Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(dontstop @ 2017 01 02, 11:40)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71329044" data-time="1483353129">
<div>
<p> Daugiausia maistui i 500 netelpam.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Nu va, o sakai pigu pirkti gatavą maistą  smile.gif  Niekaip negali būti, juk tie, kas jį gamina ir jum parduoda, savo pelną gauna  smile.gif​ </p>

Nera pigu, bet man kai kada atrodo, kad tikrai pigiau uzsisakyt nei gamint. Realiai nervina, kad tiek isleidziam maistui, ypac sudniekiams, saldumynams, idarytoms alyvuogems, marinuotoms krevetems..tokiems bereikalingiems uzkandziams nemazai iseina, kurie nepigiai kainuoja..menesio pradzioj vyras nuima 500 padeda i viena vieta is ten as imu i parde, o kiek dar jis uzsuka ir moka kortele, tas tas musu " tilpti i 500 nieko vertas".
Nusiziurejom is draugu, kurie pasistate nama ir tipo taip taupo.

Skaitau tavo postus ir suprantu, kad mums neiseitu taip, as dar kazko neperku del papildomu kaloriju, o vyras perka viska ka nori, jau per pirma isvaziavima i parde pamirstu susitarima.
Atsakyti

Gi ne viskas pašvinksta numatytą dieną smile.gif

Dar kartą mano susižavėjimas ir pagarba 4u.gifBandžiau kelis kartus pradėt skaičiuot SAVO išlaidas, bet... po mėnesio viską mečiau. Tad puikiai suprantu jus ir todėl taip klausinėjau, kaip jūs tai darote. Beje, ar tavo šeimoj buvo tokia sistema/tradicija, ar čia tik tavo išmislas?

O ypač, jei tai lenkiški pieno produktai  :)  Pastebėjau, jie geriau laikosi, nei lietuviški, ir pradaryti ilgai neprarūgsta, ir nepradaryti jau po galiojimo diena ar pora dar tikrai geri  :)

Ačiū, ačiū  :4u:  Skaičiuoti pinigus mane išmokė tėvai. Kiek prisimenu iš vaikystės, jie irgi skaičiuodavo, viską surašydavo ranka į didelį A4 formato sąsiuvinį. Aš irgi pradėjau rašytis, kai tik pradėjau gauti kišenpinigius - nuo 8 metų  :D  Susirašydavau išlaidas į bloknotą  :lol:  Na o paskui visiškai rimtai vedžiau "namų buhalteriją", kai jau gyvenau viena bei pirmoje santuokoje. Antroje santuokoje ačiūD šį "malonų" darbą perėmė vyras  :ax:  Jis beje iki pažinties su manimi irgi skaičiuodavo savo išlaidas, nuo studijų laikų, jį irgi skatino ir mokino tai daryti jo tėvai  :) Tai va, susitikom tokie du, planuojantys, skaičiuojantys  :laugh:​ 

Atsakyti
Dontstop, atostogoms atskirai taupot?
Galvoju, kai Adelia bus didesne ir galesim kazkur vaziuot, reikes taupyt metu begy po biski, o ne atejus atostogoms kelis tukstancius is santaupu issvaistyt.

Semtama, kodel taip sakai del darzelio? smile.gif
Atsakyti

Skaitau tavo postus ir suprantu, kad mums neiseitu taip, as dar kazko neperku del papildomu kaloriju, o vyras perka viska ka nori, jau per pirma isvaziavima i parde pamirstu susitarima.

Tai jum gal nereikia taupyti  :)  Ta prasme, kad gal ir taip viskam užtenka  :)  Pas mus tai liūdniau viskas su materialine padėtimi. Arba kelionė, arba krevetės  :D Kadangi vyras keliaut tikrai nori, nepamirš, kai bus parduotuvėje. O jei situacija nespaustų, kitaip būtų. Irgi taupytume, bet ne taip griežtai. Aš per 2016 m tikrai labai atsipalaidavus su taupymu buvau  :blush-anim-cl:  Mačiau, kad nesunkiai telpam į pajamas, tai daug ką sau leidau (tik ne apie maistą kalba), nes rimtos būtinybės taupyti nebuvo  :blush-anim-cl: Šiaip sau taupyti be jokio konkretaus tikslo, bele mažesnį išlaidų skaičiuką gale mėnesio pamatyti, ne taip įdomu ir ne taip motyvuoja, kaip kad kai yra įdomus tikslas  :bigsmile:​ 

Atsakyti

Dontstop, atostogoms atskirai taupot?
Galvoju, kai Adelia bus didesne ir galesim kazkur vaziuot, reikes taupyt metu begy po biski, o ne atejus atostogoms kelis tukstancius is santaupu issvaistyt.

