Perskaiciau greitai kazkaip Sviesos kari P. Coleho...ir susimasciau, kodel jis man kazkada patiko....gal isaugau
Nieko naujo, jau girdėtas. Otsuka Buda palėpėje,Aškinytės Glesum, Šaltenio Žydų karalaitės dienoraštis - nesenai suskaičiau, dabar Haushofer Siena skaitau. Uj kokia gera. Šiurpstu, bet man oatinka. Nežinau kuo baigsis tai net apibūdint knygos negaliu ar tai "fentazy" ar fantastika ar kokia alegorija. Ir visai gerai laiką praleidau su Paulos McLain Ledi Afrika. Jei skaitei Iš Afrikos Karen Blixen tai paskaityk ir šią.
alegorija, sakyčiau, ten. Man irgi patiko. Sakyčiau, net labiau nei Saramago 'Aklumas' kažkaip man jos turi panašumo
Blixen skaičiau, McLain dar ne. Turėsiu omeny, ačiū
Žinokit, tikrai dūšia atsigavo skaitant Zafon ❤ Aš jau visas kitas susisiunčiau, angliškai. Nemanau, kad bus prastas vertimas, jie verčia retai, bet dažniausiai gerai. Norisi, kažko lengvo, bet kabinančio.
Pusiau į tema. Vakar pažiūrėjau filmą "Naktinis traukinys į Lisaboną", su Ironsu. Tai viskas viename, mano mylimiausias miestas Lisabona, knygos, trileris, meiles istorija, aktoriai geri, gailiuosi, kad neskaičiau knygos.
Po jo kilo toks klausimas, kokias žinote knygas apie knygas?
Vėjo šešėlis
Knygų vagile (neskaičiau dar)
Daktaras Živago ( žiurėjau nuostabų BBC dokumentinį filma apie tos knygos istoriją ir patį Pasternaka, labai susidomėjau. Kelias dienas, tik apie tai skaičiau)
Kas dar?
Gal "40 meiles taisyklių" tiktų?
Dar žiūrėkit, kokią biblioteką kinai atidare
Genevieve Cogman "Invisible Library" serija
Dvi perskaičiau ("The Invisible Library" ir "The Masked City"), trečiąją ("The Burning Page") taupausi kalėdiniam laikotarpiui. Ketvirtoji 2018m. turėtų pasirodyti.
Ačiū!!! Pirmą jau nusipirkau amazone 😂
Aš irgi mačiau. Kas parašė ?
knygą? M. Zusak.
Liūdna man ta knyga.. kaip ir visos apie karo laikotarpį..
Dar prisiminiau Asne Seierstad "Kabulo knygininkas", skaiciau labai seniai, labai patiko "Tryliktoji pasaka" irgi apie rasytoja. Radau, had Murakamis parases "Strange library", bet kiek suprantu lietuviskai ji neisleista
Elias Canetti "Apakimas" (knyga knygu gurmanams)
Sam Savage "Firminas" (garantuotas "zvengas", cituojant klopedija)
Bernhard Schlink "Skaitovas" (labai patarciau neskaityti knygos anotacijos su ja nesusipazinusiems - netiketumo ispudis sioje istorijoje itin galingas)
Visas tris ivertinciau - .
Oi kokias geras suvardinai Atsimenu "Firmina" kazkaip visos vieni metu skaitem. Jis man Dolitle kazkodel primena
"Apakima" buvau girdejus, bet neskaiciau, zymiuosi
"Skaitova" turiu savo sarasuose.
Ar naudojates "Goodreads" programele, cia daugiau toms kas ne lietuviskai skaito. Man atrodo, buvo lietuviska kzkoki panasi, ar ne "Mano knygos"? Ten zymiesi ka perskaitei, labai daug atsiliepimu ir pan. Na, kaip IMBD tik apie knygas