Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

Perverčiau apie ką plepėjot...

IruteB, labai užjaučiu dėl susiklosčiusios situacijos  :console: Tokia nelaimė, o dar ir pačiu netinkamiausiu laiku  :sad:  Nesijaudink, tau negalima, ir jau tikrai netvarkyk namų. Tadas su Kostu jau dideli, tegu jie sutvarko, kaip gali.  Gerai, kad šalia yra artimieji. Vyrui kuo greičiau taisytis  :4u:  Laikau kumščius, kad visus pirštus pavyktų išsaugoti  :4u:

Semtamama, pas mus buvo (yra?) dažnai besikartojantys ausų uždegimai. Nuo gegužės iki rugsėjo kartojosi 3 kartus. Jei įdomu, parašysiu viską smulkiau, ką darom  :)

Dėl puodo - pas mane mažiausiai su puodu bendraujantis vaikas: nė karto ant jo nebuvo padariusi, nė karto ant jo net nebuvo sėdėjusi  :D  Nenori ir viskas. Aš nepergyvenu, tuoj daržan, ten išmokins  :irnesakyk:

Daržan einam nuo kovo 6 d, jei nesusirgs.

Uoga_saujoj, sveikinu su gyvenimo pirkiniu  :4u:  Nustebinai, kad vyras savo malonumui, tiesiog "pasitikrinimui" praeina darbo pokalbius, dar ir skaipu, tikriausiai svetima kalba  :mega_shok: Man pokalbiai dėl darbo yra kažkokia tokia nemaloni procedūra, po kurios reikai daug laiko atsigaut, grįžt į vėžes, tikiuosi patirti jų kuo mažiau  :bijau2:  Stiprių nervų vyras  :D  O dar sakai širdininkas, jaudintis negalima  :D

Dzeuse, pas maniškę sulyg 2 metais ar kiek anksčiau prasidėjo "aš pati" periodas. Visko nori daryti pati ir šita frazė mėgstamiausia. Nori pampersą keistis pati, apsirengti. Aišku neišeina, nervuojasi...Bet šiaip nepasakyčiau, kad kaprizų, ožių daug. Man susidaro įspūdis, kad tu griežta mama  :)  Aš atlaidesnė žymiai. Kodėl negalima mašina važinėtis per televizorių  :hmm: Aš viską leidžiu. Kai ką tenka visgi darytis per prievartą su ašarom. Kai buvom Palangoj, sugalvojo mano pana, kad papo nori lauke. Žviegė tol, kol nenulūžo mašinoje bevažiuojant namo, daugiau nei pusvaladį tikrai. Mano mama buvo pakraupusi  :D

Su papu pas mus kaip ir anksčiau: milijoną kartų nuo ryto iki vakaro, nuo vakaro iki ryto...

Atsakyti

Faina kaip, idealu butu, jei nesirgtum smile.gif
Toj foto, kur visi keturi, vyras kaip su trim vaikais atrodo, tu tokia mazute smile.gif

Azazella, tai mes vienodai mažutės, kaip pamenu, 162 cm aš  :ax:  :) 

Atsakyti
Dontstop smagu, kad pailsėjot. Aš tada irgi Palangoj buvau, oras nerealus buvo, bet mes tik po parką pasibastėm

Dėl vyro pokalbių patikslinsiu, kad jam jie tikrai nepatinka. Čia buvo ironija, kad savo malonumui biggrin.gif kai išlenda iš kambario jis dar gerą valandą neatsičiūchina, neina susikalbėt. Stresuoja žiauriai. Ir visada užsikerta kažkur, nemoka jis bendraut laisvai. Bt verčia save, nes kito būdo tobulintis nėra tiesiog. Pokalbiai vyksta angliškai. Su kalba jam irgi prastokai. Aš ir pati stebiuosi kaip jis save ten kankina blink.gif
Atsakyti

Dontstop smagu, kad pailsėjot. Aš tada irgi Palangoj buvau, oras nerealus buvo, bet mes tik po parką pasibastėm

