Įkraunama...
Įkraunama...

***Derintojos***

QUOTE(katee @ 2017 02 08, 20:59)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="*Anila*" data-cid="71426371" data-time="1486576054"><div><p>KATE,pati darai virtinukus? vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Aha. Bet as tuos tinginius. Be idaro.</p>

Sakai kaip! mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(katee @ 2017 02 08, 21:10)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Rasytee" data-cid="71426376" data-time="1486576198"><div><p>Pas mus lygiai tas pats , kontrolinius , testus diktantus vos ne kas antra diena raso . Ir uzduoda nemazai . Tik maniski biski "uzsizaidzia" prie stalo , tai jei pakontroliuoju ka veikia tai kur kas greiciau parasuosia</p></div></blockquote><p>As irgi kontroliuoju. Nes bernai yr bernai. As visada isitikinu, ar tikrai tvirtai ismoko tema. Savo pvz sugalvoju. Ir kai jie atsako kelis kartus teisingai, tada man ramu - reiskia, kad viska supranta. </p><p>Eilerascius kokius uzduoda ismokti atmintinai😮 A4 formato lapas ir du stulpeliai viens salia kito, per visa lapa (nuo lapo pradzios iki apacios). Testai lietuviu, anglu, rusu k. Matematikos testai, kontroliniai, savarankiskas darbas. Diktantai ir pan. Kas antra diena, tikrai. Nu tikrai daug😯 Ir tai tik II klase.</p><p>Jei neuztvirtinciau su jais namie temos, manau atsiliktu su laiku po truputi. Nes tiesiog sunku tikiais tempais vaikams patiems viska suspeti. Elementariai - eilerasti ismokti toki ilga. Kaip paciam? Kiti vaikai dar silpnai skaito. Kol perskaitys, pamirs apie ka ten buvo. O kai tevai padeda, tada lengviau.</p>

Man pamokų ruošimas irgi šventa!

Pas mus irgi daug reikalų su namų darbais😒ale labai savo vyresnėlį aš griebiu,nes nuo rugsėjo kita mokykla(vyresnėlių),bus sunkiau...
O va visi knygų skaitymai ir poemos su eilėraščiais eina jau testai online😎kiekvieną penktadienį😎Sunkiau sureguliuot man,nes jis visad ir viską moka😂(taip sako😂)
Vopšim studentai vaikai kaip reikalas wub.gif
Bet gavęs yra mažiausiai 8 iš 10.Tai gerai galvoju.O dažnu atveju ir 10/10.

QUOTE(katee @ 2017 02 08, 21:12)
<p>Anila  - rimtai, tu irgi tarp bachuru gyveni😂 Linksma, ane?</p>

Nu žinok neliūdžiu😂😂😂😂😂😂😂šuo ir tas bernas😂
Reik mergos nors užsimūšk😋😂
Maž katės?🤔😎😂

QUOTE(Blueta @ 2017 02 08, 22:54)
<p>Bet gi pradinėse neturi užduot namų darbų pagal įstatymą, šiaip. Katee vaikai antrokai, o pažėk, kiek jie dirbt ir kalt turi. Kai paskaitau testai/atsiskaitymai/diktantai 😱</p><p>Bliaka, jie gi dar maži vaikai. Maniškė tarptautiniam bakalaurete  licėjuj taip varė, bet ji 16-os jau buvo. O čia....</p>

Pas mus ir 4rių metų vaiką laužia ant namų darbų...
Turi jis mokėt jau daug ko.....ir moka🙄bo reik....
Turiu video kelis,kaip skaito mano byčiuks keturių metų 😎bet nu tai kaip įkelt tą video.....temos gi neturim normalios biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Anila*: 09 vasario 2017 - 01:12

Blueta, nera pasirinkimo. Taip, neturetu pradinese uzduoti namu darbu. Bet uzduoda. Daug. Nu ir kaip nedarysi? O tema uztvirtinam butinai. Reikia gi suprasti ar vaikas gaudosi. Buna silpnu vieteliu atsiranda. Tada isaiskinu, kad neuzleisti. Ir tai labai gerai.

Laiko pazaisti tikrai lieka. Grizta is mokyklos 13-14val. Kartais per 0,5val viska paruosia (kai mazai uzduota, bet retai taip buna), kartais per valanda viska paruosia. Kartais per 1,5. Jei koki eilerasti reikia ismokti, tai iki vakaro vis kartojam kas kazkiek laiko. Jei anglu k. zodziu diktantas (ismokti kaip rasosi angliskai), irgi vis kas kazkiek laiko parasom namie.

Gimnastika 18.00 (4 kartus per savaite, treciadienis laisvas). Turi laiko zaidimams. Gtizta 19.30. Iki 21.00 irgi turi laiko. Na, ir savaitgaliai laisvi. Nes visada pamokas penktadieni paruosiam. Savaitgaliui nieko nepaliekam.

