Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti (III tema)

Metaxxxa, parašysiu į A.Ž. dėl instruktoriaus 4u.gif Ne Rigvedoje aš.

Ar esi tikra dėl pertraukos?? Aš galvoju, dabar įsivažiavus vairavimuose, tai kažkaip natūraliai pereisim ir prie ledo. O, pvz, po mėnesio pertraukos bus vien slidumas, ar nebus dar daugiau streso nei šiai dienai? ir ar tikrai motyvuotai ją apgalvojai? Nenoriu, kad padariusi pertrauką turėtùm galimybę išvis nuo to nutolti ir pamesti motyvaciją... mirksiukas.gif Nė viena čia neleisim pasiduoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocado @ 2016 12 02, 09:37)
Metaxxxa, parašysiu į A.Ž. dėl instruktoriaus 4u.gif Ne Rigvedoje aš.

Ar esi tikra dėl pertraukos?? Aš galvoju, dabar įsivažiavus vairavimuose, tai kažkaip natūraliai pereisim ir prie ledo. O, pvz, po mėnesio pertraukos bus vien slidumas, ar nebus dar daugiau streso nei šiai dienai? ir ar tikrai motyvuotai ją apgalvojai? Nenoriu, kad padariusi pertrauką turėtùm galimybę išvis nuo to nutolti ir pamesti motyvaciją... mirksiukas.gif Nė viena čia neleisim pasiduoti bigsmile.gif

Avocado, ačiūūūū 4u.gif Kaip fainai čia tu, su tokiu ryžtu! wub.gif Gyvenu užsieny , į Lietuvą tik teisių atvykau, bet va dar negavau... Labai pasiilgau namų ir vyro, ir katino bigsmile.gif Manau, kad pabuvus su jais man bus geriau wub.gif Prasiblaškysiu, atsigausiu ir grįžiu su naujomis jėgomis ax.gif O teisių man reikia noriu aš jų ar nenoriu - reikia, o kai reikia tai sukandi dantis ir, kad ir kokia maža motyvacija bebūtų ,vistiek, darai biggrin.gif O kad bus slidu, matau, pliusą... nieks negalės prikibti kad per lėtai važiuojama blink.gif O ir praktika kokia bigsmile.gif Žinot kaip sakoma " Rami jūra neišugdo patyrusio jūreivio, taip ir saugios gatvės neišugdo patyrusių vairuotojų" biggrin.gif
Lauksiu žinutės tavo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(mamyteR @ 2016 12 01, 19:54)
<p>As irgi nedristu su vyru i miesta vaziuoti, bet reikia reikia...mokyklinis kita savaite ir man nusimato, reikia pasitobulinti. sakau gal vakarop, kai eismas mazesnis. vyras juokesi, ar masinu bijau. sakau kad as ju negazdinciau hihihi.gif </p>

O man baisu, kad atsiras koks durnius ir užkiš kaip jau yra buvę. Abejoju ar tokioje situacijoje išsisukčiau, kai vyras neturi pedalų unsure.gif Va to labiausiai bijau. Dėl to ir kyla mintys visą mašiną M raidėm apsiklijuoti, dar plakatą užrašyti, kad laikykitės atstumo ir švyturėlius susiveikti biggrin.gif
Ir dar plikledis baisokas atrodo, nes su vyru (jis vairavo) patyrėm avariją, kai važiavo ant 40, iš anksto stabdė prieš raudoną šviesą, o mašina slydo kaip per ledo areną ir įkalė į galą kitai unsure.gif Niekada nebūčiau pagalvojus, kad tokiu atstumu stabdant iš tokio nedidelio greičio tiek nuslysti įmanoma, o pasirodo... Bet šiaip instruktorius pamokino iš anksto dar daug daug vietos likus stabtelti, pažiūrėti kaip kelias ir tada spręsti kur stabdysiu iki galo.
Dėl pasivažinėjimo vakarais, tai tik ne į piko metą taikykit nebent unsure.gif

Ai ir iš bibliotekos pasiėmiau Miliaus knygą "Vairuotojo vadovas", tai žinokit kas antram puslapyje, autorius pabrėžia, kad geras vairavimas ateina su praktika ir laiku o tobulų vairuotojų iš viso nėra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fjell: 02 gruodžio 2016 - 13:01

Tai va. as irgi bijau to, kad kiti matydami m zenklus specialiai bandys padaryti avarine situacija. ne kart teko tai patirti, o vaziuodavome su instruktoriumi, tai kazkaip drasiau budavo.nera pakantus kiti vairuotojai naujo besimokinancio vairuotojo atzvilgiu. 