Buvo tokių metų, kai konkrečiai net popierinį voką su užrašu "Kelionei" turėjom, ten dėdavom grynus, iš anksto buvom numatę po kiek minimum kas mėnesį dėsim ir dėdavom, gavus algą nuimdavom iškart, kiek reikia, kad neišleistume kitur  :bigsmile: Bet čia seniau. Paskui pradėjom kelionėms atidėjinėti į atskirą sąskaitą.

Paskutiniųjų dviejų metų tai pigios mūsų kelionės, ką ten taupyt, iš einamos algos apmokam (vyras gauna atostoginius, kitais žodžiais dvi algas iš karto, su tais pinigais ir važiuojam + viešbučiai būna rezervuoti ir apmokėti gerokai anksčiau, tai pinigų reikia kurui, maistui ir pramogoms).

O va santaupų tai nejudinam dėl kelionių. Mūsų santaupos beje investuotos, jei jas ištraukt iš fondų, prarandami procentai, pas jus ne taip?  :hmm: Mum labiau apsimoka pritrūkus pinigų kreditine damokėt, ir iš sekančios algos padengt, nei fondus judint  :hmm:​ 

Atsakyti
Pas mum neišeina apsipirkti kartą per savaitę vien dėl varškės. Pieno irgi dažnai einu, nors naudojam tą ilgalaikio galiojimo, bet tiesiog neužperku jo daugiau. Ir dar amžiais pritrūkstu kokios mėsos. Ponaitis valgo 4 kartus dienoj, tai vis šoku apie jo norus. Mėsinis jis pas mane
Atsakyti

Pas mum neišeina apsipirkti kartą per savaitę vien dėl varškės. Pieno irgi dažnai einu, nors naudojam tą ilgalaikio galiojimo, bet tiesiog neužperku jo daugiau. Ir dar amžiais pritrūkstu kokios mėsos. Ponaitis valgo 4 kartus dienoj, tai vis šoku apie jo norus. Mėsinis jis pas mane

Aš varškę išvis kartą į 2 mėn perku  :)  Šaldau. Pieną perku Lidle kartą per savaitę, iškart 2 litrus, tas pats pigiausias 0,49 ct tikrai neprarūgsta per savaitę, perku nuo Lidlo atidarymo, jau patikrinta laiko, taip sakant  :) Mėsos irgi užsiperkam keliems mėnesiams į priekį ir į kamerą dedam. O valgom mes su vaikais 5 kartus per dieną (vyras mažiau  :D ). Ar jūs 4 kartus per dieną būtent mėsos valgot?  :unsure:​ 

Atsakyti
Uch kaip įdomiai diskutuojat apie taupymą bigsmile.gif
dontstop, pagarba jūsų sistemai biggrin.gif Gerai, kai abu tokie jūs su vyru vienodi tuo klausimu. Mums taip neišeitų turbūt, bet ir poreikio didelio nėra. Aišku iš principo aš už taupumą ir nepirkimą visko belekiek beleko. Kažkada studijų laikais esu kompe turėjus tokią namų ūkio buhalterijos programą, su ja kažkiek laiko vedžiau visus duomenis, bet paskui mečiau ax.gif kažkaip labai jau daug laiko užima visi tie čekių rinkimai/vedimai ir t.t. Dabar net ir nebūtų kada išvis. Pas mus taupymas tai, kad perkam su akcijom, didesniais kiekiais ir pan. Į pardę einam kelis kart į savaitę. Aš taip nemoku sugalvot visos savaitės meniu, galvoju savaitės eigoje, ir net jei gaminu iš turimų atsargų, vistiek kokio vieno dviejų ingridientų prireikia, plius pieno, duonos keliskart savaitėj reikia.

