Ir nepamirškit, kad medaus, želatinos, kaip ir pieno, kiaušinio, veganams negalima, nes medus tai žiedų nektaro ir bičių seilių mišinys (o seilės tai jau gyvūninis produktas), o želatina verdama iš gyvulių kaulų
QUOTE(Greta Jon @ 2016 11 24, 10:48)
Labas mergaitės, gal jūs žinote kokių nors nerealiai skanių veganiškų saldumynų receptų, bei kur būtų galima įsigyti ingredientų jiems?
Riešutai, užlieti karamele (griliažas), džiovinti vaisiai, uogos, švieži vaisiai, uogos. Mėtomis įtrinti cukraus kubeliai.
Labai skanus ir išbandytas VEGANIŠKAS morkų pyragas be kiaušinių ir pieno:
Reikia:
4 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų
1 stiklinė avižinių miltų
2 stiklinės kvietinių miltų
1.4 stiklinės cukraus
0.8 rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilinio cukraus
saujos graikinių riešutų
Gaminimas:
1. Į sutarkuotas morkas suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Leisti viskam pastovėti 20 - 30 min kol morkos išskirs savo sultis.
2. Avižinius ir kvietinius miltus su kepimo milteliais persijoti. Galima įdėti šaukštelį cinamono (nebūtina).
3. Kai morkos išskirs savo sultis, įmaišyti gabalėliais pjaustytų graikinių riešutų ir aliejų.
4. Abidvi gautas mases sudėti į vieną ir išmaišyti. Sudėti į formą.
5. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Pastabos:
1. Pjaustyti tik atvėsus.
2. Labai skanu su vaniliniais ledais.
SKANAUS
Reikia:
4 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų
1 stiklinė avižinių miltų
2 stiklinės kvietinių miltų
1.4 stiklinės cukraus
0.8 rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilinio cukraus
saujos graikinių riešutų
Gaminimas:
1. Į sutarkuotas morkas suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Leisti viskam pastovėti 20 - 30 min kol morkos išskirs savo sultis.
2. Avižinius ir kvietinius miltus su kepimo milteliais persijoti. Galima įdėti šaukštelį cinamono (nebūtina).
3. Kai morkos išskirs savo sultis, įmaišyti gabalėliais pjaustytų graikinių riešutų ir aliejų.
4. Abidvi gautas mases sudėti į vieną ir išmaišyti. Sudėti į formą.
5. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Pastabos:
1. Pjaustyti tik atvėsus.
2. Labai skanu su vaniliniais ledais.
SKANAUS
Vis sugrįžtu ir sugrįžtu čia:
https://lieknas.word...receptai/saldu/
Ne viskas ten veganiška, teks atsirinkt. Bet kai kurie tikrai verti dėmesio:
https://lieknas.word...iems-sausainiu/
https://lieknas.word...-videoreceptas/
https://lieknas.word...receptai/saldu/
Ne viskas ten veganiška, teks atsirinkt. Bet kai kurie tikrai verti dėmesio:
https://lieknas.word...iems-sausainiu/
https://lieknas.word...-videoreceptas/