Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(Azazella @ 2017 09 04, 13:09)
as irgi tokia, nebijau kraujo, operaciju, pati sau vaistu galiu susileisti tiek i raumenis, tiek i vena. Pries visas manes laukusias operaacijas youtube ziurejau kaip jos atrodo realiai ir vizualizacijose, siaip man viskas kas susije su medicina yra be galo idomu.

Va tik auskarai bambose, liezuviuose ir kitose neiprastose kuno vietose man atrodo kraupokai smile.gif Bet ne medicininiu, o estetiniu formatu smile.gif

Megstu visokius auskarus, tatuiruotes. Jaunystej ir zaliais plaukais vaiksciojau, zodziu, bludijau visaip. smile.gif

Patinka ir man medicina, kai baiginejau 12kl. svarsciau tarp jos ir pedogogikos, bet pabijojau, kad chemijos nepatempsiu ir pasirinkau pedagogika.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 09 04, 14:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71784594" data-time="1504522937"><div><p>Pas mus is vis nera verkianciu, su vienu berniuku mama tris savaites sedejo, toks labai del visko verkslenantis, jau vienas siandien buvo, normaliai, matyt, apsiprato.
Paskutine naujoke, jauniausia 2m. siandien tik prisijunge, beveik po menesio nuo pradzios, bet jos mama sake, kad lengvai isleidzia visada, pamojuoja dar ate, tai jinai iskart paliko viena. Jie eme veliausia laika, kad jau visi butu isivaziave, susipazine su darzeliu.
Turbut tokia sistema vis tik gera, nes jokiu grupiniu verkimu.</p></div></blockquote><p>Tai aišku jūsų sistema gera, čia net nėra ko ginčytis  smile.gif  Kodėl pas mus taip nedaro, nesuprantu. Kokia prasmė priiminėt naujokus tik nuo rgs 1 ir taip kankint vaikus  hmm.gif  Priimtų bet kada, pasiskirstytų naujokai natūraliai visų metų bėgyje, nebūtų taip, kad vienu metu susirenka visi  sad.gif </p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Azazella" data-cid="71784596" data-time="1504523022"><div><p>Kaip liudna kai taip...
Maniskis liko kuo puikiausiai naujame darzelyje. Buvo iki pietu miego, rytoj paliksiu ir pietu pamiegoti, o nuo poryt jau iki vakaro bus. Grupe vien is naujoku sudaryta, verkianciu nebuvo nei vieno. Aukletojai buvo dyvas, kad Motiejus pazista visas raides, skaicius, spalvas ir geometrines formas.</p></div></blockquote><p>Ir man būtų dyvas  smile.gif  Maniškė tik dabar pradėjo suprast kiekius, prieš tai mokėjo kelis skaičius tik kaipo simbolius, nemokėjo suskaičiuot net iki 1  biggrin.gif  Tik šį mėnesį pastebėjau, kad jau suskaičiuoja daiktus iki kokių 6 maximum. o raides tik pradėjom mokintis, dar nei vienos neįsiminė. Na spalvas moka seniai, dėl figūrų nesu tikra  biggrin.gif </p><p>Koks jūsų darželis, valstybinis?  smile.gif​ </p>

Valstybinis. Spec.logopedinis. Grupe tik 10 sarasiniu vaiku ir keturi priziurintis asmenys. Va cis man tai super aspektas. Vienintelis minusas, kad toloka nuo namu, man reikes nemenka rata daryti vaziuojant i darba per labai uzsikimsusias gatves. O kaip bus su pasiemimu is viso kol kas neturiu vizijos. Labai nesinori, kad M i budincia grupe turetu eiti po 17 val. bet kol kas nematau kitos iseities.
Atsakyti

Dontstop, ka gero Vingras raso, apie toki amziu, kokius zaidimus reikia ivesti vaikui?

2,5 - 3 metų vaiko lavinimui reikia turėt (pagal Vingrą):

triratukas, paspirtukas

laipiojimo žaislai, sūpynės, čiuožyklos

įvairaus dydžio kamuoliai

statyti ir konstruoti skirti žaislai

vaizduotei lavinti: traukiniai su bėgiais, lėktuvai, mašinos, kilimėlis su gatvėmis, lėlės, minkšti žaislai, vežimėliai, lėlių namai, baldai, žaislinės viryklės, įrankiai, puodai, skalbimo lentos, lygintuvai, dulkių siurbliai, kasos aparatai, pirkinių vežimėliai, žaisliniai telefonai, gydytojo instrumentai, meistravimo rinkiniai ir pan

dėlionės, galvosūkiai

muzikos instrumentai, muzikos grotuvas

vandens ir smėlio žaislai

Veiklos:

judriais žaidimais skatinti judėjimą

mokyti pačiam apsirengti-nusirengti (pvz matuotis tėvų rūbus)

lipdyti iš molio, tešlos ir tt, karpyti žirklutėmis, lankstyti iš popieriaus

piešti, spalvinti, antspauduoti

vykti į muziejus, biblioteką, botanikos parką, zoologijos sodą

skaityti knygutes

NEžiūrėti tv, nebent 1 laidą per savaitę  :D 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 09 04, 13:17)
Ir man būtų dyvas  smile.gif  Maniškė tik dabar pradėjo suprast kiekius, prieš tai mokėjo kelis skaičius tik kaipo simbolius, nemokėjo suskaičiuot net iki 1  biggrin.gif  Tik šį mėnesį pastebėjau, kad jau suskaičiuoja daiktus iki kokių 6 maximum. o raides tik pradėjom mokintis, dar nei vienos neįsiminė. Na spalvas moka seniai, dėl figūrų nesu tikra  biggrin.gif </p><p>Koks jūsų darželis, valstybinis?  smile.gif​ </p>

As kazkaip maniau, kad Jogaile moka skaiciuot ir raides.
Adelija abiem kalbom iki 25 skaiciuoja, paskui jau painiojasi eiliskumas.
Raides seniai ismoko apie 2m. Turejom dideli kilima puzles/raides, jau pardaviau, nebeaktualu.
Atsakyti

Valstybinis. Spec.logopedinis. Grupe tik 10 sarasiniu vaiku ir keturi priziurintis asmenys. Va cis man tai super aspektas. Vienintelis minusas, kad toloka nuo namu, man reikes nemenka rata daryti vaziuojant i darba per labai uzsikimsusias gatves. O kaip bus su pasiemimu is viso kol kas neturiu vizijos. Labai nesinori, kad M i budincia grupe turetu eiti po 17 val. bet kol kas nematau kitos iseities.