Dėl vyro pokalbių patikslinsiu, kad jam jie tikrai nepatinka. Čia buvo ironija, kad savo malonumui biggrin.gifkai išlenda iš kambario jis dar gerą valandą neatsičiūchina, neina susikalbėt. Stresuoja žiauriai. Ir visada užsikerta kažkur, nemoka jis bendraut laisvai. Bt verčia save, nes kito būdo tobulintis nėra tiesiog. Pokalbiai vyksta angliškai. Su kalba jam irgi prastokai. Aš ir pati stebiuosi kaip jis save ten kankina blink.gif

Va dabar viskas aišku  :) Nepagavau ironijos  :)  Su atsičiūchinimu kaip ir man  :D  Rezultato dar nežinot?

Atsakyti
Dontstop - smagu,kad pailsejai. smile.gif
Tokios atostogos - tikras geris bigsmile.gif
Tikrai, labai grazu Klaipedoje smile.gif

Kai turesi laiko parasyk apie ausu uzdegima. Ir kaip gydot,ir kokia profilaktika. Mano vyresnelei sia savaite jau trecias. Pries metus susirgo pirma karta. Rudeni antra karta. Siaip gana sunkiai tuos abu kartus issigydem. Nezinau kaip praeis si karta. unsure.gif
Atsakyti

Kai turesi laiko parasyk apie ausu uzdegima. Ir kaip gydot,ir kokia profilaktika. Mano vyresnelei sia savaite jau trecias. Pries metus susirgo pirma karta. Rudeni antra karta. Siaip gana sunkiai tuos abu kartus issigydem. Nezinau kaip praeis si karta. unsure.gif

Pas mus taip buvo: sirgo nuo gegužės iki rugsėjo su labai mažom pertraukom. Labai ilgai truko gydymas kiekvieną kartą, vienus antibiotikus keitė kitais. Pradėjom gydytis pas Avevitos loristę, paskui kreipėmės pas BMP praktikos loristę, paskui lankėmės Kalniečių polinklinikoj ilgokai ir galų gale mus nukreipė į Klinikas. Pas maniškę buvo skylutė ausy ir vis neužsitraukdavo. Baigdavo pūliuot ir vėl pradėdavo. Mum negalima buvo šlapint galvos, vasarą ištįsom savaitėm neidavom į lauką, neleisdavo. Plaunant galvą reikėdavo užkimšti vata ir ant viršaus užsandarint vazelinu, bet vis tiek prabėgdavo vanduo. Antras uždegimas buvo būtent sušlapinus ausį plaunant galvą :(

Vaistus vartojom tokius: Amoxicillinum, Maxitrol, Unasyn, Fucidin H, Ciloxan. Kai jau papuolėm į Klinikas (ilgokai laukėm eilėje, gal apie 2 mėn), skylutė buvo užsitraukusi, pūliavimas apstojęs. Tai verdiktas buvo toks - jei pūliuos vėl, šalins adenoidus ir statys vamzdelį į ausį. O kol kas tik imuniteto stiprinimas. Pusę metų kartą per mėnesį po savaitę purškėm Rinogerminą į nosį ir taip pat pusę metų gėrėm Imunotrofiną 2 k per dieną. Abu papildai  brangoki, Lenkijoje pigiau. Kursą jau pabaigėm, bet kadangi tuoj lankys darželį, nupirkau dar vieną pakuotę Imunotrofinos. Rinogerminos nepirkau, labai sunku supurkšti, nesiduoda  :geda: Imunotrofiną galima rasti Suvalkuose, Suwalki plazos vaistinėje (kitur neradom, apėjom gal 5). Rinogerminos Suvalkuose nėra, bet siunčiausi taip pat iš Lenkijos  :)  Na ir sutapimas ar ne, visą tą laiką jokio sirgimo, nei ausis, nei kas nors kitas.

