Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti (III tema)

Sveikos mergaitės,

Neišlaikiau ir aš...verysad.gif Nu kaip gaila, negaliuuuuu!!! Bet žinokit dar nė ašara nenuriedėjo. Kažkaip laikausi ir viduje nieko neužlaikydama. Tiesiog labai, labai liūdna... Žinot kodėl? Nes grįžau į Regitrą manydama, kad išlaikiau blink.gif

Jaudinausi labai, labai. Pilve uraganas buvo, galva svaigo, neišėjo nieko daryti. Regitroje laukdama iśvis vos kvapą gaudžiau. Atėjo egzaminuotojas ir žinokit kaip ranka nuėmė. Toks mielas, malonus, draugiškas biggrin.gif Net gera pasidarė. Na žinot kaip būna pamatai žmogų ir jauti iš jo sklindanćią gerą energiją. Sako važiuosi su Fordu, ar tekę sėdėt už jo vairo? Sakau keletą kartų. O žinot ką? Aś su identišku fordu vairuoju pas instruktorių! Tai galit numanyt kaip apsidžiagiau rolleyes.gif

Trys klausimai. Kaip tikrinti padangų slėgį, posūkių signalus ir stabdžių skysčio talpą. Visi kl žodžiu, nelipom iš auto. Apsisukimas ribotam plote ir šoninis parkavimasis. Prisiparkavau iš 3 karto, jau maniau bus kaput, egzaminuotojas net dūsaut pradėjo biggrin.gif O kaip nepataikau, taip nepataikau. Bet šiaip ne taip pavyko! Sako ruoškis miestui.

Papasakosiu kur važiavom. Nors ćia įdomu turbūt nebent kaunietėms. Paminiu tai, kad nuo įsidimo į auto išgąsdino tiesiog tvieskianti saulė. Labai gadino matomumą. Iš Regitros į kairę kalnu, į kairę link eglutės, tada link Milikonių (vis maiśau su Romainių) kalno, Šilainiai. Šilainiuose 2 ligoninės žiedas. Sako žiede į 3 išvažiavimą. Nematau ženklų per saulę. Panika. Persirikiuoju į 2, nes dvejoju ar iš 1 galėsiu važiuot į 3 išvažiavimą, bet galvoj skamba instruktoriaus žodžiai "2 ligoninės žiedas parogiausias iš 1 juostos". Skamba ir nežinau kă daryt, bet galvoju, kad reik iš 2. Tada egzaminuotojas sako: visgi sukim į 2 išvažiavimą. Manau, kad taip pasakė dėl to, kad nebuvo NĖ VIENOS auto ir pamanė, kad bus per lengva? Kai pasako 2išvažiavimas, jau nebesirikiuoju į 1, nes jau lengva panika, nieko nematau ir nieko nežinau... Iš 2 kažkaip jau trečioj atsiduriu, greit rikiuojuos 2, tada į 1. Po to važinėjam dar 45 min! Link centro, Stop ženklas, posūkiai į kairę, nereguliuojamose sankryžose, žiedas, vienpusiai eismai, įvažiavimas į degalinę atbuliniu. Tada atgal link Regitros. Ir Regitroje pasako: turiu nuliūdinti, 2 ligoninės žiede buvo kritinė. Reikėjo važiuot iš 1. Bandei taisyt klaidas, bet palietei iśtisinę. Tai va verysad.gif Tiek žinių... Dievaži, per saulę nemačiau nei ženklų, nei ženklinimo. Bet jau paragavu tos duonos, kităkart gal čiut lengviau bus. Daugiausia reikia tik savikontrolės ir atidumo.

