Nu ir ką, migdau tik aš. Būna, kad ir užlūžtu kartais, ypač, jei prieš tai naktis būna tik poros valandų trukmės Labai gaila laiko, bet tai vaikas, mano vaikas, norintis manęs, ką jau bepadarysi. Ypač gaila savaitgaliais per pietų miegą, bet seniai seniai po kažkurio susinervinimo, kad nieko nenuveikiu, pati save nuraminau, kad nieko nenuveikiu yra pats svarbiausias reikalas Dabar nesiparinu dėl to. Nors, be abejo, parinuosi, kad maža laiko paroje, kad daug darbų ir mano užmojų neįgyvendinta, bet nieko, užtat turiu vaiko bučkius, apsikabinimus, jo isterijas ir betvarkes.
Azazella, pagal kokį receptą kepei kaneles?
Cannelés pyragaičiai
2 kiaušiniai
2 tryniai
500 ml pieno
1-2 v.š. vanilės (aš naudojau vanilės ankštį)
1-2 v.š. romo
250 g cukraus
100 g miltų
druskos
50 g sviesto
rudojo cukraus (įbarstyti į formeles)
- į dubenį suberti miltus, cukrų bei druska - viska gerai išmaišyti
- į puodą supilti pieną, romą, bei vanilę viską kaitinti iki užvirimo
- kol pienas kais, i miltų mišinį įmušti kiaušinius bei trynius išmaišyti, patogu metaline Tupperware šluotele plakimui,
- sviestą išlydyti
- į miltų/kiaušinių masę supilti išlydytą sviestą ir taip pat gerai išmaišyti
- kai pienas bus jau beveik verdantis, bet dar neužviręs, pieną supili į miltų masę, pieną pilti nuolat maišant.
- masę atvėsinti
- masę palikti (geriausia būtų dėti į šaldytuvą) 12-24 val (kiek turite laiko, tiek ir laikyti, bet kuo ilgiau, tuo geriau).
- išėmus indą tešlą išmaišyti
- orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros
- formelių paruošimas: formeles ištepti sviestu (silikonines nebūtinai, galima tiesiog perbraukti sviestuotu parštu) ir įbarstyti rudojo cukraus
- pirmiausia kepti 7 min 250° C (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi)
- tada sumažinti iki 160-180° C ir kepti 45-50 min (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi)
Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje gana ilgą laiką.
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog šiaip.
Tai patys nuostabiausi pyragėliai
- moka naudotis tualetu;
- sugeba žaisti su kitais vaikais;
- susiformuoja imuninė sistema.
Na ir dar daugiau dalykų privardino, bet jau nerašysiu, nes tada visai su manim nebendrausit.
Papildyta:
Na tiesiog vaikas būna pasiruošęs darželiui arba nepasiruošęs.
Tarkim aš savo vyresnėlę norėjau leisti nuo 2 metų. Bet tuomet vaizdas darželį su ja atrodė varganas: pavalgyt nemoka, į tualetą nueit nemoka, su kitais vaikais būti smagu tik tol kol artimas žmogus su ja. Tai kokia prasmė tą vaiką virkdyti ir pačiai nervuotis, kad jai blogai?
Kai sulaukė 2,5 metų, pradėjo daugiau kalbėt, daugiau suprasti. Jau buvo galima aptarti darželį, kas ten vyksta, kokios taisyklės. Išleidau kai buvo2metai 7mėn. Nebuvo jokių adaptacijos problemų. Ir šiaip kas patiko, kad jau galėjo man papasakoti,ne tik kas ten vyksta, bet ir dėl ko pyko, liūdėjo ir pan.
O dabar sąžinė graužia, kad mažę išleisiu nepilnai 2metų, 4 mėn. Bijau, kad dar nebus pasiruošusi darželiui.
Nesakau, kad nėra dvimetukų pasiruošusių lankyti darželį, bet mano atveju taip nebuvo.
Sutinku su tuo, kad vaikas arba pasiruošęs arba ne. Ir aš skaičiau, kad apie 3 metus tinkamiausias laikas, tačiau kaip žinia, ne visi gali sau tą leisti. Yra kas metukų atiduoda iškart pilnai dienai, yra kas iki 5m namie augina. Šeima renkasi kaip visiems geriau. Aišku dažniausiai tėvų galimybės, poreikiai nusveria.
Aš nesigailiu, kad išleidau dukrą anksčiau, neskaitant pradžios sunkios, vėliau matau daugiau pliusų - pati valgo, nebebijo žmonių taip ir kitų vaikų, pati eina prie jų, nori žaisti. Matosi akivaizdus skirtumas. Namie jai tokių galimybių aš nesudaryčiau (mes neturim draugų su vaikais, labai mažai pažįstamų tik), kur su vaikais jai pabendraut. Ir šiaip namisėdos esam.