Dar mum rekomendavo Actifed nuo slogos, suduot iškart, kai tik pastebim, kad kabinasi. Buvau sudavus 4 ar 5 kartus po 2,5 ml. Vienos dozės pakanka. Daug temoje diskutavom apie Actifed žalą mažam vaikui, tai vėliau pirkau ir Actifed Junior (taip pat Suvalkuose, lyg pas mus nebeparduoda), bet dar nepradarėm pakuotės  :) 2 mėn jau kaip net slogos užuomazgos nebuvo  :)  Bet tuoj daržas, tuoj prasidės visi "džiaugsmai"... :dry2:

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 02 19, 18:34)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Uoga_saujoj" data-cid="71451672" data-time="1487521879"><div><p>Dontstop smagu, kad pailsėjot. Aš tada irgi Palangoj buvau, oras nerealus buvo, bet mes tik po parką pasibastėm

Dėl vyro pokalbių patikslinsiu, kad jam jie tikrai nepatinka. Čia buvo ironija, kad savo malonumui vartotojo įkelta nuotraukakai išlenda iš kambario jis dar gerą valandą neatsičiūchina, neina susikalbėt. Stresuoja žiauriai. Ir visada užsikerta kažkur, nemoka jis bendraut laisvai. Bt verčia save, nes kito būdo tobulintis nėra tiesiog. Pokalbiai vyksta angliškai. Su kalba jam irgi prastokai. Aš ir pati stebiuosi kaip jis save ten kankina vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Va dabar viskas aišku  smile.gif Nepagavau ironijos  smile.gif  Su atsičiūchinimu kaip ir man  biggrin.gif  Rezultato dar nežinot?</p>

Antradienį laukia dar vienas neatsičiūchinimas biggrin.gif gal tada paaiškės..jei priims, kažkodėl labiausiai bijosiu mamai ir sesei pasakyt. Apsiverks tikrai unsure.gif
Atsakyti
Dontstop- aciu,kad pasidalinai 4u.gif

Mano viena drauge irgi tik prasidejus slogai duoda actifeda. Galvoju ir as dabar isbandysiu si metoda. Gal pasiteisins...
Nes dabar jei sloga nestipri tai praeina be komplikaciju,bet jei stipri - tai baigiasi ausu skausmais.

Lor ir mums sake apie adenoidu salinima. Jei buciau tikra, kad pades tai operuotume. Bet kiek domejausi daug kam del ausu ji nepadeda.

Del imuniteto, tai nzn.... Kol vaikas neina I darzeli tai be jokiu vitaminu sveikas arba greit pasveiksta. Bet nuo darzelio bacilu tai nzn kaip apsisaugoti unsure.gif
Atsakyti
Dontstop, šauniai laiką praleidot 4u.gif

Vyrui gręsia netekt vidurinio piršto (jis iškart matėsi, kad labiausiai sužalotas (buvo užsilenkęs į viršų iškart po traumos)... Aišku, kojos pirštas, tai ne rankos - vaikščiot ir gyvent ir be jo galima, bet geriau neprireiktų tos operacijos... Šiandien daktaras klausė jo, ar žmona nepagimdė ir ar labai namo nori biggrin.gif Jei ne tas pirštas, gal ir išleistų, o dabar ryt lygtais vėl perrišinės koją (šiaip kas antrą dieną žiūrėjo), tai gal kažkas aiškės...

Vakar vaikus buvau nusivežus, tai palatos kaimynai pasibaisėjo Alekso karstymosi sugebėjimais biggrin.gif MB sako, kad jau ne kartą kritęs... Tas žmogus "Aš irgi ne kartą kritęs, bet šįkart ant manęs užkrito ir tenka gulėt" - kelio girnelė žmogui sutrupinta...
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 02 19, 18:16)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Azazella" data-cid="71451622" data-time="1487520720"><div><p>Faina kaip, idealu butu, jei nesirgtum vartotojo įkelta nuotrauka
Toj foto, kur visi keturi, vyras kaip su trim vaikais atrodo, tu tokia mazute vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p><strong>Azazella</strong>, tai mes vienodai mažutės, kaip pamenu, 162 cm aš  ax.gif  smile.gif </p>

tai gal tavo vyras aukstas? Arba toj foto kazkokia optine apgaule smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 02 18, 17:34)
Idomu, ar matot pasikeitimus vaiku charakteriuose, kai 2m.?