Užsirašiau vasario 23, bet tikiuosi pavyks dar šį mėnesį. Jei tai realu 4u.gif

Padariau tą vienintelę kritinę ir nė vienos nekritinės! Sakė gerai važiuoju ir net egzaminuotojui liūdna, kad neišlaikiau biggrin.gif
Papildyta:
Fėja*, tik dabar pamačiau ką parašei! Vadinasi mes abi neverksnės šiandien biggrin.gif Dar padarysim mes tą Regitrą! bigsmile.gif bet mane labai ima nervas...galvoju, juk kaskart vis kitos situacijos, vis kiti nesklamdumai gali išlįst ir realiai tieeek galimybių neiślaikymui, kad ojojoi unsure.gif Na bet kaskart reik tikėtis,kad kartas bus paskutinis ir laimingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 18 sausio 2017 - 18:20
Avocado, iš kurios gatvės į žiedą įvažinėjai, ir į kurią gatvę reikėjo išvažiuoti?

Gaila, labai gaila, kad taip nutiko. Nu ką, lauksim abi savo kitų kartų. Mano irgi 23 vasario, bet aišku, kad laikysime anksčiau.

Mano istorija tokia. Nedrebėjo niekas, širdis daužėsi. Bet įsėdom į Toyotą ir man visad mašinoj pagerėja savijauta. smile.gif

Klausimai buvo apie stabdžių skystį, vairo stiprintuvą ir posukio signalus.

Statmenas įvažiavimas (pagaliau, alleliuja! biggrin.gif ) ir apsisukimas ribotam plote.

Išvažiavom irgi, kaip ir Avocado iš Regitros į kairę, Šilainių plentu. Tada tiesiai į Prūsų gatvę. Atlikau ten du pratimus- T forma, pasistatymas įkalnėje. Ir nžn, kaip susisuko man protas. Ta Prūsų gatvė turi ypač plačią skiriamąją juostą, joje kaip vienpusiame jautiesi... bet pabaiga jos jau dvipusis normalus, kaip aš nesužiūrėjau, kad jau baigėsi tas skiriamosios juostos ruožas ir likusi dalis jau dvipusis... Liepė man sukt į kairę, ir aš tarsi vienpusiame persirikiavau blink.gif bet ten jau buvo tas ruožas, kur be skiriamosios juostos, gavosi, kad aš į priešpriešą persirikiavau. Tie pratimai man susuko galvą, toks vaizdas, aš užsimiršau....

Nu o paskui kai supratau, kad neišlaikiau taip atsipalaidavau, kad reziumė- egzaminatorius sako, kai jau grįžome. ,- Fėja, kaip aš smagiai su jumis pasivažinėjau biggrin.gif Aš jus barsiu, kad jūs padarėte tą klaidą, o noriu tik girti. Sakau, tai girkite mane. Tai gyrė. Kad geri sprendimai sunkiose situacijose, kad reaguoju, kad vairuoju, kad bla bla bla bla biggrin.gif Nu jie gal paruošti psichologų, kad žmogus namo grįžes neužsmaugtų savęs biggrin.gif Nes būčiau gera vairuotoja-egzaminą išlaikyčiau.

Pralėkėm su vėjaliu Raudondvario plentą. Sakė aš ten 60km/h pravažiavau. Manevravau, jolki palki. Ir trūlikai, ir fūra stovinti sugedus ant avarinio, bet tuščias plentas, puikiausiai 4 pavara pramanevravau tarp juostų, su visais apsidairymais. Nes tuštoka, saugu. biggrin.gif Matyt čia jam labiausiai ir patiko biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Bet sakė kitą kartą važiuot 50km/h biggrin.gif

Ta viena nekritinė klaida buvo už tai, kad kol dar nepadariau tos kritinės, aš per atsargi buvau. Pritrūko ryžtingumo vienoj vietoj smile.gif Normalu, aš tikrai atsargi buvau. O jau po klaidos-atsipalaidavau ir vualia biggrin.gif Bet pati net pajutau, kaip pasikeitė vairavimo stilius po klaidos biggrin.gif Maniau, užsipypink tu, REGITRA biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Parskraidinau aš tą egzaminuotoją į darbą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2017 01 18, 20:04)
Avocado, iš kurios gatvės į žiedą įvažinėjai, ir į kurią gatvę reikėjo išvažiuoti?

Gaila, labai gaila, kad taip nutiko. Nu ką, lauksim abi savo kitų kartų. Mano irgi 23 vasario, bet aišku, kad laikysime anksčiau.

