Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(sima_1 @ 2017 09 20, 13:26)
Žinok nežinau, ar būtent šitas, bet pernai ėmiau iš Vegateksos kažkokias pėdkelnes su vilna šiltesnes. Gerai žiemą nešiojosi, nieko blogo pasakyt negaliu, nemanau, kad kanda.

Prajuokino dėl dainelės biggrin.gif matai kokias dainas mokini tu ją, aš net nepagalvočiau tokią dainuot, ir nemoku aš tokios.
Kokias kitos daineles mokinat? ax.gif

Visokios Trakus pilis, Geltona spalva- tai saule, zalia- tai misku spalva..
Anyksciu silelio istraukas atsimenu is laiku, kai dirbau ir mokiau vaikus situ dalyku, iki gyvenimo galo turbut istrige galvoj, kai jai atsibosta visi gaideliai ir tindi riuskos, sitas dainuoju ir pastebejau, kad patinka klausytis kuo neiprasciau skamba, nes ten tokio silelio nemaza dalis zodziu jai nesuprantama.
O kai Traku pilis ijungiau you tube vis nustebus ir suzaveta buvo. biggrin.gif

Noreciau kokias dvejas, trejas pedkelnes su vilna nupirkti ziemai i darzeli prie sukneliu.

Neatsimenat sitos istraukos, turejom atmintinai mokintis. Labai padeda tokie posmai, kai pritruksta daineliu pries miega. Adelia labai susidomejus klausosi. biggrin.gif

Kalnai kelmuoti, pakalnės nuplikę!
Kas jūsų grožei senobinei tiki?
Kur toj puikybė jūsų pasidėjo?
Kur ramus jūsų ūžimas nuo vėjo,
Kai balto miško lapeliai šlamėjo
Ir senos pušys siūravo, braškėjo?
Kur jūsų paukščiai, paukšteliai, paukštytės,
Katrų čilbančių teip ramu klausytis?
Kur jūsų žvėrys, gyvuliai, žvėreliai?
Kur žvėrų olos, laužai ir urveliai?
Visa prapuolę; tik ant lauko pliko
Kelios pušelės apykraivės liko!..
Skujom, šakelėm ir šiškom nuklotą
Kepina saulė nenaudingą plotą,
In kurį žiūrint teip neramu regis:
Lyg tartum rūmas suiręs, nudegęs,
Lyg kokio miesto išgriuvus pūstynė,
Lyg kokio raisto apsvilus kimsynė!..
!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeuse: 20 rugsėjo 2017 - 13:51
QUOTE(dzeuse @ 2017 09 20, 13:46)
Visokios Trakus pilis, Geltona spalva- tai saule, zalia- tai misku spalva..
Anyksciu silelio istraukas atsimenu is laiku, kai dirbau ir mokiau vaikus situ dalyku, iki gyvenimo galo turbut istrige galvoj, kai jai atsibosta visi gaideliai ir tindi riuskos, sitas dainuoju ir pastebejau, kad patinka klausytis kuo neiprasciau skamba, nes ten tokio silelio maza dalis zodziu jai suprantama.
O kai Traku pilis ijungiau you tube vis nustebus ir suzaveta buvo.  biggrin.gif

Noreciau kokias dvejas, trejas pedkelnes su vilna nupirkti ziemai i darzeli prie sukneliu.

Ar pas jus vėsu daržely? aš šitas su vilna dėdavau tik į lauką, po kombinzonu.

Aš iš ne vaikiškų, dainuoju "Tą naktį tą naktį tą naktį, kai sniegas už lango žibės..", paskui "Saulutė nusileido, mėnulis patekėjo" - šita prieš miegą, kažkada kai supdavau, tai Lietuvos himną dainuodavau biggrin.gif
Pastebėjau kokia gera atmintis vaikų, užtenka kelis kartus pakartot ir atsimena naujas daineles.
Atsakyti

Prajuokino dėl dainelės biggrin.gifmatai kokias dainas mokini tu ją, aš net nepagalvočiau tokią dainuot, ir nemoku aš tokios.
Kokias kitos daineles mokinat? ax.gif