Tai pagrindinė grupė vos iki 17 val dirba? :huh2:​ 

Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 09 04, 13:03)
Aukletojai buvo dyvas, kad Motiejus pazista visas raides, skaicius, spalvas ir geometrines formas.

Oho, tai jūs daug užsiimat su tuo. Maniškė skaičiuot moka, raidę gal tik A pažįsta, spalvas žino lietuviškai ir angliškai (pirmiau pasako angliškai biggrin.gif ), geometrines formas nelabai net ir mokinau.

QUOTE(dzeuse @ 2017 09 04, 13:07)
Kokios nuotaikos buvo, kai pasieme?
Eina sau kaip nepavydziu tu visu verkimu..  unsure.gif
Nezinau kaip cia man taip nuskilo, kad Adelija taip lengvai pasilieka.
Tik va, kad nebendrauja su kitais, tikiuos cia laikinas dalykas, nevirs i kokia problema.

Gavosi taip, kad liko miegot unsure.gif atėjo vyras, pamatė per durų langelį, kad nusirengus kartu su visais ruošiasi miegot, tai pasitarę su auklėtoja paliko miegot. Palaukė kol užmigs. Sakė neverkė, ramiai gulėjo. Būtų pasiėmęs, jei būtų verkus. Vakare pamatysim, kokios nuotaikos bus, įsivaizduoju, jog nepaleis manęs visą vakarą, naktį rėkaus unsure.gif

QUOTE(mimimimimimimi @ 2017 09 04, 13:10)
<p>Kaip keista, kad taip skirtingai, vienur verkia visi kitur ne vienas. </p><p></p><p>Sima, stiprybes ryt, labai suprantu ir uzjauciu. Turbut guodzia tai kad tikrai pripras, nes jau turit parirties ir turbut greiciau nei pirmaji karta;) Man kasdien sirdi skauda kai matau kad mamoms tenka verkiancius palikti.</p>

Dėkuj, na aš pažįstu ją, žinau kokia ji, to ir tikėjausi, kad bus daug ašarų. Tik tikiuosi, kad šįkart greičiau pripras ir kad nesusirgs iš streso.
Atsakyti

As kazkaip maniau, kad Jogaile moka skaiciuot ir raides.
Adelija abiem kalbom iki 25 skaiciuoja, paskui jau painiojasi eiliskumas.
Raides seniai ismoko apie 2m. Turejom dideli kilima puzles/raides, jau pardaviau, nebeaktualu.

Taigis rašiau temoje, kad prieš porą dienų nupirkau kubelius su raidėm ir pradėjau mokinti skaityti  :)  Tai vartom tuos kubelius, bandom įsimint raideles, bet kol kas sunkiai ... :) 

Atsakyti

Sima_1, laikykis  :4u:  Ar gersit šiais metais Imunotrofiną? Mes vakar vėl pradėjom, po 3 mėn pertraukos. Kažkada diskutavom, ar 1 ar 2 kartus per dieną gert, tai ant mano lenkiškos pakuotės parašyta, kad 1 kartą į dieną, po 5 arba 10 ml...

Mimimi, o kas pas jus reikalai su darželiu? :) 

Atsakyti

Donstop, maniske lanko jau nuo praeito spalio, tai viskas puikiai:) buvo galimybe i kita darza vest (gave buvom valstybini), bet nepasiryzau, is dalies tai ir del naujos adaptacijos... nu reik jauciu ir man ta immuno pabandyti, gal gi maziau sirgs nei pernai...

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 09 04, 13:31)
Taigis rašiau temoje, kad prieš porą dienų nupirkau kubelius su raidėm ir pradėjau mokinti skaityti  smile.gif  Tai vartom tuos kubelius, bandom įsimint raideles, bet kol kas sunkiai ... smile.gif </p>

Tai todel ir pagalvojau, kad jau moka raides ir mokysis skaityti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 09 04, 13:43)
<p><strong>Sima_1</strong>, laikykis  4u.gif  Ar gersit šiais metais Imunotrofiną? Mes vakar vėl pradėjom, po 3 mėn pertraukos. Kažkada diskutavom, ar 1 ar 2 kartus per dieną gert, tai ant mano lenkiškos pakuotės parašyta, kad 1 kartą į dieną, po 5 arba 10 ml...</p><p></p><p><strong>Mimimi</strong>, o kas pas jus reikalai su darželiu? smile.gif </p>

Planuoju vėl pirkt, reiks nusipirkt.
Atsakyti

Donstop, maniske lanko jau nuo praeito spalio, tai viskas puikiai:) buvo galimybe i kita darza vest (gave buvom valstybini), bet nepasiryzau, is dalies tai ir del naujos adaptacijos... nu reik jauciu ir man ta immuno pabandyti, gal gi maziau sirgs nei pernai...

O pernai kiek sirgdavo?

Tai ir verkia, ir serga vaikai privačiuose darželiuose taip pat... :sad:

Atsakyti