Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(sima_1 @ 2017 01 04, 14:11)
Kaip įmanoma vienu metu žindyt, skaityt knygą ir dar megzt? bigsmile.gif

Aš įsivaizduoju, kad žindo ir mezga, arba žindo ir skaito knygą. smile.gif
Kai žindai tai tokiems ramiems darbeliams laiko daugiau.

Visgi radau Norfos vaistinėje tą aromatinį pleistrą. 2,50euro 5 lapeliai. Sudėtis: pipirmėčių, eukaliptų, pušų, citrinų, apelsinų eteriniai aliejai.
Tik, kad parašyta, jog tinka vaikams nuo 3metų.
Tai jau nežinau ar man šiąnakt jį panaudot, ar dar palaukti metus unsure.gif

Dzeuse - kokie dokumentai reikalingi vaikui skrendant lėktuvu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 04 sausio 2017 - 13:26

Kaip įmanoma vienu metu žindyt, skaityt knygą ir dar megzt? bigsmile.gif

Neįmanoma, aš arba žindau ir skaitau, arba mezgu ir skaitau  :)  Ji pažinda ir pabėga, tada paimu virbalus į rankas  :)  Nori vėl žindytis, atidedu virbalus. Bet aš moku nerti vąšeliu ir žindyti tuo pat metu  :D  Tiesa, tada neišeina skaityti  :D

Ką gaminot/gaminsit per savo vaikų antruosius gimtadienius? Ar daug svečių būna?

O man įdomu, ir kaip švęs kitos šeimos  :)  Nesukčiau galvos, bet pas mus išpuola sekmadienis, pats Dievas liepė kažkaip atšvęsti. Svečių neturėsim. Svarstau, kokią pramogą už namų ribų sugalvoti, kad visiems įdomu būtų  :hmm:

Iš maisto nežinau tik ką daryti dėl torto. Abu vaikai jo nevalgo, suaugusiems neįdomus jis irgi, bet koks gimtadienis be torto  :)

O iš maisto galvoju apie picą. Vėlgi, abu vaikai labai mėgsta, vyras moka skaniai pagaminti (man jokių rūpesčių  :happy: ). Galvojau ir apie piceriją, panai tikrai patiktų. Bet taupom  :ax:​ 

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 01 04, 14:23)
Aš įsivaizduoju, kad žindo ir mezga, arba žindo ir skaito knygą.  smile.gif
Kai žindai tai tokiems ramiems darbeliams laiko daugiau.

Visgi radau Norfos vaistinėje tą aromatinį pleistrą. 2,50euro 5 lapeliai. Sudėtis: pipirmėčių, eukaliptų, pušų, citrinų, apelsinų eteriniai aliejai.
Tik, kad parašyta, jog tinka vaikams nuo 3metų.
Tai jau nežinau ar man šiąnakt jį panaudot, ar dar palaukti metus  unsure.gif

Dzeuse - kokie dokumentai reikalingi vaikui skrendant lėktuvu?

Maniškio pleistro sudedamosios dalys yra eukaliptas ir kamparas, tinkamas nuo 2 metų biggrin.gif Aš nelaukiau 2 savaičių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 01 04, 13:50)
Ne, nedalyvaus, jis pats neturi religijos ir jam tos krikstynos nelabai suprantamas dalykas, neskaito, kad reikia uz maza vaika nusprest ir tevams isrinkt. Plius ceremonija lietuviskai, nieko ten nesupras.