Mokint nemokinu, bet moka mintinai Tilidūdos ir labai daug angliškų youtubinių dainelių. Aplamai daug moka angliškų žodžių, vyras per vasaros atostogas šiek tiek pabuvęs su vaiku prisižiūrėjo ir prisiklausė visokių baikų, pvz žaisdama kauliukų metimo stalo žaidimą gali pasakyti "iškrito vienas pink" arba "two žalias"  :D Skaičiuoja būna "vienas, du, trys, four, penki, šeši..." ir pan. Ir visas tas populiariausias daineles, ale finger family, ba ba black sheep, the wheels on the bus, five little monkeys ir tt ir pan. Dainuojant būna irgi maišo lietuviškus ir angliškus žodžius, pvz dainuoja "Brolis finger, brolis finger, what colour you?"  :D Tėtis mūsų išvirto iš klumpių, kai išgirdo  :) 

Brolis mūsų pirmus angliškus žodžius išmoko tik mokykloje nors ir žiūrėdavo, ir klausydavo ir spec mokindavau, o nelįsdavo galvon tie žodžiai  :)​ 

Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 09 20, 13:50)
Pastebėjau kokia gera atmintis vaikų, užtenka kelis kartus pakartot ir atsimena naujas daineles.

Taip, labai gerai isimena, stebiuos irgi, Traku pilis pirmus du posmus moka, paskui Baltoji varnele vienu tarpu ant bangos labai buvo, visa ismoko. Gaideliai, tili duda jau pastebejau nebeidomu.

Paskui is mokyklos laiku dainuoju, do- tai saule danguje, re- svelnus jos spindulys..
Zibuoklem prazydo silelio silelio slaitai..
Papildyta:
QUOTE(sima_1 @ 2017 09 20, 13:50)
Ar pas jus vėsu daržely? aš šitas su vilna dėdavau tik į lauką, po kombinzonu.

Pastoviai langai atidaryti, nesilta man atrodo grupej. Plius eina i lauka vien su pedkelnem, o tik 13 laipsniu. Su paprastom liaskos vesios buna, kai griztam namo, perrengineju.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 09 20, 13:51)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71806325" data-time="1505906796"><div><p>
Prajuokino dėl dainelės vartotojo įkelta nuotraukamatai kokias dainas mokini tu ją, aš net nepagalvočiau tokią dainuot, ir nemoku aš tokios.
Kokias kitos daineles mokinat? vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Mokint nemokinu, bet moka mintinai Tilidūdos ir labai daug angliškų youtubinių dainelių. Aplamai daug moka angliškų žodžių, vyras per vasaros atostogas šiek tiek pabuvęs su vaiku prisižiūrėjo ir prisiklausė visokių baikų, pvz žaisdama kauliukų metimo stalo žaidimą gali pasakyti "iškrito vienas pink" arba "two žalias"  biggrin.gif Skaičiuoja būna "vienas, du, trys, four, penki, šeši..." ir pan. Ir visas tas populiariausias daineles, ale finger family, ba ba black sheep, the wheels on the bus, five little monkeys ir tt ir pan. Dainuojant būna irgi maišo lietuviškus ir angliškus žodžius, pvz dainuoja "Brolis finger, brolis finger, what colour you?"  biggrin.gif Tėtis mūsų išvirto iš klumpių, kai išgirdo  smile.gif </p><p>Brolis mūsų pirmus angliškus žodžius išmoko tik mokykloje nors ir žiūrėdavo, ir klausydavo ir spec mokindavau, o nelįsdavo galvon tie žodžiai  smile.gif​ </p>

Šitas angliškas maniškė irgi visas moka, tik nežinančiam šitų dainų turbūt neįmanoma suprast tarimo biggrin.gif mano mama sako jau tuoj nesusikalbės su anūke, daddy finger išmokinau lietuviškai dainuot, "tėčio piršte tėčio piršte, kur esi?" buvau įkėlus video į FB kaip dainuoja maniškė. Spalvas angliškai irgi puikiausiai moka.

QUOTE(dzeuse @ 2017 09 20, 14:01)
Taip, labai gerai isimena, stebiuos irgi, Traku pilis pirmus du posmus moka, paskui Baltoji varnele vienu tarpu ant bangos labai buvo, visa ismoko. Gaideliai, tili duda jau pastebejau nebeidomu.

Paskui is mokyklos laiku dainuoju, do- tai saule danguje, re- svelnus jos spindulys..
Zibuoklem prazydo silelio silelio slaitai..
Papildyta:

Pastoviai langai atidaryti, nesilta man atrodo grupej. Plius eina i lauka vien su pedkelnem, o tik 13 laipsniu. Su paprastom liaskos vesios buna, kai griztam namo, perrengineju.

