Įkraunama...
Įkraunama...

***Derintojos***

QUOTE(Blueta @ 2017 03 29, 16:34)
<p> O aš nedariau pertraukos. </p>

Man žiemą šalta, nesinori smile.gif
Atsakyti

Man žiemą šalta, nesinori smile.gif

Ne lauke geriu. Namie ne šalta. 

bet ir komponentus "šildančius" dedu, imbierą ir pan.

Atsakyti

Laba.

Grizau neseniainis paskaitos apie sveika mityba. Darzelyje buvo. Tuo paciu ir svediskas stalas padarytas su "naujais"patiekalais. Kad tevai galetu paragauti, ka valgo ju vaikai darzelyje. Nes gi dabar nuo sausio men. naujas meniu LT darzeliuose, sveiko maitinimosi principu sudarytas.

Ale as apakus nuo kai kuriu tevu. Akis drasko. Grazinkit batona, sumustinius ir saldinta arbata, nes mano vaikas nieko nevalgo darzelyje, o as pinigus moku! Nenori net girdeti apie joki aiskinima, kad viskas daroma vaiku labui. Nes juk kiek serganciu ir nutukusiu vaiku siais laikais.

Ragavau daug ka as is to svedisko stalo. Viskas labai skanu. Tikrai. 

Teisingai sakoma, kad mitybos iprociai seimoje susiformuoja. Nes aukletojanpati pasakoja man, kad dauguma vaiku nevalgo kosiu, nes paprasciausiai namie niekas ju negamina. O ka jau kalbeti, jei pienas praskiestas su vandeniu. 

Mano kleckas suvalgo tas "pemelusias"koses tolko tak. Juokiames su aukletoja😁

Atsakyti

Bet tai kaip liuks, kad taip saminingeja zmones, ka? aisku, kai kurie iprate taip, kad iprociu "neismusi", ale vat vistiek domisi, keicia.

Musu vaiku mokykloj tai daug ka eko perka, visi pieno produktai tik "Dobilo", pratina kefyra gert, visa ziema raugintus kopustus vis siule.Net mano mazoji pamego.

Pirmadieniais gaunu visos sav.meniu. Va, pvz.pirmadienio.
 
 

Pusryčiai / Breakfast

Avižinių dribsnių košė, lydytas sviestas Ghi / Oat porridge with melted butter Ghi
Sumuštinis su  fermentiniu sūriu ir bemiele duona, žolelių arbata be cukraus / Yeast-free bread sandwich with cheese, unsweetened herbal tea

Priešpiečiai  / Snack

Obuoliai, melionas / Apples, melon

Pietūs / Lunch

Pomidorų sriuba su ryžiais, grietinė, ruginė duona / Tomato-rice soup, sour cream, rye bread
Kalakutienos kukuliai, grietinės padažas, virtos bulvės, agurkas, pomidoras / Turkey meatballs, sour cream sauce, boiled potatoes, cucumber, tomatoes
Vegetarams: / Vegetarian:
Troškinti brokoliai grietinėlės padaže su moliūgų sėklom, virtos bulvės / Stewed broccoli  with cream sauce and pumpkin seeds,   boiled potatoes

Antrieji pietūs /Afternoon meal
Makaronai su sūriu, daržovių užpilas, kefyras / Pasta with cheese, vegetable sauce, kefir

Vakaro užkandis / Evening snack
Kukurūzų trapučiai, žolelių arbata be cukraus / Maize cracker, unsweetened herbal tea

Atsakyti

Blueta , o kada jie valgo pusrycius?

Atsakyti

9.15, po pirmos pamokos. Labai patogu tiems, kas nenori valgyt tik prikelti iš lovos, tai praalksta. Maniškiai pusryčiauja namie, ten arbatos tik išgeria.

Atsakyti

Jo, labai fainiai, kad pagaliau priejom prie sveiko meniu. Bet ne visiems tas patinka.

Mes irgi gaunam visos savaites meniu. Ir viskas man ten patinka. Daug darzoviu. Sriubos labai mesingos. Zuvis, jautiena. Koses, varske. Ir t.t.

Atsakyti

Suku galva del 5kl . Atsidaro privati mokykla bandau deliot pliusus minusus pries ta kuria iki siol esam nusiziureja . 

Tai irgi ir meniu perziurineju ir pinigu klausima svarstau 🙄

Atsakyti

Jo, labai fainiai, kad pagaliau priejom prie sveiko meniu. Bet ne visiems tas patinka.

Mes irgi gaunam visos savaites meniu. Ir viskas man ten patinka. Daug darzoviu. Sriubos labai mesingos. Zuvis, jautiena. Koses, varske. Ir t.t.

Dar labai svarbus niuansas ar vietoj gamina ar atveža pagamintą. Nes pvz.prieš tai, kai mokėsi Mortoj, maistą vežiojo tuose bidonuose/termosuose, nu tai šakės. Gali būt skaniausiai pagamintas, bet pabuvęs tuose bidonuose jis visai ne toks.

mano metgička absol nieko nevalgė (paklausta ką valgė per dieną atsakymas būdavo agurko griežinėli. Arba du 😩) , grįždavo peralkus.

 nu tai daėjom iki to, kad gamindavau nuo 6-ių atsikėlus ir dėdavau į termosą naminį maistą, uzkandėles. Mane taip erzino šita situcija, kad nemoku apsakyt 😶

Atsakyti

Blueta, pas mus vietoj gaminamas maistas. Ir sios dienos svediska stala musu darzo virejos ir pagamino. Jetau, nu kas ten gali nepatikti, nesupratau. Salotos ivairiausios. Ir morka+obuolis, ir burokeliai+obuolis, ir morka+saulegrazos, ir kalafioras+pomidorai. Ir dar visokiu visokiausiu. Jei bulviu kose, tai su spinatais ar kalafiorais pertrinta. Super!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katee: 29 kovo 2017 - 19:33

O mane zinot dar kas stebina? Vat organizavo darzelio vadovybe tokia kaip paskaita. Atejo dietike ir kiti kompetentingi asmenys. Papasakojo ir teorija. Tai viena mamasa (kuriai reik batono ir sumustiaku) pradejo reiksti nepasitenkinima, kad ji visa valanda prarado, net teorija zinonir googlej gali rasti jei reikia. Ir tipo, ji mane, kad cia labiau praltiniai dalykai vyks. Tai pirmas klausimas - jei teorija zinai, kodel reikalauji to batono. Antras klausimas - ka reiskia praktiniai dalykai? Paest susirinkom? Taip ir nesupratau.

Atsakyti
Katee, o ką anksčiau daržely valgė? Koks meniu buvo?
Atsakyti