Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Barboroj ne visos prekės yra. Maximoj tarkim varškę imu liesiausią ir pigiausią. Vištos su akcija neimu, nes nežinia kiek ten jau pratęstas tas galiojimas. Teko švinkeną kadais parsinešt. Ačiū, nebenoriu.
Vis dėlto aišku ne maistui daugiausia išeina. O visokiems gimtadieniams, gyvūnų reikmėms, higienos prekėms, benzui, neduok die batams. Po mėnesio žėk jau beveik štukytė kažkur parpuolė
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 01 02, 17:24)
Semtama, kodel taip sakai del darzelio?  smile.gif

Turiu tokią draugę, kuri daug metų dirbo su vaikais, dabar atsidariusi savo mokyklėlę ir dar dėsto būsimiems pedagogams. Ji tokia kategoriška. Tai jau man spėjo išplauti smegenis, kad dažniausiai vaikai pasiruošę lankyti darželį būna apie trečius metus, nes:
- moka naudotis tualetu;
- sugeba žaisti su kitais vaikais;
- susiformuoja imuninė sistema.
Na ir dar daugiau dalykų privardino, bet jau nerašysiu, nes tada visai su manim nebendrausit. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sima_1 @ 2017 01 02, 18:48)

Semtama, aš tai manau, jog nėra tinkamiausio laiko darželiui, viskas nuo vaiko priklauso smile.gif

Na tiesiog vaikas būna pasiruošęs darželiui arba nepasiruošęs.
Tarkim aš savo vyresnėlę norėjau leisti nuo 2 metų. Bet tuomet vaizdas darželį su ja atrodė varganas: pavalgyt nemoka, į tualetą nueit nemoka, su kitais vaikais būti smagu tik tol kol artimas žmogus su ja. Tai kokia prasmė tą vaiką virkdyti ir pačiai nervuotis, kad jai blogai?
Kai sulaukė 2,5 metų, pradėjo daugiau kalbėt, daugiau suprasti. Jau buvo galima aptarti darželį, kas ten vyksta, kokios taisyklės. Išleidau kai buvo2metai 7mėn. Nebuvo jokių adaptacijos problemų. Ir šiaip kas patiko, kad jau galėjo man papasakoti,ne tik kas ten vyksta, bet ir dėl ko pyko, liūdėjo ir pan.

O dabar sąžinė graužia, kad mažę išleisiu nepilnai 2metų, 4 mėn. Bijau, kad dar nebus pasiruošusi darželiui.

Nesakau, kad nėra dvimetukų pasiruošusių lankyti darželį, bet mano atveju taip nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semtama: 03 sausio 2017 - 08:37
QUOTE(semtama @ 2017 01 03, 08:35)
T
Na ir dar daugiau dalykų privardino, bet jau nerašysiu, nes tada visai su manim nebendrausit.  smile.gif

Cia dabar, kodel taip nusprendei smile.gif Parasyk ir daugiau, man idomu labai.
mano vaikas tai kaip ir puikiai lankytu darzeli ir dvieju metu, eina noriai, aukletojos sake, kad visakas ok su juo, na taip, jis nieko nemoka, nei valgyti, nei rengtis, nei ant puodo, bet kadangi darzelis privatus, tai viska jam tikrai padeda padaryti. Bet tos ligos. Va tas mane jau nugalejo. Gruodi sveikas tebuvo 4 dienas. Pats pasigauna virusa darze ir mums visiems atnesa. Per menesi jau du kartus sirgom visa seima ir labai stipriai. As asmeniskai jau kokiu 10 metu neturejau tokios baisios slogos, su nenumaldomu kosuliu, ausies skausmais. Jau tiesa sakant, bijau ir bevesti i darzeli. Ir dar labiau bijau, kad su triju metu amziumi neissispres tas irgimo problema. Nes mano dickis nuolat sirgo visa darzelini perioda.
Atsakyti
Azazella, o nėra galimybės bent žiemą nevesti daržan? Aš išvis galvoju tik apie vėlyvą pavasarį/vasarą. Tikiuosi tada mažiau tų ligų bus, daugiau lauke prabus

