Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(Digin* @ 2017 01 03, 14:22)
Priminėt su kanelėm... Kažkada čia pernai vyras išlėkdamas savaitgaliui atgabeno man dėėėžę kanelių (gal kad burna visada pilna būtų ir neburbėčiau biggrin.gif), nes leipstu dėl jų visiškai. Nu tai ką... ir suvalgiau per porą dienų kaip nieko.  rolleyes.gif Kaip Azazella ir rašė - pusryčiams, po pietų, pavakariams, vakarienei ir t.t. biggrin.gif

Beje, iš masinės produkcijos tai "Biržų duonos" kanelės labai neblogos. (Jų ir rijau tą dėžę. Na, ir paskui dar porą trejetą. Dėžių. biggrin.gif )

Va, "makarūnsai" tai man irgi neprilipo visai. mastau.gif Nors ir nuostabiai atrodo.

Kokia aš atsilikusi! ...nesu nei tų, nei anų ragavusi sad.gif

Barboroj kartą savaitėj užsisakom produktus. Stengiuosi susidaryt meniu savaitėj, tai tada labai aišku būna, ką užsakinėti. smile.gif Dar šeštadieniais apsiperkam turgely - obuoliai, daržovės, jogurtas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutast: 03 sausio 2017 - 13:55
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 03, 10:47)
Vakar gavau dovanų inhaliacinį pleistrą, klijuojamas ant viršutinių rūbų nakčiai, skleidžia eterinį kvapą 8 val., pabandžiau - nežinau, ar sutapimas, ar poveikis, vaikas miegojo daug ramiau ir kvėpavo geriau. Na, bent kad nepakenkė tai, manau, tikrai.

Šito daikto norėčiau ir aš. Maniškė pastoviai su užsikimšusia nosimi. Dieną tai dar nieko, bet naktys kartais tokios sunkios būna kai negali gerai pakvėpuoti. Lankėmės pas dvi LOR. Viena sako, kad reikia adenoidų operacijos, kita - ne. Tai sausio viduriui užregistravau pas trečią. Tikiuosi jis ras to užgulimo priežastį.
O čia to pleistro reikėtų vaistinėse ieškoti?
Atsakyti
Atšildytos varškės negalėčiau valgyti ne dėl skonio, o dėl psichologinių savo savybių biggrin.gif išvis maisto atžvilgiu pas mane tokių nukrypimų būna, susijusių su galva biggrin.gif

Šakės kaip atpratau eiti su vaiku į lauką..jei einam tai tik tamsoj ir su vežimu. Vaikas visai nepajuda. Kažkaip reikia susiimti..

Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 03, 12:17)
Cannelés pyragaičiai

Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje gana ilgą laiką.
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog šiaip.
Tai patys nuostabiausi pyragėliai smile.gif

Ačiū už receptą, sulyginsiu su saviškiu, bet rods, pagal šitokį patį kepiau.
Kokį ilgą laiką??? Kiek jų prisikept, kad ilgą laiką būtų? Vakar suėdžiau pusę, kiek išsikepiau. Ir vietoj pavakarių, ir vietoj vakarienės, ir prie kavos, ir be kavos, ir praeinant pro šalį smile.gif
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 03, 12:45)

Tu matyt iš tų žmonių, kurie nenusėdi vietoj nieko neveikdami, ane? biggrin.gif Man kaip tik labai labai patinka nieko neveikt  4u.gif
Papildyta:

Tai kai nieko neveiki, vistiek kažką veiki? Na, aš gal ir nelabai ką veikčiau, bet kad per daug galvoj neišbandytų dalykų ramybės neduoda, norai lipa lauk smile.gif Ir skaityt, ir megzt, ir kept (labiausiai). Nu ir filmus žiūrėt, be abejo smile.gif
QUOTE(Digin* @ 2017 01 03, 14:22)
Priminėt su kanelėm... Kažkada čia pernai vyras išlėkdamas savaitgaliui atgabeno man dėėėžę kanelių (gal kad burna visada pilna būtų ir neburbėčiau biggrin.gif), nes leipstu dėl jų visiškai. Nu tai ką... ir suvalgiau per porą dienų kaip nieko.  rolleyes.gif Kaip Azazella ir rašė - pusryčiams, po pietų, pavakariams, vakarienei ir t.t. biggrin.gif

Beje, iš masinės produkcijos tai "Biržų duonos" kanelės labai neblogos. (Jų ir rijau tą dėžę. Na, ir paskui dar porą trejetą. Dėžių. biggrin.gif )

Va, "makarūnsai" tai man irgi neprilipo visai. mastau.gif Nors ir nuostabiai atrodo.

