Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Pas mus vakar buvo daromas pirmas darbelis (aplikacija). Į lauką manro tėjo tik vieną kartą per visą šį mėnesį :sad:  Auklėtoja teisinasi, kad tik ramina verksnius, neįmanoma išeit, tik pradeda rengt laukui, vaikai vėl įsiverkia. Muzika, sportas vyksta. Būreliai nuo 3 metų, tai vidury metų nesijungsim, nuo kitų metų pradėsim. Lankys šokius, mergaičių futbolą ir gal robotiką, jei ji nebrangi. Jei brangi, tai gana bus 2 būrelių, nes šokiai tai tikrai mokami, be to būreliai vyksta per pietų miegą...

Parašiau vakar prašymą kitam mėnesiui maitintis 3 kartus  :unsure: Tokių vaikų bus tik 3. Gal dažnai ir viena valgys vakarienę, turint omeny sirgimus. Pradėsim nuo miego, antroj mėnesio pusėj pajungsim trečią valgymą. Taip mūsų darželis rekomenduoja, palengva viskas. Kito mėn pabaigoje jau ji išbus didesnę didesnę dienos dalį, nuo 8 iki 16 val, net nesitiki  :)

Šiandien vėl gavau bart dėl atnešto pliuškio ir kad padėjau persirengt  :D 

Ojej i lauka tik viena kart, darbelis irgi tik vienas, nezinau man tai atrodo kad aukletoja uzuot tik raminusi geriau kokia veikla pasistengtu sudominti tuos vaikus, nu netikiu kad taip kazka veikiant vistiek verktu visi, man tai cia tinginyste kvepia...

kaip cia taip bureliai per pietu miega? Tai ka reik rinktis burelis ar miegas??:)

manau taviske puikiai isbus visa diena;)

nu duoda aukletoja, reguliuoja per daug sakycIau. Aisku gal bendros taisykles idealu bet vaikai puikiai supranta kur kas ir kokios taisykles galioja atskirose vietose.

Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 09 26, 09:01)
Visai jokių nevyksta? Kodėl taip? Pas mus sportas ir muzika būna bent jau.. galvojau visur panašiai

Tiesiog trūksta etatų. unsure.gif Aš jau auklėtojai padejavau dėl to. Bent jau žadėjo, kad nuo naujų prasidės sportas ir muzika.

O būreliai pas mus geriausiu atveju kitais mokslo metais. Greičiausiai leisiu į šokius ir keramiką.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 09 26, 08:18)
<p>Labas rytas  4u.gif </p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IruteB" data-cid="71813975" data-time="1506361488"><div><p>Reiktų pirma rast darbą 🙂

Dontstop, į valstybės tarnybą netraukia? 🙂 Bendrųjų gebėjimų testą išsilaikai ir pirmyn 🙂</p></div></blockquote><p>Traukia  smile.gif  Tik nežinau nė nuo ko pradėt ir ar verta pradėt  huh.gif </p><p><strong>IruteB</strong>, tu žinai, kiek laiko užtruktų pasiruošimas testui, ar didelė tikimybė išlaikyti iš pirmo karto? Kur paskui su juo pasiduoti, kur ieškoti laisvų darbo vietų? Į ką aš galėčiau pretenduoti, kai išsilavinimas vienas, darbo patirtis visai kita, o noriu dar trečio, ar labai griežtai ten žiūrima, kad viskas atitiktų? Ar įmanoma darbinantis tartis dėl individualaus darbo grafiko?  unsure.gif​ </p>

Ne manęs klausi, bet ir aš pasidalinsiu, testą išlaikiau iš pirmo karto, mokiausi tikrai nedaug, net pati nustebau, kad išlaikiau, nes nebuvo lengva biggrin.gif yra testų pavyzdžių internete spręsti.
Čia pažiūrėk, kokie konkursai vyksta, kokie reikalavimai ir t.t. Arba kokios nors įstaigos, kuria domiesi, interenetiniame psulapyje skelbiami konkursai. Pats konkursas vyksta dažniausiai žodžiu (bent pas mus), klausimai, atsakymai, vertina balu. Laimi geriausią balą surinkęs. Darbinantis geriausia nieko nesakyt apie individualaus grafiko norėjimą biggrin.gif paskui, esant reikalui teikti prašymą, mano bendradarbė pasidarius darbo laiką nuo 8:30h iki 17:30 h, nes dukra pirmokė ir jai pamokos nuo 8:30h. Šiaip priklauso nuo įstaigos vadovo, ar lankstus tuo atžvilgiu.
Žodžiu iš principo gali pabandyt, kas tai per daiktas yra ta valstybės tarnyba smile.gif
Papildyta:
QUOTE(semtama @ 2017 09 26, 08:57)
Tiesiog trūksta etatų.   unsure.gif  Aš jau auklėtojai padejavau dėl to. Bent jau žadėjo, kad nuo naujų prasidės sportas ir muzika.

