Turit dabar jau ir planšetę, kiek pamenu. Finansine prasme tikrai skirtumas didžiulis, o e-knygų dabar jau tikrai daaaug prieinamų. Ir nemokamų, ir už ne itin didelį mokestį.
Taip rašau, nes vakar pati per save perlipau po kelių nesėkmingų bandymų - užsiprenumeravau narystę ir atsisiunčiau pirmąją e-knygą telefone. Ir sėkmingai ją "rijau" lovoj gulėdama, iki pusės trijų. Ir net sąlyginai mažas ekranas netrukdo, jei įdomus skaitinys. Su palanšete dar sėkmingiau turėtų gautis.
Pagaliau turėsiu ką daugiau skaityti vakarais su telefonu rankoje vaikus migdydama ir užmigdžiusi. Nes naršymas ir skaitinėjimas pagal dienos ar momento interesus jau užknisa kartais.
(Tik naktiniam skaitymui iki pilnos laimės geriau turėti atsisiuntus ir "naktinio režimo" aplikaciją, kai ekranas šviečia ne melsvai, o pageidaujamu rausvumo lygiu. Na, čia tuo pačiu visus niuansus sukraunu į vieną postą. )
Išbandyt gi galima.
Nesuprantu kaip įmanoma 200-300 maistui išleist. Mes niekaip neįtelpam. Dontstop, ką jūs ten valgot
Valgom paprastai, daug košių, dribsnių su pienu, sumuštinių, bulvinių patiekalų, makaronų, blynų, troškinių, apkepų. Mėsa, žuvis arba paukštiena būna vieną kartą per dieną, paprastai pietum. Sriubas verdu be mėsos. Vaisius ir daržoves perku pagal sezoną, t y dabar, pvz neperkam pomidorų ir agurkų, o perkam morkas ir burokus Perkam daugiau paprastų, grynų produktų, pvz žalią mėsą, bet ne dešrą, paprastą varškę, bet ne sūrelius ir tt. Neperkam gatavo maisto iš kulinarijos skyriaus (gatavų kotletų, mišrainių). Vyras maistą į darbą vežasi iš namų, nepietauja kavinėse. Negeriam alkoholio, kavos, arbatos. Neperkam saldumynų beveik išvis. Neperku nieko Maximose Ten brangu, net su akcijom. Dažnai perkamiems produktams radau "taškus", kur pigiau, pvz žuvį perku žuvies parduotuvėlėje, duoną turguje, vaisius ir daržoves kioske. Maisto neišmetam - kasdien peržiūriu šaldytuvą, gaminu pirmiausia iš to, kas jau prie galiojimo pabaigos. Na ir panašiai
Dontstop, žinau, kad tu prieš technologijas , bet jeigu yra tieeek azarto taupyti (pagarba už valią ir jautraus klausimo suderinimą šeimoje!) ir knygos yra jautri vieta, gal tiktų išbandyti elektronines knygas.
Turit dabar jau ir planšetę, kiek pamenu. Finansine prasme tikrai skirtumas didžiulis, o e-knygų dabar jau tikrai daaaug prieinamų. Ir nemokamų, ir už ne itin didelį mokestį.
Taip rašau, nes vakar pati per save perlipau po kelių nesėkmingų bandymų - užsiprenumeravau narystę ir atsisiunčiau pirmąją e-knygą telefone. Ir sėkmingai ją "rijau" lovoj gulėdama, iki pusės trijų. Ir net sąlyginai mažas ekranas netrukdo, jei įdomus skaitinys. Su palanšete dar sėkmingiau turėtų gautis.
Pagaliau turėsiu ką daugiau skaityti vakarais su telefonu rankoje vaikus migdydama ir užmigdžiusi. Nes naršymas ir skaitinėjimas pagal dienos ar momento interesus jau užknisa kartais.
(Tik naktiniam skaitymui iki pilnos laimės geriau turėti atsisiuntus ir "naktinio režimo" aplikaciją, kai ekranas šviečia ne melsvai, o pageidaujamu rausvumo lygiu. Na, čia tuo pačiu visus niuansus sukraunu į vieną postą. )
Išbandyt gi galima.
Digin*, kad aš sau romanų neperku, imu bibliotekoje Tiek daug išleidžiam dičkio enciklopedijom pagrinde, antroj vietoj - mažosios knygom su lipdukais, užduotėlėm ir tt. Visam tam planšetė netinka...