Viskas priklauso nuo skonio, pomėgio. Pvz., labai mėgstu morengus. Pirktiniai makaronsai man per cheminiai, per stipraus skonio. Naminius puoselėju mintį išsikept.
QUOTE(dontstop @ 2017 01 03, 14:24)
<p>Sveikos  4u.gif</p>
<p>Šiandien neturiu laiko prie kompo sėdėt  biggrin.gif</p>
<p>Nesu ragavus nei kanelių, nei makaroncų  bigsmile.gif</p>
<p> </p>

Ką tokio veiki?
QUOTE(dontstop @ 2017 01 03, 14:40)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aguončikas" data-cid="71330958" data-time="1483429659">
<div>
<p>
Beje, jūs ne tik taupyme/skaičiavime tokie, o ir daugelyje sričių - planavime, organizuotume, na, daug kur vartotojo įkelta nuotrauka
Hmmmmm, investavimo klausimais turėjai patarėjų ar patys? Aš norėčiau, kad man kas patartų. Tik gal bėda, kad tom visom įstaigom nepasitikiu, manau, kad jiems a bile įkalbėt, o ne kad man gerai būtų vartotojo įkelta nuotrauka

Normali ta šaldyta varškė, o ypač - jei ką nors gamini iš jos, tai išvis nelabai skirtumas jaučiamas. Gal vieną natūraliai valgyt ir būtų kitaip, bet apkepai, virtinukai, varškėtukai tai man nesiskiria.
 </p>
</div>
</blockquote>
<p>O taip, o taip, aš labai atsakingai rinkausi vyrą  biggrin.gif</p>
<p> </p>
<p>Aš pati nieko neraukiu apie investavimą. AčiūD, tuom užsiima vyras. Jis kažkiek pats domėjosi, kažkiek tame nusimanantys pažįstami paprotino...Aš visai nesikišu į tą sritį  smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Viskas gerai su ta varške po atšildymo  drinks_cheers.gif  Kuo puikiausiai galima ir be nieko valgyt, o jau apkepams, įdarams, varškėčiams netikiu, kad pats didžiausias gurmanas pastebėtų skirtumą  smile.gif O va grūdėtoji man ne, keičia konsistenciją po atšildymo  hmm.gif​ </p>

Tas "rinkausi vyrą" atrodo taip, lyg stovėjo vyrai rikiuotėj, o tu pagal tam tikrus kriterijus juos vis prametinėjai, kol liko tobuliausias variantas smile.gif

QUOTE(semtama @ 2017 01 03, 14:59)
Šito daikto norėčiau ir aš. Maniškė pastoviai su užsikimšusia nosimi. Dieną tai dar nieko, bet naktys kartais tokios sunkios būna kai negali gerai pakvėpuoti. Lankėmės pas dvi LOR. Viena sako, kad reikia adenoidų operacijos, kita - ne. Tai sausio viduriui užregistravau pas trečią. Tikiuosi jis ras to užgulimo priežastį.
O čia to pleistro reikėtų vaistinėse ieškoti?

Nu žinok, nežinau dar. Tiesą pasakius, net nežinau, kas man šitą gėrį įdėjo tarp mano daiktų, kuriuos vakar parsivežiau iš kaimo - ar mano mama, ar brolienė. Tas daiktas rusiškas, gal reikia ieškot pas tuos prekeivius, kurie turguose rusiškais vaistais prekiauja, nežinau. Ryt įmesiu foto tų pleistrų ir pasiaiškinsiu, iš kur jie.
Atsakyti

Ką tokio veiki?