Mano vyras toks pat. Be religijos,nekrikštytas ir nelabai suprantantis to krikšto svarbą.
Bet kadangi aš katalikė tai jau seniai gavo susitaikyti ir su santuoka bažnyčioje, ir su vaikų krikštais.
O kas keisčiausia, kad tos ceremonijos man nepadarė tokio didelio teigiamo įspūdžio kaip jam.
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 04, 14:19)
Sima, visai ne nuobodyla, man pavydu (ir savigrauža), kad tu kiekybiškai ir kokybiškai leidi laiką su vaiku. O kokiom nors mezgėjom, audėjom ar dar kokiom -ėjom ne visos gali/privalo/nori būti smile.gif Aš noriu smile.gif Tik nesugebu biggrin.gif

Kad aš nelabai turiu pasirinkimo, ji toks vaikas, kad viena nepabūna, tai tenka užiminėt nuolatos smile.gif

Aš sugebėjimų irgi neturiu, moku megzt šaliką, tai bent tiek dukrai esu numezgus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 04, 14:46)

<p>O man įdomu, ir kaip švęs kitos šeimos  smile.gif  

Bus baliukas šį savaitgalį. Pakviesti dveji seneliai, brolio šeima ir krikštatėviai (galvoju, kad gal pusę jų nedalyvaus (sloguojantiems ir kosintiems sakiau nevažiuoti) smile.gif
Pas mus torto dukros nevalgo nei viena, bet jau dabar mažė kas vakarą paaiškina, kad bus gimtadienis, bus tortas, ir ji pūs žvakutes. Dar pasako, kad reikės dainuoti su gimimo diena. Tai jau be torto niekaip. Ką gaminsim - dar nežinau - galvosim išvakarėse.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 01 04, 14:46)
Neįmanoma, aš arba žindau ir skaitau, arba mezgu ir skaitau  smile.gif  Ji pažinda ir pabėga, tada paimu virbalus į rankas  smile.gif  Nori vėl žindytis, atidedu virbalus. Bet aš moku nerti vąšeliu ir žindyti tuo pat metu  biggrin.gif  Tiesa, tada neišeina skaityti  biggrin.gif

Iš maisto nežinau tik ką daryti dėl torto. Abu vaikai jo nevalgo, suaugusiems neįdomus jis irgi, bet koks gimtadienis be torto 

Matai kaip įdomiai smile.gif mes tai migdomės tamsoj, jokių pašalinių daiktų, man ji atimtų tiek knygą, tiek virbalus biggrin.gif Ir bėgiot jau nebeleidžiu, nors ji norėtų aišku.

Aš kažkada dariau tortą iš arbūzo 4u.gif galima kažką panašaus sugalvot iš vaisių gal. Ar tiesiog keksiuką kokį panelei su žvakutėm padėt.

O dėl ramumo žindant, semtama, tai pas mus tikrai nėr ramybės. Kokių tik akrobatinių triukų ji nedaro žindydama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 04, 15:05)

O dėl ramumo žindant, semtama, tai pas mus tikrai nėr ramybės. Kokių tik akrobatinių triukų ji nedaro žindydama biggrin.gif

Oho blink.gif Aš žindžiau iki 1,5 metų. Tai tuo metu būdavo tyluma ramuma...
Atsakyti
Dar noriu papasakot apie dukros "technologinius" bajerius smile.gif
Neatsistebiu vaikų išmanumu. Kartais duodu Aurėjai telefoną, jai patinka žiūrėt savo foto ar video. Aišku ir primaigo visko. Sugebėjo parašyt mano mamai sms su tekstu "ok" biggrin.gif mama irgi atrašė "ok" biggrin.gif
O vakar tai iśvis. Man per Messengerį parašė draugė. Tai Aurėja sugebėjo jai balso pranešimą 1minutės trukmės įrašyt ir nusiųst biggrin.gif (aš nelabai žinau kaip tai padaryt). Žodžiu, įsijungiu paklausyt, kas girdisi. Tai šnara krebžda ir tada toks plonas balselis "laaaabas"... tylu tylu, vėl "laaabas" biggrin.gif Žodžiu mergina puikiai suprato, ką daro, ne šiaip minkė biggrin.gif
Čia visa tai atliko man nematant, buvau virtuvėj abu kartus.
Papildyta:
QUOTE(semtama @ 2017 01 04, 15:16)
Oho  blink.gif  Aš žindžiau iki 1,5 metų. Tai tuo metu būdavo tyluma ramuma...

