QUOTE(relita @ 2016 12 02, 16:26)
Aguončikai, dėkui už išsamų aprašymą
išsisaugosiu. nemoku želatinos daryt, man ji š guzą sušoka.
jeigu mažiaus gimtadienį darysim sekamdienį nuo kokios 16 val, kada geriau daryt tortą - penktadienį vakare ar šeštadienį dieną? jaučiu penktad vakare.
Irute,jei tik gyvent galima, tai ne kas tada.
Tikrai penktadieni vakare, geresnis jo susistovejimas bus. Papasakok man apiezelatina, kada ji tau susoka, nes zelatina- ypatingai lengvas reikalas, tai pasakysiu, ka darai ne taip
QUOTE(dzeuse @ 2016 12 02, 18:59)
Mano irgi taip buvo isimylejus besmegeni is Ice princeses, o dabar Garfielda.
Parduotuves is kuriu internetu esu kazka pirkus, atsiuncia katalogus, kaip knygutes juos varto Adelia ir va, kaip kris kas i aki..
Nupirkau lipduku knygute su ta princese ir seniu, tai nesiojos nesiojos jo lipdukus kol sutryne.
Pliusini Garfielda nupirkau aliexpress, nesulaukiau Kaledu, atidaviau, kokia laiminga, visur dabar su juo.
Aguoncikai, vis noriu parasyt, sakai, tavo bernas nei raidziu, nei skaiciu nezino, o va ant puoduko prasosi.. maniske jau tuoj abecele mokes, o sisioja bet kur ir bet kada, visai
nedaeina. Panasu, kad kiekvienam savo laikas.
Nu tikekimes
QUOTE(Azazella @ 2016 12 02, 21:05)
M irgi zino visas raides, visus skaicius, visas spalvas, bet puodas jam toli kaip kosmosas
Prajuokinai su apibudinimu
QUOTE(Azazella @ 2016 12 02, 21:21)
Buvom, vakar. Subjuro tik nuotaika, tai galvojau ir nerasysiu nieko jei niekas nepaklaus.
Is esmes zinojau, kad pasakys tai ka ir pasake, bet giliai sirdy vis gi pasakys, kad ai, nu viskas normaliai, bus laikas ir prades kalbetis.
O pasake, kad tikrai tikrai be jokiu abejoniu ner gerai, kad iki siol tyli. Niekas nereikalauja, kad jis kalbetu kai sakiniais, arba viska tartu taisyklingai, bet tikrai turi buti kazkokiu dviskiemeniu zodziu, mama, tete, bubu, kaka, ate , brrr, lialia ir t.t. Metuku vaikas tokiu zodeliu turetu tarti apie 10, o dvieju jau link 30. Ir be abejo jugti po du orasmingus zodelius, pvz. duok am am ir etc.
Pasake, kad zandikaulio tonusas per mazas, del to daznai buna siek tiek prasiziojes, tas irgi nera gerai. Didesniems vaikams tai koreguojama pratimais, musu atveju - masazais. Aisku jie tik privaciai ir mokami.
O del nekalbejimo priezasciu, tai irgi nieko naujo nepasake. Tik tiek, kad be pilno vaiko raidos istyrimo, taip vadinamo disko testo, ji nieko negali pasakyti. Nes priezastis greiciausiai ne liezuvyje, gomury ar etc, o galvoje.
QUOTE(Azazella @ 2016 12 03, 10:01)
Kruviai pas juo, manau, tikrai dideli, nes vaziuoja is visos Lietuvos, o ir paslaugu pobudis platus, tyrimai ilgai trunkantys. Man uzvakar logopede paaiskino, kad tas disko testas, sakykim, atliekams vidutiniskai per 2-8 apsilankymus, priklausomai nuo to, kaip vaikas leidziasi. nes jei darysi ant greicio, rezultatai bus klaidingi. Pvz. yra uzduotis rasti ir paduoti zaisla is po stalo. Tai jei vaikas pavarges, issigandes, sirguliuoja, jis gali nepaduoti ne todel kad nesupranta komandos, o todel, kad yra nenusiteikes. Tas pats mano M, namie buna tokiu vaizdeliu, i lenda i brolio kambari ir ten bardakina ka nors, as ji kvieciu visokiais budais, sakau, ateik, valgysim banana, jis toks jausmas, kad nei manto nei girdi, bet kai tik pasakau, ateik ziuresim filmukus, jis sureaguoja zaibiskai, tuoj pat ateina ir stumia savo kedute, kad sodinciau. Va todel ivertinti vaiko gebejima vykdyti tam tikras komandas yra labai sudetinga.
O kiek dar kitokiu funkciju jie turi, neigalumo nustato syacionare, reikia gultis trim savaitem. Va tau ir eiliu pagrindimas. Pirmenybe ten kudikeliams, neisnesiotukams. Toks kai mano jau skaitosi paaugintas, jis neturi pirmumo.
Zodziu reik laukti. As ir skubu ten patekti, ir tuo paciu bijau, Kol nezinau kas yra, tol turiu vilties, kad nieko blogo nera. O kai jau kals i kakta rezultata, reikes su tuo kazkaip gyventi.
Eik tu sau, as irgi sunerimau dabar... Gi pas musiski tik 4 dviskiemeniai, ne 20 ... Cia tau viska logopede susake? Nu blyn, reikia ir man. Blogiau nebus, kad tik ta musu daktarka siuntima duotu...
Laikykis, nesinervink, dabar labai svarbu sulaukt to tyrimo ir jo rezultatu. O paskui bus aisku, kokio sprendimo reikia. Laikykis, nenusimink.