Labas rytas, mergiotės
Prisiskaičiau apie jūsų vaikius - protingus išmintingus ir gerus, o va mano tik kad gražus
Nu patarkit man, kaip elgtis, kai jo pagrindinis žaidimas yra mėtyti žaislus/daiktus? Ta prasme mėtyti tai ne tik kad numesti, palikti nesutvarkytus, bet tiesiog pakelti ir sviesti, pakelti ir mesti, paimti ir mesti... Dar nelabai vaikštantis mėgdavo po spintelėm užmesti/pakišti kamuoliukus, bet tai priėmėm kaip normalų dalyką, kaip galimybių išbandymą, kaip kažko išbandymą... Dabar žiūriu ir nebesuprantu. Su merginomis nieko panašaus nebuvo, nors tiesą pasakius, neatsimenu, ar tokio amžiaus joms liepdavau surinkti žaisliukus. Šitam tik pabandyk pasakyti, kad pakeltų/nuneštų kokį daiktą, popieriuką, tai iškart mosuoja rankom, rėkia "neee", o jei bandau priverst, tai rėkia, verkia, bet neima ir viskas.... Bijau versti, bet bijau ir žiūrėt, kaip jis neklauso, ignoruoja, gyvena pagal savo taisykles... Vakar jau galvojau, kad gal reikia pasikonsultuot su kokiu psichologu....? Labai bijau, kad neišaugtų koks agresyvus, nesivaldantis, nervininkas...
QUOTE(dontstop @ 2017 01 05, 13:28)
<p>Šiandien turiu pateisinamą priežastį neiti į lauką, tai kultivuoju savo obsesinį-kompulsinį poreikį skaičiuot
- skaičiuoju, kiek rūbų pirkau per 2016 metus sau ir vaikams, koks proc vykusių ir nevykusių pirkinių, kiek pirkta online ir offline ir pan
</p>
<p>Taigi, gal kartais kam nors įdomu
: panai pirkau 130 rūbų (neskaitant kojinių, apatinių, pėdkelnių), palyginimui 2015 m - 162 vnt. Sūnui pirkau 85 vnt, palyginimui 2015 m - 58 vnt (šiemet vyras daug vežė iš komandiruočių). Sau pirkau 69 (52 vnt rūbų, 7 poras batų ir 10 vnt aksesuarų; apatinių, pėdkelnių, kojinių ir dovanotų rūbų neskaičiuoju), o jei kas paklaustų, sakyčiau nieko nepirkau, tik suknelę atsimenu
Tai štai kur "dingsta pinigai"
</p>
O die....
Aš pirkau keletą suknių, bet dėl to, kad pastorėjau dvigubai ir visi rūbai man dabar tik gražus praeities prisiminimas...
QUOTE(dontstop @ 2017 01 05, 13:57)
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Aguončikas" data-cid="71336845" data-time="1483608498">
<div>
<p> Beje, seniai paklaust noriu pas tas, kurios "karpot" - kas karpo? - jūs ar vaikai?</p>
</div>
</blockquote>
<p>Seniai duodu karpyt pačiai, žirklutėmis su suapvalintais galais
Yra toks žurnalas Kutis, jis skirtas nuo 2 m, tai va, ten yra užduočių karpyt pagal punktyrines linijas
</p>
Pabandysiu ir aš duot pakarpinėt...
QUOTE(dontstop @ 2017 01 05, 14:51)
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71337190" data-time="1483615193">
<div>
<p>
Papildyta:
Čia su tom kur nagams karpyt kūdikiams?
</p>
</div>
</blockquote>
<p>Ne ne, su kanceliarinėm, būna jų visokių pvz maximose, pagal metus suskirstyti, t y ant pakuotės nurodyta, kokiam amžiui žirklės
</p>
<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="relita" data-cid="71337229" data-time="1483615792">
<div>
<p>
ir ji karpo pagal punktyrines linijas?
oho perki rubu
lyg rasei, kad mazai perki, kol buni dekrete, tai kiek perki kai eini i darba? idomumo delei, kokio brangumo tie drabuziai?</p>
</div>
</blockquote>
<p>Dar nežinau, žurnalą ketinu tik šį mėnesį pirkti pirmą jos gyvenime numerį
Kol kas karpo bet kaip popierių, senus žurnalus, prekybcentrių lankstinukus ir pan
Aš turėjau omeny, kad jei žurnale yra tokių užduočių, teoriškai dvimetis jau gali sugebėti žirkles valdyti, bent jau reikia to mokytis
</p>
<p> </p>
<p>Tai taip ir yra, dabar aš "nieko neperku", o kai dirbau ir buvo tiek materialinės galimybės pirkti, tiek galimybė darbe "madas demonstruoti", tada jau pirkdavau smarkiai, nuo keliolikos iki keliasdešimt rūbų kas mėnesį
Bet nieko brangaus pas mane nėra, aš pagrinde perku iš Vinted, mados tendencijų neseku, garsiais gamintojais nesidomiu
</p>
Ką dar turėtų sugebėt dvimetis? Nu, be kalbos, kas pas mus..... Vienas naujas žodis atsirado - PAK (tipo, fejerverkas, iššauti...).
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 05, 16:31)
Aišku ne. Visokių darbų tekę dirbt, bet kai jau studijavau teisę, ieškojausi pagal specialybę, pradžioj dirbau nemokamos teisinės pagalbos tarnyboj, vėliau laimėjau konkursą teisme.
Papildyta:
Taip, man patinka
man patinka gilintis į konkrečią bylą, ieškoti praktikos ir stebėti kaip gimsta sprendimas. Aišku yra visokių niuansų, krūviai, kokį teisėją pasiseka gaut ir t.t. Alga nedidelė, aišku galima ir klasę gaut ir nuo stažo kažkiek kyla, bet kito kelio tapt teisėja nėra
Na yra tiesa, doktorantūrą baigt reikia.
Hm, nu faina
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 05, 23:03)
Ir dar tuo notaro padėjėju tapti beveik neįmanoma, be pažįstamų turbūt niekaip.
Na nedaug man teko pasodint
pagrinde su kitom bylom dirbau, su baudžiamosiom labai mažai.
Papildyta:
Fainumas dar ir tame, kad fainam kolektyve dirbau, ir teisėjas geras buvo, sutarėm gerai, kartais net taip tėviškai patardavo, kartais aš su juo pasiginčydavau ir nugalėdavau jo vyrišką mastymą
Dabar viso šito nebebus. Nežinia su kuo paskirs, naujas kabinetas, naujas kolektyvas. O tai labai daug lemia, kad gerai jaustis darbe.
Nežinau, ką turi minty, ar gerai sekasi dirbti? Mano galva sekasi, bet matyt tiesioginis vadovas gali vertint mano darbo kokybę.
Telefoną kraunu kasdien.
O gal viskas bus gerai ir tame naujame kolektyve