Tas "rinkausi vyrą" atrodo taip, lyg stovėjo vyrai rikiuotėj, o tu pagal tam tikrus kriterijus juos vis prametinėjai, kol liko tobuliausias variantas smile.gif

Kad lyg tą patį, kaip visada - mezgu, žiūriu filmus  :)  Trumpam buvom išėję į lauką, patikrinau, ar neatsidarė jau vaikų biblioteka. Kažką būsiu supainiojusi, maniau, ji atsidarys iškart po naujųjų, bet ten dar pats remonto darbų įkarštis  :huh2:  Velnias  :hmm:

Panašiai ir buvo - aš turėjau susidariusi svarbiausių būsimo vyro savybių sąrašą ant popieriaus  :lol:  Ir po kiekvieno pirmo pasimatymo su nauju "kandidatu" tikrinau, kiek jis atitinka mano kriterijus  :smartass: Jei rimtai, po nesėkmingos pirmos santuokos nenorėjau gaišti laiką su netinkamais vyrais, tai iškart klausdavau kaip ir kas, žiūrėjau, kad sutaptų pomėgiai ir požiūriai į pagrindinius dalykus...kad netektų paskui vėl nusivilti  :)

Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 03, 16:26)

Tai kai nieko neveiki, vistiek kažką veiki? Na, aš gal ir nelabai ką veikčiau, bet kad per daug galvoj neišbandytų dalykų ramybės neduoda, norai lipa lauk smile.gif Ir skaityt, ir megzt, ir kept (labiausiai). Nu ir filmus žiūrėt, be abejo smile.gif

Tai va aš šitiems tavo išvardintiems dalykams esu absoliučiai abejinga smile.gif na išskyrus filmų žiūrėjimą ax.gif Todėl man pagulėt pietų su vaiku ar nakčiai migdyt ir likt lovoj tik smagu, net nesinori niekur keltis smile.gif
Atsakyti
Nojus irgi nori migdytis tik su mama. Ir pampį keistis, ir rengtis. Tėtis pasiausti, paišdykauti reikalingas. Ai dar kad į darželį nuveštų. Prie šito jau įpratęs, lengvai mane į darbą išleidžia, atsibučiuojam. Per langą pamojuoja.

Mano abu vaikai į darželį nuo 10 mėn keliauja.. pasirinkimo nebuvo. Bet ir nesigailiu. Nesijaučiu blogesnė mama nei tos kurios iki 3 metų namie su vaiku būna tongue.gif

Nesu ragavus nei kanelių nei makronsų biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Pusę nakties mano beibis "dūrinosi" - prabudo, pareikalavo savo eilinės porcijos "niam niam", o po jos prasidėjo vartaliojimaisi, malimasis, neužmigo gal 3 valandas. Pikta baisiai, kad negaliu miegot, nors kaip ir galiu miegot... Suprantu ir jį - nu ką jam daryt, jei neužmiega??? Juk jis ne specialiai nemiega (tikiuosi biggrin.gif). Paryčiais užmigo, o man jau žadintuvas... Na, bet man taip buvo gi nėštumo metu - numingu, prabundu ir nors tu ką... paryčiais vėl miegu. Vargšas vaikas, greičiau jam tas kvailas periodas praeitų. Su merginomis nieko panašaus nebuvo, nemigo naktys buvo lavbai retos, kai sirgdavo nebent.
A, tas pleistras va toks: http://sopelka.ru/
Pasirodo, brolis jį pirko Maskvoj. Aš pažiūrėsiu, ar tos vaistų prekeivės negali atvežt ir dar gali būt, kad Lenkijoj jo yra, nes mačiau instrukcijoj, kad Lenkijoj ar gamina, ar pakuoja, nu kažką smile.gif
Velniava, pradėjau knygą skaityt, bet dvi dienos neprisėdu. Tuoj mamos gimtadienis, reikia pagalvot, kokį naują skanėstą jai pagamint, paskui vaikio, tai irgi pasiplanuot patiekalus, o kada skaityt, kada???
QUOTE(dontstop @ 2017 01 03, 17:00)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aguončikas" data-cid="71331869" data-time="1483449968">
<div>
<p>
Ką tokio veiki?</p>
<p>
Tas "rinkausi vyrą" atrodo taip, lyg stovėjo vyrai rikiuotėj, o tu pagal tam tikrus kriterijus juos vis prametinėjai, kol liko tobuliausias variantas vartotojo įkelta nuotrauka
 </p>
</div>
</blockquote>
<p>Kad lyg tą patį, kaip visada - mezgu, žiūriu filmus  smile.gif  Trumpam buvom išėję į lauką, patikrinau, ar neatsidarė jau vaikų biblioteka. Kažką būsiu supainiojusi, maniau, ji atsidarys iškart po naujųjų, bet ten dar pats remonto darbų įkarštis  huh.gif  Velnias  hmm.gif</p>
<p> </p>
<p>Panašiai ir buvo - aš turėjau susidariusi svarbiausių būsimo vyro savybių sąrašą ant popieriaus  lotuliukas.gif  Ir po kiekvieno pirmo pasimatymo su nauju "kandidatu" tikrinau, kiek jis atitinka mano kriterijus  smartass.gif Jei rimtai, po nesėkmingos pirmos santuokos nenorėjau gaišti laiką su netinkamais vyrais, tai iškart klausdavau kaip ir kas, žiūrėjau, kad sutaptų pomėgiai ir požiūriai į pagrindinius dalykus...kad netektų paskui vėl nusivilti  smile.gif</p>