Jei leisčiau į darželį sulig grįžimu į darbą, manau, jog būtų dvigubas stresas abiems. Dabar galiu sergančią namie kiek reikia laikyt ir t.t.
Aišku ji vis dar labai mamos vaikas, namie prilipus prie manęs. Darželyje atsisveikinus paliūdi, bet vėliau viskas būna gerai.
Namie pasilieka su vyru, išleidžia mane, atsimojuojam, atsibučiuojam, bet vėliau sakė ima ieškot mamos ir graudintis. Migdyt vyras dar niekad nebandė, be šansų būtų
Papildyta:
Nu ir ką, migdau tik aš. Būna, kad ir užlūžtu kartais, ypač, jei prieš tai naktis būna tik poros valandų trukmės Labai gaila laiko, bet tai vaikas, mano vaikas, norintis manęs, ką jau bepadarysi. Ypač gaila savaitgaliais per pietų miegą, bet seniai seniai po kažkurio susinervinimo, kad nieko nenuveikiu, pati save nuraminau, kad nieko nenuveikiu yra pats svarbiausias reikalas Dabar nesiparinu dėl to. Nors, be abejo, parinuosi, kad maža laiko paroje, kad daug darbų ir mano užmojų neįgyvendinta, bet nieko, užtat turiu vaiko bučkius, apsikabinimus, jo isterijas ir betvarkes.
Tu matyt iš tų žmonių, kurie nenusėdi vietoj nieko neveikdami, ane? Man kaip tik labai labai patinka nieko neveikt
Papildyta:
2 kiaušiniai
2 tryniai
500 ml pieno
1-2 v.š. vanilės (aš naudojau vanilės ankštį)
1-2 v.š. romo
250 g cukraus
100 g miltų
druskos
50 g sviesto
rudojo cukraus (įbarstyti į formeles)
- į dubenį suberti miltus, cukrų bei druska - viska gerai išmaišyti
- į puodą supilti pieną, romą, bei vanilę viską kaitinti iki užvirimo
- kol pienas kais, i miltų mišinį įmušti kiaušinius bei trynius išmaišyti, patogu metaline Tupperware šluotele plakimui,
- sviestą išlydyti
- į miltų/kiaušinių masę supilti išlydytą sviestą ir taip pat gerai išmaišyti
- kai pienas bus jau beveik verdantis, bet dar neužviręs, pieną supili į miltų masę, pieną pilti nuolat maišant.
- masę atvėsinti
- masę palikti (geriausia būtų dėti į šaldytuvą) 12-24 val (kiek turite laiko, tiek ir laikyti, bet kuo ilgiau, tuo geriau).
- išėmus indą tešlą išmaišyti
- orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros
- formelių paruošimas: formeles ištepti sviestu (silikonines nebūtinai, galima tiesiog perbraukti sviestuotu parštu) ir įbarstyti rudojo cukraus
- pirmiausia kepti 7 min 250° C (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi)
- tada sumažinti iki 160-180° C ir kepti 45-50 min (kaitinimas viršus apačia su ventiliatoriumi)
Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje gana ilgą laiką.
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog šiaip.
Tai patys nuostabiausi pyragėliai
Aš turbūt būsiu labai nepopuliari, bet nesuprantu tų kanelių stebuklo. Paragavau kažkada, nieko įspūdingo, ko taip visi giria jas gal pataikiau ant ne tokių. Prašom atsiųst paragaut
Aš nesigailiu, kad išleidau dukrą anksčiau, neskaitant pradžios sunkios, vėliau matau daugiau pliusų - pati valgo, nebebijo žmonių taip ir kitų vaikų, pati eina prie jų, nori žaisti. Matosi akivaizdus skirtumas. Namie jai tokių galimybių aš nesudaryčiau (mes neturim draugų su vaikais, labai mažai pažįstamų tik), kur su vaikais jai pabendraut. Ir šiaip namisėdos esam.
Jei leisčiau į darželį sulig grįžimu į darbą, manau, jog būtų dvigubas stresas abiems. Dabar galiu sergančią namie kiek reikia laikyt ir t.t.
Aišku ji vis dar labai mamos vaikas, namie prilipus prie manęs. Darželyje atsisveikinus paliūdi, bet vėliau viskas būna gerai.
