Tu manęs negąsdink, ar tikrai reikia kažką rašyti Sodrai? Man jau treti metai, bet aš tik darbe rašiau.
Jei darbe parašei VPA prašymą 3m, tai Sodroje nieko ir nereikia rašyt...
Su Naujais!
Su Naujais!
Ačiū, nuraminai.
O tikrai trečiai metais tik nulis pinigų ir kokių kitokių išmokų?
O tikrai trečiai metais tik nulis pinigų ir kokių kitokių išmokų?
Motinystės (tėvystės) jokių... Nebent kitos išmokos ar pašalpos priklauso...
Labas rytas
Nieko nerašiau nei darbe, nei Sodroje. Darbe iškart pildžiau 3 m
Vakar mes su vyru skaičiavom pinigus Suvedėm visas metų ataskaitas, paskaičiavom vidurkius, palyginom su pernai metais.. Tuoj prasidės treti dekreto metai, smarkiai sumažės pajamos...Buvom tam pasiruošę, atidėję iš anksto. Bet susitarėm, kad pamėginsim tik iš vyro algos pragyventi. Iš tikrųjų pirmus kelis mėnesius po gimdymo (kai nei pramogavom, nei išlaidavom ant rūbų, kosmetikos ir pan) net už mažiau pragyvendavom ir svarbiausia, išeidavo tai savaime, nieko dėl to nedarėm. Tiesiog su naujagimių ant rankų nebuvo kada taškytis pinigais
Dabar reiks daryti panašiai, bet pakontroliuojant išlaidas. Sudarėm planą, kiek kokiai išlaidų kategorijai skirsim maximum. Viską surašėm. Kas savaitę suvedinėsim išlaidas ir tikrinsim, ar neišeinam iš ribų. Vyras man suteikė viltį, kad net ir pakeliaut išeis šiais metais. Ir net galėsim kelionei sutaupyt iš einamų pajamų, neteks imti iš santaupų Nejaugi, nejaugi, kaip būtų gerai
Į sodrą ir aš prašymo nerašiau, nors taip pat esu pildžiusi tik dviems metams. Dabar tik darbe parašiau. O sodroje nereikia.
O dėl pajamų ir išlaidų, tai jau aišku, kad pajamos ženkliai sumažės, o išlaidos padidės. Kadangi su mažais vaikais mes keliauti nesugebėjom, tai dėlto pavyko nemažai sutaupyti. Bet jau šiemet planuojam keliones. Taip pat nuo Velykų galvojam mažę leisti į privatų darželį (valstybinio negavom), o jis brangiai kainuoja... Na ir dar teks daugiau išleisti mažylės drabužėliams (nes kol kas beveik viską dėvėjo sesės).
Aš nuo balandžio planuoju grįžti į darbą. Bet vis tiek išlaidų turėtų būti daugiau nei pajamų, lyginant su buvusiais dviem metais.
Naujus mes sutikom ramiai, trise - dukra išlėkė pas draugę Mažius Naujųjų sulaukė be jokių problemų - jis ir taip vakarais pats aktyviausias, dažniausiai apie pusę 11 tik išsikrapštom miegot, o dar ir pietų miego valanda vėliau guldžiau, tai sulaukt 12-os nebuvo jokio vargo. Išėjom į lauką, pažiūrėjom fejerverkus, labai labai jam patiko, vedė mane link jų, kad paimtų, kad arčiau. Namie iššovėm pora konfeti, tai irgi buvo labai patenkintas, prašė pakartot, puk puk kartojo. Gaila tik, kad ryte jau su sloga atsikėlė, o iki vakaro visai nosis užsikišo, sunku kvėpuot buvo, verkė, kad neprakvėpuoja, prakaitavo, blaškėsi pernakt...
Naujų išvakarėse pagaminau 2 keptos duonos tortus (iškeliavo dovanų), po Naujų, kai vyrai sumigo, iškepiau 2 morkų vyniotinius su grietinėlės-maskarponės ir konservuotų persikų pertepimu, o vakar kepiau kaneles. Vat su kanelėm dar reikia padirbėt, nors kaip pirmam kartui tai tikrai neblogai
Dontstop, dar paaiškink apie tuos brangaakmenius - juk jie brangūs (?), kaip tavo vaikas juos kolekcionuoja???
Ir dar - lenkiu galvą dėl sugebėjimo planuot. Dar vieną kartą - dėl sugebėjimo skaičiuot. Ir dar kartą prieš abu su vyru - dėl gebėjimo tartis, derinti, planuoti, skaičiuoti...
Ūkiškai ir trumpai papasakok, kaip tai darai, gal ir aš senatvėj išmoksiu pinigus susiskaičiuot. Arba bent išlaidas
Dontstop, kiek esat numatę maistui? Jei ne paslaptis. Ar tiesiog bendra suma viskas per mėnesį neišskiriant kategorijų
dėl tų prašymų rašymo.... rašiau dviems metams,o dabar reiktų tretiems.
Kada reiktų pasirodyti darbe ir prašymą parašyti? Labai nesinori..
G. dar vis nekalba, tik tie pagrindiniai žodeliai kaip ir anksčiau.
Naujus sutikom ne namie, bet viskas buvo ok, maniau, kad mažiui bus sunku užmigti svetimoj vietoj, bet nuovargis savo padarė.
dėl tų prašymų rašymo.... rašiau dviems metams,o dabar reiktų tretiems.
Kada reiktų pasirodyti darbe ir prašymą parašyti? Labai nesinori..
G. dar vis nekalba, tik tie pagrindiniai žodeliai kaip ir anksčiau.
Naujus sutikom ne namie, bet viskas buvo ok, maniau, kad mažiui bus sunku užmigti svetimoj vietoj, bet nuovargis savo padarė.
Darbe prasyma reik parasyti dvi svaites iki paskutines atostogu dienos.