Blueta - visiskai suprantu del sodybos. Mano tetis siemet pardave savo sodyba. Aisku, gaila. Bet jau nebeturi tiek jegu. 65 metai jam, po 5 metu - jau 70. Tai kiek cia dar privazinesi. Kelias ilgas, 60km. Prieziuros reikia ir namui ir teritorijai. Nes pas ji ten plantacijos ohoho buvo kokios. Nieko jis ten nesodino. Laukus isnuomuodavo ukininkams. Bet kiema didziuli turejo, kur zole nupjauti su traktoriuku uztrunka apie 5val. Tada vaikstai kaip per kilima👌 Ir pruda priziureti reikia (didziuuuli) - valyti, zuvis maitinti ir t.t. Nuosava miska irgi "valydavo". Aisku ne pats. Pasamdydavo. O ziema.... Reikia vaziuoti nama pasildyti. Zodziu, jau ne tie metai, sunku. Gerai, kad vaikai spejo ten uzaugti. Mazyliui kiek maziau teko, bet vis tiek. Meile gamtai iskiepyta visiems. Visas vasaras ten gyvendavo, miskais naktimis duodavosi...
Dabar tetis mano su dviraciu kiekviena ryta varo i kelta. Ir 8.00 jau buna prie juros. Ten vaiksto, manksta daro😁 11.00 jau grizta namo. Kai blogas oras - eina i Impulso sale ir baseinus, dzakuzi. Zodziu, sugalvojo, kaip laika leisti naudingai.
paskaiciau ir net juoktis pradejau bliaka, man nei 65 metu nereik as nenoreciau sitiek pachalint kaip papa Karlas! cia gi ne poilsisi o lazas!
no no no, vaziuoju cia ilsetis, jokiu lauko darbu ( turiu lavandu plota ir tai viskas ), valgyt padarau ir tai kaip paprasciau stengiuosi prasisukt, nuperku is kaimieciu naminiu suriu, kiausu ir pan
Va, cia jau poilsis ir laikas sau. Sitai suprantu.
Jo, dvi operacijas kelenui. Cia po to, kai sodyboj nuleke nuo kopeciu. Is keleno nieko nebeliko. Chirurgas jam sake (as tik neseniai suzinojau, nepasakojo, kad nepergyvenciau), kad xren znajet ar bepavaikscios. Tai per didziausius skausmus tempimus visokius dare pats namie. Salej dvirati mine per skausmus. Atsistate. Buna, kad jei ne taip koja pastato, skausmas staigus uzeina. Bet paskui pasuka kazkaip ir praeina.
Tai dar ir peties op turejo neseniai. Su raisciais jam ten bedos buvo. Cia avarijos pasekme, i kuria pateko gal 40-ties budamas. Tai irgi ten gelezim sutvirtinta viskas. Bet eina, sportuoja ir negalvoja apie tai.
Gryn mano dieds, viskas valios ir uzsispyrimo pastangom.