Namie pasilieka su vyru, išleidžia mane, atsimojuojam, atsibučiuojam, bet vėliau sakė ima ieškot mamos ir graudintis. Migdyt vyras dar niekad nebandė, be šansų būtų
Papildyta:
Tu matyt iš tų žmonių, kurie nenusėdi vietoj nieko neveikdami, ane? Man kaip tik labai labai patinka nieko neveikt
Papildyta:
Aš turbūt būsiu labai nepopuliari, bet nesuprantu tų kanelių stebuklo. Paragavau kažkada, nieko įspūdingo, ko taip visi giria jas gal pataikiau ant ne tokių. Prašom atsiųst paragaut
Parašyk kur siųsti.
Aš irgi nelabai jas mėgstu, bet šeimyna dievina tai ir kepu
Čia kaip ir tie Makaroncai, irgi pasaulis eina iš proto dėl jų, o man labai neskanu
o taip, man jie irgi kazkoks nesusipratimas
Beje, iš masinės produkcijos tai "Biržų duonos" kanelės labai neblogos. (Jų ir rijau tą dėžę. Na, ir paskui dar porą trejetą. Dėžių. )
Va, "makarūnsai" tai man irgi neprilipo visai. Nors ir nuostabiai atrodo.
Sveikos
Šiandien neturiu laiko prie kompo sėdėt
Nesu ragavus nei kanelių, nei makaroncų
dėl taupymo, tai baltai pavydžiu Dontstop, pas mus vos ne kas mėn. išlenda neplanuotos išlaidos, o dar kiek visko į namą sueina ir pritariu Aguončikui, kad su padidėjusiu atlyginimu, padidėja kažkodėl ir išlaidos
Būna neplanuotų ir pas mus, pas visus būna Svarbu bent jau planuotas suplanuot
Vis dėlto aišku ne maistui daugiausia išeina.
Pas mus irgi daugiausia ne maistui išeina. Daugiausia visai neįdomiai - paskolai ir mokesčiams
Dontstop, musu pinigai paprastai banke guli ne 'ant %'.
Skolinom sesei statyboms, grazino, taip ir liko paprastoj saskaitoj, aisku ir issileidzia taip greiciau, kai nera ribu.
Prie parduotuviu cia daznai stovi tokios masinos su saldytuvais, su kokios nors salies veliava, italu, graiku uzkandziai ir visokiu skanumynu pardavineja, juros gerybes, padazai, ir tokie dideli lauzomi paplociai prie ju, skanumelis, negalim praeit, o kainuoja nepigiai.
Taip ir issileidzia kruva pinigu ne rimtam maistui, o uzkandziams, saldumynams.
Opa, kodėl taip? Aš tame visai ne specialistė, bet greičiausiai pas jus kaip ir pas mus - šiaip gulintys, "neįdarbinti" pinigai nuvertėja Perveskit nors tam pačiam banke į taupomąją sąskaitą su %, vis mažiau nuvertės, o gal ir mažiau išsileis
Tu bent žinai, kame jūsų silpnumo vieta ir kur reikės pasispausti, jei reikės spaustis. Tai jau gerai Daugybė žmonių ateina į maisto taupymo temą tvirtindami, kad viską perka tik labai pigiai, taupo, niekam neišlaidauja, vos ne nieko nevalgo, o kažkur dingsta milžiniškos sumos Pradeda skaičiuot ir tikrus atradimus padaro
Beje, jūs ne tik taupyme/skaičiavime tokie, o ir daugelyje sričių - planavime, organizuotume, na, daug kur
Hmmmmm, investavimo klausimais turėjai patarėjų ar patys? Aš norėčiau, kad man kas patartų. Tik gal bėda, kad tom visom įstaigom nepasitikiu, manau, kad jiems a bile įkalbėt, o ne kad man gerai būtų
Normali ta šaldyta varškė, o ypač - jei ką nors gamini iš jos, tai išvis nelabai skirtumas jaučiamas. Gal vieną natūraliai valgyt ir būtų kitaip, bet apkepai, virtinukai, varškėtukai tai man nesiskiria.
O taip, o taip, aš labai atsakingai rinkausi vyrą
Aš pati nieko neraukiu apie investavimą. AčiūD, tuom užsiima vyras. Jis kažkiek pats domėjosi, kažkiek tame nusimanantys pažįstami paprotino...Aš visai nesikišu į tą sritį
Viskas gerai su ta varške po atšildymo Kuo puikiausiai galima ir be nieko valgyt, o jau apkepams, įdarams, varškėčiams netikiu, kad pats didžiausias gurmanas pastebėtų skirtumą O va grūdėtoji man ne, keičia konsistenciją po atšildymo