Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Uoga, aš tau neparašiau dėl migdymo. Pas mus tas pats, stumia iš toli, rėkia, neprisileidžia, tik mama, mama....
Nu ir ką, migdau tik aš. Būna, kad ir užlūžtu kartais, ypač, jei prieš tai naktis būna tik poros valandų trukmės smile.gif Labai gaila laiko, bet tai vaikas, mano vaikas, norintis manęs, ką jau bepadarysi. Ypač gaila savaitgaliais per pietų miegą, bet seniai seniai po kažkurio susinervinimo, kad nieko nenuveikiu, pati save nuraminau, kad nieko nenuveikiu yra pats svarbiausias reikalas smile.gif Dabar nesiparinu dėl to. Nors, be abejo, parinuosi, kad maža laiko paroje, kad daug darbų ir mano užmojų neįgyvendinta, bet nieko, užtat turiu vaiko bučkius, apsikabinimus, jo isterijas ir betvarkes.
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 03, 09:47)

Azazella, pagal kokį receptą kepei kaneles?



Cannelés pyragaičiai

2 kiaušiniai
2 tryniai
500 ml pieno
1-2 v.š. vanilės (aš naudojau vanilės ankštį)
1-2 v.š. romo
250 g cukraus
100 g miltų
druskos
50 g sviesto
rudojo cukraus (įbarstyti į formeles)


- į dubenį suberti miltus, cukrų bei druska - viska gerai išmaišyti
- į puodą supilti pieną, romą, bei vanilę viską kaitinti iki užvirimo
- kol pienas kais, i miltų mišinį įmušti kiaušinius bei trynius išmaišyti, patogu metaline Tupperware šluotele plakimui,
- sviestą išlydyti
- į miltų/kiaušinių masę supilti išlydytą sviestą ir taip pat gerai išmaišyti
- kai pienas bus jau beveik verdantis, bet dar neužviręs, pieną supili į miltų masę, pieną pilti nuolat maišant.
- masę atvėsinti
- masę palikti (geriausia būtų dėti į šaldytuvą) 12-24 val (kiek turite laiko, tiek ir laikyti, bet kuo ilgiau, tuo geriau).
- išėmus indą tešlą išmaišyti
- orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros
- formelių paruošimas: formeles ištepti sviestu (silikonines nebūtinai, galima tiesiog perbraukti sviestuotu parštu) ir įbarstyti rudojo cukraus
- pirmiausia kepti 7 min 250° C (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi)
- tada sumažinti iki 160-180° C ir kepti 45-50 min (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi)

Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje gana ilgą laiką.
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog šiaip.
Tai patys nuostabiausi pyragėliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 01 03, 09:35)
Turiu tokią draugę, kuri daug metų dirbo su vaikais, dabar atsidariusi savo mokyklėlę ir dar dėsto būsimiems pedagogams. Ji tokia kategoriška. Tai jau man spėjo išplauti smegenis, kad dažniausiai vaikai pasiruošę lankyti darželį būna apie trečius metus, nes:
- moka naudotis tualetu;
- sugeba žaisti su kitais vaikais;
- susiformuoja imuninė sistema.
Na ir dar daugiau dalykų privardino, bet jau nerašysiu, nes tada visai su manim nebendrausit.  smile.gif
Papildyta:
Na tiesiog vaikas būna pasiruošęs darželiui arba nepasiruošęs.
Tarkim aš savo vyresnėlę norėjau leisti nuo 2 metų. Bet tuomet vaizdas darželį su ja atrodė varganas: pavalgyt nemoka, į tualetą nueit nemoka, su kitais vaikais būti smagu tik tol kol artimas žmogus su ja. Tai kokia prasmė tą vaiką virkdyti ir pačiai nervuotis, kad jai blogai?
Kai sulaukė 2,5 metų, pradėjo daugiau kalbėt, daugiau suprasti. Jau buvo galima aptarti darželį, kas ten vyksta, kokios taisyklės. Išleidau kai buvo2metai 7mėn. Nebuvo jokių adaptacijos problemų. Ir šiaip kas patiko, kad jau galėjo man papasakoti,ne tik kas ten vyksta, bet ir dėl ko pyko, liūdėjo ir pan.
O dabar sąžinė graužia, kad mažę išleisiu nepilnai 2metų, 4 mėn. Bijau, kad dar nebus pasiruošusi darželiui.