O būreliai pas mus geriausiu atveju kitais mokslo metais. Greičiausiai leisiu į šokius ir keramiką.

Tikrai gaila. O į kurį jūs darželį einat?
Aš nieko dar nežinau apie būrelius, nesidomėjau, man atrodo per anksti viskas, dar tokia mažiukė, tegu tik žaidžia, dainuoja, piešia. Per susirinkimą viena mama baisiai nepatenkinta buvo, kad negalima vesti dar į anglų būrelį. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 26 rugsėjo 2017 - 09:05
QUOTE(dontstop @ 2017 09 26, 09:25)
 </p><p>Šiandien vėl gavau bart dėl atnešto pliuškio ir kad padėjau persirengt  biggrin.gif​ </p>

Eina sau. Maniškė be kokio pliuškio nežinau kaip išbūtų. Dėl to nieko dar nesako. Viena mama, man prasitarė, kad irgi gavo pastabą dėl rytinio rengimo. Maniškę veda vyras, jam nieko nesakė. Bet aš susidarius įspūdį, kad vyrams auklėtojos pastabas apskritai mažiau sako.
Atsakyti
QUOTE(mimimimimimimi @ 2017 09 26, 08:57)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dontstop" data-cid="71814355" data-time="1506407110"><div><p>Pas mus vakar buvo daromas pirmas darbelis (aplikacija). Į lauką manro tėjo tik vieną kartą per visą šį mėnesį sad.gif  Auklėtoja teisinasi, kad tik ramina verksnius, neįmanoma išeit, tik pradeda rengt laukui, vaikai vėl įsiverkia. Muzika, sportas vyksta. Būreliai nuo 3 metų, tai vidury metų nesijungsim, nuo kitų metų pradėsim. Lankys šokius, mergaičių futbolą ir gal robotiką, jei ji nebrangi. Jei brangi, tai gana bus 2 būrelių, nes šokiai tai tikrai mokami, be to būreliai vyksta per pietų miegą...</p><p>Parašiau vakar prašymą kitam mėnesiui maitintis 3 kartus  unsure.gif Tokių vaikų bus tik 3. Gal dažnai ir viena valgys vakarienę, turint omeny sirgimus. Pradėsim nuo miego, antroj mėnesio pusėj pajungsim trečią valgymą. Taip mūsų darželis rekomenduoja, palengva viskas. Kito mėn pabaigoje jau ji išbus didesnę didesnę dienos dalį, nuo 8 iki 16 val, net nesitiki  smile.gif</p><p>Šiandien vėl gavau bart dėl atnešto pliuškio ir kad padėjau persirengt  biggrin.gif </p></div></blockquote><p>Ojej i lauka tik viena kart, darbelis irgi tik vienas, nezinau man tai atrodo kad aukletoja uzuot tik raminusi geriau kokia veikla pasistengtu sudominti tuos vaikus, nu netikiu kad taip kazka veikiant vistiek verktu visi, man tai cia tinginyste kvepia...</p><p>kaip cia taip bureliai per pietu miega? Tai ka reik rinktis burelis ar miegas??smile.gif</p><p>manau taviske puikiai isbus visa diena;)</p><p>nu duoda aukletoja, reguliuoja per daug sakycIau. Aisku gal bendros taisykles idealu bet vaikai puikiai supranta kur kas ir kokios taisykles galioja atskirose vietose.</p>

Aš irgi dar nemačiau Aurėjos darbelių jokių, reiks paklaust, ar nedarė nieko, ar laiko kažkur kitur unsure.gif Pernai atsimenu jau pirmom savaitėm piešiniai kabėdavo koridoriuj.

Į lauką dažnai irgi neina unsure.gif dažniau eina į bendrą fojė, kur su kitom grupėm susitinka, koridoriuose pridaryta visokių pramogų. Aurėjos kaip visada neina iškrapštyt namo po darželio smile.gif ir antra diena jau rytais nebeskamba "nenoriu" bigsmile.gif
Atsakyti

Ot maniake moteris, kaip ji jus suseka, kad rengi tu? biggrin.gif
Pas mus net nemato, jos juk grupej buna, o rengiasi vaikai tokiam kaip foje.

