<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71270116" data-time="1480875868">
<div>
<p>
Pasipuošėm eglutę jau turbūt pirmąsyk taip anksti.
Bet tai šakės, koks mano vaikas jautruolis. Aš jau nebežinau. Pamato svetimą žmogų, į ašaras. Jei kas pakalbina, į ašaras. Kiti vaikai lenda, į ašaras. Kas nors pakeltu tonu pakalba, į ašaras. Na mes namie nerėkaujam šiaip, tai ir man neįprasta tie rėkavimai kitur, daug kas pvz ant šunų rėkia. Aurėjai atrodo, kad ją bara ir susigraudina iškart. Po kiek laiko apsipranta, bet vistiek jau neramina mane tas jos toks super jautrumas </p>
</div>
</blockquote>
<p>Anksti kaip, turbūt dirbtinę turit </p>
<p>Aš šiandien prisėdau paieškoti namų dekoravimo idėjų, ką galėtų vaikas padaryti savo rankomis </p>
<p>Kaip pavyko kalėdinis vainikas? </p>
<p> </p>
<p>O darželyje kaip sekasi, kolektyve? Irgi nedrąsu?</p>
<p> </p>
<p>Mes Lenkijoje buvom kavinėje su žaidimu aikštele. Maniškė baisiai mėgsta tokias aikšteles Va ir Ikejoje irgi buvom tokioje kaip žaidimų zonoje. Neina ištempt jos iš tokių vietų. Ir ji būtent nori žaisti su kitais vaikais, eina prie jų, kalbina, ištiesia ranką, siūlo žaislus. Nors skaitosi, kad tokio amžiaus vaikai žaidžia individualiai kas sau. Gal kad ji pratus žaisti su broliu Labai tikiuosi, kad tai ženklas, kad jai reikia kitų vaikų, kolektyvo, tikiuosi, kad darželyje bus ne tik stresas, bet ir patirs bendravimo džiaugsmą </p>
Taip, dirbtinė žinoma
Jai irgi patinka žaidimų kambariai ir t.t., ir vaikai/žmonės jai nemaišo, kol nepradeda lysti prie jos - kalbint, liesti, apsikabinti (būna tokių). Tuomet ji bijo. O jei pati eina prie vaikų, žmonių, tuomet viskas gerai. Žodžiu ji pirma turi eit į kontaktą, kai užsimano. Po kiek laiko naujoj aplinkoj ji apsipranta, bendrauja su visais, juokiasi. Bet turi praeit laiko. Daržely sakė tas pats. Jei kas lenda į jos "zoną" tai nepatinka. Išsigasta jei naujas nematytas žmogus ateina. Prie auklėtojų jau pripratus, pasitiki jomis. Šiaip seniai buvom tam daržely, su vaikais mažai irgi bendraujam, bet stengiamės kai tik galimybės leidžia.
Kalėdinės puokštės jau nebedarysim jaučiu, nes reikia ją iki savaitės galo atnešt, o dar neis į darželį. Užtai aš atsakinga už dovanėlių nupirkimą