Šitą..nebežinau nei ką bedaryt. Pas mus jau senokai ponaitis pripažįsta tik mane. Nebeleidžia vyrui jo migdyti, kas būdavo kasvakarinis ritualas. Pasirodo man gerokai būdavo lengviau, nes dabar rodos nušoksiu nuo proto, nes pribaigia galutinai tas migdymas nakčiai. O ir pati nebeatsikeliu dažnai, nieko nebenuveikiu. Bet esmė ta, kad ir nebenori manęs išleisti niekur. Kriokia iki panikos. Anksčiau taip nebuvo, pasimojuodavom ir viskas. Ką daryt nu..ypač dėl vyro. Jei tik ateina prie lovos kai reik migdyt, klykia, bėga
Atsakyti
labas,
įdomias temas gvildenat. taupymas man artimas, taupom su mb nuo vestuvių smile.gif ne taip stipriai kaip dontstop su vyru, bet... buvo laikas kai išlaidas rašiausi ir skaičiavau, tai didelis darbas. mb irgi taupus ir jį išleist į parduotuvę nebėda, nes aš daugiau prisiperku akcijinių prekių nei jis. mes tariamės kam taupom, didesnius pirkinius visada aptariam, ar reikia ir pan.

darželį lankyti mažius turėtų pradėt nuo gegužės 2 d. per tą mėnesį asimatys kaip jam sekasi, tada ko gero nuimsiu vasaros atostogoms ir jei viskas ok rugsėjį leisiu toliau. jis visai kitoks nei dukra, tikiuosi jam bus lengviau.
Atsakyti
Na va, prizymejau, o cituot neleidzia.

Semtama, parasyk parasyk, idomu.

Dontstop, musu pinigai paprastai banke guli ne 'ant %'.
Skolinom sesei statyboms, grazino, taip ir liko paprastoj saskaitoj, aisku ir issileidzia taip greiciau, kai nera ribu.

Azazella, pas mus tas pats, issiunciu vyra keliu dalyku, grizta su maisu.

Prie parduotuviu cia daznai stovi tokios masinos su saldytuvais, su kokios nors salies veliava, italu, graiku uzkandziai ir visokiu skanumynu pardavineja, juros gerybes, padazai, ir tokie dideli lauzomi paplociai prie ju, skanumelis, negalim praeit, o kainuoja nepigiai.
Taip ir issileidzia kruva pinigu ne rimtam maistui, o uzkandziams, saldumynams.

Atsakyti
Vakar gavau dovanų inhaliacinį pleistrą, klijuojamas ant viršutinių rūbų nakčiai, skleidžia eterinį kvapą 8 val., pabandžiau - nežinau, ar sutapimas, ar poveikis, vaikas miegojo daug ramiau ir kvėpavo geriau. Na, bent kad nepakenkė tai, manau, tikrai.
Azazella, pagal kokį receptą kepei kaneles? Vakar kepiau, išlaikiau visą laiką, gavosi geriau, bet man gal dar kažko norisi.... Tiesą pasakius, esu valgiusi savo gyvenime tik vieną kanelę, tai nelabai žinau, kaip turi būt išties, bet iš saviškių noriu dar kažką išpešt biggrin.gif
QUOTE(dontstop @ 2017 01 02, 17:22)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Aguončikas" data-cid="71329556" data-time="1483365255">
<div>
<p> Gi ne viskas pašvinksta numatytą dieną vartotojo įkelta nuotrauka
Dar kartą mano susižavėjimas ir pagarba vartotojo įkelta nuotraukaBandžiau kelis kartus pradėt skaičiuot SAVO išlaidas, bet... po mėnesio viską mečiau. Tad puikiai suprantu jus ir todėl taip klausinėjau, kaip jūs tai darote. Beje, ar tavo šeimoj buvo tokia sistema/tradicija, ar čia tik tavo išmislas?

