Mano sistema nelabai jum tiks, o ir keičiasi ji, priklausomai nuo aplinkybių. Dabar, kai nedirbu ir turiu marias laiko, tai pati viską darau, po biškį kasdien, palieku laisvus savaitgalius, bet laikausi nuomonės, kad vaikai turi prisidėti prie tvarkymosi vis tiek. Tai dičkis turi kasdienių savo pareigų + kasdien atlieka po 1 pavedimą, mažoji taip pat prisideda.
Šiek tiek anksčiau, iki darželis atėjo į mūsų gyvenimą, turėjom tokią sistemą: su dičkiu tvarkydavom po 1 kambarį per šiokiadienį, savaitgaliai laisvi. Pvz pirmadienį virtuvė, antradienį svetainė ir tt. Tikslaus grafiko nebūdavo, žiūrėdavau pagal situaciją, katras kambarys labiau apleistas atrodo tą dieną. Pagrindinės 5 zonos buvo virtuvė-vonia-svetainė-miegamasis-vaikų kambarys, kitos zonos (balkonai, drabužinė, prieškambaris ir tt) būdavo prijungiamos prie mažiau užimtų dienų periodiškai. + kasdien, nepriklausomai nuo tvarkomo kambario, reikėdavo sutvarkyti 3 dalykus - dulkės, grindys, stalas (pagrindinis stalas, už kuriuo mes ir valgom, ir piešiam, ir viską darom, tas pats, kur ir pas jus toks pat yra ). Tai dulkės ir stalas buvo ir yra sūnaus atsakomybė, grindis dalinam perpus. Visus grindų paviršius (o turim ir parketą, ir kilimą, ir linoleumą, ir plyteles) aš siurbliuoju siurbliu! Taip ir greičiau, ir patogiau.
Jei pasirodė, kad vyras į šią sistemą neįsipaišo, tai taip nėra - aš jam padarau savaitgaliui darbų sąrašą Jei žinau, kad savaitgaliui išvažiuojam, išmėtau tuos darbus šiokiadieniams po vieną per dieną. Bet paprastai šiokiadieniais aš jo nejudinu. Na ir dažniausiai jo vis tiek nėra namie...Pagrindinės jo pareigos ir atsakomybės : smulkus buitinis remontas, rūsio tvarkymas, išlaidų suvedimas, mokesčiai, maisto užpirkimas savaitei, nuvežimas-parvežimas, jei mum kur reikia (gydytojai, parduotuvės), dėmių išėmimas iš skalbinių, skalbimas ir džiaustymas