Pasiemiau maziu is darzelio. Buvo lauke, prikibes prie aukletojos. Pamate mane, kaip visada pradejo verkt. Bet dienos eigoje sekesi neblogai. Ryte verke, bet savaite namie prabuves taip ir tikejausi, kad bus. Palyginus su naujokais jis puse bedos, viena mergaite naujoke apakritai neverkia, maniskis nuverkia posma ryte ir pasiimant. Yra pora mergaiciu istisai verkslenanciu
Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 10 02, 21:05)
Dekui tau uz patarimus. O tu dedi tuos spec kamuoliukus? Ar nieko, kad ciklo vidury sustabdai patikrinti? Kai uzdarai duris, ji tiesiog tesia pradeta programa? As kiek susidurus, tai zinau, kad dziovina dvi valandas ar dar ilgiau, todel matyt per valanda ir neisdziovina iki galo.
As gal jau issirinkau modeli, elektrolux su garu funkcija. Paskaiciau, kad del garu rubai dar maziau glamzosi. Jau per sias dienas tiek prisiskaiciau, kad galav sprogs nuo informacijos.  biggrin.gif

Pasiemiau maziu is darzelio. Buvo lauke, prikibes prie aukletojos. Pamate mane, kaip visada pradejo verkt. Bet dienos eigoje sekesi neblogai. Ryte verke, bet savaite namie  prabuves taip ir tikejausi, kad bus. Palyginus su naujokais jis puse bedos, viena mergaite naujoke apakritai neverkia, maniskis nuverkia posma ryte ir pasiimant. Yra pora mergaiciu istisai verkslenanciu

Kamuolius dedu, ciklo viduryje atidarineti galima. Mano masina neturi garu funkcijos, bet as jos kol kas nepasigedau smile.gif
Atsakyti
Lyja, nera ka veikti..
Vakar vaziavom i juru muzieju, kadangi kedute buvo isplauta, segem paprastai, tai apveme ir sedynes dabar..
Numusa upa tokie dalykai is vis koja is namu kelti, plius sutino po nakties man lupos, kaip kad buvo pries kelis menesius.
Tada pirmoji versija buvo, kad kvinkes edema, paskui ta pylori rado, tai nezinau ar jinai atsinaujino, ar vis tik man alergija kokia.
Jeigu pabloges iki rytojaus, teks namo vaziuoti.
Man sitie 2017 metai tikrai kazkokie nesekmingi....
Adelijai cia patinka, nors tiek..

vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeuse: 03 spalio 2017 - 12:04

Dzeuse, ar negali būt, kad tau sutinimo atsinaujinimas dėl streso? Daug kam kelionėse paūmėja bet kokios ligos tiesiog nuo aplinkos pasikeitimo, nuovargio, įtampos, kitokio miego-valgio režimo ir pan  :hmm:  Apturėjot sunkų važiavimą, dabar ilsėkis maximaliai  :4u: 

Koks simpatiškas jūsų kelionės kompanionas  :D Vaizdai irgi, žadina norą keliaut, na o jūs, merginos, kaip visada  :flirt2:​ 

Atsakyti

Siaip kelione i LT dviese nors trumpesne, bet sunkesne ir su daugiau streso man buvo nei sita. Tai nezinau..

Gausiu grizus vel pas gydytoja eiti, jeigu vel ras pylori, bus aisku, kad nuo jos, o jeigu neras, tada jau liks kvinkes edemos variantas.

Tada bent jau zinosiu, kad visada vaistus reikia su savim tureti.

Tas suo isgelbejimas, is higienos puses man nelabai, kad viduj gyvena, bet uztat Adelia uzsiemima turi paskui ji vaiksciot. 

Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 10 03, 12:58)
Lyja, nera ka veikti..

Suo simpatulikas smile.gif, o ir jus abi atrodot gerai ir laimingos smile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
dzeuse, kaip sekas atostogaut? Kaip sveikata?
Pas mus nieko labai naujo, po biški apsiprantam naujuose namuose, Aurėja tik vakarais siaubingai irzli, ištisai bliauna, kaip sunku.. Gal irgi koks pavėluotas stresas čia jai išlindo. Aš pati sunkiai dar miegu naujoj vietoj.
Ar ryt nešit į darželius ką mokytojo dienos proga? ax.gif
Atsakyti

Ar ryt nešit į darželius ką mokytojo dienos proga? ax.gif

O reikia?  :blush-anim-cl:​ 

Atsakyti