Apskritai aš už kai kurias elektronines knygas, pati savo kompe turiu nemažą kolekciją ... bet ten receptai, lieknėjimo vadovai ir pan
Matai, kokia fignia su tom kanelėm, aš pati save turbūt pergudravau - tešlą susiruošiau, viskas lyg OK, kai sugalvojau kitą dieną kept, tai apsižiūrėjau, kad turiu tų mažųjų kanelių formą, mini. Pabijojau, kad kai kepsiu mažesnėj formelėj pagal normalių kepimo režimą, sudeginsiu, tai nusprendžiau patrumpinti laiką ir įtariu, padariau blogai tai, kad patrumpinau tą pirmąją fazę - didelės kaitros. Vat vidus man toks, lyg vos vos iškepimo truktų. Šiandien kepsiu vėl, nes tešlos liko.
As kepu mazosiose formelese (noreciau kepti didelese, bet neturiu tokiu) ir tos pirmosios fazes netrumpinu, o antraja faze jau ziuriu pagal apskrudima, dazniausiai kepu trumpiau nei parasyta recepte. Ir viskas gaunasi ok.
Papildyta:
<p>Renkam visus čekius į dėžutę nuo batų Kur neduoda čekių, rašydavau anksčiau ant kažkokio kito čekio, dabar užvedu baltą lapą kiekvienam mėnesiui, laikau jį prie kompo. Grįžau pvz iš turgaus ir iškart užrašau ten, kol nepamiršau, kam išleidau ir kiek. Vyras vedasi tokias išlaidas be čekių į telefoną. Paskui dar pažiūrim elektroninių bankų išklotines, nes kai kas perkama internetu. Ir taip susekam kiekvieną išleistą centą </p>
<p> </p>
<p>Dėl knygų nieko nesako, nes tai pagrinde knygos vaikams, taigi lavinimas Aš sau tikrai labai nedaug perku, gal 5 knygas nusipirkau per visus metus. Labai pasijuto, kai užsidarė remontui vaikų biblioteka šalia namų. Važiuojam į tolimesnę, bet nepatogu, esam priklausomi nuo vyro, taigi važiuojam ten tik kartą į mėn, o likusį laiką perkam, perkam, perkam Šį mėnesį vaikų biblioteka jau turi atsidaryti pagaliau Vaikams imsiu tik ten. Pirksiu tik užduotėlių knygas, vieną vaikišką žurnalą planuoju pirkti kas mėnesį ir planuoju apsiriboti tik 1 žurnalu per mėnesį sau </p>
Kiek laiko uzima menesio islaidu suskaiciavimas? Man kazkaip atrodo, kad cia milziniskas darbas.
Papildyta:
Kiek laiko uzima menesio islaidu suskaiciavimas? Man kazkaip atrodo, kad cia milziniskas darbas.
Pats išlaidų suvedimas - kelias valandas Bet labai priklauso ir nuo kategorijų skaičiaus, yra skirtumas, kai pvz maistas yra vienas stulpelis ar keliolika, tą patį čekį galima suvest per kelias sekundes įrašius tik bendrą sumą, ar 15 minučių, suvedinėjant kiekvieną čekio eilutę vis į kitą lentelės stulpelį.
Čekių suvedimas yra tik pusė darbo Antra pusė - daug svarbesnė - mėnesio išlaidų aptarimas, strategijos kitam mėnesiui kūrimas ir tt, čia jau galima užtrukti ir pusę dienos Bet be aptarimo ir konkrečių veiksmų surašymo (taip, taip, ranka ant popieriaus ) nieko nebus, neužtenka tik šiaip panorėt, kad nuo rytojaus išlaidos sumažėtų, reikia sugalvot, aptart ir surašyt konkrečius veiksmus, ką darysim kitaip, negu darėm iki šiol. Pats suvedimas nieko neduoda, tą minutę pasibaisi, kiek daug išleista ir sekančią minutę jau pamiršti
Tai žodžiu jo, taupymas yra didelis darbas
Kokio dydzio tos mini kaneliu formeles? Silikonines ar metalines? Pas mane 4,5 cm, kepu pgl recepto laika, gaunas skaniau zymiai nei pirktines.
Kodel? Del kaloriju?