digin, ką skaitai? mirksiukas.gif aš irgi vakare užmigdžius dukrą guliu su telefonu rankoj, FB ir SM pasitikrinu, o šiaip irgi mėgdavau paskaityt, dabar serialus žiūriu su min garsu ar su ausinėm jei turiu po ranka. Relaksas rolleyes.gif

Semtama, aš tai manau, jog nėra tinkamiausio laiko darželiui, viskas nuo vaiko priklauso smile.gif
Atsakyti
Dontstop, kasdien 1-2 kartus valgoma vištiena. Tarkim vakar pirkau maximines dviejų vištų krūtinėles, tai jau šiandien jų nebėra. Abu ponai per pusę surijo. Liko tik niekieno nevalgoma sriuba biggrin.gif šaldytos varškės jaučiu neprisiversčiau valgyt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 02 sausio 2017 - 19:38
Mes abu su vyru nemokantys taupyt doh.gif
Į parduotuvę važiuoju vieną kartą per savaitę. Bet grynai dėl to kad daugiau neturiu kada. Po darbo skubu pasiimti vaikus, padarau valgyt ir guldau vaikus miegot. Jau apie jokias pardes nė nesvajoju. Bet ir išsileidžia tokiu būdu daug mažiau, nes vis nori nenori pasigriebi į krepšelį visiškai nereikalingų daiktų. O jei eičiau kasdien tų daiktų būtų daaaug.
Atsakyti
Mes irgi nelabai mokam taupyti, pikciausia, kas didziuma pinigu issitasko bevertems smulkmenoms. I parduotuve as vaikstau mazai, pora kart per savaite uzsisakau i namus barbora. Bet irgi kaip ir daugumai, daznai dar tarpuose kazko vis pritruksta, tai duonos, tai grietines, tai pieno, tada jau tenka kulniuoti i realia parduotuve, o ta dazniausiai daro vyras, o jau jis pas mane nemoka nueiti ir nupirkti tik duonos, kad ir kaip prasyciau, vis tiek grizta su pilnu maisu. Jei bandau bambeti pradeda aiskinti, kad viskam buvo akcija, kad nieko nereiks imesti, kadagi nesuvalgem ir t.t. O kad nesuvalgom ir tenka ismesti, tikrai pasitaiko, o man plius papildomas galvos skausmas vis perziurineti besibaigiancio galiojimo produktus ir sukti galva ka is ju cia ant greicio pagaminti.
Dar manau, kad norint rimtai taupyti ir planuoti, turi buti abieju pusiu rimtas susitarimas ir nusiteikimas, nei jei vienas pilnu pajegumu stengiasi , o kitas nei kiek neatsizvelgia, tai tada tik pykciai kyla.

Pas mus daygybe pinigu issileidzia bandelems, visokiems jogurtams ir gatavoms kosems, visokiems mesos pusgaminiams. Popieriniu ranksluosciu labai daug sunaudojam.
Atsakyti

Dontstop, kasdien 1-2 kartus valgoma vištiena. Tarkim vakar pirkau maximines dviejų vištų krūtinėles, tai jau šiandien jų nebėra. Abu ponai per pusę surijo. Liko tik niekieno nevalgoma sriuba biggrin.gifšaldytos varškės jaučiu neprisiversčiau valgyt..

Tada dėl visko kaltos Maximos kainos, jei perkat ten ir dar net ant nuolaidų netaikot  :D Paskutinį kartą mes už kilą krūtinėlės Lenkijoje mokėjom 2,30 eur, už kilą varškės 1,70 eur, pažiūrėjau įdomumo dėlei kiek Barboroj kainuoja: krūtinėlė 6,53, varškė tokio pat išfasavimo 4,32  :blink:   Na tai ko norėt....

Dar manau, kad norint rimtai taupyti ir planuoti, turi buti abieju pusiu rimtas susitarimas ir nusiteikimas, nei jei vienas pilnu pajegumu stengiasi , o kitas nei kiek neatsizvelgia, tai tada tik pykciai kyla.

Būtinai  :sutinku:

Atsakyti