Mano istorija tokia. Nedrebėjo niekas, širdis daužėsi. Bet įsėdom į Toyotą ir man visad mašinoj pagerėja savijauta.  smile.gif

Klausimai buvo apie stabdžių skystį, vairo stiprintuvą ir posukio signalus.

Statmenas įvažiavimas (pagaliau, alleliuja!  biggrin.gif )  ir apsisukimas ribotam plote.

Išvažiavom irgi, kaip ir Avocado iš Regitros į kairę, Šilainių plentu. Tada tiesiai į Prūsų gatvę. Atlikau ten du pratimus- T forma, pasistatymas įkalnėje. Ir nžn, kaip susisuko man protas. Ta Prūsų gatvė turi ypač plačią skiriamąją juostą, joje kaip vienpusiame jautiesi... bet pabaiga jos jau dvipusis normalus, kaip aš nesužiūrėjau, kad jau baigėsi tas skiriamosios juostos ruožas ir likusi dalis jau dvipusis... Liepė man sukt į kairę, ir aš tarsi vienpusiame persirikiavau blink.gif bet ten jau buvo tas ruožas, kur be skiriamosios juostos, gavosi, kad aš į priešpriešą persirikiavau. Tie pratimai man susuko galvą, toks vaizdas, aš užsimiršau....

Nu o paskui kai supratau, kad neišlaikiau taip atsipalaidavau, kad reziumė- egzaminatorius sako, kai jau grįžome. ,- Fėja, kaip aš smagiai su jumis pasivažinėjau biggrin.gif Aš jus barsiu, kad jūs padarėte tą klaidą, o noriu tik girti. Sakau, tai girkite mane. Tai gyrė. Kad geri sprendimai sunkiose situacijose, kad reaguoju, kad vairuoju, kad bla bla bla bla biggrin.gif  Nu jie gal paruošti psichologų, kad žmogus namo grįžes neužsmaugtų savęs biggrin.gif Nes būčiau gera vairuotoja-egzaminą išlaikyčiau.

Pralėkėm su vėjaliu Raudondvario plentą. Sakė aš ten 60km/h pravažiavau. Manevravau, jolki palki. Ir trūlikai, ir fūra stovinti sugedus ant avarinio, bet tuščias plentas, puikiausiai 4 pavara pramanevravau tarp juostų, su visais apsidairymais. Nes tuštoka, saugu. biggrin.gif Matyt čia jam labiausiai ir patiko biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Bet sakė kitą kartą važiuot 50km/h biggrin.gif

Ta viena nekritinė klaida buvo už tai, kad kol dar nepadariau tos kritinės, aš per atsargi buvau. Pritrūko ryžtingumo vienoj vietoj smile.gif Normalu, aš tikrai atsargi buvau. O jau po klaidos-atsipalaidavau ir vualia biggrin.gif Bet pati net pajutau, kaip pasikeitė vairavimo stilius po klaidos biggrin.gif Maniau, užsipypink tu, REGITRA biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Parskraidinau aš tą egzaminuotoją į darbą biggrin.gif

Oi feja, juokiaus is tavo aprasymo ir parsraidinimo biggrin.gif Man antras neislaikymas kazkaip skaudziai dure labai, kad atsirado kazkokia apatija toms teisems. Ryt gal kai vazinesiu su instruktorium, atsigausiu truputi.
Atsakyti
Oj, man irgi skaudziai duria. Atsibudau 3 nakties ir daugiau neuzmigau. Sukau sukau smegenine -, marsruta, pokalbi, aikstele......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 19 sausio 2017 - 13:45
Sveikos 4u.gif