Fantastika... Tu esi super retas egzempliorius. Pasmalsausiu - o vyras tave rinkosi irgi pagal kažkokius kriterijus?
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 03, 17:21)
Tai va aš šitiems tavo išvardintiems dalykams esu absoliučiai abejinga smile.gif na išskyrus filmų žiūrėjimą  ax.gif Todėl man pagulėt pietų su vaiku ar nakčiai migdyt ir likt lovoj tik smagu, net nesinori niekur keltis smile.gif

Eik tu sau, baisiai įdomu pasidarė, o kokių tu turi pomėgių? Be filmų? (Žinau, kad nebūtina jų turėt, bet gal turi)

QUOTE(risaulyte @ 2017 01 03, 22:48)
Nojus irgi nori migdytis tik su mama. Ir pampį keistis, ir rengtis. Tėtis pasiausti, paišdykauti reikalingas. Ai dar kad į darželį nuveštų. Prie šito jau įpratęs, lengvai mane į darbą išleidžia, atsibučiuojam. Per langą pamojuoja.

Mano abu vaikai į darželį nuo 10 mėn keliauja.. pasirinkimo nebuvo. Bet ir nesigailiu. Nesijaučiu blogesnė mama nei tos kurios iki 3 metų namie su vaiku būna  tongue.gif

Nesu ragavus nei kanelių nei makronsų biggrin.gif  rolleyes.gif

Žinoma, kad nesi blogesnė, ne visada buvimas namuose yra produktyvus ir naudingai leidžiamas laikas su vaiku. O kai neturi kito pasirinkimo, tai išvis nėra ką svarstyt. Aš tai išties labai džiaugiuosi galimybe nevesti niekur kol kas vaiko. Ir dėl ligų, ir dėl to, kad jis dar man mažiukas (na, supranti tą "man mažiukas" biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 03, 12:45)
Sutinku su tuo, kad vaikas arba pasiruošęs arba ne. Ir aš skaičiau, kad apie 3 metus tinkamiausias laikas, tačiau kaip žinia, ne visi gali sau tą leisti. Yra kas metukų atiduoda iškart pilnai dienai, yra kas iki 5m namie augina. Šeima renkasi kaip visiems geriau. Aišku dažniausiai tėvų galimybės, poreikiai nusveria.
Aš nesigailiu, kad išleidau dukrą anksčiau, neskaitant pradžios sunkios, vėliau matau daugiau pliusų - pati valgo, nebebijo žmonių taip ir kitų vaikų, pati eina prie jų, nori žaisti. Matosi akivaizdus skirtumas. Namie jai tokių galimybių aš nesudaryčiau (mes neturim draugų su vaikais, labai mažai pažįstamų tik), kur su vaikais jai pabendraut. Ir šiaip namisėdos esam.
Jei leisčiau į darželį sulig grįžimu į darbą, manau, jog būtų dvigubas stresas abiems. Dabar galiu sergančią namie kiek reikia laikyt ir t.t.
Aišku ji vis dar labai mamos vaikas, namie prilipus prie manęs. Darželyje atsisveikinus paliūdi, bet vėliau viskas būna gerai.
Namie pasilieka su vyru, išleidžia mane, atsimojuojam, atsibučiuojam, bet vėliau sakė ima ieškot mamos ir graudintis. Migdyt vyras dar niekad nebandė, be šansų būtų smile.gif