</p>
</div>
</blockquote>
<p>O ypač, jei tai lenkiški pieno produktai  smile.gif  Pastebėjau, jie geriau laikosi, nei lietuviški, ir pradaryti ilgai neprarūgsta, ir nepradaryti jau po galiojimo diena ar pora dar tikrai geri  smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Ačiū, ačiū  4u.gif  Skaičiuoti pinigus mane išmokė tėvai. Kiek prisimenu iš vaikystės, jie irgi skaičiuodavo, viską surašydavo ranka į didelį A4 formato sąsiuvinį. Aš irgi pradėjau rašytis, kai tik pradėjau gauti kišenpinigius - nuo 8 metų  biggrin.gif  Susirašydavau išlaidas į bloknotą  lotuliukas.gif  Na o paskui visiškai rimtai vedžiau "namų buhalteriją", kai jau gyvenau viena bei pirmoje santuokoje. Antroje santuokoje ačiūD šį "malonų" darbą perėmė vyras  ax.gif  Jis beje iki pažinties su manimi irgi skaičiuodavo savo išlaidas, nuo studijų laikų, jį irgi skatino ir mokino tai daryti jo tėvai  smile.gif Tai va, susitikom tokie du, planuojantys, skaičiuojantys  laugh.gif​ </p>

Fantastika. Pagarba ir tikrai nuostabu, kad susitikot "abu labu tokie". Po vieną ne kas būtų, tikrai. Beje, jūs ne tik taupyme/skaičiavime tokie, o ir daugelyje sričių - planavime, organizuotume, na, daug kur smile.gif
QUOTE(dontstop @ 2017 01 02, 17:38)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71329623" data-time="1483367075">
<div>
<p>Dontstop, atostogoms atskirai taupot?

Galvoju, kai Adelia bus didesne ir galesim kazkur vaziuot, reikes taupyt metu begy po biski, o ne atejus atostogoms kelis tukstancius is santaupu issvaistyt.
</p>
</div>
</blockquote>
<p>Buvo tokių metų, kai konkrečiai net popierinį voką su užrašu "Kelionei" turėjom, ten dėdavom grynus, iš anksto buvom numatę po kiek minimum kas mėnesį dėsim ir dėdavom, gavus algą nuimdavom iškart, kiek reikia, kad neišleistume kitur  bigsmile.gif Bet čia seniau. Paskui pradėjom kelionėms atidėjinėti į atskirą sąskaitą.</p>
<p> </p>
<p>Paskutiniųjų dviejų metų tai pigios mūsų kelionės, ką ten taupyt, iš einamos algos apmokam (vyras gauna atostoginius, kitais žodžiais dvi algas iš karto, su tais pinigais ir važiuojam + viešbučiai būna rezervuoti ir apmokėti gerokai anksčiau, tai pinigų reikia kurui, maistui ir pramogoms).</p>
<p> </p>
<p>O va santaupų tai nejudinam dėl kelionių. Mūsų santaupos beje investuotos, jei jas ištraukt iš fondų, prarandami procentai, pas jus ne taip?  hmm.gif Mum labiau apsimoka pritrūkus pinigų kreditine damokėt, ir iš sekančios algos padengt, nei fondus judint  hmm.gif​ </p>

Hmmmmm, investavimo klausimais turėjai patarėjų ar patys? Aš norėčiau, kad man kas patartų. Tik gal bėda, kad tom visom įstaigom nepasitikiu, manau, kad jiems a bile įkalbėt, o ne kad man gerai būtų smile.gif
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 01 02, 20:38)
Dontstop, kasdien 1-2 kartus valgoma vištiena. Tarkim vakar pirkau maximines dviejų vištų krūtinėles, tai jau šiandien jų nebėra. Abu ponai per pusę surijo. Liko tik niekieno nevalgoma sriuba biggrin.gif šaldytos varškės jaučiu neprisiversčiau valgyt..

Normali ta šaldyta varškė, o ypač - jei ką nors gamini iš jos, tai išvis nelabai skirtumas jaučiamas. Gal vieną natūraliai valgyt ir būtų kitaip, bet apkepai, virtinukai, varškėtukai tai man nesiskiria.

QUOTE(Azazella @ 2017 01 02, 23:24)

Dar manau, kad norint rimtai taupyti ir planuoti, turi buti abieju pusiu rimtas susitarimas ir nusiteikimas, nei jei vienas pilnu pajegumu stengiasi , o kitas nei kiek neatsizvelgia, tai tada tik pykciai kyla.

