Įkraunama...
Įkraunama...

***Derintojos***

QUOTE(Terezza @ 2018 07 10, 10:34)
<p>Oi, Katee, kaip nefaina.....
</p><p></p><p>O klausyk, tam grliliui reibalu reikia kepant?
</p>

As be riebalu kepu. Bet galima pacia mesa aliejumi patepti, tada kepti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katee: 10 liepos 2018 - 08:44

Nereik riebalų, niekad netepu niekuo, neprilimpa. Naudoju dažnai, pasiteisinęs reikalas mano šeimoj.

 

Kate, abydna tokių nuostolių apturėt. 🎈

 

Jau visai ir namo norėč, jaučiu atsibuvus, visko daug apžiūrėjus, pakeliavus. Pasiilgau mazgių, savo namų, normalaus maisto ir ramybės 😊

 

Vakar buvo diplomų įteikimo šventė, labai gražioj salėj viskas vyko, vargonų muzika grojo tarpuose, žo, ceremoningai britai tai daro.

 

Mūsiškė, po visko, dar privačios ceremonijos metu, kur pagerbiami gabiausieji, gavo apdovanojimą už geriausią disertaciją, vaišino šampanu ir tt.

 

sveikos.

Atsakyti

Sveikos!

Blueta, katee - kaip aš džiaugiuosi, kad jums tas grilis pasiteisino, nu ne tas žodis  :) Žiauriai geras reikalas tikrai. Man taip patinka, kad jame nuo daržovių iki steikų gali kepti ir taip skanu būna  :wub: 

katee - kaip nesmagu dėl rakto pametimo  :unsure: tikiuos nebus taip, kad paskui kokioj kišenėj kuprinės rasi  :oh: 

Blueta - mes esam buvę dviejų draugų diplomų įteikimo šventėj čia Airijoj. Tai vyko ceremonijos bažnyčioj, tikrai nuostabiai gražu viskas buvo  :wub: Kaip jums einasi atostogos?  :)​ 

Atsakyti

Ten ta salė, kur aš įdėjau tai žinokit ne bažnyčia 😀 o univero iškilmių salė, labai senam 16a.pastate. Vargonai irgi dalis iš senovės istorijos, kurią ją tęsia. Iškilminga, šiaip. 

Atostogaujasi gerai, skersai išilgai išvaikščiojom  centrą, senamiestį, labai daug nuostabių pilių. Jaukus toks miestas, sakyč. Ne per didelis.

Vieną dieną pasiėmėm ekskursiją, važiavom į Škotijos šiaurę, kalnus, prie Lochneso ežero ( pabaisos nepamatėm 😀, tai nieko blatno, ežeras kaip ežeras) bet kokia kalnų didybė 😍užburianti gamta.  Tik pavargom, 8 ryte išvažiavom, 22 val parvežė. Bet faina visunoj.

Atsakyti
Almost - va, va, man fainas tas daiktas tuom, kad ir darzoves jame galiu kepti. Zodziu, nereikia 10 keptuviu😁

Oj, kuprinej nerasiu. Jau taip viska iskraciau, ir tais paciais takais takeliais vaiksciojau, niekur ner. Ir pas pardes apsauga ejau, palikau tel, kad pasuktu, jei kas atnes netycia. I FB skelbima buvau davus. Maza kas, galvojau. Bet diena palaukem ir kita diena nuvaziavom rakto uzsisakyti naujo. Zodziu, smegenys kaip atjunge. Neprisimenu kaip kas buvo. Bet siaip, tureciau i kuprine isideti, nes visada taip darau. O gal rankose laikiau ir kokiam pc krepsy palikau. Xren znajet. Ant saves pykau kaip nzn kas😡 Vis delto didele suma teko sumoketi uz ziopluma. Nu bet buvo ir prazuvo, kaip sakant.

Blueta - fainiai laika leidziat. Keliones visada smagu! Ir namo grizti irgi smagu🙂
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katee: 10 liepos 2018 - 13:38
Labas rytas 4u.gif

Blueta, tavo mergina nereali bigsmile.gif Be galo didžiuočiausi savo vaiku.... įsivaizduoju, kad nerealus jausmas. didis.gif

Terezza, labai gražūs katinukai. Kada tą baltą pasiimsi? Kaip įdomu, kaip bendraus bigsmile.gif

Katee, eina sau, nefaina dėl rakto. Man tai būtų mėnesio alga.... Bet suprantama, aš ir mašinytę atitinkamai pagal atlyginimą turiu biggrin.gif Mano Hondos raktas su kodavimu 150. Darėm su vyru irgi. Na, tiesiog antro norėjau, nebuvo perkant. Aš bijojau, kad pamesiu, tai dėl to darėm tą antrą. O ir patogu, nes vyras turi. Kartais paima jis ją. Benzą pila pvz. (Aš dar nepylus biggrin.gif tongue.gif )