Tai svarbiausia, kad nesigaili. Aš irgi taip norėčiau pasakyti ateityje. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 04, 08:46)
Labas rytas smile.gif
Pusę nakties mano beibis "dūrinosi" - prabudo, pareikalavo savo eilinės porcijos "niam niam", o po jos prasidėjo vartaliojimaisi, malimasis, neužmigo gal 3 valandas. Pikta baisiai, kad negaliu miegot, nors kaip ir galiu miegot... Suprantu ir jį - nu ką jam daryt, jei neužmiega??? Juk jis ne specialiai nemiega (tikiuosi biggrin.gif). Paryčiais užmigo, o man jau žadintuvas... Na, bet man taip buvo gi nėštumo metu - numingu, prabundu ir nors tu ką... paryčiais vėl miegu. Vargšas vaikas, greičiau jam tas kvailas periodas praeitų. Su merginomis nieko panašaus nebuvo, nemigo naktys buvo lavbai retos, kai sirgdavo nebent.
A, tas pleistras va toks: http://sopelka.ru/
Pasirodo, brolis jį pirko Maskvoj. Aš pažiūrėsiu, ar tos vaistų prekeivės negali atvežt ir dar gali būt, kad Lenkijoj jo yra, nes mačiau instrukcijoj, kad Lenkijoj ar gamina, ar pakuoja, nu kažką smile.gif
Velniava, pradėjau knygą skaityt, bet dvi dienos neprisėdu. Tuoj mamos gimtadienis, reikia pagalvot, kokį naują skanėstą jai pagamint, paskui vaikio, tai irgi pasiplanuot patiekalus, o kada skaityt, kada???

Ačiū už nuorodą. Šį mėnesį važiuosim į Lenkiją. Gal ten pavyks rasti.
Mano mažė irgi nelabai gerai naktim miega. Paprastai prabunda kokius du kartus. Nežinau kodėl ji taip, tai kaltinu nekokybišką kvėpavimą.
Vyresnėlė taip pat geriau miegodavo.
Su knygų skaitymu man tas pats klausimas. Galėčiau skaityti jas savo miego sąskaita. Bet taip nenoriu. Miegas man svarbiau.
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2017 01 03, 17:00)

<p>Panašiai ir buvo - aš turėjau susidariusi svarbiausių būsimo vyro savybių sąrašą ant popieriaus  lotuliukas.gif  Ir po kiekvieno pirmo pasimatymo su nauju "kandidatu" tikrinau, kiek jis atitinka mano kriterijus  smartass.gif Jei rimtai, po nesėkmingos pirmos santuokos nenorėjau gaišti laiką su netinkamais vyrais, tai iškart klausdavau kaip ir kas, žiūrėjau, kad sutaptų pomėgiai ir požiūriai į pagrindinius dalykus...kad netektų paskui vėl nusivilti  smile.gif</p>