Nesakau, kad nėra dvimetukų pasiruošusių lankyti darželį, bet mano atveju taip nebuvo.

Sutinku su tuo, kad vaikas arba pasiruošęs arba ne. Ir aš skaičiau, kad apie 3 metus tinkamiausias laikas, tačiau kaip žinia, ne visi gali sau tą leisti. Yra kas metukų atiduoda iškart pilnai dienai, yra kas iki 5m namie augina. Šeima renkasi kaip visiems geriau. Aišku dažniausiai tėvų galimybės, poreikiai nusveria.
Aš nesigailiu, kad išleidau dukrą anksčiau, neskaitant pradžios sunkios, vėliau matau daugiau pliusų - pati valgo, nebebijo žmonių taip ir kitų vaikų, pati eina prie jų, nori žaisti. Matosi akivaizdus skirtumas. Namie jai tokių galimybių aš nesudaryčiau (mes neturim draugų su vaikais, labai mažai pažįstamų tik), kur su vaikais jai pabendraut. Ir šiaip namisėdos esam.
Jei leisčiau į darželį sulig grįžimu į darbą, manau, jog būtų dvigubas stresas abiems. Dabar galiu sergančią namie kiek reikia laikyt ir t.t.
Aišku ji vis dar labai mamos vaikas, namie prilipus prie manęs. Darželyje atsisveikinus paliūdi, bet vėliau viskas būna gerai.
Namie pasilieka su vyru, išleidžia mane, atsimojuojam, atsibučiuojam, bet vėliau sakė ima ieškot mamos ir graudintis. Migdyt vyras dar niekad nebandė, be šansų būtų smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Aguončikas @ 2017 01 03, 12:05)
Uoga, aš tau neparašiau dėl migdymo. Pas mus tas pats, stumia iš toli, rėkia, neprisileidžia, tik mama, mama....
Nu ir ką, migdau tik aš. Būna, kad ir užlūžtu kartais, ypač, jei prieš tai naktis būna tik poros valandų trukmės smile.gif Labai gaila laiko, bet tai vaikas, mano vaikas, norintis manęs, ką jau bepadarysi. Ypač gaila savaitgaliais per pietų miegą, bet seniai seniai po kažkurio susinervinimo, kad nieko nenuveikiu, pati save nuraminau, kad nieko nenuveikiu yra pats svarbiausias reikalas smile.gif Dabar nesiparinu dėl to. Nors, be abejo, parinuosi, kad maža laiko paroje, kad daug darbų ir mano užmojų neįgyvendinta, bet nieko, užtat turiu vaiko bučkius, apsikabinimus, jo isterijas ir betvarkes.

Tu matyt iš tų žmonių, kurie nenusėdi vietoj nieko neveikdami, ane? biggrin.gif Man kaip tik labai labai patinka nieko neveikt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Azazella @ 2017 01 03, 12:17)
Cannelés pyragaičiai

2 kiaušiniai
2 tryniai
500 ml pieno
1-2 v.š. vanilės (aš naudojau vanilės ankštį)
1-2 v.š. romo
250 g cukraus
100 g miltų
druskos
50 g sviesto
rudojo cukraus (įbarstyti į formeles)
- į dubenį suberti miltus, cukrų bei druska - viska gerai išmaišyti
- į puodą supilti pieną, romą, bei vanilę viską kaitinti iki užvirimo
- kol pienas kais, i miltų mišinį įmušti kiaušinius bei trynius išmaišyti, patogu metaline Tupperware šluotele plakimui,
- sviestą išlydyti
- į miltų/kiaušinių masę supilti išlydytą sviestą ir taip pat gerai išmaišyti
- kai pienas bus jau beveik verdantis, bet dar neužviręs, pieną supili į miltų masę, pieną pilti nuolat maišant.
- masę atvėsinti
- masę palikti (geriausia būtų dėti į šaldytuvą) 12-24 val (kiek turite laiko, tiek ir laikyti, bet kuo ilgiau, tuo geriau).
- išėmus indą tešlą išmaišyti
- orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros
- formelių paruošimas: formeles ištepti sviestu (silikonines nebūtinai, galima tiesiog perbraukti sviestuotu parštu) ir įbarstyti rudojo cukraus
- pirmiausia kepti 7 min 250° C (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi)
- tada sumažinti iki 160-180° C ir kepti 45-50 min (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi)

Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje gana ilgą laiką.
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog šiaip.
Tai patys nuostabiausi pyragėliai smile.gif

Aš turbūt būsiu labai nepopuliari, bet nesuprantu tų kanelių stebuklo. Paragavau kažkada, nieko įspūdingo, ko taip visi giria jas unsure.gif gal pataikiau ant ne tokių. Prašom atsiųst paragaut tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 03, 11:45)
Sutinku su tuo, kad vaikas arba pasiruošęs arba ne. Ir aš skaičiau, kad apie 3 metus tinkamiausias laikas, tačiau kaip žinia, ne visi gali sau tą leisti. Yra kas metukų atiduoda iškart pilnai dienai, yra kas iki 5m namie augina. Šeima renkasi kaip visiems geriau. Aišku dažniausiai tėvų galimybės, poreikiai nusveria.
Aš nesigailiu, kad išleidau dukrą anksčiau, neskaitant pradžios sunkios, vėliau matau daugiau pliusų - pati valgo, nebebijo žmonių taip ir kitų vaikų, pati eina prie jų, nori žaisti. Matosi akivaizdus skirtumas. Namie jai tokių galimybių aš nesudaryčiau (mes neturim draugų su vaikais, labai mažai pažįstamų tik), kur su vaikais jai pabendraut. Ir šiaip namisėdos esam.
Jei leisčiau į darželį sulig grįžimu į darbą, manau, jog būtų dvigubas stresas abiems. Dabar galiu sergančią namie kiek reikia laikyt ir t.t.
Aišku ji vis dar labai mamos vaikas, namie prilipus prie manęs. Darželyje atsisveikinus paliūdi, bet vėliau viskas būna gerai.
Namie pasilieka su vyru, išleidžia mane, atsimojuojam, atsibučiuojam, bet vėliau sakė ima ieškot mamos ir graudintis. Migdyt vyras dar niekad nebandė, be šansų būtų smile.gif

Papildyta:

Tu matyt iš tų žmonių, kurie nenusėdi vietoj nieko neveikdami, ane? biggrin.gif Man kaip tik labai labai patinka nieko neveikt  4u.gif
Papildyta:

Aš turbūt būsiu labai nepopuliari, bet nesuprantu tų kanelių stebuklo. Paragavau kažkada, nieko įspūdingo, ko taip visi giria jas unsure.gif gal pataikiau ant ne tokių. Prašom atsiųst paragaut  tongue.gif


Parašyk kur siųsti.
Aš irgi nelabai jas mėgstu, bet šeimyna dievina tai ir kepu
Atsakyti
Aš irgi mirštu dėl kanelių..per kalėdas gavau formeles, bet laikausi, nekepu. Nes galo nebus jaučiu
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 03, 13:02)
Parašyk kur siųsti.
Aš  irgi nelabai jas  mėgstu, bet šeimyna dievina tai ir kepu

Čia kaip ir tie Makaroncai, irgi pasaulis eina iš proto dėl jų, o man labai neskanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 03, 12:10)
Čia kaip ir tie Makaroncai, irgi pasaulis eina iš proto dėl jų, o man labai neskanu biggrin.gif



o taip, man jie irgi kazkoks nesusipratimas bigsmile.gif
Atsakyti
Priminėt su kanelėm... Kažkada čia pernai vyras išlėkdamas savaitgaliui atgabeno man dėėėžę kanelių (gal kad burna visada pilna būtų ir neburbėčiau biggrin.gif), nes leipstu dėl jų visiškai. Nu tai ką... ir suvalgiau per porą dienų kaip nieko. rolleyes.gif Kaip Azazella ir rašė - pusryčiams, po pietų, pavakariams, vakarienei ir t.t. biggrin.gif

