Apie kuprinę prakalbot, pažasakosiu Turkijoj buvusią istoriją
Taigi, lauktuvių apsipirkt į Gioiniuko miestelį išsiruošėm. Ten centrinėj gatvėj krautuvėlės. Jau apsirūpinę, ėjom pro rankinių -krepšių - kuprinių krautuvėlę. Ką aš žinojau, kas ten per pasiųla. Užėjom, nes mano vyresnioji jau senokai prašo manęs kuprinytės, bet neišsiruošdavom jos pirkt kažkaip. Taigi, užsukam į parduotuvėlę, mano vaikas iškarto, per 1 minutę turbūt, dūrė pirštu ir sako - šitos noriu. Tada pardavėjas jai ala Guči siūlė, dar ten visokių "brendų"
Bet jai jie nieko nesako, ji nori TOS. O jis sako, ši labai brangi, rinkis pigesnę, klausiam kiek, jis sako 150$ Nu o tos Guči -Šanel 50$ Na, 150 tai mums labai per daug. Jis klausia, o kiek jūs galit išleist tokiai labai geros kokybės Turkiškai kuprinei? Nu jis sakęs 150... aš apskritai iki 30 mąsčiau išleist... Aš sakau, nenoriu Jūsų įžeisti, atleiskit, gal tiek to. O jis ma Ne ne ne, neįžeisit, o jei įžeisit nieko tokio- šalto vandens išgersiu ir atsigausiu
Aš jam tada 50. Na jis sako rinkitės kitą. Bet mano pana nė į kalbas. Nori tos. Ir jokia kita jai nepatinka. Ir sako, mama, varom iš čia, rasim tą kuprinę LT. Jau tokios kainos tai nemokėk, nesąmonė. Jis iki 130 nuleido greitai, bet mums nelabai skirtumo yra. Galiausiai jis pasako, kad 90, ar 80. Na, bet mes labai gražiai atsisveikinom. Mums kaina net ir tokia per didelė. Žardavėjas sako, ale ot mergytė, taigi pilna tų kuprinių, išsirinkt kitos negali. Tai va, sakom, nu nieko jai padaryti negalim. Jai TA ir viskas. Eina iš tos pardos, nereik jai kitų. Atsisveikinam. Išeinam. Vaikas sako, viskas ok, kaina ne mums. Rasim Kaune tikrai. Nueinam gal 30 metrų, girdim šaukia. Grįžkit. Aš sukuosi grįžt, šeima sako, ai, mama, gal nereik. Bet man įdomu, ką jis sakys. O jis sako. Aš parduosiu jūsų vaikui, mačiau labai norėjo, o ir pirmi klijentai būsit. 65$. Aš verčiu vaikui, kad už 60$ parduos. Vyras sako ne ne, 65$. Tada sakau 60 ir perkam. Ok, imkit sako.
Va tokios netikėtos derybos gavosi. Visai natūralios, neplanuotos, nevaidintos. Netyčia.
Aišku, Turkas sakė, kad čia nerealios kokybės Turkiška kuprinė, kad vaikui nusibos, kita mergaitė nešios ir galiausiai aš iki mirties jos nesutampysiu
Na, gyvenimas parodys. Nelabai nusimanau iš vis ar ten oda. Bet kas tipo nusimano, sako oda. Matysim, gyvenimas parodys, kaip ji nešiosis.