Atsakyti
https://www.youtube....h?v=TZQXuWzBC18 Video apie tai, kaip išvengti slydimų, o pradėjus slysti, kaip išsitiesinti. Aišku, teoriškai lengva kalbėti, bet vis tiek naudinga žinoti.
Atsakyti
Na, merginos, tylu cia kaip. Ar vaziuojat kas nors tokiu oru? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fjell @ 2016 12 03, 22:02)
Na, merginos, tylu cia kaip. Ar vaziuojat kas nors tokiu oru?  unsure.gif

Kaune tai geras oras smile.gif Bet nevažiavau... 3 šeštadienius iš eilės variau, o šis laisvas. Laukiu pirmadienio. Stumiu savaitgalį biggrin.gif

Tas filmukas apie slydimą fainas. Bet įdomu, ar ne galiniai varomi tų mašinų... Visgi, ten JAV lyg
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2016 12 04, 00:20)
Kaune tai geras oras smile.gif Bet nevažiavau...  3 šeštadienius iš eilės variau,  o šis laisvas.  Laukiu pirmadienio. Stumiu savaitgalį  biggrin.gif

Tas filmukas apie slydimą fainas.  Bet įdomu,  ar ne galiniai varomi tų mašinų...  Visgi,  ten JAV lyg

Gali būti, kad visokių automobilių tam video parodė, manau, kad sedaniukai tai priekiniais varomi, bet aišku galiu klysti. Kai mokiausi teoriją ir sprendžiau bilietus, tai apie slydimą klausimuose buvo, kad jei pradėjai slysti ir priekiniai varomi, reikia šiek tiek spustelėti akceleratorių ir pagal situaciją ar daug pasisuko užpakalis, ar nedaug vairą sukti į slydimo (užpakalio) pusę, tai kaip ir video, tik akceleratoriaus ten nemini biggrin.gif unsure.gif Ar nemaišau įdomu hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(Metaxxxa @ 2016 12 02, 12:32)
Avocado, ačiūūūū  4u.gif  Kaip fainai čia tu, su tokiu ryžtu!  wub.gif  Gyvenu užsieny , į Lietuvą tik teisių atvykau, bet va dar negavau... Labai pasiilgau namų ir vyro, ir katino  bigsmile.gif  Manau, kad pabuvus su jais man bus geriau

Priežastys visiškai suprantamos mirksiukas.gif Moralinė savijauta irgi labai svarbi, manau tai daug įtakoja bigsmile.gif

QUOTE(Fjell @ 2016 12 03, 22:02)
Na, merginos, tylu cia kaip. Ar vaziuojat kas nors tokiu oru?  unsure.gif

Vairavau penktadienį, tai nebuvo slidu. Dabar antradienį laukia pasivažinėjimas, tai jau visaip gali būti unsure.gif

Žinokit čia pasibėdavau, kad kažkaip nesiseka ir penktadienį akibrokštas - vairavimas sekėsi gerai! biggrin.gif Grįžau namo kaip ant sparnų! Toookia laiminga! Aišku kritinių buvo (kitaip pas mane nebūna), bet visumoj pats vairavimas praėjo puikiai! Buvo mažiausiai trys situacijos, kai instruktorius pasakė: puikus sprendimas, taip ir toliau! Ir vis save pagaudavau galvojant: o jeee, aš vairuoju, kaip man gera! yahoo.gif Tikiuosi taip ir toliau, tik geryn ir geryn...