Pritariu.
QUOTE(dontstop @ 2017 01 03, 00:39)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Uoga_saujoj" data-cid="71330042" data-time="1483378689">
<div>
<p>Dontstop, kasdien 1-2 kartus valgoma vištiena. Tarkim vakar pirkau maximines dviejų vištų krūtinėles, tai jau šiandien jų nebėra. Abu ponai per pusę surijo. Liko tik niekieno nevalgoma sriuba vartotojo įkelta nuotraukašaldytos varškės jaučiu neprisiversčiau valgyt..</p>
</div>
</blockquote>
<p>Tada dėl visko kaltos Maximos kainos, jei perkat ten ir dar net ant nuolaidų netaikot  biggrin.gif Paskutinį kartą mes už kilą krūtinėlės Lenkijoje mokėjom 2,30 eur, už kilą varškės 1,70 eur, pažiūrėjau įdomumo dėlei kiek Barboroj kainuoja: krūtinėlė 6,53, varškė tokio pat išfasavimo 4,32  blink.gif   Na tai ko norėt....</p>
<p> </p>
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Azazella" data-cid="71330517" data-time="1483388678">
<div>
<p>
Dar manau, kad norint rimtai taupyti ir planuoti, turi buti abieju pusiu rimtas susitarimas ir nusiteikimas, nei jei vienas pilnu pajegumu stengiasi , o kitas nei kiek neatsizvelgia, tai tada tik pykciai kyla.
 </p>
</div>
</blockquote>
<p>
Būtinai  drinks_cheers.gif</p>

Įdomumo dėlei - rūkyto sūrio man reikėjo savo keptos duonos tortams, tai 150 g. sūrio LT mokėjau 3,49 euro. PL 2 pakuotės analogiško (tik tikrai skanesnio) po 200 g. kainavo 3,33 euro.
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 01 03, 01:16)
Barboroj ne visos prekės yra. Maximoj tarkim varškę imu liesiausią ir pigiausią. Vištos su akcija neimu, nes nežinia kiek ten jau pratęstas tas galiojimas. Teko švinkeną kadais parsinešt. Ačiū, nebenoriu.
Vis dėlto aišku ne maistui daugiausia išeina. O visokiems gimtadieniams, gyvūnų reikmėms, higienos prekėms, benzui, neduok die batams. Po mėnesio žėk jau beveik štukytė kažkur parpuolė

Blyn, kad ta štukytė išeitų, ją reikia dar ir turėt smile.gif
Jei rimtai, tai labai labai dažnai būna, kad padidėjus pajamoms, padidėja ir išlaidos, nes automatiškai suveikia tas faktorius, kad uždirbau daugiau, tai galiu leist sau šiek tiek daugiau, šiek tiek geresnės kokybės/brangesnį dalyką nusipirkt.
QUOTE(semtama @ 2017 01 03, 09:35)
Turiu tokią draugę, kuri daug metų dirbo su vaikais, dabar atsidariusi savo mokyklėlę ir dar dėsto būsimiems pedagogams. Ji tokia kategoriška. Tai jau man spėjo išplauti smegenis, kad dažniausiai vaikai pasiruošę lankyti darželį būna apie trečius metus, nes:
- moka naudotis tualetu;
- sugeba žaisti su kitais vaikais;
- susiformuoja imuninė sistema.
Na ir dar daugiau dalykų privardino, bet jau nerašysiu, nes tada visai su manim nebendrausit.  smile.gif
Papildyta:
Na tiesiog vaikas būna pasiruošęs darželiui arba nepasiruošęs.
Tarkim aš savo vyresnėlę norėjau leisti nuo 2 metų. Bet tuomet vaizdas darželį su ja atrodė varganas: pavalgyt nemoka, į tualetą nueit nemoka, su kitais vaikais būti smagu tik tol kol artimas žmogus su ja. Tai kokia prasmė tą vaiką virkdyti ir pačiai nervuotis, kad jai blogai?
Kai sulaukė 2,5 metų, pradėjo daugiau kalbėt, daugiau suprasti. Jau buvo galima aptarti darželį, kas ten vyksta, kokios taisyklės. Išleidau kai buvo2metai 7mėn. Nebuvo jokių adaptacijos problemų. Ir šiaip kas patiko, kad jau galėjo man papasakoti,ne tik kas ten vyksta, bet ir dėl ko pyko, liūdėjo ir pan.