Aš anksti atvedu kai būna 1-2 vaikai, tai ji išeina į rūbinę pasitikt...

kaip cia taip bureliai per pietu miega? Tai ka reik rinktis burelis ar miegas?? :)

Taip, taip, būtent arba miegi, arba eini į būrelį, dičkio laikais irgi stebėdavausi, kaip čia taip  :huh2:​ 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 09 26, 09:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71814390" data-time="1506408661"><div><p>Ot maniake moteris, kaip ji jus suseka, kad rengi tu? vartotojo įkelta nuotrauka
Pas mus net nemato, jos juk grupej buna, o rengiasi vaikai tokiam kaip foje.</p></div></blockquote><p>Aš anksti atvedu kai būna 1-2 vaikai, tai ji išeina į rūbinę pasitikt...</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mimimimimimimi" data-cid="71814401" data-time="1506409033"><div><p></p><p>kaip cia taip bureliai per pietu miega? Tai ka reik rinktis burelis ar miegas?? smile.gif</p><p></p></div></blockquote><p>Taip, taip, būtent arba miegi, arba eini į būrelį, dičkio laikais irgi stebėdavausi, kaip čia taip  huh.gif​ </p>

Kokia nesąmonė hmm.gif
Atsakyti

Sima_1, ačiū, aš jau ir pati buvau radus visus konkursus Kaune, tai deja, iš rugsėjį įdėtų nei vienas man netiko, o ir šiaip ne prūdai jų  :unsure: Blogai, kad darbo laiko keist negalima, nuo 8 netinka man net ir pradžioj dirbt  :hmm: O kaip dėl užsienio kalbos, taip supratau, kad kažkur reikia važiuoti, kad ją patikrintų?

Atsakyti
pas mus kaip tik leidžia atsinešti pliuškį, jei vaikui su juo ramiau. mačiau vienas merlių nešiojasi. gal jis saugiau jaučiasi su juo. mano dukra būdama 5 dar nešdavosi žaisliuką miegui. niekada jokių pastabų nesulaukdavom. dėl persirengimo išvis nieks nieko nesako.
lauke ir maniškis gal tik pora kartų buvęs, ir būtent dėl naujokų, nes sakė tik pradeda rengtis į auką ir naujokai verkia. gal jie saugiau jaučiasi grupėje. kiekvienas pasikeitimas jiems kelia stresą. pvz maniškis jei pamato, kad aukėtoja išeina pro duris - lekia paskui. tai ji kartais jį vedasi su savim, jei pvz eina pas pavaduotją ir pan.
darbelių irgi dar nemačiau, bet sakė jau daro, bet nebsu taip, kad visi viena diena padarys. aš tai nereikli tokiems dalykams, vaikas dar mažas, tegul apsipranta naujoj aplinkoj. svarbiausia, kad gerai jaustųsi.
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 09 26, 09:01)
Aš nieko dar nežinau apie būrelius, nesidomėjau, man atrodo per anksti viskas, dar tokia mažiukė, tegu tik žaidžia, dainuoja, piešia. Per susirinkimą viena mama baisiai nepatenkinta buvo, kad negalima vesti dar į anglų būrelį. blink.gif

Nesidomejau ir as, jeigu ne SM va kalbos is vis nebuciau pagalvojus, kad tokie mazi kazka lanko.
I lauka reta diena neina, penktadieniais sporto salej uzsiemimai, daugiau nieko nezinau, ka jie ten veikia.

Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 09 26, 09:18)
labas,
sportas ir muzika kaip suprantu į ugdyo programą įeina. gal kalba eina apie papildomas veiklas - būrelius? pas mus yra būrelių, bet mažai kur trimečiai priimami. bet mes šiemet dar nieko nesirinkom dėl adaptacijos. nuo kitų metų galvoju gal galės lankyti lego būrelį, nes jam labai patinka konstruoti lego.

Pas mus grupeje kabo info, kad kviecia vaikus i keramikos bureli, menesio kaina 15 eu. Tai gal ir nieko, tik mastau, ar musiskiai dar ne per mazi tokiam bureliui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azazella: 26 rugsėjo 2017 - 09:43

Nu nezinau, as i darzeli ziuriu kaip i ugdymo istaiga, ne tik prieziuros. Tai man svarbu kad vaikas butu ugdomas, juolab kad daugumai vaiku visi darbeliai, uzsiemimai patinka tai cia tik suaugusio idirbio klausimas kiek pasirengusi aukletoja skirti laiko.

O del lauko vedimo tai nesuprantu kaip gali nevest, juk tai geriausia prevencija ligoms, plius kada tada patalpas vedina jei visa diena vaikai grupej trinasi. 

Atsakyti