Beje, iš masinės produkcijos tai "Biržų duonos" kanelės labai neblogos. (Jų ir rijau tą dėžę. Na, ir paskui dar porą trejetą. Dėžių. biggrin.gif )

Va, "makarūnsai" tai man irgi neprilipo visai. mastau.gif Nors ir nuostabiai atrodo.
Atsakyti

Sveikos  :4u:

Šiandien neturiu laiko prie kompo sėdėt  :D

Nesu ragavus nei kanelių, nei makaroncų  :bigsmile:

 

Atsakyti


dėl taupymo, tai baltai pavydžiu Dontstop, pas mus vos ne kas mėn. išlenda neplanuotos išlaidos, o dar kiek visko į namą sueina doh.gifir pritariu Aguončikui, kad su padidėjusiu atlyginimu, padidėja kažkodėl ir išlaidos biggrin.gif

Būna neplanuotų ir pas mus, pas visus būna  :D  Svarbu bent jau planuotas suplanuot   :)​ 

Atsakyti

Vis dėlto aišku ne maistui daugiausia išeina. 

Pas mus irgi daugiausia ne maistui išeina. Daugiausia visai neįdomiai - paskolai ir mokesčiams :(

 




Dontstop, musu pinigai paprastai banke guli ne 'ant %'.
Skolinom sesei statyboms, grazino, taip ir liko paprastoj saskaitoj, aisku ir issileidzia taip greiciau, kai nera ribu.
 

Prie parduotuviu cia daznai stovi tokios masinos su saldytuvais, su kokios nors salies veliava, italu, graiku uzkandziai ir visokiu skanumynu pardavineja, juros gerybes, padazai, ir tokie dideli lauzomi paplociai prie ju, skanumelis, negalim praeit, o kainuoja nepigiai.
Taip ir issileidzia kruva pinigu ne rimtam maistui, o uzkandziams, saldumynams.

Opa, kodėl taip? Aš tame visai ne specialistė, bet greičiausiai pas jus kaip ir pas mus - šiaip gulintys, "neįdarbinti" pinigai nuvertėja  :unsure: Perveskit nors tam pačiam banke į taupomąją sąskaitą su %, vis mažiau nuvertės, o gal ir mažiau išsileis  :4u:

 

Tu bent žinai, kame jūsų silpnumo vieta ir kur reikės pasispausti, jei reikės spaustis. Tai jau gerai  :4u: Daugybė žmonių ateina į maisto taupymo temą tvirtindami, kad viską perka tik labai pigiai, taupo, niekam neišlaidauja, vos ne nieko nevalgo, o kažkur dingsta milžiniškos sumos  :D  Pradeda skaičiuot ir tikrus atradimus padaro  :D​ 

Atsakyti

Beje, jūs ne tik taupyme/skaičiavime tokie, o ir daugelyje sričių - planavime, organizuotume, na, daug kur smile.gif

Hmmmmm, investavimo klausimais turėjai patarėjų ar patys? Aš norėčiau, kad man kas patartų. Tik gal bėda, kad tom visom įstaigom nepasitikiu, manau, kad jiems a bile įkalbėt, o ne kad man gerai būtų smile.gif
Normali ta šaldyta varškė, o ypač - jei ką nors gamini iš jos, tai išvis nelabai skirtumas jaučiamas. Gal vieną natūraliai valgyt ir būtų kitaip, bet apkepai, virtinukai, varškėtukai tai man nesiskiria.


 

O taip, o taip, aš labai atsakingai rinkausi vyrą  :D

 

Aš pati nieko neraukiu apie investavimą. AčiūD, tuom užsiima vyras. Jis kažkiek pats domėjosi, kažkiek tame nusimanantys pažįstami paprotino...Aš visai nesikišu į tą sritį  :)

 

Viskas gerai su ta varške po atšildymo  :sutinku:  Kuo puikiausiai galima ir be nieko valgyt, o jau apkepams, įdarams, varškėčiams netikiu, kad pats didžiausias gurmanas pastebėtų skirtumą  :) O va grūdėtoji man ne, keičia konsistenciją po atšildymo  :hmm:​ 

Atsakyti