O dabar sąžinė graužia, kad mažę išleisiu nepilnai 2metų, 4 mėn. Bijau, kad dar nebus pasiruošusi darželiui.

Rašyk rašyk ir daugiau, aš draugausiu. Saviškio irgi neleidžiu kol kas, nes irgi manau, kad nieko gero, kai jis nemokės pasakyt, ko nori/nenori, pavalgyt, miegot kitoj aplinkoj ir pan. Žinau tuos pliusus, kad greičiau kalbės, greičiau išmoks ir pan., bet man minusai nusvėrė, vat....
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2017 01 03, 09:59)
Cia dabar, kodel taip nusprendei smile.gif Parasyk ir daugiau, man idomu labai.

Na ok.
- Maždaug iki 3 metų susiformuoja prieraišumo jausmas su tėvais. Jei su vaiku tėvai nebūna - tas jausmas nesukuriamas, tokiam žmogui ateityje sunkiau bus būti ne tik su tėvais, bet ir su draugais, kurti santykius šeimoje;
- Susiformuoja pasitikėjimas savimi, meilė "sau", kuris gali būti sukurtas tik meilės. Jokia auklėtoja nemylės vaiko taip, kaip tėvai. Auklėtojai - jis tik vienas iš 20, o tėvams išskirtinis, ypatingas. O tokie mažiai kaip mūsų kol kas jaučiasi patys svarbiausi. Jeigu tą sugriausi - atkurti vėliau žmogui pasitikėjimą savimi - sunku.
- Apskritai ankstyvajame amžiuje patirtos traumos vėliau neaišku kaip gali atsiliepti gyvenime.

Na maždaug "Atiduokite pirmus 3 gyvenimo metus vaikui - tai to žmogaus niekas gyvenime nesulaužys . O jeigu žmogus užaugo nelaimingas - tai tėvų kaltė".
Atsakyti
Uoga, man atrodo, savaime praeis tas etapas.
Adelijai irgi visaip uzeina, jeigu verkia, nenori, kad jis migdytu, tai ir nedarau streso, nekaukinu, migdau pati.
Plius ji nori mano lietuviskos pasakos, tai rekia: mama nojiu, pasaka.
Dabar vyras atrado netycia buda, sako, mama isvaziavo apsipirkti, ka kazin nupirks mums? Ir ji uzsigalvoja, vardina produktus, vaisius.. Buna pasiklausau prie duru, kad paciai butu ramu, kad jau manes neiesko.
O jeigu kazkur isvaziuoju, nemojuoju, neatsisveikinu, nes verktu kiekvienais karta.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

mes planuojam leist vyruką nuo rudens, pavasarį gal į namudinį darželį leisim ne kasdien ax.gif

dėl taupymo, tai baltai pavydžiu Dontstop, pas mus vos ne kas mėn. išlenda neplanuotos išlaidos, o dar kiek visko į namą sueina doh.gif ir pritariu Aguončikui, kad su padidėjusiu atlyginimu, padidėja kažkodėl ir išlaidos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 01 03, 09:27)
Azazella, o nėra galimybės bent žiemą nevesti daržan? Aš išvis galvoju tik apie vėlyvą pavasarį/vasarą. Tikiuosi tada mažiau tų ligų bus, daugiau lauke prabus

Aisku, kad yra, as gi nedirbu. Bet taip norejosi paciai sau kelias dienas per savaite tureti, o ir Motiejui labai patinka darzelyje, jis jau namie baigia is nuobodybes numirti, tie patys zaislai, tie patys veidai. jau vakarais nebezinau kuo ji ir beuzimti, niekas nepatinka, istisinys zirzimas.
Atsakyti
Aguončikai, aš tūkstančio neuždirbu, tame ir bėda biggrin.gif gyvenu ir savo ir vyro santaupų. Bet jo, bėda, kai žinai, kad sąskaitoj yra, dažnai neskaičiuoji. Jei reikia tai ir perki...

Atsakyti