O kaip įdomiai. smile.gif Nors čia tinka toks posakis:"kas ieško - tas randa". Mano draugė po skyrybų liko su dviem vaikais ir nelabai apmokamu darbu. Tai ji kai ieškojo vyro, kėlė vienintelį kriterijų: kad jis jos vaikus aprūpintų materialiai. Ir žinoma, rado. Dabar jau jos vaikai baigia universitetus užsienyje. Pati gal 15 metų nedirba ir visiškai neturi finansinių problemų.
O man šitoje vietoje planai susidėliojo priešingai. Aš planavau niekada neištekėti, keliauti, rūpintis savimi ir gyventi savo malonumui. O jau šeimyninis gyvenimas atrodė nuobodybių nuobodybė. Bet meilė planus sugriovė. Ir dabar esu labai laiminga sukūrusi šeimą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 04, 07:46)
Labas rytas smile.gif
Pusę nakties mano beibis "dūrinosi" - prabudo, pareikalavo savo eilinės porcijos "niam niam", o po jos prasidėjo vartaliojimaisi, malimasis, neužmigo gal 3 valandas. Pikta baisiai, kad negaliu miegot, nors kaip ir galiu miegot... Suprantu ir jį - nu ką jam daryt, jei neužmiega??? Juk jis ne specialiai nemiega (tikiuosi biggrin.gif). Paryčiais užmigo, o man jau žadintuvas...

pas mane beveik kiekviena naktis tokia, o tai ir sulaiko mane nuo grizimo i darba. Nes pvz. jei tokia naktis, tai gaunasi, kad mano kelimasis i darba butu 3 nakties. Kaput butu. Nes viena kita nakti gal dar kaip nors, bet kai beveik kiekviena? nezinau kiek traukciau. O dabar tai bent nuo sesiu ryto (kai teikiasi bernaitis vel uzmigti), pamiegam, kartais net ir iki astuoniu. Buvo stebuklas viena kart per du metus, kad iki 9.30 miegojo.

O del to pleistro, maciau, kazkas FCB pardavinejo. Moteris nuolat turi rusisku vaistu. Jei rasiu, parasysiu. Bet kaina tai man pasirode nemenka, vienas pleistriukas - 1 eu.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 04, 09:41)
pas mane beveik kiekviena naktis tokia, o tai ir sulaiko mane nuo grizimo i darba. Nes pvz. jei  tokia naktis,  tai gaunasi, kad mano kelimasis i darba butu 3 nakties. Kaput butu. Nes viena kita nakti gal dar kaip nors, bet kai beveik kiekviena? nezinau kiek traukciau. O dabar tai bent nuo sesiu ryto (kai teikiasi bernaitis vel uzmigti), pamiegam, kartais net ir iki astuoniu. Buvo stebuklas viena kart per du metus, kad iki 9.30 miegojo.

O del to pleistro, maciau, kazkas FCB pardavinejo. Moteris nuolat turi rusisku vaistu. Jei rasiu, parasysiu. Bet kaina tai man pasirode nemenka, vienas pleistriukas - 1 eu.

Tavo situacija tai neduok tu Die.. Ypač jei ne pavienės tokios naktys, o ištisai blink.gif
Bet tai turbūt su vyru keičiatės tuos budėjimus.
Nes tarkim aš po tokios nakties būnu lavonas, ir dar pikta ant viso pasaulio. Antrą naktį jaučiu pramiegočiau ir vaiko negirdėčiau, nebent jau man ant galvos užliptų jis šokinėti...
Atsakyti

Labas rytas  :)

Fantastika... Tu esi super retas egzempliorius. Pasmalsausiu - o vyras tave rinkosi irgi pagal kažkokius kriterijus?

Mano skaitymo pagrindinis laikas - vakare, kai migdau. Paprastai aš pradedu migdyt 20:30 ar net 20:00, o užmiega mano pana gerai jei 22 (būna ir link 23 val). Tai visą tą laiką aš skaitau (maža to, skaitydama dar ir mezgu  :D ). Ji tai pažinda, tai lovoj pašokinėja, tai į kitą kambarį išbėga pažiūrėt, ką brolis ar tėvelis veikia, tada vėl pažinda ir tt kol nulūžta. Kai užmiega, aš jei dar gyva būnu, einu dar prie kompo pasėdėt ar filmą pažiūrėt. Vakar žiūrėjau filmą iki 1 nakties  :oh:

Vyras tikriausiai ne  :D  Aš jam buvau pirma rimta mergina, tai spėju jis dar nežinojo, pagal kokius kriterijus rinktis žmoną  :lol: Kokią gavo, tokią turi  :angel_not:

Atsakyti