Man irgi visokie klausimai, filosofinės mintys kyla. Tad noriu ir Jūsų paklausti. Kai laikiau egzą (bet jau po tos kritinės, kaip vėliau paaiśkėji) reikėjo atbuliniu įvažiuot į degalinę. Na ir kaip instruktoriaus ıskiepyta, kad nuolat dairytis, dairytis, dairytis. Važiuoju, dairausi. Ir atvažiuoja toks didėlesnis autobusiukas. Sustoju, laukiu. Žiūriu, stoja ir jis. Ir mojuoja man, kad praleidžia, jog važiuočiau. Aš pasimetu ir klausiu egzaminuotojo: jeigu mane praleidžia, ar galiu važiuoti toliau? Atsako: jūs vairuotoja, jums spręsti. Stoviu, nee pamenu, kad instruktorius sakė, jog jei pėstysis ar mašina - stok. Stoviu. Ta auto vis tiek stovi ir su śypsena mojuoja, kad praleidžia mane. Eina sau, žinokit, nežinau kă daryt! Egzaminuotojas irgi šypsosi. Sakau jam: auto nevažiuoja, mane praleidžia, taigi klaidos nepadarysiu. Ir įvažiuoju.

Po neišlaikyto egzo situaciją papasakoju instruktoriui. Dar nepabaigus, jis sako - aišku reikėjo stovėt tau. Va dabar ir susimąsčiau...įdomu, ar galėjo (jei tuo metu dar būčiau neturėjus kritinės) mano važiavimą užpaišyt kaip kritinę? Ar tikrai geriau stovėt net jei prqleidžia? Instruktorius sako, kad taip, nes egzamimuotojas mano sprendimą važiuot gali traktuot kaip neapdairumą, nes sustojusios auto vairuotojas gali persigalvot ir pradėt važiuot, o kalta likčiau aš, nes atbuliniu.

Fėja*
, aš važiavau nuo Baltų pr. Ir reikėjo sukti į 3 išvažiavimą (link Norfos), bet kai persirikiavau į 2, egzaminuotojas persigalvojo - sako visgi į 2 išvažiavimą. Įsukus į žiedą iš 2 juostos atsiduti 3 juostoj, taigi man akimirksiu reikėjo iš 3 atsidurt 1 ir pasukt dešiniau. Sako, kad paliečiau iśtisinę. Nors realiai per saulę aš nemačiau nei ženklų, nei ženklinimo... bet sau visam laikui įsidėmiu ir Jums pakartoju savo instruktoriaus žodžius: 2 ligoninės žiedą patogiausia įvažiuot 1 juosta. Ir visą ratą 1 juosta lengvai apsuksi.

O kur Prūsų gatvė yra? Aš kaunietė, bet ta pusė Šilainiai man prasti reikalai unsure.gif Gėda😊 Turbūt važiavus ten, tik gatvės pav. Neužfiksavus.

Man prisiparkuot ilgalaikiam stovėjimui neteko. Prie borto ten ar be?

Smagiai susiskaitė Tavo grįžimas Regirtron biggrin.gif

Atsakyti
Avocado, o tau tas autikas iš galo stovėjo, ar prieky?
Gaila, kad Regitroj, kai grįžote, egzaminuotojas nepakomentavo....
Ar autikas suko iš Raudondvario plento į tą gatvelę ir norejo važiuoti tiesiai?, bet tu sukaisi į T formą... Ar irgi norejo sukt į degalinę paskui tave? Ar jis jau buvo degalinėje ir norėjo važiuoti į Raudondvario plentą, bet pasitaikei tu, įvažiuojanti atbuliniu?
Man logiška atrodo, kad autikas tave praleidžia, jei to nori, nes autikas tai diiiiidelis, ten gatvelė tai siaura. Autikui lengviau praleisti ir vaziuoti toliau. Jūs abu susimojavot, jūs abu matėt vienas kitą...

Avocado, mane kaip "Tėve mūsų" išmokė, kad į 2 ligoninės žiedą jei iš Baltų pr., tai iš 1 juostos (dešinės), jei iš Baltijos gatvės apsukti žiedą, tai iš 2 (kairės).
Sunkus tas žiedas. Aš jame pirmą kartą irgi susimoviau. Įvažiuoti reikėjo nei iš Baltų pr, nei iš Baltijos, o iš to ivaziavimo, kur tu galiausiai išvažinėjai. Užvažiavau ant salelės išpieštos...