Grilį naminį ir mes turim. Jau keli metai tikrai, gal trys.... labai labai patenkinti. Nereali mėsa gaunasi. Vištos krūtinėlė 6 min ir TOKS GĖRIS essen.gif Aš kepuosi cukinijas, baklažanus. SKANUUU essen.gif Labai labai. Kas mėgsta. Neiškepsi taip orkaitėj, ar keptuvėj. Na, bent aš nemoku.
Minusas tas yra, kad mums kiek parūksta namuose, bet gal kaltas gartaukis, kad neįtraukia visko. Na ir pats grilis.... vyras jo šeimininkas. Tai kepimo padas apsitraukęs sluoksniu. Žinau, kad pradžioj jis labai saugojo valė šluostėm, neleisdavo griliui uždžiūti, kad nesukietėtų, nereiktų gramdyt. Bet galiausiai, naudojant ne vienerius metus, sluoksnis kažkoks yra. Kepa viskas liuks, bet jau jis toks netobulos išvaizdos. Mes matyt netobuli kepėjai. biggrin.gif
Papildyta:
8pm, kiek pas jus Majamy (lyg tu ten gyveni?) šilumos? bigsmile.gif
Atsakyti

Ten ta salė, kur aš įdėjau tai žinokit ne bažnyčia 😀 o univero iškilmių salė, labai senam 16a.pastate. Vargonai irgi dalis iš senovės istorijos, kurią ją tęsia. Iškilminga, šiaip. 

Atostogaujasi gerai, skersai išilgai išvaikščiojom  centrą, senamiestį, labai daug nuostabių pilių. Jaukus toks miestas, sakyč. Ne per didelis.

Vieną dieną pasiėmėm ekskursiją, važiavom į Škotijos šiaurę, kalnus, prie Lochneso ežero ( pabaisos nepamatėm 😀, tai nieko blatno, ežeras kaip ežeras) bet kokia kalnų didybė 😍užburianti gamta.  Tik pavargom, 8 ryte išvažiavom, 22 val parvežė. Bet faina visunoj.

Atrodo tai tikrai nuostabiai. Aš šiaip niekad nebuvau didelė architektūros mylėtoja, analizuotoja, bet paskutiniu metu visokie tokie nuostabūs kūriniai traukia akį  :wub: 

Gamta tiek Anglijoj, tiek Škotijoj, tiek Airijoj tikrai nuostabi. Vis tiek tas salos formatas savo daro manau tikrai. Mes vis sakom, kad Airija puiki, kai išvažiuoji iš už Dublino ir kai šviečia saulė  :rolleyes:  :D  :D 

Almost - va, va, man fainas tas daiktas tuom, kad ir darzoves jame galiu kepti. Zodziu, nereikia 10 keptuviu😁

Aha, tas labai liuks. Ir galima kartu sudėt kokią žuvį ir daržoves šalia, jeigu tarkim kepi tik vieną porciją  :) 

Grilį naminį ir mes turim. Jau keli metai tikrai, gal trys.... labai labai patenkinti. Nereali mėsa gaunasi. Vištos krūtinėlė 6 min ir TOKS GĖRIS. Aš kepuosi cukinijas, baklažanus. SKANUUU. Labai labai. Kas mėgsta. Neiškepsi taip orkaitėj, ar keptuvėj. Na, bent aš nemoku.
Minusas tas yra, kad mums kiek parūksta namuose, bet gal kaltas gartaukis, kad neįtraukia visko. Na ir pats grilis.... vyras jo šeimininkas. Tai kepimo padas apsitraukęs sluoksniu. Žinau, kad pradžioj jis labai saugojo valė šluostėm, neleisdavo griliui uždžiūti, kad nesukietėtų, nereiktų gramdyt. Bet galiausiai, naudojant ne vienerius metus, sluoksnis kažkoks yra. Kepa viskas liuks, bet jau jis toks netobulos išvaizdos. Mes matyt netobuli kepėjai. 

Tame grily, kurį mes turim su merginom čia diskutuojam, tai keičiasi kepimo plokštelės - man tas dalykas labai patinka, nes kai jau nusidėvi, tai nereik keist viso aparato. Nusiperki naujas plokšteles ir pasikeiti  :) 

Sveikos. Skanauju desertą prie rytinės kavos, ruošiuos susitikimui trumpam ir nieko naujo daugiau  :D​ 

Atsakyti
Almost, aha, mūsų irgi išsiima plokštės. Jas vietom galima keisti. Valyti išėmus man patogu. Sakiau vyrui, kad gal reik pasidomėti, ar galima nusipirkti kaip atskiras dalis...

Stellar firmos jis.
Atsakyti

8pm, kiek pas jus Majamy (lyg tu ten gyveni?) šilumos? bigsmile.gif

 

Karsta :D Dabar 26  rodo, ebt tikrai karsciau. tiek, kad daznai griaudeja ir lyja, vakar tai vos ne nakti parvaziavau, toks jausmas, o tik 7 valanda vakaro. Tiesiog uztrauke debesys juodi visa dangu ir pliaupe.