Ir nieko nepadarysi, taip yra. Kai mes mokinomes, tai kablelius piesdavom  ilgai, o cia..... Jau gramatika lietuviu k. - ū,  y, į, ę ir pan. Kur kiti vaikai isvis ni bum bum lietuviu kalba. O dar ir anglu k. gramatika.... Nu ir kaip nesedesi su jais. Nera sansu. Neuztvirtinsi - atsiras spragu, ir kuo toliau i miska, tuo daugiau malku bus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katee: 09 vasario 2017 - 07:20
QUOTE(Blueta @ 2017 02 08, 23:00)
Bet mokykloj dirba nuo 8.30 iki 16 val.aišku, su pietų pertrauka, su valanda lauke, bet iki 16.</p>

Oho smile.gif šiaip gi mokyklose pamokos tiek nevyksta.. Mano sesė būna iki 16 mokykloj, eina į būrelius, prailgintoj grupėj pamokas padaro, pažaidžia. Nenori namo smile.gif bet namie su ja nesėdi tėvai... Nu nebent ten kokį eilėraštį mokosi ar anglų žodžius kokius..

Katee, aš dažnai stebiuosi kai parašai kiek tavo vaikai kala. Gi vienodoj klasėj kaip mano sesė rolleyes.gif bet tikrai diktantai ne kas dieną vos ne ir eilėraščiai ne a4 lapas..

Labas rytas. Eisim ir mes šian su S į mokslus biggrin.gif
Atsakyti

Taip, gaily. Uzduoda daug musu mokytoja. Paralelinese klasese kitaip. Bet as ir taikiau butent pas sia mokytoja. Jos klases visada stiprios buna. Tikiuosi, kad geras pagrindas bus tolimesniems mokslams. O ne tai, kad iki 5 klases bimbines, o 5-oj klasej soka gaus.

Pas sia mokytoja norinciu buvo labai daug. Nu ne siaip sau. Bet netilpo visi. Domejausi kokia mokytoja pasirinkti dar kai jie paruosiamaja grupe darzelyje lanke. O ir pati mokykla viena stipriausiu.

Beje, lietuviu mokyklose atsimeta dvi pamokos - rusu kalba ir skaitymas. Jus tik lietuviu k. diktantams ruosiates, o rusu vaikai ir rusu k ir lietuvi k diktantams. Jokiu nuolaidziavimu kas liecia lietuviu kalba rusu mokyklos vaikams nera. Vadoveliai ir programa ta pati kaip ir liet. mokykloj.Tai automatiskai dvigubas kruvis, dvigubai daugiau pamoku ruosti ir dvigubai daugiau pasiruosimo visokiems diktantams ir pan.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katee: 09 vasario 2017 - 09:36

Tai tame ir skirtumas, gaily, maniškiai iki tos 16-os atsimoko ir psio, jokių mokymųsi namie. 

Jie net knygų namie neturi, uždaro mokyklos duris ir pamiršta mokslus.

Bet tarkim, aš nelabai įsivaizduoju, kada sūnus galėtų mokytis DAR NAMIE ( apie mazgę tai nešneku, pirmokė, tegu adaptuojas apskritai prie mokyklos, gana jai krūvio ir ten) , tom dienom kai jam fechtavimasis, tai 16-ą val.mokykloj valgo antrus pietus, 16.30 paimu ir vežu, Vilniaus atstumais užima beveik valandą.

 Trefkė prasideda 17 val, pasiimam 19, kol grįžta namo 19.30 , nu tai vakarieniauja ir ~20 dušas, ten dar daiktus susideda, pasišnekam ir psio 20.30-21 maniškis lovoj. Krenta kaip lapas, nes pavargęs  ir miega.

 Augantis organizmas, berniukui brendimas, daug miego reikia, kad pailsėtų, kada jam dar mokytis reiktų? Absol laiko nėr. Bet jie rimtai mokykloj mokosi, nuolat klasėj du mokytojai, prieina paaiškint, jei kur stringa, prižiūri. 

Nemanau, kad įmanoma išlaikyt koncentruotą dėmesį dar daugiau valandų. Plius, fizinio krūvio bernui reikia, kad sveikas ir stiprus vyras užaugtų, nes jei po atsėdetų 8 val.mokykloj namie vėl prie knygų kiurksos, kas ten iš jo išaugs?

 Užsistresavęs ir paliegęs jaunuolis. 

Nu nžn, aš pati pabandau įlįst į paauglio kailį ir suprantu, kad po krūvio mokykloj, sedet prie knygų nenorėč, nafik.

labu.

Atsakyti

Blueta , tai taviskis labai daug ir taip sedi . Mano ketvirtokui pamokos baigiasi 13val per valanda paruosia beveik visus namu darbus , po to eina i krepsini . 15.30 jau pasiimu po visko . Tai buna kazkiek like tu darbu bet maximum valandai , o visas kitas laikas jau laisvas lieka

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasytee: 09 vasario 2017 - 10:49

Blueta, nu tai jei mano bernai iki 16val sedetu mokykloj, gal ir jiems laiko nebutu. O jie pamokas baigia 13-14val. Be to jokio antro mokytojo nera mokyklose paprastose. Niekas nieko neaiskina, jei stringa. Todel aiskinu as (kol kas dar).