Dabar turiu tikslą - siekiu dviejų dalykų:

1. Vairavimo metu nepadaryti nė vienos kritinės
2. Sulaukti tokio vairavimo, kad instruktoriui netektų griebti už vairo

Tai va, stengsiuosi hmm.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 04 gruodžio 2016 - 08:39

Vairavau penktadienį, tai nebuvo slidu. Dabar antradienį laukia pasivažinėjimas, tai jau visaip gali būti unsure.gif

Žinokit čia pasibėdavau, kad kažkaip nesiseka ir penktadienį akibrokštas - vairavimas sekėsi gerai! biggrin.gifGrįžau namo kaip ant sparnų! Toookia laiminga! Aišku kritinių buvo (kitaip pas mane nebūna), bet visumoj pats vairavimas praėjo puikiai! Buvo mažiausiai trys situacijos, kai instruktorius pasakė: puikus sprendimas, taip ir toliau! Ir vis save pagaudavau galvojant: o jeee, aš vairuoju, kaip man gera! yahoo.gifTikiuosi taip ir toliau, tik geryn ir geryn...

Smagu girdeti . :4u:  

Atsakyti
QUOTE(Avocado @ 2016 12 04, 09:32)
Priežastys visiškai suprantamos mirksiukas.gif Moralinė savijauta irgi labai svarbi, manau tai daug įtakoja bigsmile.gif

Žinokit čia pasibėdavau, kad kažkaip nesiseka ir penktadienį akibrokštas - vairavimas sekėsi gerai! biggrin.gif Grįžau namo kaip ant sparnų! Toookia laiminga! Aišku kritinių buvo (kitaip pas mane nebūna), bet visumoj pats vairavimas praėjo puikiai! Buvo mažiausiai trys situacijos, kai instruktorius pasakė: puikus sprendimas, taip ir toliau! Ir vis save pagaudavau galvojant: o jeee, aš vairuoju, kaip man gera! yahoo.gif Tikiuosi taip ir toliau, tik geryn ir geryn...

Va čia tai puikios žinios bigsmile.gif

Aš jau po važiavimo su vyru, tai dieve padėk unsure.gif Norėjosi jį išspirti iš mašinos, kad mažiau komanduotų ax.gif Aišku, sąlygos ne pačios geriausios, normaliai nukasta, bet vietomis vis tiek su ledu tik antra juosta iš trijų, pirmoje sniegas, trečioje, jo irgi nemažai. O kaip susinervino vyras kai užgesau pirma prie sankryžos, kad iš tor nervų aš užgesau iškart vėl užsikūrus biggrin.gif Sakau, su tavim daugiau aš niekur nevažiuosiu arba tu padirbėk su savim ir mažiau komanduok, man pakanka kryptį pasakyti ir iš bėdos ką ne taip darau, bet RAMIAI. unsure.gif
Atsakyti

Va čia tai puikios žinios bigsmile.gif

Aš jau po važiavimo su vyru, tai dieve padėk unsure.gifNorėjosi jį išspirti iš mašinos, kad mažiau komanduotų ax.gifAišku, sąlygos ne pačios geriausios, normaliai nukasta, bet vietomis vis tiek su ledu tik antra juosta iš trijų, pirmoje sniegas, trečioje, jo irgi nemažai. O kaip susinervino vyras kai užgesau pirma prie sankryžos, kad iš tor nervų aš užgesau iškart vėl užsikūrus biggrin.gifSakau, su tavim daugiau aš niekur nevažiuosiu arba tu padirbėk su savim ir mažiau komanduok, man pakanka kryptį pasakyti ir iš bėdos ką ne taip darau, bet RAMIAI. unsure.gif

Nu tie vyrai tikrai nekantrūs, tipo jei parėks, pašauks, geriau bus.  :D  Kokiu greičiu važiavai? Vakar kai ėjau, tai mašinos labai lėtai važiavo Taikos pr., nuo šviesoforo lėtai pajudėdavo, slidu, matėsi sniegas sutrintas ant gatvės, niekas nenuvalyta, nepabarstyta. Man ryt važiavimas, tikiuosi kažkiek sniegas nutirps, bijau, nevažiavau dar, kai slidu.  :unsure: 

Atsakyti