<div>
<p>Nesuprantu kaip įmanoma 200-300 maistui išleist. Mes niekaip neįtelpam. Dontstop, ką jūs ten valgot </p>
</div>
</blockquote>
<p>Valgom paprastai, daug košių, dribsnių su pienu, sumuštinių, bulvinių patiekalų, makaronų, blynų, troškinių, apkepų. Mėsa, žuvis arba paukštiena būna vieną kartą per dieną, paprastai pietum. Sriubas verdu be mėsos. Vaisius ir daržoves perku pagal sezoną, t y dabar, pvz neperkam pomidorų ir agurkų, o perkam morkas ir burokus Perkam daugiau paprastų, grynų produktų, pvz žalią mėsą, bet ne dešrą, paprastą varškę, bet ne sūrelius ir tt. Neperkam gatavo maisto iš kulinarijos skyriaus (gatavų kotletų, mišrainių). Vyras maistą į darbą vežasi iš namų, nepietauja kavinėse. Negeriam alkoholio, kavos, arbatos. Neperkam saldumynų beveik išvis. Neperku nieko Maximose Ten brangu, net su akcijom. Dažnai perkamiems produktams radau "taškus", kur pigiau, pvz žuvį perku žuvies parduotuvėlėje, duoną turguje, vaisius ir daržoves kioske. Maisto neišmetam - kasdien peržiūriu šaldytuvą, gaminu pirmiausia iš to, kas jau prie galiojimo pabaigos. Na ir panašiai </p>
Na labai panašu į mūsų meniu, tik mes gal vaisių daugiau perkam ir maximą dažnai naudojam. Pvz.bananai privalomi pas mus. Perku vištos filė, varškes, daržoves. Iš nebūtinų dalykų papuola varškytė vaikui tarkim, kokie sausainiai paprasti. Daugiau nieko rodos. Pusfabrikačių neperkam, jokių dešrų ten, bulkos. Nu bet tikrai daug gaunasi. Einu į pardę kas antrą dieną.
Išbandyt gi galima.
Aš noriu išbandyt, paprotink mane Esu UŽ popierines knygas, bet ... babkių nebėra juodai
<div>
<p>Nesuprantu kaip įmanoma 200-300 maistui išleist. Mes niekaip neįtelpam. Dontstop, ką jūs ten valgot </p>
</div>
</blockquote>
<p>Valgom paprastai, daug košių, dribsnių su pienu, sumuštinių, bulvinių patiekalų, makaronų, blynų, troškinių, apkepų. Mėsa, žuvis arba paukštiena būna vieną kartą per dieną, paprastai pietum. Sriubas verdu be mėsos. Vaisius ir daržoves perku pagal sezoną, t y dabar, pvz neperkam pomidorų ir agurkų, o perkam morkas ir burokus Perkam daugiau paprastų, grynų produktų, pvz žalią mėsą, bet ne dešrą, paprastą varškę, bet ne sūrelius ir tt. Neperkam gatavo maisto iš kulinarijos skyriaus (gatavų kotletų, mišrainių). Vyras maistą į darbą vežasi iš namų, nepietauja kavinėse. Negeriam alkoholio, kavos, arbatos. Neperkam saldumynų beveik išvis. Neperku nieko Maximose Ten brangu, net su akcijom. Dažnai perkamiems produktams radau "taškus", kur pigiau, pvz žuvį perku žuvies parduotuvėlėje, duoną turguje, vaisius ir daržoves kioske. Maisto neišmetam - kasdien peržiūriu šaldytuvą, gaminu pirmiausia iš to, kas jau prie galiojimo pabaigos. Na ir panašiai </p>
Lenkiu dar kartą galvą už visus šaldytuvo peržiūrėjimus ir gaminimus kaip aprašei. Stengiuosi ir aš taip padaryt, bet būna, kad nesigauna ir surandu kokį dešrigalį papuvusį ar dar ką nors. Va, turiu grietinėlės indelį su vakar pasibaigusiu galiojimu, bet jei nesmirdės šiandien, tikrai kažką padarysiu. Nenusitriesim, manau. Gi ne viskas pašvinksta numatytą dieną
Tai ką tau ir sakau - aš ir pati manau, kad visai be reikalo sumažinau būtent tą pirmą fazę, kai pats viduriukas turėjo "išvirti", o va antrą etapą taigi jau žiūrėt reikia. Šiandien nemažinsiu pirmos fazės. Bus matyt, kas gausis. Jei ne, vistiek kepsiu, kol gausis
<div>
<p>
Papildyta:
Kiek laiko uzima menesio islaidu suskaiciavimas? Man kazkaip atrodo, kad cia milziniskas darbas.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Pats išlaidų suvedimas - kelias valandas Bet labai priklauso ir nuo kategorijų skaičiaus, yra skirtumas, kai pvz maistas yra vienas stulpelis ar keliolika, tą patį čekį galima suvest per kelias sekundes įrašius tik bendrą sumą, ar 15 minučių, suvedinėjant kiekvieną čekio eilutę vis į kitą lentelės stulpelį.</p>
<p> </p>
<p>Čekių suvedimas yra tik pusė darbo Antra pusė - daug svarbesnė - mėnesio išlaidų aptarimas, strategijos kitam mėnesiui kūrimas ir tt, čia jau galima užtrukti ir pusę dienos Bet be aptarimo ir konkrečių veiksmų surašymo (taip, taip, ranka ant popieriaus ) nieko nebus, neužtenka tik šiaip panorėt, kad nuo rytojaus išlaidos sumažėtų, reikia sugalvot, aptart ir surašyt konkrečius veiksmus, ką darysim kitaip, negu darėm iki šiol. Pats suvedimas nieko neduoda, tą minutę pasibaisi, kiek daug išleista ir sekančią minutę jau pamiršti </p>
<p> </p>
<p>Tai žodžiu jo, taupymas yra didelis darbas </p>
Dar kartą mano susižavėjimas ir pagarba Bandžiau kelis kartus pradėt skaičiuot SAVO išlaidas, bet... po mėnesio viską mečiau. Tad puikiai suprantu jus ir todėl taip klausinėjau, kaip jūs tai darote. Beje, ar tavo šeimoj buvo tokia sistema/tradicija, ar čia tik tavo išmislas?