Do re mi youtubej yra telebimbam dainuoja, buvo laikas kai labai patiko. "Žibuoklėm pražydo" senam daržely išmokus buvo ir per mamyčių dieną turėjo dainuot smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 20 rugsėjo 2017 - 14:12
QUOTE(sima_1 @ 2017 09 20, 12:44)
O gal valgytų kokius vaisius su jogurtu?
Maniškė savaitgaliais valgo dešreles arba košes, dar blynus pradėjo valgyt, sekmadieniais vyras prikepa ir atneša mums į lovą.. wub.gif

Kur cia tokie stebuklingi vyrai auga? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 09 20, 15:17)
Kur cia tokie stebuklingi vyrai auga?  wub.gif

Pasakysiu ir tu žinosi biggrin.gif o iš tikro tai nieko čia stebuklingo, man ir iki vaiko pusryčius į lovą nešdavo, ir dabar kažkaip pats sugalvojo palepint mergaites smile.gif
Atsakyti

Šitas angliškas maniškė irgi visas moka, tik nežinančiam šitų dainų turbūt neįmanoma suprast tarimo biggrin.gifmano mama sako jau tuoj nesusikalbės su anūke, daddy finger išmokinau lietuviškai dainuot, "tėčio piršte tėčio piršte, kur esi?" buvau įkėlus video į FB kaip dainuoja maniškė. Spalvas angliškai irgi puikiausiai moka.

:super: 

Pasakysiu ir tu žinosi biggrin.gifo iš tikro tai nieko čia stebuklingo, man ir iki vaiko pusryčius į lovą nešdavo, ir dabar kažkaip pats sugalvojo palepint mergaites smile.gif

:super: 

Buvau visgi susirinkime, vyrui pavyko grįžt anksčiau. Tai naujienos tokios, kad po naujųjų metų keisis valgiaraštis į geresnę pusę, išbrauks šlapdešrę, sasyskas, manų košę...

Jau reikia atsinešti neperšlampamas lauko kelnes.

Grupėse tik +19  :blink: , bet pas lopšelinukus stato elektrinį šildytuvą.

Daugiau nieko neįsiminiau  :) 

Susirinkimas buvo visų 3 lopšelinukų grupių kartu, o atėjo tai vos keli tėvai, net keista  :huh2: 

Atsakyti
Ir aš po susirinkimo. Nieko labai daug nepasakė, įprastiniai reikalai, išrinkom komitetą, sutarėm po kiek rinksim pinigų, penktadienį fotografuos vaikus. Aktyvios mamos pasirašę prašymą dėl sveikesnio maitinimo, pasirašėm visi, teiks valdžiai. Mūsų paprašė guminių botų atnešt dėl lauko.
Atsakyti

Ir aš po susirinkimo. Nieko labai daug nepasakė, įprastiniai reikalai, išrinkom komitetą, sutarėm po kiek rinksim pinigų, penktadienį fotografuos vaikus. Aktyvios mamos pasirašę prašymą dėl sveikesnio maitinimo, pasirašėm visi, teiks valdžiai. Mūsų paprašė guminių botų atnešt dėl lauko.

Botų ir pas mus prašo, pernai pavasarį pirkau  :)​ 

Atsakyti

Sveikos  :4u: 

Buvau savo ikidekretinėje darbovietėje, jie manęs laukia, aišku, norėtų jau kad dabar pradėčiau dirbt, bet toj pačioj vietoj, dar prastesnėm sąlygom, nei anuomet buvo. Nors pokalbis su naujuoju vadovu buvo tikrai draugiškas, bet fui kaip nemalonu paliko ant širdies po jo, atminty iškilo viskas, kas man tame darbe nepatikdavo, reikia laiko atsigaut dabar  :karsta: Galvojau, gal iškart rašysiu prašymą atleist, bet susitarėm, kad iki sausio gal atsiras kokia kita laisva vieta toje pačioje įmonėje, jis mane rekomenduotų (jei dabar išeičiau, į jokį kitą skyrių manęs nepriimtų, yra tokia taisyklė pas juos, išeini tai išeini, kelio atgal nėra). Daug vilčių nededu, nes manau tas pats š būtų  :wink: 

Žo, reikia užsiimt naujo darbo paieškom rimtai  :wink:​ 

Atsakyti
Dontstop, kodel manai, kad ir kitam skyriuj nieko gero butu?

Atsakyti