 

Blueta, nu kokia saunuole ir protinga tavo ta dukra :4u:

 

Griliu neturiu, turim lauko, bet retai grilinam. Turiu greitpuodi irgi retai gaminam. Baisiai gyvenam kaip voveres rate, tai tik pusrycius normalius ruosiam,. ypac savaitgaliais ir su seima sedim. Kartais noreciau tos ramumos, kur niekur skubeti nereikia, ir visa seima skaniai pietauja.

 

As galvos skausma turiu, niekaip dukrai mokyklos neisrenku. Kaip praeitais metais nesamone gavosi, tai palikom privacioj. Simet pateko visur, kur aplikavau. Tai dabar blaskaus, viena labai gera, atstumas superinis, kita - arciau darbo, kiek zemiau reitinguojama (bet vis vien A mokykla), grazesne, labiau isciustyta ir vaikai pagal amzius labiau suskirstyti ir zaidimo aikstelej, ir pamoku laiko atzvilgiu. Vis blaskaus. Viena diena vienaip nusprendziu, kita - kitaip. O laikas bega ir rinktis reikia.

 

Atsakyti

Feja, pas mane tai kazkaip nedumina tas grilius, net nejungiu garu surinkejo, zinok. Tas kepimo plokstes kisu i indaplove po kiekvieno kepimo, tikrai neketinu rankom gremzt.

Namie. Jetus, kaip faina grizt namo. Rimtai. Megstu keliones, bet visad su dziaugsmu griztu namo :D pasiiilgau mazgiu, savo lovos, savo maisto, kavos, ramybes...

Biski itampos parskrendat turejom. Zo, jungtinis SAS'o skrydis per Kopenhaga, persedimui 40 min.pagalvojom ok viskas, mes tik su rankiniu bagazu. Pyst, prie ilaipinimo vartu sako lagaminus privalot palikt, sakau taigi cia "cabin size" kodel negalim nestis, pas mus labai mazai laiko persedimui, sako pas mus mazos lentynos virs  virs galvu- netilps.

Nu pliam, galvoju, gi nespesim persest, jei lagaminu reiks dar laukt atsiimt. Prasom, neleidzia, sorry, nera galimybiu nestis. Finale, pasako, kad atiduos iskart islipus prie lektuvo. Nu ka, sutinkam. Veluoja atskrist 20 min, leidziantis sedim jau kaip ant zariju.

 islaipina, atiduoda lagaminus likus 15 min.iki kito skrydzio. Lekiam begte iki savo vartu ( begte, tai I mean it, begte kaip turi but, oro uosta didziulis, koki gera puskilometri lekem ratu), atvarom uzduse paskutiniai. Po musu uzdare lektuvo duris. Uffff, spejom  :B 

 Beje, lektuvas tikrai labai nedidukas buvo, lentyvos virs galvu, praktiskai tik rankinukui pasidet. Autobusas su sparnais, galima sakyt.  :P  :D 

Labu.

Atsakyti
Sveikos.

Ai, bala nemate to rakto. Jau pamirsau🙂

Man tas grillis visiskai nepridega. Nusiplauna lengvai viskas po tekanciu vandeniu. Nesu indaplovej plovus dar tu ploksteliu.

Siandien 9.00 isvaziavom is namu. Pridavem uzsispyreli i stovykla Rusneje. Ir tik 21.00 grizom namo. Nes, pridave berna, pasibuvom dar Rusneje, papietavom jaukioje restoranelio terasoje. Paskui vaziavom i Ventes Ragas-Kintai-Dreverna. Jetau, kokiu vaizdu....Kokia ramybe... Restoraneliai jaukus... Drevernos uostas toks jaukus, su jachtomis. Vaizdas is apzvalgos boksto - uch😍 Auksines Nidos kopos matosi kitoje puseje😍 Maudemes Kursiu mariose, vanduo siltutelis, dugno smelis p'edas glosto, sedejome pakranteje, grozejomes vaizdais.... Ventes Rage nustebino didziulis kiekis kriauklyciu mazu pakranteje. Is tolo atrodo, kad smelis ir kalnai is smelio, prieini ir visa ta mase - vien kriaukles. Kalnai kriaukliu tiesiog😍 Buvom ir praeitais netais nuvaziave i ta puse, bet kazkaip "prabegom". O siandien jau islandziojom viska. Taip romantiskai pasibuvom (su dviem vaikais😁)😍. Ir oras buvo fantastiskas! 26C, sauleta👌

Blueta - tikiu, kad streso daug buvo🙄
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katee: 11 liepos 2018 - 22:37

Kazin, tu griliu mazesniu buna? Man vienai tokio didelio nereikia, bet tos 6 min issikept vistienai vilioja labai.

Mano juodosios grazuoles nuotrauka praejo konkursa ir buvo isrinkta ateinanciu metu oriental ir siamo kaciu kalendoriui :rolleyes:

Feja, balta parsivesiu rugpjucio 10-a d.

Atsakyti