Pas mus ramuma buvo, kol nemokėjo vartytis turbūt biggrin.gif dabar tik migdantis ramiai guli. Kitais atvejais visokių cirkų būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 04 sausio 2017 - 14:20

Aš kažkada dariau tortą iš arbūzo 4u.gifgalima kažką panašaus sugalvot iš vaisių gal. Ar tiesiog keksiuką kokį panelei su žvakutėm padėt.

Aš žinau keletą receptų be cukraus, sausio 1 darėm tortą be cukraus, kad sūnusgalėtų valgyt. Ir ką, nei jis nei sesė nevalgė, mes su vyru irgi nenorėjom, gulėjo gulėjo tas tortas, šiaip ne taip suvartojom  :oh:  Gaila laiko terliotis  :blush-anim-cl:

Bet pagalvojau dabar apie žvakes, apie nuotraukas gražias  :rolleyes: Gal  visgi pirksim kažką  :rolleyes:​ 

Atsakyti
Nu jei tik pasižymiu cituot daugiau nei vieną, tai nieko necituoja....
Dontstop - kaip abu vaikai nevalgo? Bandė ir nepatiko? Nei kokio obuolių pyrago, varškės? Morkų kekso?
Tada gali padaryt kokį žuvies, dešros tortą. Arba keptos duonos biggrin.gif
A, dėl cukraus - bananus naudot galima, jie labai labai saldumą duoda. O jei dar kartu su persimonu, tai išvis...
Dar gali būt želės tortas su vaisiais, tam kad nenaudot želės iš pokelių, kur su daug cukraus, imk natūralias obuolių sultis ir želatiną, užpilk vaisius smile.gif
Na, tu gi visko irgi moki ir žinai smile.gif
Sima, mano vaikis planšete tiek moka naudotis, kad mano vyrui toli iki jo. Vaikai labai gabūs tokiom technologijom, paskambint, parašyt, viskas greit ir šauniai jiems smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aguončikas: 04 sausio 2017 - 15:00

Nu jei tik pasižymiu cituot daugiau nei vieną, tai nieko necituoja....
Dontstop - kaip abu vaikai nevalgo? Bandė ir nepatiko? Nei kokio obuolių pyrago, varškės? Morkų kekso?
Tada gali padaryt kokį žuvies, dešros tortą. Arba keptos duonos biggrin.gif
A, dėl cukraus - bananus naudot galima, jie labai labai saldumą duoda. O jei dar kartu su persimonu, tai išvis...
Dar gali būt želės tortas su vaisiais, tam kad nenaudot želės iš pokelių, kur su daug cukraus, imk natūralias obuolių sultis ir želatiną, užpilk vaisius smile.gif
Na, tu gi visko irgi moki ir žinai smile.gif

Pana išvis nieko saldaus nevalgo, ji net košes su ketčupu valgo, o su bananu ne  :D

Sūnui gi negalima cukraus, bet jis ir šiaip abejingas saldumynams (ai, visam maistui irgi). Šventėms pirkom jam saldainių ir šokolado iš diabetikų skyriaus (nes sau gaminomės tiramisu, galvojome, gal pavydės) - nevalgė rupūžiokas  :oh:  O sausio 1ai gaminau tokį "tortą": suplakiau grietinėlę, ištirpdžiau joje želatiną, vietoj cukraus skystas saldiklis, taip pat įdarui dž. slyvos ir graikiniai riešutai. Gavosi lygiai toks pat tortas, kaip ir su cukrum (gaminau anksčiau tokį ne kartą). Tai vaikai abu nevalgė, mes su vyru prisiversdami (nes po Kūčių, Kalėdų ir taip visko buvom atsivalgę, o ir šiaip dėl saldumynų nesam pamišę). Tai gimtadieniui aš tiesiog tingiu terliotis, nes vėl turbūt nevalgys arba valgys nenoriai  :blush-anim-cl:​ 

Atsakyti