O ir nepamirskim, kad eilinej mokykloj vaiku klasej 25vnt. Kiekvienam skirti laiko mokytoja fiziskai negali. Bet nu mokinasi tie vaikai. Mano sesuo ta pacia mokykla baige, kuria dabar dvyniai lanko. Baige su raudonu diplomu. Be jokios pagalbos pati istojo i univera Skotijoj, aukstu balu deka. Ir sekmingai mokinasi, vien 10-ukais. Taip kad paruosimas geras. Tik kad salygos sunkesnes vaikams. Nes niekas nesicackina ir nesokineja prie kiekvieno. Kiek tevai uzsiima, tiek. Arba jei isgali korepetitoriu pasamdyti, tada gerai.

Atsakyti

Katee - o kada toj mokykloj vaikams anglų kalbos pamokos prasideda? Ar neprasideda anksti? Nes pas jus yra rusų ir lietuvių, o lietuvių mokyklose gi nuo pradinių klasių (kaip dabar pamenu, gal nuo 2 ar 3 klasės buvo mano laiku) jau galima buvo anglų kalbos pamokas pasiimt. Vėliau dar ir tekdavo rinktis iš vokiečių arba rusų papildomai..

Aišku diskutuotina tema, aš pritariu ir toms, kurios paspaudžia, ir toms, kurios atleidžia šiek tiek. Bet suprantu, kad labai viskas priklauso ne tik nuo mokyklos, nuo mokytojų, bet ir nuo papildomo krūvio, kuo vaikai dar užsiima ne tik mokyklos metu  :) 

Skanauju kavą, esu kažkokia peršalus - gerklę kutena. Bet šiandien jau pagaliau vėl prancūzų paskaitos prasidės, šeštadienį į Cirque du Soleil einam su draugais, tai negaliu atkrist niekaip  :unsure: 

Atsakyti
Pas mus mokykla nuo 9:00 iki 15:15 ir mažyliams ir vyresniems,tai yra iki 6os klasės.Plius būreliai po mokyklos jeigu nori...jie vyksta iki 16:00 - 16:15 Nuo7os klasės jau į kitą mokyklą eis.Ten sedės nuo 8:00 iki 15:00
Ilgokos tos valandos....namuose irgi užduoda namų darbų,bet ne tiek ir jau daug.Laiko lieka ir pažaist ir akis padrąskyt😤😂

Rytas☕
Nelabai labas😤 bet visgi rytas☕☕☕
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Anila*: 09 vasario 2017 - 11:29

Almost - anglu k. kaip privaloma yra nuo II klases. O pirmoj klasej - kaip burelis buvo (gali lankyti arba ne). Todel ir sakau, kad 3 kalbos vienu metu. 3 testai, 3 diktantai, 3 kontroliniai.

Dabar galvoju, jei rusu kalbos pamokas atmesti, tikrai zuikio dainos butu jiems. Nes naturalu, kad rusu kalbos pamoka rusu mokykloj yra viena is pagrindiniu. Kaip kokia matematika, ar lietuviu k. 

As tikrai vaiku neperspaudziu. Nesedziu su dirzu salia ir nekalu i galva jiems. Jie gan imlus, protingi, greit orientuojantys vaikai (mokytojos zodziai), bet kai toks kruvis, naturalu, kad kazkur stringa. Kol kas tai tik smulkmenos. Bet jei nepastebeti laiku tas smulkmenas, tai kas toliau?

Pvz, pastebejau, kad A vienoj vietoj anglu k. gramatika stringa. Nes klaidu pridare namu darbus darydamas. Tuoj pat paaiskinau, daviau savu pvz. (ne is knygos), ir kai atsake teisingai kelis kartus, supratau, kad gaudosi. Viskas. Daugiau nera problemu.

Atsakyti
ALMOST,nesusirk 4u.gif
Atsakyti

Pvz, kartais uzduoda ismokti atmintinai taisykle kokia (gramatikos). Yra vaiku, kurie ismoksta tiesiog zodi i zodi, bet nesupranta apie ka eina kalba. Jei pamirsta viena zodi, pasakodami, toliau nieko negali pasakyti, nes nesupranta kanpasakoja. Man svarbu, kad vaikai suprastu apie ka kalba. Tokiu atveju, gales ir savo zodziais pasakyti (jei pamirs). Visada nupiesiu ir paaiskinu kaip ir kas. Ir isiminti yra zymiai lengviau, kai supranta apie ka kalba. Zodziu, tokie visokie dalykai, del kuriu reikia prisesti kartu su jais prie pamoku.

Atsakyti