Avocado, ar pasiėmei protokolą? Jei ne, gali įeiti į vairuotojų portalą, jungtis per e bankininkystę ir užsisakyti dokumentą. Laikytų egzaminų protokolą. Ten pamatytum visas KK ir NK....
Papildyta:
Prūsų gatvė tai ta, kur atvažiuoji Šilainių plentu į Šilainius. Gali sukti į dešinę - Baltų pr vaziuoti link 2 ligoninės žiedo. O jei nesuki i dešinę, varai tiesiai, ten Prūsų gatvė. Jei suktum į kairę, važiuotum Baltų pr link Turbo žiedo. Veiksmas vyksta apie degalinę "žiedą"... .
Prūsų gatvės ypatingai plati skiriamoji juosta. Pažiūrėk Google map's...

Taip taip, prie bortelio. Man visus 3 kartus reikėjo. Įkalnėje pasistatyti:
Rankinis
Laisva pavara (laikau imynus stabdį vis tiek)
Vairas į kairę
Gesinu variklį (šviesos pas juos automatiškai išsijungia, jungineti nereikia)
Įminu sankabą, pirma pavara. Atleidžiu pedalus.

Jei nuokalnė - vairas į dešinę, pavara atbulinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 20 sausio 2017 - 06:27
Niu, Fjell, kaip 3h pasivazinėjimas? smile.gif As tai nezinau, ar atlaikyciau.... O kaip tau? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2017 01 20, 12:09)
Niu, Fjell, kaip 3h pasivazinėjimas? smile.gif As tai nezinau, ar atlaikyciau.... O kaip tau? bigsmile.gif

Zinokit gerai biggrin.gif Nuovargi pajutau tik sugrizus namo, o mieste tai greitai laikas praleke, sutikom pakeliui regitros masiniuka, tai truputi papersekiojom biggrin.gifD
Rytoj is ryto dar su vyru i aikstele nuleksim, dar ir mieste gal nieko butu, bet neturiu kur maziu padet, o atokioj aiksteleje sau viena pasiparkuosiu, vyras su sunum pasivaiksciot gales ax.gif
Bandziau pagaut ankstesni laika sestadieniui, bet nieko neuztinku deja, tai bus gerai ir 12:30, instruktorius sako pensininkai is turgaus grizines biggrin.gif
Atsakyti
Fjell thumbup.gif

Geras tas laikas, manau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2017 01 20, 14:21)
Fjell thumbup.gif

Geras tas laikas, manau smile.gif

Na tikiuosi, kad nebus didelio piko, vis tiek laisvadienis, tai nenuprognozuosi ka zmones sumastys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fjell @ 2017 01 20, 14:21)
Na tikiuosi, kad nebus didelio piko, vis tiek laisvadienis, tai nenuprognozuosi ka zmones sumastys biggrin.gif

Na, pvz imti laiką ūkininkų turgelio laiku blogai., Maximos Jamam dienos irgi blogai (kažkada paprastos pamokos metu šeštadienį niekaip neįsipaišiau į žiedą. Nesupratau, KODĖL tiek daug mašinų buvo. Vakare per žinias išgirdau - Jamam dienos)...

Iš turgų tai seniausiai tokiu laiku visi bus grįžę. Ir pietauti ankstoka kur vaziuoti. Manau bus gerai tau. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fėja*: 20 sausio 2017 - 14:37
QUOTE(Fėja* @ 2017 01 20, 15:34)
Na,  pvz imti laiką ūkininkų turgelio laiku blogai., Maximos Jamam dienos irgi blogai (kažkada paprastos pamokos metu šeštadienį niekaip neįsipaišiau į žiedą. Ne supratau, KODĖL tiek daug mašinų buvo.  Vakare per žinias išgirdau  - Jamam dienos)...

Iš turgų tai seniausiai tokiu laiku visi bus grįžę. Ir pietait ankstoka kur vaziuoti. Manau bus gerai tau.  ax.gif

Ai bet faktas, kad ir geru laiku, kai gatvės tuščios įmanoma grybą supjauti biggrin.gif Aišku, atsukus laiką atgal, abejuose bandymuose nebūčiau padarius savo kritinių klaidų, jei būtų buvę mažiau automobilių biggrin.gif
Atsakyti