Papildyta:
Kokio dydzio tos mini kaneliu formeles? Silikonines ar metalines? Pas mane 4,5 cm, kepu pgl recepto laika, gaunas skaniau zymiai nei pirktines.
Kodel? Del kaloriju?
Silikoninės. 17x28.5x3.4 cm, https://www.senukai....a-guardini/3zvn
<p>Parama iš kaimo yra liuks dalykas </p>
<p>Man nuvažiavimas į Lenkiją irgi yra pramoga , ypač dabar, kai ištisai sėdžiu namie ir kitokių pramogų nebūna, net ir su vaikais važiuojant. O perku tik jei tikrai apsimoka. Tarkim, jei nėra akcijos (ten, pas juos) sprandinei, tai jos ir nepirkčiau, laukčiau akcijos Lietuvoje. Taip ir gaunasi, vieną kartą nuvažiavus apsimoka kokius ketvirčius pirkti, bet nepasimoka tarkim kiaulieną, kitą kartą krūtinėlė super pigu ir tt. Gaudau akcijas aš ir čia bei turiu savo "taškus" kai kuriems produktams pirkti </p>
<p>Bet jūs vis tiek labai nedaug maistui išleidžiat, super </p>
Vat kaip jūs apsipirkinėjat.
Mes tai užsirašom ko reikia - to ieškom ir perkam
O šiaip tai mes maistui nelabai ir taupom, bet stengiamės kuo mažiau pirkti vadinamo "šlamšto". Esu tikra, jei gautumėte tokią paramą iš kaimo, tai išleistumėte maistui dar mažiau
Papildyta:
Kodel? Del kaloriju?
Taip. Dėl figūros ir dėl sveikatos. Stengiuosi kuo mažiau valgyti saldėsių dėl geresnės savijautos
Kokio dydzio tos mini kaneliu formeles? Silikonines ar metalines? Pas mane 4,5 cm, kepu pgl
Pas mane mazdaug 4 cm aukscio.
Na labai panašu į mūsų meniu, tik mes gal vaisių daugiau perkam ir maximą dažnai naudojam. Pvz.bananai privalomi pas mus. Perku vištos filė, varškes, daržoves. Iš nebūtinų dalykų papuola varškytė vaikui tarkim, kokie sausainiai paprasti. Daugiau nieko rodos. Pusfabrikačių neperkam, jokių dešrų ten, bulkos. Nu bet tikrai daug gaunasi. Einu į pardę kas antrą dieną.
Bananai ir pas mus privalomi, retai kada jų neturim namie
Mum labiau pasiteisino kartą per savaitę apsipirkinėt, nei dažnai. Nes su kiekvienu apsipirkimu vis tiek kažkas keliauja į krepšelį "papildomo", tai kažkas "su akcija", tai koks skanėstas, tai dar kas. Kuo retesni apsipirkimai, tuo mažiau tokio "šlamšto" perkama. Bet čia reikia skaičiuoti bent kelis mėnesius, kad išgryninti, kiek gi tiksliai varškytėm, sausainiams ir pan išeina (gal tik taip atrodo, kad nedaug. Pvz pas mus kažkada buvo tokia situacija, kad ėmėm ir paskaičiavom, kiek išleidžiam prieskoniams. Be galo nustebau, kad 70 lt (lito laikais) vidutiniškai, kai tuomet visam maistui išleisdavom tarp 600 ir 700 lt. O vis atrodė, nu kas tie prieskoniai, gi centus kainuoja. O va centai prie centų ir šnai dešimtadalis maisto išlaidų tik ant jų Pradėjom tuomet pirkti prieskonius didesnėmis pakuotėmis)