Adelia pradejo keistis pries antraji gimtadieni, vis dazniau oziu, noriu-nenoriu, o dabar is vis faze, viska atvirksciai daryti, simta kartu reikia kartoti, kad nevaziuotu pvz. su masina per telika, nejunginetu sviesu visuos kambariuos, nedauzytu pribegus su delnu per kompa. Ir ka nesakytum- zvengia.
Lauke tas pats, tai eina prie supynes, tai uz sekundes jau i nameli, uz kitos sekundes vel prie supynes..
Jezaukiekreikiakantrybes......  wacko.gif
Papildyta:

Kate, ar dar cia uzeini? Kaip begyvenat jus?

Laba, buvau truputi atsilikus, bet jau prisivijau.
Del to keitimosi ir oziu, 2 metai pats tas taip vadinamas "terrible 2's", va tau ir atsakymas. Nebus lengvi sie metai, rodys musu vaikiai savo oziukus:)
Mes taip pat gyvenam-miega ir toliau tragiskai, valgo irgi nekaip, bet svorio ir ugio netruksta. Kalba daug ir beveik viska, tai labai smagu.
Megejas pasidauzyti ir patrankyti viska, ta pati beda kaip ir pas Aguoncika-meta viska, ka turi rankoj. Ir mazus, ir didelius daiktus svaido. Neprognozuojamas, nes meta bet kur, ir i galva mums, ir taip stipriai, ir i telika, kompa, langa, reik labai saugotis:) ir siaip uzvozia, daugiausia broliui tenka. Nu toks kitoks vaikas sis lyginant su pirmuoju. Nuolatiniam judesy ir veiksme.
Buvom kartu busimam darze, eis(tikiuosi niekas nepasikeis) nuo rugsejo. Kadangi priima tik nuo 2.9men, o jam 2.9 sueis tik spalio 4, pirma ta menesi vienas is tevu turi buti kartu darze (pasislepes skaityti knyga pvz). O nori, kad pradetu rugseji ir adaptuotusi kartu su kitais vaikais. Renkuosi puse dienos, ty nuo 8.40-1.10 5 dienas per savaite.
Aj dar nuo rugsejo kas 2-3 sav vis susloguoja, vis kazka pasigauna. Kosejo gal tik pora kartu, bet sloga galima sakyt nuolat. Tik praeina, savaite be jos, ir vel viskas is pradziu.
Vienas nebuna, nori zaisti kartu.
Labiausia patinka kamuoliai ir metyt juos i krepsius. Tai visi namu kampai pasipilde ivairaus dydzio krepsiais:)
Atsakyti

tai gal tavo vyras aukstas? Arba toj foto kazkokia optine apgaule smile.gif

Greičiausiai nėra optinės apgaulės, taip ir žiūrimės  :hihihi: Vyras 183 cm. Man dar ir metų nieks neduoda daug, alkoholio iki šiol parduot nenori  :hihihi:  Rudenį pirkau dovanų, tai pardavėja ilgai asmens tapatybės kortelę studijavo, sakė niekad tiek nebūtų davus.

O dar didesnis bajeris buvo, kai rudenį su abiem vaikais lauke vaikščiojau ir babulė  užkalbino. Paklausė atsargiai, ar aš sesuo šitiems vaikams ar mama  :hihihi: Kai pasakiau, kad mama, tai paklausė kelerių gi berniuką gimdžiau  :laugh: Sakė maximum ant 19 atrodžiau jai  :laugh:​ 

Atsakyti